Προς το περιεχόμενο

Full .iso backup windows 10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια μια ερωτηση...

Χθες εκανα ενα full backup ολο το συστημα μου(windows 10) με το εραλειο που εχουν μεσα τα windows, εκανα και εναν δίσκο αποκατάστασης μετα σε flash usb, ολα καλα μεχρι εδω.

Μετα πηγα να τσεκαρω το αρχειο backup στην θεση που το ειχα αποθηκευσει και ειδα οτι ο φακελος του backup μου εδινε 0 bytes/κενος φακελος ,ενω στον δισκο φαινεται ηδη ο χωρος που δεσμευτηκε μετα το backup(με καποια tips σου εμφανιζει τον πληρη χωρο, αλλα θαρρω οτι δεν ειναι να παιζεις με αυτα, μια φορα να το χρειαστεις και να μην σου παιξει και να εχεις βασιστει πανω σε αυτο, χαθηκες), λεω wtf τι εγινε και το εψαξα λιγο στο google , σε καποια θεματα διαβασα οτι το backup πλεον η windows δεν το υποστηριζει και ειναι "deprecated service" πια , γιατι τοτε το εχει μεσα σαν επιλογη στο λειτουργικο της ακομα και στη τελευταια εκδοση?Γιατι σε αφηνει να προχωρησεις σε backup ενω δεν το υποστηριζει? Ξερετε κατι παρα πανω επι του θεματος?

Θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες των ειδικων εδω μεσα πανω σε αυτο το θεμα, επισης θα ηθελα να μου προτεινεται μια σιγουρη και safe λυση για να κανω backup ολο το συστημα μου, ειτε με την ενσωματομενη λειτουργια ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ακομα, η με καποιο αλλο αξιοπιστο προγραμμα .

Περιμενω απαντησεις, ευχαριστω !

Δημοσ.

EASYUS TODO BACKUP FREE

ACRONIS TRUE IMAGE

Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και έχω κάνει image και επαναφορά με επιτυχία και σε συστήματα με παλιό bios και mbr δίσκους και σε καινούργια με uefi bios και gpt δίσκους.

• Like 1
Δημοσ.

@DWinchester Αν μιλας για το control panel - backup & restore ( windows 7) , που υπαρχει στα 10αρια , μια χαρα δουλευει και το εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες.
Προφανως και προγραμματα τριτων δουλευουν καλα και σωστα , αλλα το ενσωματωμενο backup με εχει βολεψει πολυ γιατι απλα μπουταρεις το usb stick/dvd των windows , πατας "repair this pc" και απο την επιλογη που εχει εκει επαναφερεις το system image στον δισκο οπως ηταν χωρις προβληματα.

Το οτι φαινεται ως μηδενικος ο φακελος που δημιουργει το system image , οφειλεται στο γεγονος οτι δημιουργειται με συγκεκριμενα permissions και δεν ειναι προσβασιμος στον χρηστη. Τα windows ξερουν καλυτερα απο εμας για τα σωστα permissions και καλο ειναι να μην τα πειραζουμε γιατι οταν η εγκατασταση παει να ψαξει για το image για να το κανει restore , μπορει να υπαρξουν δυσλειτουργιες...

• Like 2
Δημοσ.

Πόσα gb σου βγήκε το full backup? Περιλαμβάνει και όλα τα πρόγραμμα σου? Σε αρχείο iso το δημιουργεί στον δίσκο και μετά το γράφεις σε usb stick? Δεν το έχω κάνει θα με ενδιέφερε... Αν κάτι πάει στραβά με windows μετά κάνεις από το usb backup και έχεις ξανά το pc όπως ήταν με όλο το λογισμικό του? Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To ενσωματωμένο εργαλείο των windows δεν είναι της εμπιστοσύνης, και έχει σημαντικά μειονεκτήματα.
Π.χ., τo image file που παράγει είναι τεράστιο καθώς δεν κάνει συμπίεση.

Τα άλλα προγράμματα είναι πολύ καλύτερα.
Το Αcronis Τrue Image ήταν από τα πιο χρηστικά και αξιόπιστα αλλά στις τελευταίες εκδόσεις το "χάλασαν" 
καθώς το φόρτωσαν με ένα σωρό utiliites που είναι άσχετα με το backup και το επιβάρυναν χωρίς λόγο. 

Πολύ καλά λόγια έχω ακούσει για το Aomei Backupper.
Καλό είναι και το Easeus Todo Backup.
Προσωπικά χρησιμοποιώ πλέον το Macrium Reflect (περίπου το ίδιο καλό με το Aomei).

Όλα έχουν free εκδόσεις και είναι εξαιρετικά  λογισμικά. 
Επιτρέπουν πλήρη επαναφορά του backup με boot από άλλο μέσο και επαναφορά του mbr.
Επειδή κάνουν συμπίεση, τα image files που παράγουν είναι το μισό έως 1/3 του αρχικού δίσκου.

Τέλος, το image δεν πρέπει να είναι στον δίσκο του υπολογιστή αλλά σε εξωτερικό δίσκο.
Και να έχει ελεγχθεί ότι ο υπολογιστής όντως κάνει boot από το rescue media και ότι μπορεί να δει τα images....

_

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mphxths είπε

@DWinchester Αν μιλας για το control panel - backup & restore ( windows 7) , που υπαρχει στα 10αρια , μια χαρα δουλευει και το εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες.
Προφανως και προγραμματα τριτων δουλευουν καλα και σωστα , αλλα το ενσωματωμενο backup με εχει βολεψει πολυ γιατι απλα μπουταρεις το usb stick/dvd των windows , πατας "repair this pc" και απο την επιλογη που εχει εκει επαναφερεις το system image στον δισκο οπως ηταν χωρις προβληματα.

Το οτι φαινεται ως μηδενικος ο φακελος που δημιουργει το system image , οφειλεται στο γεγονος οτι δημιουργειται με συγκεκριμενα permissions και δεν ειναι προσβασιμος στον χρηστη. Τα windows ξερουν καλυτερα απο εμας για τα σωστα permissions και καλο ειναι να μην τα πειραζουμε γιατι οταν η εγκατασταση παει να ψαξει για το image για να το κανει restore , μπορει να υπαρξουν δυσλειτουργιες...

Γεια χαρα και ευχαριστω για την απαντηση σου αρχικα!

Ναι για αυτο μιλαω, δεν λεω το αντιθετο, μαλιστα και εγω χθες "τραβηξα" backup μεσω αυτης της διαδικασιας, αλλα εχοντας απορια σχετικα με τον χωρο που ειχε καταλαβει το backup εψαξα στο νετ και διαβασα αρκετες ωρες σχετικα με τα προβληματα που μπορει να επιφερει αυτη η λειτουργια(Full backup system throu windows) 

Οπως εχω πει και πιο πανω, ειναι πλεον  "deprecated service"  official απο την Microsoft, μαλιστα η ιδια προτεινει να ανατρεξουν οι χρηστες της σε μεθοδους τριτων σχετικα με το full backup παρακαμπτοντας εξ ολοκληρου την δικη της μεθοδο, νομιζω αυτο και μονο λεει πολλα. 

Ειναι πλεον unsafe η επιλογη αυτη που προσφερει, ασχετως που οταν σου τραβαει το backup ειναι τεραστιο, δεν υπαρχει ιχνος συμπιεσης για να "ελαφρυνει" λιγο , με αποτελεσμα να γεμιζεις σκληρους ενω μπορεις με αλλα προγραμματα να εχεις σχεδον ολα τα data σου στα μισα giga στο creation .

Σε εσενα μπορει να επαιζε/παιζει το backup λοιπον σωστα στο λειτουργικο σου, δεν σημαινει ομως οτι θα παιξει σωστα και σε εμενα ας πουμε , ειναι πολλοι παραμετροι που παιζουν ρολο στο αν θα σου τρεξει το .iso αν το χρειαστεις σε boot mode. δεν ειναι να παιζεις με τα αρχεια σου. . .

Στα γραφω ολα τα παρα πανω εχοντας βγαλει τα ματια μου απο χθες στο ψαξιμο σχετικα με το θεμα αυτο και το θεμα "καλυτερο ενναλακτικο προγραμμα" που κανει τουτη την δουλεια.

Για την ιστορια αγορασα και "εστησα" το  AOMEI Backupper Pro , κορυφαιο , αξιζει το καθε cent του το προγραμμα αυτο!

5 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Πόσα gb σου βγήκε το full backup? Περιλαμβάνει και όλα τα πρόγραμμα σου? Σε αρχείο iso το δημιουργεί στον δίσκο και μετά το γράφεις σε usb stick? Δεν το έχω κάνει θα με ενδιέφερε... Αν κάτι πάει στραβά με windows μετά κάνεις από το usb backup και έχεις ξανά το pc όπως ήταν με όλο το λογισμικό του? Ευχαριστώ

Ειχα σε fresh install τα windows 10, χωρις πολλα πολλα πανω, γυρω στα 32giga βγηκε μιας που δεν ειχε και καμια συμπιεση απο μερους της Microsot , με το AOMEI Backupper Pro ομως το οποιο επελεξα τελικα σαν προγραμμα και που εγινε η διαδικασια αυτη επιασε μολις15giga.

Το full backup περιλαμβανει οτι εχεις πανω στον σκληρο σου μεχρι εκεινη την στιγμη που παιρνεις το backup, προγραμματα, ρυθμισεις, φωτογραφιες, λογαριασμους, τα παντα ολα.

Προσοχη ομως ... Αν εχεις καποιον ιο μεσα στο λειτουργικο σου και δεν το εχεις παρει χαμπαρι, και τραβηξεις το full backup θα παρει μαζι του και τον ιο .. Προτεινω να γινεται στα αρχικα σταδια οταν στηνεις το pc αυτη η διαδικασια και στην συνεχεια να προγραμματιζεις τακτικα auto backups για να εισαι παντα updated.

Ναι το backup δημιουργειται σε μορφη .iso, αλλα προσεξε και εδω , δεν το αποθηκευεις στον δισκο στον οποιο ειναι πανω το λειτουργικο σου(πολλα προγραμματα μαλιστα δεν σε αφηνουν να κανεις κατι τετοιο), τον αποθηκευεις σε καποιον αλλο σκληρο εσωτερικα στο pc σου αν εχεις, η σε εξωτερικο σκληρο δισκο. Το usb δεν θα στο προτεινα για backup γιατι θα χρειαστεις μεγαλο σε μεγεθος, ασχετα που μετα δεν θα μπορεις να παιρνεις "νεες εικονες " απο το συστημα σου. Στο usb μονο βαζουμε τον  δίσκο εκκίνησης(bootable disk) για να μπορεσουμε να τρεχουμε το backup μας σε boot mode αν τυχον δεν εχουμε προσβαση στα windows.

Συνοψιζοντας εχοντας παρει backup απο το συστημα σου, σε μια δυσλειτουργια του υπολογιστη σου θα μπορεσεις να τον ξανα φερεις στο σταδιο που ηταν πριν γινει η ζημια, το ποσο κοντα σε αυτο το σταδιο εξαρταται απο εσενα και την συχνοτητα των backups .

Στα ειπα οσο πιο αναλυτικα μπορουσα, ελπιζω να σε βοηθησα !

5 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

To ενσωματωμένο εργαλείο των windows δεν είναι της εμπιστοσύνης, και έχει σημαντικά μειονεκτήματα.
Π.χ., τo image file που παράγει είναι τεράστιο καθώς δεν κάνει συμπίεση.

Τα άλλα προγράμματα είναι πολύ καλύτερα.
Το Αcronis Τrue Image ήταν από τα πιο χρηστικά και αξιόπιστα αλλά στις τελευταίες εκδόσεις το "χάλασαν" 
καθώς το φόρτωσαν με ένα σωρό utiliites που είναι άσχετα με το backup και το επιβάρυναν χωρίς λόγο. 

Πολύ καλά λόγια έχω ακούσει για το Aomei Backupper.
Καλό είναι και το Easeus Todo Backup.
Προσωπικά χρησιμοποιώ πλέον το Macrium Reflect (περίπου το ίδιο καλό με το Aomei).

Όλα έχουν free εκδόσεις και είναι εξαιρετικά  λογισμικά. 
Επιτρέπουν πλήρη επαναφορά του backup με boot από άλλο μέσο και επαναφορά του mbr.
Επειδή κάνουν συμπίεση, τα image files που παράγουν είναι το μισό έως 1/3 του αρχικού δίσκου.

Τέλος, το image δεν πρέπει να είναι στον δίσκο του υπολογιστή αλλά σε εξωτερικό δίσκο.
Και να έχει ελεγχθεί ότι ο υπολογιστής όντως κάνει boot από το rescue media και ότι μπορεί να δει τα images....

_

Συμφωνω σε ολα τα παρα πανω !!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, DWinchester είπε

Οπως εχω πει και πιο πανω, ειναι πλεον  "deprecated service"  official απο την Microsoft, μαλιστα η ιδια προτεινει να ανατρεξουν οι χρηστες της σε μεθοδους τριτων σχετικα με το full backup παρακαμπτοντας εξ ολοκληρου την δικη της μεθοδο, νομιζω αυτο και μονο λεει πολλα. 

Ειναι πλεον unsafe η επιλογη αυτη που προσφερει, ασχετως που οταν σου τραβαει το backup ειναι τεραστιο, δεν υπαρχει ιχνος συμπιεσης για να "ελαφρυνει" λιγο , με αποτελεσμα να γεμιζεις σκληρους ενω μπορεις με αλλα προγραμματα να εχεις σχεδον ολα τα data σου στα μισα giga στο creation .

Σε εσενα μπορει να επαιζε/παιζει το backup λοιπον σωστα στο λειτουργικο σου, δεν σημαινει ομως οτι θα παιξει σωστα και σε εμενα ας πουμε , ειναι πολλοι παραμετροι που παιζουν ρολο στο αν θα σου τρεξει το .iso αν το χρειαστεις σε boot mode. δεν ειναι να παιζεις με τα αρχεια σου. . .

Δεν αντιλεγω οτι προγραμματα τριτων κανουν καλυτερη δουλεια με περισσοτερες επιλογες και features. Το οτι δεν ειναι εμπιστοσυνης ή οτι δεν θα παιξει σωστα δεν ξερω απο που προκυπτει. Επειδη το θεωρει η microsoft "deprecated service" ? Πριν κατι βδομαδες αλλαξα δισκους στο φορητο μου και μετεφερα τον δισκο του λειτουργικου μου μεσω αυτης της διαδικασιας...και πριν μηνες που επαιζα με λινουξ και μια εβαζα λινουξ μια windows μια λινουξ μια windows , η φαση αυτη δουλεψε απροβληματιστα οσες φορες επανεφερα τα windows.

Οσο για το μεγεθος , δεν κανει συμπιεση προφανως αλλα μιλαμε για μια εγκατασταση windows ανθρωπινη. Αν στο "c" εχω εγκαταστησει windows και 200 προγραμματα και ειμαι στα 100 γιγα δεδομενα...ε χεστο! Μια εγκατασταση με windows + 10-20 βασικα προγραμματα , δεν βγαινει πανω απο 20-30 γιγα..και σε μια εποχη που τα γιγα τα εχουμε περισσοτερα απο τα στραγαλια , δεν ειναι να λεμε...δεν κανει συμπιεση , πιανει πολυ χωρο το iso..που δεν ειναι iso βασικα..αλλα τεσπα.
Επισης να εχουμε υποψη μας οτι καθε system image κανει overwrite το προηγουμενο εκτος και αν αλλαξουμε ονομα στον προηγουμενο φακελο...Αρα στην ουσια δεν φτιαχνει πολλαπλα system images εκτος και αν το επιλεξουμε εμεις.

Οσο υπαρχει αυτο το utility και δουλευει θα το χρησιμοποιω..το βρισκω πολυ ευκολο και τιμιο. Αν το αφαιρεσει σε μελλοντικες ενημερωσεις προφανως και θα στραφω σε αλλες λυσεις...

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν αντιλεγω οτι προγραμματα τριτων κανουν καλυτερη δουλεια με περισσοτερες επιλογες και features. Το οτι δεν ειναι εμπιστοσυνης ή οτι δεν θα παιξει σωστα δεν ξερω απο που προκυπτει. Επειδη το θεωρει η microsoft "deprecated service" ? Πριν κατι βδομαδες αλλαξα δισκους στο φορητο μου και μετεφερα τον δισκο του λειτουργικου μου μεσω αυτης της διαδικασιας...και πριν μηνες που επαιζα με λινουξ και μια εβαζα λινουξ μια windows μια λινουξ μια windows , η φαση αυτη δουλεψε απροβληματιστα οσες φορες επανεφερα τα windows.

