Προς το περιεχόμενο

Ping σε 50αρα γραμμη ΝΟVA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το κουτι που ειναι?

Κατα πασα πιθανοτητα εχεις θεμα με την εσωτερικη καλωδιωση.

Εχεις κανει τη συνδεσμολογια οπως πρεπει για vdsl?

Ειχα και εγω προβληματα και με το που εφτιαξα τη συνδεσμολογια,παει τρενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 20/1/2021 στις 2:39 ΠΜ, johnnyf95 είπε

Έτοιμος είμαι αλλά φοβάμαι μην γίνει χειρότερα μετά 

Επανερχομαι με φωτογραφίες από την εγκατάσταση 

Στην πρώτη βλέπετε την κεντρική εγκατάσταση από την οποία βγαινουν 3 καλώδια μέ το ένα να το κουμπώνω πάνω στο modem για το dsl ιντερνετ

τα 2 επόμενα καταλήγουν στο ασπρο κουτάκι που φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία και είναι για τα τα τηλέφωνα του σπιτιού , το οποίο και συνδέω στο μόντεμ με η χωρίς το φίλτρο που φαίνεται στην 2η  φωτογραφία .

Καποια ιδέα βλέποντας την εγκατάσταση ; 

σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 

https://ibb.co/9VD5cNX
https://ibb.co/kDhxnx4

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Το κουτι που ειναι?

Κατα πασα πιθανοτητα εχεις θεμα με την εσωτερικη καλωδιωση.

Εχεις κανει τη συνδεσμολογια οπως πρεπει για vdsl?

Ειχα και εγω προβληματα και με το που εφτιαξα τη συνδεσμολογια,παει τρενο.

στο σχολιο που εχω κανει παραθεση απο πανω φαινεται η συνδεσμολογια που εχω κανει. Αν εχω κανει καποιο λαθος θα με βοηθουσες πολυ να το διορθωσω

Στις 31/1/2021 στις 7:22 ΜΜ, panospeter είπε

Το σημαντικότερο που λέει λοιπόν το παραπάνω αρχείο είναι ότι:

1. συνδέεις το VDSL router στην πρώτη πρίζα (master) που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ

2. Αποσυνδέεις το υπόλοιπο σπίτι (τηλεφωνική καλωδίωση) απο την έξοδο προς τον router και έτσι έχεις καθαρή εισαγωγή στον VDSL router

3. προμθευέσε 2πλή τηλεφωνική πρίζα ώστε στο δεύτερο φις της πρίζας να ενώσεις το υπόλοιπο σπίτι.

4 Επιστέφεις απο τον router την τηλεφωνία  στην δεύτερη πρίζα για το υπόλοιπο σπίτι (τηλέφωνα, συνεγερμός κλπ).

Με αυτόν τον τρόπο πέρα πο ότι γλιτώνεις τον θόρυβο της καλωδίωσης του σπιτιού, δεν χρειάζεται να βάλεις και πουθενα φίλτρα, spliters κλπ .

Έχω συνδέσει το ρούτερ στην μάστερ πρίζα. Στο σπίτι υπάρχει ένα τηλέφωνο το οποίο για να το συνδέσω στην πρίζα που είναι το ρούτερ πρέπει να βάλω διπλή πρίζα ή μπορώ και με σπλιττερ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/2/2021 στις 10:46 ΜΜ, Mankon7 είπε

Έχω συνδέσει το ρούτερ στην μάστερ πρίζα. Στο σπίτι υπάρχει ένα τηλέφωνο το οποίο για να το συνδέσω στην πρίζα που είναι το ρούτερ πρέπει να βάλω διπλή πρίζα ή μπορώ και με σπλιττερ;

Θα πρέπει αρχικά να ανοίξεις την master πρίζα και να δεις αν η εισαγωγή του ΟΤΕ είναι συνδεδεμένη μόνο με την master πρίζα. Λογικά δεν θα είναι.

Θα δείς το ζεύγος καλώδιων εισαγωγής του ΟΤΕ (ένα απο αυτά / αυτό το οποίο μεταφέρει την γραμμή σου) ότι ενώνεται με τα καλώδια της master πρίζα αλλά και με τα καλώδια τηλεφώνου που μεταφέρει το σήμα στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού (θα δεις 2 ενώσεις με 3 καλώδια ενωμένα μεταξύ τους η κάθε μια). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι θόρυβος υπάρχει στην εσωτερική τηλεφωνική σου καλωδίωση να μεταφέρεται στην master πρίζα και στον router (φτάνει μέχρι και το καφάο).

Επομένως πρέπει να κάνεις τα ακόλουθα:

- Αγοράζεις μια 2πλή πρίζα τηλεφώνου για να αντικαταστήσεις την μονή που έχει τώρα ως master (https://www.skroutz.gr/s/24222442/Legrand-Valena-774439-%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%8C.html)

- Ξεμπλέκεις τα 3 καλώδια απο απο το ζεύγος εισαγωγής και ενώνεις μόνο τα 2 (δηλαδή την εισαγωγή του ΟΤΕ με τα καλώδια που θα βάλεις στο πρώτο φις της διπλής πρίζας. Σε αυτή την φάση το ζεύγος καλωδίων που μεταφέρει το τηλέφωνο στο υπόλοιπο σπίτι είναι στον αέρα.

- Ενώνεις το ζεύγος καλωδίων που μεταφέρει το τηλέφωνο στο υπόλοιπο σπίτι με το δεύτερο φις της διπλής πρίζας.

Για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχεις μικρά καλώδια τηλεφώνου (μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υφιστάμενα) καθώς η εισαγωγή του ΟΤΕ και πιθανότατα  η καλωδίωση του σπιτιού σου έχει πιο χοντρά καλώδια και δεν μπαίνουν στις εγκοπές της πρίζας τηλεφώνου.

Μόλις τελιώσεις τα παραπάνω ενώνεις το πρώτο φις της διπλής πρίζας με την είσοδο VDSL του router σου. Εν συνεχεία ενώνεις την έξοδο τηλεφωνίας (π.χ. phone 2) του router σου με το δεύτερο φις της διπλής πρίζας . Με αυτόν το τρόπο επιστέφεις το σήμα τηλεφωνίας στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού και μάλιστα φιλτραρισμένο.

Την τηλεφωνική συσκευή πλέον μπορείς να την συνδέσεις είτε σε 2ρη έξοδό τηλεφωνίας που τυχόν έχει ο router σου (π.χ. phone 1) ή σε οποιαδήποτε άλλη πρίζα του σπιτιού.

Ελπίζω να βοήθησα (αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται κινέζικά φώναξε ένα τεχνικό να στα κάνει μπαμ μπα,).

Επεξ/σία από panospeter

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...