Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας! Θελω να αναβαθμισω cpu μητρικη και ram στο pc μου και θα ηθελα τα φωτα σας.

Σκεφτομαι να παω σε ryzen 5 5600x. Για ram σκεφτομαι να παρω τις corsair vengeance pro rgb 16gb στα 3200mhz (απο πλαισιο εχω gift card 50ευρω). 

Θελω την γνωμη σας για τις συγκεκριμενες μνημες αλλα και για μητρικη. Σκεφτομαι να παω σε x570 chipset και μελλοντικα με μια καλη ψυκτρα να παιξω λιγο με τα ρολογια του ryzen. Τι εχετε να μου προτεινετε σε μητρικη x570 max 200ευρω? 

Επισης αν εχετε να μου προτεινετε αλλους συνδυασμους ή intel cpu + mobo πολυ ευχαριστως αν και δεν νομιζω να αξιζει η intel εναντι της amd στο συγκεκριμενο price range. Θα ηθελα η μητρικη ομως να ειναι atx μεγεθος.

Το υπολοιπο συστημα εχει τα εξης: PSU corsair rm 650x, GPU gigabyte rtx 3060 ti oc pro. Kουτι nzxt s340.

Ευχαριστω!! :D

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GiorgosVontz είπε

Καλησπερα σας! Θελω να αναβαθμισω cpu μητρικη και ram στο pc μου και θα ηθελα τα φωτα σας.

Σκεφτομαι να παω σε ryzen 5 5600x. Για ram σκεφτομαι να παρω τις corsair vengeance pro rgb 16gb στα 3200mhz (απο πλαισιο εχω gift card 50ευρω). 

Θελω την γνωμη σας για τις συγκεκριμενες μνημες αλλα και για μητρικη. Σκεφτομαι να παω σε x570 chipset και μελλοντικα με μια καλη ψυκτρα να παιξω λιγο με τα ρολογια του ryzen. Τι εχετε να μου προτεινετε σε μητρικη x570 max 200ευρω? 

Επισης αν εχετε να μου προτεινετε αλλους συνδυασμους ή intel cpu + mobo πολυ ευχαριστως αν και δεν νομιζω να αξιζει η intel εναντι της amd στο συγκεκριμενο price range. Θα ηθελα η μητρικη ομως να ειναι atx μεγεθος.

Το υπολοιπο συστημα εχει τα εξης: PSU corsair rm 650x, GPU gigabyte rtx 3060 ti oc pro. Kουτι nzxt s340.

Ευχαριστω!! :D

Καλησπερα, σε οτι αφορα τη μητρική, δεν αξίζει να πας σε x570 για τη χρήση σου. Μια b550 όπως η gaming edge ή η tomahawk ειναι υπεραρκετες και για oc.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vins είπε

Καλησπερα, σε οτι αφορα τη μητρική, δεν αξίζει να πας σε x570 για τη χρήση σου. Μια b550 όπως η gaming edge ή η tomahawk ειναι υπεραρκετες και για oc.

Και οι 2 ομως ειναι στα ιδια λεφτα με καλες μητρικες x570. Με 180-200 ευρω παιρνεις decent x570 μητρικη και εφοσον ειναι καλυτερο το chipset γιατι να μην παω εκει και ας μην το εκμεταλευτω πληρως? Δηλαδη αφου μιλαμε για τα ιδια ακριβως λεφτα γιατι να μην παρω το καλυτερο chipset? Τα υπολοιπα features κλπ ειναι ιδια αλλωστε. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GiorgosVontz είπε

Και οι 2 ομως ειναι στα ιδια λεφτα με καλες μητρικες x570. Με 180-200 ευρω παιρνεις decent x570 μητρικη και εφοσον ειναι καλυτερο το chipset γιατι να μην παω εκει και ας μην το εκμεταλευτω πληρως? Δηλαδη αφου μιλαμε για τα ιδια ακριβως λεφτα γιατι να μην παρω το καλυτερο chipset? Τα υπολοιπα features κλπ ειναι ιδια αλλωστε. 

2 ερωτησεις καλοπροαιρετα:

1)Ποιες είναι δλδ οι καλές x570 που ειναι στα ίδια λεφτα;

2) Πώς ειναι καλύτερο το chipset για τη χρήση σου; Τι δλδ που έχουν παραπάνω θα εκμεταλλευτεις;

Δημοσ.

για το 1) Η msi εχει την ιδια που  μου ειπες για το b550 chipset στα 180 ευρω msi MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi, και καποιες αλλες ειναι για παραδειγμα : Asus TUF Gaming X570-Plus, Asrock X570 Steel Legend. Εχει και λιγες ακομα κατω απο 200ευρω αν ψαξω και reviews κλπ θα βρω ποια ειναι η καλυτερη και πιο ποιοτικη αλλα γενικα ειναι εχει καλες υλοποιησεις. Ειναι ιδιες σειρες με τις μητρικες με b550 chipset (gaming edge, tuf gaming, tomahawk κλπ) απλα αλλαζει το chipset. 

2) Για αρχη ισως και να μην εκμεταλευτω τιποτα παραπανω απο το καλυτερο chipset. Ομως αφου ειναι στα ιδια λεφτα γιατι να μην παω στο x570 και για τα πιο ποιοτικα vrm και για το καλυτερο chipset. Ισως μελλοντικα θελησω να κανω καποιο καλο overclock ή να αλλαξω σε ακομα καλυτερον cpu ή ισως και τιποτα απο αυτα. Το ερωτημα μου ειναι αφου μιλαμε για τα ιδια ακριβως λεφτα γιατι να μην παω στο πιο δυνατο chipset? Δεν εχω να χασω τιποτα, μονο να κερδισω αν θελησω στο μελλον να κανω κατι απο αυτα που ανεφερα. 

Εννοειτα ολα καλοπροαιρετα, αλλωστε και εγω ψαχνω να δω αν στεκουν αυτα ετσι οπως τα σκεφτομαι ή αν εχω καπου λαθος. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GiorgosVontz είπε

για το 1) Η msi εχει την ιδια που  μου ειπες για το b550 chipset στα 180 ευρω msi MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi, και καποιες αλλες ειναι για παραδειγμα : Asus TUF Gaming X570-Plus, Asrock X570 Steel Legend. Εχει και λιγες ακομα κατω απο 200ευρω αν ψαξω και reviews κλπ θα βρω ποια ειναι η καλυτερη και πιο ποιοτικη αλλα γενικα ειναι εχει καλες υλοποιησεις. Ειναι ιδιες σειρες με τις μητρικες με b550 chipset (gaming edge, tuf gaming, tomahawk κλπ) απλα αλλαζει το chipset. 

2) Για αρχη ισως και να μην εκμεταλευτω τιποτα παραπανω απο το καλυτερο chipset. Ομως αφου ειναι στα ιδια λεφτα γιατι να μην παω στο x570 και για τα πιο ποιοτικα vrm και για το καλυτερο chipset. Ισως μελλοντικα θελησω να κανω καποιο καλο overclock ή να αλλαξω σε ακομα καλυτερον cpu ή ισως και τιποτα απο αυτα. Το ερωτημα μου ειναι αφου μιλαμε για τα ιδια ακριβως λεφτα γιατι να μην παω στο πιο δυνατο chipset? Δεν εχω να χασω τιποτα, μονο να κερδισω αν θελησω στο μελλον να κανω κατι απο αυτα που ανεφερα. 

Εννοειτα ολα καλοπροαιρετα, αλλωστε και εγω ψαχνω να δω αν στεκουν αυτα ετσι οπως τα σκεφτομαι ή αν εχω καπου λαθος. 

Λογικά μιλώντας, αν ίσχυαν αυτά που έλεγες, δε θα έβγαζαν τη σειρα b550 γιατί όλοι θα έκαναν αυτό που λες. Τα vrms δεν έχουν καμια σχέση με το chipset, έχουν να κάνουν με υλοποιησεις και διαφορετικες ποιότητες υλικών ας πούμε. Για παράδειγμα εγω εχω παρει την msi b550 a pro, η οποία έχει vrms που ειναι πολυ καλά, αντέχουν χωρις θέμα και 5950x. Η αντίστοιχη x570 a pro ειναι μάπα! 

Το x570 ουσιαστικα σου παρέχει περισσότερα lanes, τα οποία ένας gamer πχ δε θα χρησιμοποιησει. Επισης οι περισσότερες έχουν active cooling στο chipset (το μικρό ανεμιστηρακι) το οποίο εγώ δε θα το ήθελα πχ και λόγω πιθανου θορύβου αλλα και πιθανότητας να μου χαλάσει στο μέλλον.

Επειδή είμαι σε παρόμοια θέση με σένα, πηρα την b550 a pro και αποφάσισα να δώσω παραπάνω χρήματα σε ram καθώς οι νέοι ryzen αγαπάνε και υποστηρίζουν υψηλότερα χρονισμενες ram με καλύτερο latency.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, GiorgosVontz είπε

Εγω νομιζω το αντιθετο αδερφε μου στα χρηματα που κοιτας.. 5600x 357 ευρο, για μητρικη αλλα 200 δινεις απο οτι βλεπω, εννοειται πως σε intel φτιαχνεις πιο δυνατο συστημα. 10700kf 344 ευρο αμεσα διαθεσιμο https://www.skroutz.gr/s/24187035/Intel-Core-i7-10700KF-Box.html?from=catspan κ μια z490 της προκοπης https://www.skroutz.gr/s/23309685/MSI-MAG-Z490-Tomahawk.html. Ιδιες ram με αυτες που σκοπευες κ εχεις 2 cores παραπανω με λιγοτερα χρηματα. Αν τελικα πας σε amd κοιτα καλυτερα ram αν μπορεις στα 3600 cl16.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, vins είπε

Επισης οι περισσότερες έχουν active cooling στο chipset (το μικρό ανεμιστηρακι) το οποίο εγώ δε θα το ήθελα πχ και λόγω πιθανου θορύβου αλλα και πιθανότητας να μου χαλάσει στο μέλλον.

+1

12 λεπτά πριν, niko13 είπε

κ εχεις 2 cores παραπανω με λιγοτερα χρηματα.

Και διπλάσιο tdp. Ο 5600x έχει 65watt, ο i7-10700KF έχει 125watt (δεν λέω αν ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον, απλά σημειώνω διαφορές για τον OP).

Γενικώς με το χάος των τιμών, την άυξηση στους AMD και την πτώση στους Intel, πάνω κάτω είναι στα ίδια με διαφορές που πχ εμένα μπορεί να με ενδιαφέρουν, τον άλλον οχι (όπως το tdp). Κάποιος πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τα ακριβή ποσοστά χρήσης (40% productivity 60% gaming πχ), για να αποφασίσει πάνω σε αυτές τις μικροδιαφορές.

Επεξ/σία από helicoid
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, niko13 είπε

Εγω νομιζω το αντιθετο αδερφε μου στα χρηματα που κοιτας.. 5600x 357 ευρο, για μητρικη αλλα 200 δινεις απο οτι βλεπω, εννοειται πως σε intel φτιαχνεις πιο δυνατο συστημα. 10700kf 344 ευρο αμεσα διαθεσιμο https://www.skroutz.gr/s/24187035/Intel-Core-i7-10700KF-Box.html?from=catspan κ μια z490 της προκοπης https://www.skroutz.gr/s/23309685/MSI-MAG-Z490-Tomahawk.html. Ιδιες ram με αυτες που σκοπευες κ εχεις 2 cores παραπανω με λιγοτερα χρηματα. Αν τελικα πας σε amd κοιτα καλυτερα ram αν μπορεις στα 3600 cl16.

Η αληθεια ειναι οτι τον συνδυασμο cpu+mobo πιο ευκολα τον αλλαζω απο τις ραμ. Και αυτο γιατι τις ραμ θα τις παρω απο πλαισιο που εχω την gift card και θα μου βγουν τσαμπα λογω του οτι θα πουλησω και ενα 50ρικο αυτες που ηδη εχω. 

Εχω παιδευτει πολυ με το ποιος cpu ειναι καλυτερος αναμεσα στον ryzen 5 5600x και i7 10700k. Αλλοι μου λενε ο ιντελ αλλοι ο amd και τα reviews που βλεπω ειναι το ιδιο διχασμενα...Η δικη μου γνωμη ειναι οτι οι διαφορες ειναι πολυ στην λεπτομερεια και ουτε που θα τις καταλαβω στην ουσια οποτε κοτιαζω να παω στην πιο οικονομικη λυση. Το θεμα ειναι οτι αν παω στον intel θα χρειαστω και ενα 50ρικο για ψυκτρα οποτε μαλλον θα χρειαστει να κοψω λιγα απο την μητρικη και για αυτο δεν ξερω κατα ποσο θα βγει πιο φθηνα ο ιντελ... 

Για αυτο θελω να παρω κιαλες γνωμες γιατι πραγματικα ειμαι σε διλημμα!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, GiorgosVontz είπε

Η αληθεια ειναι οτι τον συνδυασμο cpu+mobo πιο ευκολα τον αλλαζω απο τις ραμ. Και αυτο γιατι τις ραμ θα τις παρω απο πλαισιο που εχω την gift card και θα μου βγουν τσαμπα λογω του οτι θα πουλησω και ενα 50ρικο αυτες που ηδη εχω. 

Εχω παιδευτει πολυ με το ποιος cpu ειναι καλυτερος αναμεσα στον ryzen 5 5600x και i7 10700k. Αλλοι μου λενε ο ιντελ αλλοι ο amd και τα reviews που βλεπω ειναι το ιδιο διχασμενα...Η δικη μου γνωμη ειναι οτι οι διαφορες ειναι πολυ στην λεπτομερεια και ουτε που θα τις καταλαβω στην ουσια οποτε κοτιαζω να παω στην πιο οικονομικη λυση. Το θεμα ειναι οτι αν παω στον intel θα χρειαστω και ενα 50ρικο για ψυκτρα οποτε μαλλον θα χρειαστει να κοψω λιγα απο την μητρικη και για αυτο δεν ξερω κατα ποσο θα βγει πιο φθηνα ο ιντελ... 

Κοιτα ,στα δικα μου ματια τα δυο συστηματα δεν ειναι συγκρισιμα εξαιτιας του γεγονοτος πως το ενα εχει δυο cores παραπανω..Αν εννοεις διχασμενες γνωμες στο gaming κομματι, που δεν εκμεταλλευεται ολους τους πυρηνες τοτε ναι, λιγο πολυ το ιδιο ειναι.Παντως σε amd κοιτα τουλαχιστον 3600 ταχυτητα ram.. Δεν υπαρχει λαθος επιλογη, μην ανησυχεις 😁 κ τα δυο cpu σκοτωνουν την 3060ti μια χαρα. Αντε κ καλες αγορες

36 λεπτά πριν, helicoid είπε

Και διπλάσιο tdp. Ο 5600x έχει 65watt, ο i7-10700KF έχει 125watt (δεν λέω αν ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον, απλά σημειώνω διαφορές για

Ε ναι δυο πυρηνες πανω πιο ζεστος.. Παντως Κ ο 3700x μου εχει 65 w tdp αλλα μια χαρα καει 100+ watt...μαλλον το 65w ειναι για το base clock.

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GiorgosVontz είπε

Για μένα παιρνεις τον 5600x απο την αλεπου με 340€, παίρνεις μια msi b550 a pro στα 130€ και τις g skill ripjaws v στα 3600 c16 απο το πλαίσιο αφού έτσι το θέλεις και νομίζω είσαι κομπλέ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το tdp που λετε δεν νομιζω να εχω κανενα θεμα με το τροφοδοτικο που εχω. 

12 λεπτά πριν, vins είπε

Για μένα παιρνεις τον 5600x απο την αλεπου με 340€, παίρνεις μια msi b550 a pro στα 130€ και τις g skill ripjaws v στα 3600 c16 απο το πλαίσιο αφού έτσι το θέλεις και νομίζω είσαι κομπλέ. 

Καλο combo και αυτο και βγαινει και οικονομικα. Το μονο που με χαλαει ειναι οι μνημες. Πως ειναι ετσι ρε παιδι μου? 😂 Το κραταω ομως στην ακρη γιατι ειναι καλος συνδυασμος.

Για να εχω και εναλλακτικη στο στρατοπεδο της intel που μπορω να πω οτι ειναι αρκετα δελεαστικος ο i7 και για τους 2 παραπανω πυρηνες. Εχετε να μου προτεινετε μια καλη ψυξη (αεροψυξη ή και υδροψυξη αν και δεν συμφερει σχεδον ποτε) και μια z μητρικη? Γυρω στα 200 ευρω πανω κατω αυτα τα 2 μαζι.

Για να σας δωσω να καταλαβετε το οικονομικο μου. Εχω 350 στην ακρη που θα τα δωσω για cpu. Και για μητρικη (και ψυξη αν παω στον ιντελ) τα λεφτα θα βγουν απο τα components που ηδη εχω και θα πουλησω. Αυτα ειναι: i5 6500, μια asus z170 μητρικη (δεν θυμαμαι ακριβως ποια τωρα και δεν μπορω να δω) και μια gtx 1050. Αυτα υπολογιζω να τα δωσω ολα μαζι γυρω στο 200αρι. 

ΥΓ. Μην σχολιασετε γιατι εχω z μητρικη και non k cpu ειναι μεγαλη ιστορια :P .

Επεξ/σία από GiorgosVontz
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, niko13 είπε

Ε ναι δυο πυρηνες πανω πιο ζεστος.. Παντως Κ ο 3700x μου εχει 65 w tdp αλλα μια χαρα καει 100+ watt...μαλλον το 65w ειναι για το base clock.

Αν δείς εδώ, σε idle έχουν διαφορά  7w, σε single core load 20w, και σε multi core load 102w διαφορά. Και πάλι παίζει στον χρήστη και τις ανάγκες του. Και δεν είναι μόνο η ζέστη που βγαίνει στο κουτί, είναι και το ζόρι που τραβανε τα vrms στην mobo, ο λογαριασμός της ΔΕΗ, κτλ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, helicoid είπε

Αν δείς εδώ, σε idle έχουν διαφορά  7w, σε single core load 20w, και σε multi core load 102w διαφορά. Και πάλι παίζει στον χρήστη και τις ανάγκες του. Και δεν είναι μόνο η ζέστη που βγαίνει στο κουτί, είναι και το ζόρι που τραβανε τα vrms στην mobo, ο λογαριασμός της ΔΕΗ, κτλ.

Δεν διαφωνω πουθενα αδερφε μου, πολυ πιο energy efficient.. Με ενοχλει η τιμη πανω απο msrp, αρα σιγουρα πληρωνεις hype πακετο του zen 3 κ το 6 cores να ειμαι ειλικρινης, αφου ξεκιναει το συστημα του ηδη με 3060ti... Μια χαρα για τωρα αλλα στο μελλον? Με μια gpu x2 πιο δυνατη απο την 3060 ti του? Ακομα κ στο αρθρο που εστειλες πηγαινε στο τελος https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_5600x_review,30.html   (gaming performance) κ θα δεις πως κ αυτοι τον ιδιο αστερισκο εχουν.

Επεξ/σία από niko13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...