philos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εδώ και αρκετά χρόνια είχα αντιγράψει κάτι - ερασιτεχνικά φτιαγμένα - DVD στο PC μου. Εκείνα τα DVD είχαν το καθένα μέσα τους εξής φακέλους: VIDEO_TS (το γνωστό) κι έναν φάκελο VIDEO_RM ο οποίος δεν είναι κενός αλλά έχει κάποια αρχεία, με ένα από αυτά αν φτάνει και το 1.5MB. Υποθέτω ότι πρόκειται για φάκελο με τα δεδομένα που αφορούν το μενού ( ; ). Τώρα προέκυψε η ανάγκη να γράψω αυτά τα αρχεία σε DVD-R δισκάκια και θέλω να ρωτήσω τι πρέπει να προσέξω ώστε αυτά να παίζουν σίγουρα σε συμβατικό DVD-Player. Διαβάζω διάφορα περί του να μην τα γράψω σε DVD+R δίσκους, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Και εν τέλει με ποιο πρόγραμμα και με τι τρόπο να τα γράψω; Ας πούμε εγώ μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα Ashampoo Burning Studio, το οποίο για να σου γράψει DVD δίσκο ζητάει μόνο τον VIDEO_TS φάκελο. Οπότε δεν είναι το κατάλληλο πρόγραμμα εφόσον υπάρχει και VIDEO_RM φάκελος. Αν δουλεύουν τα δισκάκια γράφοντας και τους δύο φακέλους (VIDEO_TS/RM) σαν δίσκο απλών δεδομένων στο PC τότε να το κάνω έτσι. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από philos
micos000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Αυτός ο φάκελος απ' ότι διαβάζω, δημιουργείτε από dvd recorder της philips συνήθως και κρατάει κάποιες πληροφορίες για την εγγραφή. Κανονικά δεν πρέπει να χρειάζεται πουθενά καθώς δεν ανήκει στο dvd-video standard. Εγώ στην θέση σου θα μετέφερα έναν φάκελο VIDEO_TS από ένα dvd στον δίσκο θα θα έγγραφα ένα dvd δισκάκι με το πρόγραμμα εγγραφής σε dvd-video mode (καλύτερα όχι σαν dvd data). Το αν θα είναι +R ή -R δεν παίζει ρόλο. Έχω γράψει 100άδες dvd-r και dvd+r με ταινίες και όλες έπαιζαν κανονικά. Αν δεις ότι το δισκάκι που θα γράψεις είναι εντάξει συνεχίζεις και με τα επόμενα. Ένα tip είναι να μην χρησιμοποιείς μεγάλη ταχύτητα εγγραφής, προτείνω μέχρι 8Χ το πολύ και αν δεν σε πειράζει να περιμένεις 10 λεπτά παραπάνω, να ενεργοποιείς και την επιλογή για verify μετά την εγγραφή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα