Herald Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) @Sakiz105 Καλώ εσένα γιατί φαίνεται έχεις ψαχτεί. Ψάχνω να άλλαξω / αναβαθμίσω το VA monitor σε IPS. Σκοπός είναι τα 120 hz minimum, ultrawide. Ουσιαστικά ψάχνω κάτι που να δείχνει σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/26293505/Dell-UltraSharp-U3421WE-Curved-Monitor-34-QHD.html#specs (το βλέπω κάθε μέρα που κάθεται η κοπελιά μου και μου πέφτουν τα σαγόνια) Αλλά σε gaming monitor, δηλαδή μεγαλύτερο response και refresh rate. Έχει πάρει το μάτι μου τα alienware https://www.skroutz.gr/s/26293319/Dell-Alienware-AW3821DW-Curved-Gaming-Monitor-37-5-QHD-144Hz.html https://www.skroutz.gr/s/21318482/Dell-Alienware-AW3420DW-Curved-Gaming-Monitor-34-1-QHD.html αλλά από ότι είδα από reviews, το HDR είναι εντελώς ψόφιο, και από χρώματα δεν ξέρω αν είναι αντίστοιχο του ultrasharp. Eπίσης υπάρχει και το GL950G αλλά και εκεί το HDR φαίνεται ψόφιο, και επίσης, είναι LG. Το τελευταίο LG μου έμεινε από panel στην 3ετία πάνω, και η εμπιστοσυνή καταλαβαίνεις, είναι στα τάρταρα. Κάτι άλλο που να αξίζει σαν αναβάθμιση από αυτό που έχω δεν έχω δεί. Υπάρχει πάντα και η επιλόγη να κάτσω στα αυγά μου μέχρι να προχωρήσει λίγο η τεχνολογία να βγεί κάτι ολοκληρωμένο, γιατί όπως βλέπω τώρα όλα κάπου χωλαίνουν. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2021 από Herald
Sakiz105 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 HDR στα μόνιτορ δυστηχώς είναι ακόμα Joke εφόσον τα μόνιτορ είναι edge lit και το το local dimming γίνεται είτε μέσω zones που συνήθως είναι πολύ λίγες για να έχουν σοβαρή επίδραση. LG και εγώ δεν προτείνω, ολα στην 3ετία ψόφησε το backlight ή έβγαλαν flickering. Από αυτά που κοιτάς, το καλύτερο είναι το 3821dw. το 3420 δεν το προτείνω γιατί χάνεις το 16:9 του 32αρι και χάνεις το immesion του 38. ανακοίνωσαν το 34gp950g με gsync module (nano ips με oxide panel αντίθετα με κόκκινο φώσφορο) οπότε λογικά θα βγάλει και η dell/lenovo κάποιο Τώρα αν θες να τα σκάσεις και δεν σε ενοχλεί να μην είναι τόσο γρήγορο όσο τα νέα ips υπάρχει και το acer x35 ή τα νέα fald που έρχονται . Το 3821dw το εχω δει από κοντά εκτός από στολίδι, έχει το wow factor σαν εικόνα. 1
Herald Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Το έχω δει το acer, και γενικά γουστάρω πολύ acer, αλλά είναι εντελώς παρανοική η τιμή του. Το ερώτημα είναι αυτό το 38αρι της Alienware έχει καμία επαφή με το ultrasharp της Dell ή πάλι θα κλαίω γιατί της κοπελιάς δείχνει πολύ καλύτερα
Sakiz105 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε Το έχω δει το acer, και γενικά γουστάρω πολύ acer, αλλά είναι εντελώς παρανοική η τιμή του. Το ερώτημα είναι αυτό το 38αρι της Alienware έχει καμία επαφή με το ultrasharp της Dell ή πάλι θα κλαίω γιατί της κοπελιάς δείχνει πολύ καλύτερα Τα nanoips από μόνα τους είναι Oversaturated. Προσωπικά ο λόγος που γουστάρω ips είναι ότι σε συνδυασμό με μεγάλη φωτεινότητα (πχ το δικό μου το τρέχω μεχρι και 100% ανάλογα το game) τα χρώματα είναι όμορφα και έχουν το φυσικό "vibrancy" που δεν έχει καμία σχέση με το ψηφιακό από το nvcp. Αν πάλι σου αρέσει το πιο "μουντό" χρώμα του srgb mode, τότε θα σου φένεται ως "λάθος" τα χρώματα. Επίσης καμία σχέση το 3821dw με 3420dw με το 3818dw . Από το 19 και μετά έχει ανέβει πολύ σε ποιότητα η Alienware (dell) και η Dell έχει ανέβει σε design. Να ξέρεις ότι αν το πάρεις, έχει ένα μικρο fan το gsync module. Αν παίζεις κλαιν δεν ακούγεται, αλλά καλοκαίρι που το είδα εγώ και είχε ησυχία / δεν ειχε κλιματισμό ή ανεμηστήρα το δωμάτιο, ακούγοταν ελάχιστα. glow έχει στις 4 γωνίες, ωστόσο επειδή είναι γκρι και όχι κόκκινο (oxide nano ips) είναι πολύ λιγότερο εμφανές με λίγο φωτισμό από πίσω. Το blb σε 38αρι uw δεν το γλιτώνεις πάντως να ξέρεις. Εδώ 27αρι να πάρεις και παλι μπορεί να έχει 1-2 spots (δεν μιλάω για asus που κάτω από 5 δεν βρίσκεις κεκ)
Herald Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε Τα nanoips από μόνα τους είναι Oversaturated. Προσωπικά ο λόγος που γουστάρω ips είναι ότι σε συνδυασμό με μεγάλη φωτεινότητα (πχ το δικό μου το τρέχω μεχρι και 100% ανάλογα το game) τα χρώματα είναι όμορφα και έχουν το φυσικό "vibrancy" που δεν έχει καμία σχέση με το ψηφιακό από το nvcp. Αν πάλι σου αρέσει το πιο "μουντό" χρώμα του srgb mode, τότε θα σου φένεται ως "λάθος" τα χρώματα. Επίσης καμία σχέση το 3821dw με 3420dw με το 3818dw . Από το 19 και μετά έχει ανέβει πολύ σε ποιότητα η Alienware (dell) και η Dell έχει ανέβει σε design. Να ξέρεις ότι αν το πάρεις, έχει ένα μικρο fan το gsync module. Αν παίζεις κλαιν δεν ακούγεται, αλλά καλοκαίρι που το είδα εγώ και είχε ησυχία / δεν ειχε κλιματισμό ή ανεμηστήρα το δωμάτιο, ακούγοταν ελάχιστα. Έχω 3090 και 10900k, δεν νομίζω να ακούω το ανεμιστήρι του gsync
Sakiz105 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε Έχω 3090 και 10900k, δεν νομίζω να ακούω το ανεμιστήρι του gsync καλά ναι λολ.
Xvipes Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Να ρωτήσω για το ανεμιστηράκι του gsync αν ακουγεται και σε desktop χρήση? δλδ εφόσον δεν "ζορίζεται" η οθόνη πάλι θα δουλεύει στο full? Επίσης μετά από 3-5 χρόνια που θα έχει πιάσει σκόνη κλπ τι γίνεται, αλλάζει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα