Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, niko13 είπε

Δεν διαφωνω πουθενα αδερφε μου, πολυ πιο energy efficient.. Με ενοχλει η τιμη πανω απο msrp, αρα σιγουρα πληρωνεις hype πακετο του zen 3 κ το 6 cores να ειμαι ειλικρινης, αφου ξεκιναει το συστημα του ηδη με 3060ti... Μια χαρα για τωρα αλλα στο μελλον? Με μια gpu x2 πιο δυνατη απο την 3060 ti του? Ακομα κ στο αρθρο που εστειλες πηγαινε στο τελος https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_5600x_review,30.html   (gaming performance) κ θα δεις πως κ αυτοι τον ιδιο αστερισκο εχουν.

Δεν διαφωνώ πουθενά σε αυτά που λες. Απλά όπως είπα και πριν δίνω όλες τις διαφορές για να δεί ο καθένας με βάση το δικό του πρότυπο χρήσης το τι τον συμφέρει καλύτερα.

2 λεπτά πριν, vins είπε

Καλά δε νομιζω στα επομενα χρονια (σε λογικο πλαισιο) να εχει καποιος θέμα στο gaming με 5600x.

Όλα είναι σχετικά. Αυτό το λογικό πλαίσιο δηλαδή είναι το πρόβλημα, οτι ο καθένας μας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Πχ για μένα λογικό πλαίσιο μπορεί να είναι dual monitor setup με παράλληλο gaming και να βλέπω ταινία από δίπλα και να τρέχω και 10 άλλα από πίσω. Για άλλον είναι ένα λιτό win10 για browsing, office και gaming. Στο δικό μου μοντέλο χρήσης (που δεν είναι κάτι τρομερό) ο 6c ίσως να μην, στον δεύτερο οκ μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, helicoid είπε

Δεν διαφωνώ πουθενά σε αυτά που λες. Απλά όπως είπα και πριν δίνω όλες τις διαφορές για να δεί ο καθένας με βάση το δικό του πρότυπο χρήσης το τι τον συμφέρει καλύτερα.

Όλα είναι σχετικά. Αυτό το λογικό πλαίσιο δηλαδή είναι το πρόβλημα, οτι ο καθένας μας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Πχ για μένα λογικό πλαίσιο μπορεί να είναι dual monitor setup με παράλληλο gaming και να βλέπω ταινία από δίπλα και να τρέχω και 10 άλλα από πίσω. Για άλλον είναι ένα λιτό win10 για browsing, office και gaming. Στο δικό μου μοντέλο χρήσης (που δεν είναι κάτι τρομερό) ο 6c ίσως να μην, στον δεύτερο οκ μια χαρά.

Για αυτο και μιλησα για gaming μόνο. Τωρα, αν θέλεις και dual/triple monitor set up και να κάνεις και λιγο rendering και και και σίγουρα. Μιλαμε για το μέσο gamer που θελει και κάποιες επιδοσεις, ούτε καν για το μέσο gamer σκέτο (μιλουσα με φιλο τεχνικο στην επαρχία τις προάλλες και μου λεει μου φέρνουν pc με coreduo και gtx460 και λενε γιατί δεν παίζει καλά τα παιχνιδια, παίζει να χάλασε τπτ; 😂 )

Δημοσ.

Παιδια επειδη διαβαζω αυτα που λετε μου φαινεται θα παω στον intel. Ηδη εχω dual monitor setup και δεν κανω μονο χρηση για gaming. Σπουδαζω και μηχανικος υπολογιστων και γενικα μου αρεσει να καταπιανομαι με διαφορα προτζεκτακια απο απλα προγραμματιστικα (web dev) μεχρι και πιο απαιτητικα χομπιστικα (game dev). Οποτε νομιζω ο intel θα κανει λιιγο παραπανω πιο ευκολα την δουλεια που θελω. 

Καμια ιδεα σε μητρικη z490 και ψυξη για τον cpu θα ηταν πολυ ευπροσδεκτη :) . Παντως σας ευχαριστω πολυ ολους ηδη με εχετε βοηθησει αρκετα να ξεκαθαρισω τα πραγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, vins είπε

(μιλουσα με φιλο τεχνικο στην επαρχία τις προάλλες και μου λεει μου φέρνουν pc με coreduo και gtx460 και λενε γιατί δεν παίζει καλά τα παιχνιδια, παίζει να χάλασε τπτ; 😂 )

Δεν σχολιάζω επειδή είμαι ακόμα με quad xeon 771 mod σε 775 :p

6 λεπτά πριν, GiorgosVontz είπε

Παιδια επειδη διαβαζω αυτα που λετε μου φαινεται θα παω στον intel. Ηδη εχω dual monitor setup και δεν κανω μονο χρηση για gaming. Σπουδαζω και μηχανικος υπολογιστων και γενικα μου αρεσει να καταπιανομαι με διαφορα προτζεκτακια απο απλα προγραμματιστικα (web dev) μεχρι και πιο απαιτητικα χομπιστικα (game dev). Οποτε νομιζω ο intel θα κανει λιιγο παραπανω πιο ευκολα την δουλεια που θελω.

Για να σε μπερδέψουμε ακόμα πιο πολύ λοιπόν. Αν θες περισσότερα c/t μπορείς να πας στον 3700x και σε μερικά χρόνια να τον δώσεις και να αναβαθμίσεις με έναν μεταχειρισμένο 5800x/5900x. Αν πας Intel όμως προσωπικά θα έλεγα να πας για τον i10700k αντί για τον i10700kf. Με 13 ευρώ διαφορά παίρνεις και igpu, το οποίο αν τώρα σου φαίνεται άχρηστο, στο μέλλον μπορεί να σου χρειαστεί. Και μιας και θα ασχοληθείς και επαγγελματικά, μπορείς να googlάρεις από τώρα bare metal hypervisors ;)

Επεξ/σία από helicoid
  • Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, helicoid είπε

Δεν σχολιάζω επειδή είμαι ακόμα με quad xeon 771 mod σε 775 😛

Για να σε μπερδέψουμε ακόμα πιο πολύ λοιπόν. Αν θες περισσότερα c/t μπορείς να πας στον 3700x και σε μερικά χρόνια να τον δώσεις και να αναβαθμίσεις με έναν μεταχειρισμένο 5800x/5900x. Αν πας Intel όμως προσωπικά θα έλεγα να πας για τον i10700k αντί για τον i10700kf. Με 13 ευρώ διαφορά παίρνεις και igpu, το οποίο αν τώρα σου φαίνεται άχρηστο, στο μέλλον μπορεί να σου χρειαστεί. Και μιας και θα ασχοληθείς και επαγγελματικά, μπορείς να googlάρεις από τώρα bare metal hypervisors ;)

με εριξες στα βαθια τωρα χαχααχαχ. Νομιζω κλινω προς τον i7 10700k. Τα 13 ευρω δεν ειναι θεμα. Με μια μητρικη στα 150-180 και μια ψυξη 50 ευρω νομιζω θα ειμαι παρα πολυ καλα. Το μονο που μενει ειναι καταληξω στην μητρικη και στην ψυξη αλλα αυτο θελει ψαξιμο και ιδεες. :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, GiorgosVontz είπε

με εριξες στα βαθια τωρα χαχααχαχ. Νομιζω κλινω προς τον i7 10700k. Τα 13 ευρω δεν ειναι θεμα. Με μια μητρικη στα 150-180 και μια ψυξη 50 ευρω νομιζω θα ειμαι παρα πολυ καλα. Το μονο που μενει ειναι καταληξω στην μητρικη και στην ψυξη αλλα αυτο θελει ψαξιμο και ιδεες. :D 

Ερχεται το τελος αδερφια.. Σημεια των καιρων.. εγινε k η intel vfm στους cpu... 

Επεξ/σία από niko13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...