Οσο για το μεγεθος , δεν κανει συμπιεση προφανως αλλα μιλαμε για μια εγκατασταση windows ανθρωπινη. Αν στο "c" εχω εγκαταστησει windows και 200 προγραμματα και ειμαι στα 100 γιγα δεδομενα...ε χεστο! Μια εγκατασταση με windows + 10-20 βασικα προγραμματα , δεν βγαινει πανω απο 20-30 γιγα..και σε μια εποχη που τα γιγα τα εχουμε περισσοτερα απο τα στραγαλια , δεν ειναι να λεμε...δεν κανει συμπιεση , πιανει πολυ χωρο το iso..που δεν ειναι iso βασικα..αλλα τεσπα.
Επισης να εχουμε υποψη μας οτι καθε system image κανει overwrite το προηγουμενο εκτος και αν αλλαξουμε ονομα στον προηγουμενο φακελο...Αρα στην ουσια δεν φτιαχνει πολλαπλα system images εκτος και αν το επιλεξουμε εμεις.

Οσο υπαρχει αυτο το utility και δουλευει θα το χρησιμοποιω..το βρισκω πολυ ευκολο και τιμιο. Αν το αφαιρεσει σε μελλοντικες ενημερωσεις προφανως και θα στραφω σε αλλες λυσεις...

Παλικαρε μου , απλα εγραψα μια εμπεριστατωμενη δικη μου γνωμη που δεν την επιβαλλω ουτε σε εσενα , ουτε σε κανεναν , θελω να το ξεκαθαρισω αυτο, δεν θελω να ερθω σε "ρηξη" για ενα προγραμμα For God's sake 😛 

Το αναφερω αυτο γιατι ο γραπτος λογος μπορει να ειναι δυσκολος στην κατανοηση απο τον αλλο που ειναι απεναντι στην οθονη, και μπορει να το εκλαβει ως attack or τυπου κανω τον εξυπνο ξερω γω .

Οπως και να εχει αδερφε μου λοιπον για να επανελθουμε, ο καθε ενας μας ζυγιζει τα δεδομενα που εχει και πραττει οτι θεωρει πιο ωφελιμο για αυτον , απλα σου ξανα λεω χωρις να θελω να στο καντεμιασω οτι πρεπει να προσεχεις με το συγκεκριμενο μην κατσει στραβη και κλαις στο τελος, το απευχομαι πραγματικα !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέραν του ότι το ενσωματωμένο εργαλείο των windows παράγει τεράστια αρχεία διότι δεν κάνει καμιά συμπίεση,
έχει άλλο ένα μειονέκτημα :
δεν επιτρέπει να αποθηκευτούν περισσότερα από ένα images στον ίδιο δίσκο 
(δηλ. στο ίδιο διαμέρισμα να έχεις πολλά images).
Τελείως άβολο, καθώς αν θέλεις να έχεις images από διαφορες "φάσεις" του υπολογιστή, 
πρέπει να τα αποθηκεύσεις το καθένα σε διαφορετικό partition !
Αντίθετα, τα images των τρίτων προγραμμάτων είναι απλώς μεγάλα αρχεία που μπορείς να τα χειριστείς όπως ένα κοινό iso.

Εγκαταστάσεις windows με μέγεθος 100 - 150 GB είναι πλέον τυπικές για λειτουργικούς υπολογιστές. 
30 GB είναι εξαίρεση, συμβαίνει όταν το μηχάνημα δεν έχει σχεδόν τίποτε άλλο.
Τα λειτουργικά μηχανήματα έχουν κι άλλο λογισμικό που συνήθως αυξάνει το μέγεθος αρκετά.
Και συχνά είναι σκόπιμο να έχεις και image από τα data, ώστε να τα έχεις όλα σε ένα συμπαγές αρχείο, όχι σκόρπια και μεμονωμένα, 
με το οποίο μπορείς εύκολα να τα περάσεις σε κάποιον άλλο δίσκο διατηρώντας την οργανωτική δομή της αποθήκευσής τους χωρίς καμιά μέριμνα.

Επιπλέον, τα τρίτα προγράμματα παρέχουν τη δυνατότητα για incremental ή differential backup.
Στο incremental backup έχεις ένα βασικό image Α και μετά λαμβάνεις images Β, Γ, Δ... 
αποθηκεύοντας μόνον τη διαφορά του Β από το Α, ακολούθως τη διαφορά του Γ από το B κλπ.
Στο differential backup έχεις ένα βασικό image Α και μετά λαμβάνεις images Β, Γ, Δ... 
αποθηκεύοντας μόνον τη διαφορά του Β από το Α, ακολούθως τη διαφορά του Γ από το A, τη διαφορά του Δ από το Α κλπ.
Έτσι μπορείς να έχεις πολλά images με ελάχιστο μέγεθος. 
Αν παίρνεις συχνά images, τα incremental και τα differential backups βολεύουν πολύ καθώς ελαχιστοποιούν τον χρόνο και το μέγεθος.

Το ότι το εργαλείο των windows δεν είναι της εμπιστοσύνης έγκειται 
1) στο ότι δεν επιτρέπει επιβεβαίωση ότι το image όντως είναι εντάξει, 
(αν θυμάμαι καλά τουλάχιστον) ώστε να είσαι βέβαιος ότι δεν είναι corrupted.
Corrupted images μπορεί ενίοτε να συμβούν, γι αυτό και τα προγράμματα παρέχουν verification του image όταν δημιουργείται.
2) στο ότι το ίδιο το εργαλείο δεν χειρίζεται εύρωστα και σταθερά τους δίσκους, 
οπότε πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά στα καλά καθούμενα 
(γι' αυτό η MS ΔΕΝ συνιστά τη χρήση του).
3) Δεν έχει επιλογή για αγνόηση bad sectors (άρα σε τέτοια περίπτωση ΔΕΝ μπορείς να πάρεις image).
4) Επίσης, αν "σκαλίξεις" το image των windows για να πάρεις ένα μεμονωμένο αρχείο, 
είναι εύκολο να το κάνεις corrupted κατά λάθος.
Αντίθετα, τα images από τα άλλα προγράμματα είναι πολύ σταθερότερα.

Η γνώμη μου είναι ότι ένα τρίτο πρόγραμμα από τα προαναφερθέντα είναι ασύγκριτα καλύτερη επιλογή.
Έχω χρησιμοποιήσει πριν χρόνια το εργαλείο των windows και το εγκατέλειψα αμέσως όταν έπιασα τα παραπάνω.
Εν πάση περιπτώσει, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει σε λογισμικά που χρησιμοποιούν snapshots αντί πλήρη images.
Tα προγράμματα αυτά είναι ιδανικά για όποιον κάνει συχνά δοκιμές/εγκαταστάσεις διαφόρων λογισμικών και ρυθμίσεων, 
καθώς επιτρέπουν να αποθηκευτεί μια πληθώρα από καταστάσεις του υπολογιστή και να "περιηγείσαι" και να διαλέγεις όποια θέλεις.
Σα να λέμε στήνεις ένα menu με πολλαπλά images και διαλέγεις σε ποιο θα πας κάθε φορά.
προγράμματα snapshotting είναι πολύ πιο ευέλικτα και πολύ γοργότερα από τα προγράμματα imaging,
αλλά και λιγότερο ασφαλή. 
Τα snapshots είναι εικόνες από τμήματα του δίσκου, όχι πλήρη αντίγραφά του (δηλ. στην πραγματικότητα δεν είναι backup)
άρα αν κάτι πάει στραβά με τη διαχείρισή τους είσαι ξεκρέμαστος .
Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ πιο βολικά από τα images 
(π.χ. άρση σε αποτυχημένες εγκαταστάσεις/ενημερώσεις/ρυθμίσεις/ιούς, δοκιμές πάσης φύσεως κλπ).
Το πιο γνωστό τέτοιο λογισμικό είναι το Rollback RX.
Εδώ είναι ένα εξαιρετικό άρθρο που παρουσιάζει τη χρήση του :
https://www.tweaktown.com/reviews/5388/instant-recovery-snapshot-software-review-and-guide-rollback-rx/index.html

Kι άλλο ένα γενικά για το snapshotting :
https://searchdatabackup.techtarget.com/feature/Everything-you-need-to-know-about-snapshotting

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...