Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρα σε ολους.Προσπαθω να βρω λυσεις για ενα γκαραζ που εχω για σκιαση για το αυτοκινητο.Το γκαραζ περιμετρικα ειναι κλειστο αλλα ανευ οροφης.Γνωριζω τις επιλογες οπως τεντα,διαφορων ειδων στεγαστρα κτλ αλλα εχω μερικα προβληματα καπως περιεργα.Καταρχας να εξηγησω οτι το γκαραζ εχεις την εξης ιδιομορφια.Βρισκεται ακριβως κολλητα διπλα απο το σπιτι.Ειναι η συνεχεια του σπιτιου δηλαδη.Απο την μια πλευρα  το γκαραζ την εξωτερικη πλευρα του,  κατα μηκος  του εχει τοιχιο υψους γυρω στο 1.80 συν 50 ποντους καγκελο που εχω πλεγμα και δεμενο με ταιραπ. Απο την απεναντι ακριβως πλευρα ειναι ο τοιχος του σπιτιου υψους πανω απο 10 μετρα.Προκειται για διοροφη οικια.Κατα πρωτον το γκαραζ εχει μια καγκελοπορτα που εχω βαλει πλεγματα πλαστικα για να μην μπαινουν γατες.Εχω την ατυχια γειτονας να ταιζει καμια 20αρια γατια που κυκλοφορουν ελευθερα παροτι τα συμπαθω τα γατακια αλλα δυστυχως κανουν ζημια και σε εμενα.Εισβαλλουν απο τις τρυπες της καγκελοπορτας,κανουν κατι αλματα δυο μετρων και εισχωρουν απο το εξωτερικο τοιχιο του γκαραζ υψους γυρω στο 1.80 και μαζι με τα καγκελα ειναι γυρω στα 2,30 υψος και παροτι εχω βαλει και εκει πλεγματα  τρυπωνουν απο τις σχισμες αν και εχω βαλει παντου ταιραπ,μου εχουν κανει ζημιες στη τεντα την παλια που ειχα,την εχουν σκισει τρεις φορες με τα νυχια τους και το χειροτερο ειναι οτι εχω εντοπισει και γρατζουνιες στο αυτοκινητο απο τα νυχια τους στην οροφη,στο καπο κτλ.

Σκεφτομαι λοιπον διαφορες λυσεις αλλα ειμαι προβληματισμενος.Απο την μια λεω να το κλεισω τελειως το γκαραζ.Να βαλω δηλαδη φυλλα αλουμινιου image.jpeg.8be5d978454594a12ad27f77610e1e74.jpegκαι σαν στεγαστρο και περιμετρικα στο εξωτερικο τοιχιο καθως και στην καγκελοπορτα καθετως.Οποτε να κλεισει τελειως απο παντου το γκαραζ.Απο την αλλη σκεφτομαι οτι τους καλοκαιρινους μηνες θα βραζει μεσα ο χωρος και το αμαξι με τις υψηλες θερμοκρασιες.Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι καλο αυτο.Και για το αμαξι αλλα και για την ζεστη που θα εγκλωβιζεται στον τοιχο που εφαπτεται με το δωματιο του σπιτιου διπλα στο γκαραζ.Θα μεταφερεται δηλαδη η ζεστη και διπλα στο σπιτι οταν το γκαραζ ειναι κλειστο απο παντου.

Η αλλη λυση ειναι οι τεντες. Την δοκιμασα αλλα δεν γλυτωνουν με τιποτα απο τις γατες.Προκαλουν ζημιες.

Οποτε οπως καταλαβαινετε μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.Καπως ετσι τουλαχιστον το βλεπω εγω.Eπισης να τονισω οτι τα λεφτα που μπορω να διαθεσω ειναι περιορισμενα δεν αναζητω  ακριβες λυσεις γιατι υπαρχουν και πανακριβα στεγαστρα κτλ.

Αν εχετε καποιες προτασεις ή λυσεις θα ημουν υποχρεωμενος.

Σας ευχαριστω θερμα.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Λιόπανα,αυτά τα πράσινα που μαζευουν ελιές.

Τα εχω δει αυτα σε καποια οργανωμενα παρκινγκ που πληρωνεις με την ωρα ή την μερα κτλ. Δεν εξυπηρετουν ομως πανω σε αυτο που ψαχνω.Τα λιοπανα εχουν μερικη σκιαση οχι ολικη.Εγω θελω πληρη καλυψη για σκιαση.Αν παρατηρησει καποιος τα λιοπανα θα διαπιστωσει οτι δημιουργουν μια ελαφρια σκια,περνουν δηλαδη οι αχτιδες του ηλιου αλλα περιορισμενα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

Τα εχω δει αυτα σε καποια οργανωμενα παρκινγκ που πληρωνεις με την ωρα ή την μερα κτλ. Δεν εξυπηρετουν ομως πανω σε αυτο που ψαχνω.Τα λιοπανα εχουν μερικη σκιαση οχι ολικη.Εγω θελω πληρη καλυψη για σκιαση.Αν παρατηρησει καποιος τα λιοπανα θα διαπιστωσει οτι δημιουργουν μια ελαφρια σκια,περνουν δηλαδη οι αχτιδες του ηλιου αλλα περιορισμενα.

Τα βάζεις διπλά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sonikk είπε

Αυτά που είδες στα οργανωμένα πάρκινγκ δεν είναι λιόπανα, είναι δίχτυα σκίασης, και στην αγορά θα βρεις έως και 95%. Πάντως να ξέρεις πως πλήρη σκίαση και δροσιά δεν γίνεται.

Επίσης στα πλάγια μπορείς να βάλεις κουνελόσυρμα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε. Αντί για λαμαρίνα που όντως θα βράζει το καλοκαίρι θα σε συμβούλευα να βάλεις πάνελ οροφής ακόμα και 3 πόντους πάχους αλλά καλύτερα 5+ και θα είσαι άψογος.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφτιαξα προσφατα ενα παρκινγ κολλητα με το σπιτι, και απο την περιγραφη σου πρεπει να ειναι παρομοιο με το δικο σου! 

Για οροφη επελεξα πανελ πολυουρεθανης 4mm οπως προτεινει ο @war

Για πλαγιοκαλυψη εχω βαλει διχτυ σκιασης (το πρασινο που μοιαζει με ελαιοπανο). Εαν θυμαμαι καλα βγηκε 60€ για 14 μετρα. Βεβαια ειναι τελειως προσωρινη λυση και το επελεξα λογω της κακοκαιριας. Ηλιος δεν περναει καθολου, ωστοσο υπαρχει προβλημα στεγανοποιησης. Ειναι μεγαλη επιφανεια και οταν το κουναει ο αερας οι σταγονες της βροχης ενδεχεται να πεσουν προς την μεσα μερια του παρκινγ. Δευτερο προβλημα με το πανι ειναι καθαρα αισθητικο. Παραπεμπει σε τσαντιρι. 

Εδω στο φορουμ ως φθηνη λυση  για πλαγιοκαλυψη μου εχουν προτεινει OSB, το οποιο μπορεις να το βαψεις με ακρυλικο χρωμα. Αλλα δεν το εχω κοιταξει παραπερα. 

Επεξ/σία από Shyn
  • Thanks 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για την ενημερωση και τις πληροφοριες.

Μηπως καποιος θα μπορουσε να υπολογισει το κοστος τοποθετησης για ενα γκαραζ μηκους 10 μετρων και πλατους τριων μετρων με την προυποθεση οτι εχω αγορασει εγω τα υλικα? Δηλαδη θα ηθελα χονδρικα να μαθω το κοστος τοποθετησης μονο. Να φανταστω οτι αν βρω ενα μαστορα για μια ημερα εργασιας ενα 7-8ωρο θα παρει πχ 200 ευρω ή 100 πχ? Μιλαω τελειως υποθετικα δεν γνωριζω το κοστος τοποθετησης με δικα μου υλικα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, sonikk είπε

Μηπως καποιος θα μπορουσε να υπολογισει το κοστος τοποθετησης για ενα γκαραζ μηκους 10 μετρων και πλατους τριων μετρων με την προυποθεση οτι εχω αγορασει εγω τα υλικα? Δηλαδη θα ηθελα χονδρικα να μαθω το κοστος τοποθετησης μονο. Να φανταστω οτι αν βρω ενα μαστορα για μια ημερα εργασιας ενα 7-8ωρο θα παρει πχ 200 ευρω ή 100 πχ? Μιλαω τελειως υποθετικα δεν γνωριζω το κοστος τοποθετησης με δικα μου υλικα.

Κοίτα, μεροκάματο/ωρομίσθιο να υπολογίζεις μόνο για ανειδίκευτο εργάτη ο οποίος θα σου έρθει χωρίς εργαλεία και ότι κάνει θα είναι με τη δική σου καθοδήγηση.

Αν θέλεις τεχνίτη που θα αναλάβει την εργολαβία με δικά του εργαλεία κτλ τότε θα πληρωθεί ως εργολάβος, και η αμοιβή του δεν θα έχει καμία σχέση με τις ώρες εργασίας.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, sonikk είπε

200€ μου πηρε εμενα. Κολλησεις, ψαροκοκκαλο, σχεδιαση, εγκατασταση πανελ τα εκανε ολα μονος του. 

Επεξ/σία από Shyn
  • Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Shyn είπε

200€ μου πηρε εμενα. Κολλησεις, ψαροκοκκαλο, σχεδιαση, εγκατασταση πανελ τα εκανε ολα μονος του. 

Θα μπορούσες να ανεβάσεις καμία φωτό; 

Δημοσ.

Μια φωτο θα βοηθούσε αντί για την περιγραφή. Η πιο φθηνή λύση είναι να βάλεις απλή λαμαρίνα και απο κάτω να στερεώσεις πλάκες XPS, 3-4 πόντους για να κόψεις την ζέστη. Θα πρέπει κάπως να αερίζεται το γκαράζ όπότε χρειάζεται ακόμα και αν το κλείσεις περιμμετρικά, θα πρέπει να κόψεις κάποια παράθυρα και να τα κλείσεις με μεταλλική σίτα που επίσης είναι φθηνή. Γκαράζ που δεν αερίζεται πιάνει υγρασία και δεν είναι καλό για το αυτοκίνητο, εκτός απο την ζέστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, chriskourou είπε

Θα μπορούσες να ανεβάσεις καμία φωτό; 

Εννοειται! Δεν φαινεται ωραιο. Πρεπει να σουλουπωθει γυρω γυρω. 😄

Οσο αφορα τον TS, εαν δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα, πανελ θα επελεγα και για την πλαγιοκαλυψη. 

image.png.d60bbded80b50ed670844526ed37e13c.pngimage.png.dbb93b8cacc87f204848122870207f60.pngimage.png.aa0455817927333b58e9ad05d7bf49e4.png

Επεξ/σία από Shyn
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...