Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, amakrido είπε

Πριν από μία δεκαετία περίπου θέλαμε να πάρουμε σταθερό υπολογιστή για δικηγορικό γραφείο. Πηγαίνουμε στο Πλαίσιο, μας ρωτάει ο πωλητής τι θέλουμε, του λέμε ότι είναι για δικηγορικό γραφείο, άρα δεν έχουμε και πολλές απαιτήσεις (πχ κάρτα γραφικών κτλ).

Οπότε έρχεται ο απίθανος και μου δίνει και τα office professional, ενώ τα windows είχαν πάνω τα home edition, λέγοντας μου ότι επειδή είναι για επαγγελματικό χώρο πρέπει να πάρω τα professional και ότι αν γινόταν κάποιος έλεγχος από ΣΔΟΕ, θα είχαμε πρόβλημα!

Εν τω μεταξύ τότε πρέπει να είχαν διάφορα πάνω από 100€ οι εκδόσεις αυτές.

Του λέω "μεταξύ μας τώρα, αυτό σημαίνει office PROFESSIONAL ή μήπως η διαφορά είναι στις εφαρμογές που περιέχουν;" Και μου απαντάει με περίσσια μαγκιά "θέλεις να πάρεις το home και σε μια εβδομάδα να αναγκαστείς να πάρεις το professional; "

Φυσικά τον έγραψα και πήρα τα home.

Προφανώς και η διαφορά ανάμεσα στις εκδόσεις είναι στο περιεχόμενο των εφαρμογών και όχι στον χώρο χρήσης τους, αλλά όσο μπορούν θα παραμυθιασουν τον κόσμο για να πάρουν το bonus της πώλησης.

Μπερδευεις το Πλαισιο με τον καθε πωλητη που εχει μηνιαιο στοχο επι των πωλησεων.,

• Confused 2
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Θα έλεγα και το άλλο. Το Πλαίσιο μπορούμε να το πούμε και διαφορετικά σαν τον Χαρμάνη των καλλυντικών ή σαν το lidl των ηλεκτρονικών καταστημάτων και όπως ο χαρμάνης και το lidl θα έχει πάντα φανατικούς αγοραστές ότι και αν λένε οι υπόλοιποι έτσι και το πλαίσιο θα έχει φανατικούς αγοραστές.

Από κει και πέρα ότι και να πει ο κάθε Κυρίτσης , ο οποίος μπορεί να είναι γνώστης σε αυτό που κάνει και εγώ τον βλέπω , δεν πρόκειται με τίποτε να αλλάξει άποψη σε αυτούς που αγοράζουν από το πλαίσιο.

Το πλαίσιο έχει κακή φήμη για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί κακοπληρωνει τους πωλητές και τους έχει σαν σκλάβους, δεύτερον γιατί πουλάει κινέζικα ως "ελληνικά", τρίτων γιατί τους έχουν βάλει να σε ακολουθούν από πίσω και να σε ρωτάνε "πως μπορώ να βοηθήσω", τέταρτον κάνει την πάπια όταν είναι να σου αλλάξει προϊόν που χάλασε με καινούριο ενώ ειναι στην εγγύηση.

• Thanks 2
Δημοσ.

Επειδή είδα το βίντεο που "κατέβηκε", ο Κυρίτσης δεν έκραζε το "Πλαίσιο" γενικώς, όπως απαντάνε πολλοί εδώ "εγώ αγόρασα το χχχ προϊόν από το Πλαίσιο και βγήκε καλό". Εκραζε το "Πλαίσιο" γιατί έπαιρνε barebone λαπτοπς από Κίνα, τους έβαζε εδώ ram, σκληρό δίσκο, cd/dvd rom και το λογότυπό του, και τα πουλούσε ώς "ελληνικής κατασκευής".

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kinq1 είπε

Επειδή είδα το βίντεο που "κατέβηκε", ο Κυρίτσης δεν έκραζε το "Πλαίσιο" γενικώς, όπως απαντάνε πολλοί εδώ "εγώ αγόρασα το χχχ προϊόν από το Πλαίσιο και βγήκε καλό". Εκραζε το "Πλαίσιο" γιατί έπαιρνε barebone λαπτοπς από Κίνα, τους έβαζε εδώ ram, σκληρό δίσκο, cd/dvd rom και το λογότυπό του, και τα πουλούσε ώς "ελληνικής κατασκευής".

Λεπτομερειες, ηταν Assembled In Greece πχ, ε και; Εδω ποσοι πουλανε σομπες χαλαζια, ταψια, φριτεζες, κουζινομηχανες, μπλεντερ και χιλια δυο και λενε Ελληνικα ενω ειναι Τουρκικα πχ;
Δηλαδη οκ πιστευει κανεις πως το Πλαισιο θα μπορουσε να εχει δικο του εργοστασιο που να κατασκευαζει λαπτοπ; Αν ναι μαλλον δεν ζουμε στην ιδια χωρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Konstantinos92 είπε

15+ και με το δίκιο τους όμως. Έχω ζήσει την εποχή που υπήρχαν ΤΡΕΙΣ μόνο εταιρείες που έφτιαχναν υπολογιστές και είχαν ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερίδιο της πίτας, Plaisio, Cosmodata, Multirama. Ενω οι τελευταίες ήταν μια χαρά με επώνυμα τροφοδοτικά και μητρικές ο πρώτος έκανε μαμουνιες. Και ενώ πληρώνεις ας πούμε έναν υπολογιστή 2,000 ευρω και έπαιζε τα ΠΑΝΤΑ + τα τότε τζάμπα παιχνίδια που έδιναν όλες οι κάρτες γραφικών σε δισκάκια (πολλές φορές και 3 μαζι θυμάμαι), έσκαγε το τροφοδοτικό της πλάκας και έκαιγε την κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή. Και μετά τράβαγες οτι μπορούσες να φανταστείς με αυτούς τους αστείους οι οποίοι ωστόσο μέχρι τότε πουλούσαν σχεδόν όλες τις επώνυμες εταιρείες με τεράστια επιλογή παιχνιδιών επισης. 

Επισης το 2011 είχα αγοράσει ταμπλέτ απο αυτούς στα 180 (για την εποχή ήταν αρκετά χρήματα για ταμπλετ) με οθόνη IPS, μεταλλικό καλή ποιότητα. Ε ενω καθόταν μια μέρα στο συρτάρι ακούω ένα ΜΠΑΜ λέω ώπα. Και το βλέπω ΔΙΠΛΟ. Είχε σκάσει η μπαταρία και φούσκωσε. 

Αυτά και αλλα πολλά μπορώ να γράψω για το Πλαίσιο γενικά. Μια επιχειρήση που στις άρχες του 2000 ήταν ΠΟΛΥ καλή αλλα όταν ξεκίνησε ο ανταγωνισμός την πήρε η κάτω βόλτα μέχρι το σήμερα που ΔΕΝ εχει ταυτότητα αφού είναι ουσιαστικα το marketplace του γιου του buldoza. 

Εμεις που ζησαμε τις εποχες Info-Quest και Pouliadis τι να πουμε δηλαδη; :)
Οσο για την μπαταρια εμενα εσκασε σε Huawei κινητο των 300ε (η μαλλον οκ δεν εσκασε απλα λυγισε ολο το κινητο απο πισω λογο υπερθερμανσης της μπαταριας), αν ξαναβρω κατι καλο σε Huawei δεν θα το σνομπαρω εξαιτιας αυτου.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.

Ε καλά εσυ είσαι πολύ παλιός σαν τον Τσουρινακη απο το PC Master, δεινόσαυρος.

Μου θυμισες τις εποχες που τρεχαμε στην Ν.Σμυρνη στα κεντρικα του PC Master, circa 1996.....

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Θα έλεγα και το άλλο. Το Πλαίσιο μπορούμε να το πούμε και διαφορετικά σαν τον Χαρμάνη των καλλυντικών ή σαν το lidl των ηλεκτρονικών καταστημάτων και όπως ο χαρμάνης και το lidl θα έχει πάντα φανατικούς αγοραστές ότι και αν λένε οι υπόλοιποι έτσι και το πλαίσιο θα έχει φανατικούς αγοραστές.

Από κει και πέρα ότι και να πει ο κάθε Κυρίτσης , ο οποίος μπορεί να είναι γνώστης σε αυτό που κάνει και εγώ τον βλέπω , δεν πρόκειται με τίποτε να αλλάξει άποψη σε αυτούς που αγοράζουν από το πλαίσιο.

Φίλε τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά των lidl είναι ότι πιο έντιμο κυκλοφορεί για την τιμή τους και είναι με στάνταρ τρία χρόνια εγγύηση. Καμία σχέση με τούρμπο-χ

• Like 3
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Par1s* είπε

Με την ευκαιρία αυτού του θέματος θυμήθηκα ένα πολύ ωραίο άρθρο από "Το Κουλούρι" το οποίο το είχε πιστέψει πολύς κόσμος.

http://www.tokoulouri.com/society/plaisio/

Old time classic. Να γίνεται και αναδημοσιευση παντού και να βλέπεις να τσακώνονται στα σχόλια trolls μαζί με νεοφιλελε και πολλούς άλλους. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και η ποιότητα των φαγώσιμων να πεις στον φίλο μια χαρά είναι. Γερμανικά, ποιότητα είναι. Είναι ΑΥΤΑ που χρησιμοποιούν ΟΛΑ τα 5 αστέρα της Ευρώπης και στο λέω απο πείρα αυτο.

Καλα χαλαρωστε, εχει κανει κατι ανακλησεις φαγητων το Lidl για μεταλα που ειχαν βρει μεσα και αλλα πολλα που δεν τα εχουμε δει πουθενα αλλου. Δεν λεω πως δεν εχει καλα προιοντα αλλα ενταξει ειπαμε.

Δημοσ.

@Salvation81 Δε το αποκλείω αυτο που λες. Δε μου αρεσει η στροφη που εχει κανει το κανάλι. 

Παρόλα αυτα εχει φαει αρκετο κράξιμο το πλαίσιο απ' το συγκεκριμένο (δικαίως, κατ' εμέ) Οπότε δε βλεπω το λόγο να μη γίνει ενα ακομα βίντεο για τις πρακτικές που ακολουθεί. 

Τωρα μιλάμε και για μια αλυσίδα που δε φαίνεται να θελει να αλλάξει τον τροπο λειτουργίας της. Οποιαδήποτε κριτική, γι αυτούς ειναι "αγκάθι", ειδικά οταν προέρχεται απο ενα τοπικά γνωστό κανάλι. 

Σημερα ας πουμε μου πέταξε διαφήμιση τουρμπεξ των 1000€.

Ενα πισι με άθλια συνθεση (amd apu + εξτρα gpu με single ram 8gb) Η μονη λέξη που μου ηρθε στο μυαλό είναι, γιατί?

Το οποιο pc με τις φουσκωμενες τιμες της τωρινής αγοράς το φτιάχνεις με 700€ περίπου. Με νορμαλ τιμες, τα μισά πανε τσέπη. 

Τέλος το drama πουλάει και ανεβαζει νούμερα, και το pcsteps έχει πλεον δικό του eshop με οτι αυτο συνεπάγεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Shadow Explorer είπε

@Salvation81 Δε το αποκλείω αυτο που λες. Δε μου αρεσει η στροφη που εχει κανει το κανάλι. 

Παρόλα αυτα εχει φαει αρκετο κράξιμο το πλαίσιο απ' το συγκεκριμένο (δικαίως, κατ' εμέ) Οπότε δε βλεπω το λόγο να μη γίνει ενα ακομα βίντεο για τις πρακτικές που ακολουθεί. 

Τωρα μιλάμε και για μια αλυσίδα που δε φαίνεται να θελει να αλλάξει τον τροπο λειτουργίας της. Οποιαδήποτε κριτική, γι αυτούς ειναι "αγκάθι", ειδικά οταν προέρχεται απο ενα τοπικά γνωστό κανάλι. 

Σημερα ας πουμε μου πέταξε διαφήμιση τουρμπεξ των 1000€.

Ενα πισι με άθλια συνθεση (amd apu + εξτρα gpu με single ram 8gb) Η μονη λέξη που μου ηρθε στο μυαλό είναι, γιατί?

Το οποιο pc με τις φουσκωμενες τιμες της τωρινής αγοράς το φτιάχνεις με 700€ περίπου. Με νορμαλ τιμες, τα μισά πανε τσέπη. 

Τέλος το drama πουλάει και ανεβαζει νούμερα, και το pcsteps έχει πλεον δικό του eshop με οτι αυτο συνεπάγεται.

Κατι οτι δεν τους τα εσκασε το Plaisio, κατι οτι εχουν δικο τους eShop, ε ενταξει, εγω προσωπικα δεν θα τους επαιρνα στα σοβαρα.
Τωρα αυτο που λες για το TurboX ξεκαθαρα ειναι οπως και αλλες εταιρειες, οπως ειναι η Dell, οπως ειναι η Acer, οπως η CyberPower, οπως πολλες που πουλανε ετοιμα μηχανηματα (hassle-free οπως τα λενε στην Αμερικη) σε ανθρωπους που θελουν να τα παρουν, και απλα να τα συνδεσουν στο ρευμα.
Δεν το κανει μονο το πλαισιο με λιγα λογια αυτο, οσοι γνωριζουν (και θελουν να γλυτωσουν χρηματα, γιατι καποια πραγματικα φυσανε απο αυτα που φτιαχνει πχ η CyberPower και η Acer) απλα προσπερνανε.

Επεξ/σία από Salvation81
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...