RaKa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σε ολους. Ξεκινώντας στον κόσμο της φωτογραφίας έτυχε να βρίσκεται στα χέρια μου η παρούσα κάμερα. Δεν έχω σκοπό να πάρω dslr για τα πρώτα μου παραπάνω βήματα. Όμως η συγκεκριμένη κάμερα με μπερδεύει πολυ λόγο του μενου της. Δε μπορώ να βρω πέρα απ' το iso, στο manual πως να ρυθμίσω shutter speed και aperture. Έχω συνηθίσει σε αλλό μενού. Τα φώτα σας 😇 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 48 λεπτά πριν, RaKa είπε Καλησπέρα σε ολους. Ξεκινώντας στον κόσμο της φωτογραφίας έτυχε να βρίσκεται στα χέρια μου η παρούσα κάμερα. Δεν έχω σκοπό να πάρω dslr για τα πρώτα μου παραπάνω βήματα. Όμως η συγκεκριμένη κάμερα με μπερδεύει πολυ λόγο του μενου της. Δε μπορώ να βρω πέρα απ' το iso, στο manual πως να ρυθμίσω shutter speed και aperture. Έχω συνηθίσει σε αλλό μενού. Τα φώτα σας 😇 https://helpguide.sony.net/gbmig/44801901/v1/eng/contents/03/03/07/07.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RaKa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Άρα ουσιαστικά δε μπορείς να το ρυθμίσεις όσο θες εσύ αλλά μόνο στις τιμές που σ δίνει ανάλογα με το ζουμ🤔 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, RaKa είπε Άρα ουσιαστικά δε μπορείς να το ρυθμίσεις όσο θες εσύ αλλά μόνο στις τιμές που σ δίνει ανάλογα με το ζουμ🤔 Αυτό που μάλλον δεν δώσατε προσοχή , σε όλους τους φακούς ζουμ το διάφραγμα έχει κάποια όρια . Το γράφει και ο φακός σας στο μπροστινό μέρος του . Το μέγιστο διάφραγμα ας πούμε 3.5 είναι διαθέσιμο έως κάποιο σημείο που ζουμαρετε ας πούμε τον φακό , ενώ στο ανώτερο άκρο του συνήθως δεν μπορεί να μεγαλώσει περισσότερο από 5.6 η και χειρότερα . Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει όσο θες εσύ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RaKa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μου κάνει όμως για αρχή για να δουλέψω πέντε πράγματα η θ αναγκαστώ να πάω σε dslr ευχαριστω για τον χρόνο σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, RaKa είπε Μου κάνει όμως για αρχή για να δουλέψω πέντε πράγματα η θ αναγκαστώ να πάω σε dslr ευχαριστω για τον χρόνο σας Με μια τέτοια μηχανή θα απέφευγα το full manual mode . Η μηχανή δεν είναι σχεδιασμένη για τέτοια λειτουργία κι' ας την έχει ως επιλογή . Ο λόγος είναι πως δεν έχει ροδες για να ρυθμίσεις κάποιες παραμέτρους όπως το διάφραγμα , οπότε πρέπει να πατάς συνέχεια κάποια κουμπιά για αλλαγές . Θα προτιμούσα ένα από τα semi auto modes , όπως το A ( aperture priority ) . Επιλέγω το διάφραγμα που χρειάζομαι και η μηχανή αναλαμβάνει να ρυθμίσει μόνη της τις άλλες δύο παραμέτρους δλδ την ταχύτητα και το ISO . Εναλλακτικά θα έβλεπα και το P ( program mode ) αφού όμως διάβαζα για τα έτοιμα σετ ρυθμίσεων που κρύβονται κάτω από κάθε επιλογή του Program κι' αν μου δίνει η μηχανή τρόπο να επέμβω κάνοντας αλλαγές . Θα χρειαστείτε να διαβάσετε λίγο για την μηχανή . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RaKa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Αυτό θέλω κι εγώ να διαβάσω όμως το μανιουαλ που περιέχει το κουτί δεν γράφει σχεδόν τίποτα . Κ πάλι ευχαριστω για τον χρόνο σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Στην σελίδα που επισυνάπτω θα βρείτε σε pdf τα user manual συν κάποιους άλλους οδηγούς ....... https://www.sony.com/electronics/support/product/dsc-h300/manuals Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RaKa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Να ΣτΕ καλά! Το θέμα μου είναι αν για να "μπω στον κόσμο της φωτογραφίας" κ να σημειώσω κάποια πρόοδο χρειάζεται να αγοράσω μια δσλρ. Αν πχ αυτά τα τυποποιημένα πρόγραμματα της Σόνυ με δυσκολέψουν πιο πολύ τότε να το κοιτάξω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, RaKa είπε Να ΣτΕ καλά! Το θέμα μου είναι αν για να "μπω στον κόσμο της φωτογραφίας" κ να σημειώσω κάποια πρόοδο χρειάζεται να αγοράσω μια δσλρ. Αν πχ αυτά τα τυποποιημένα πρόγραμματα της Σόνυ με δυσκολέψουν πιο πολύ τότε να το κοιτάξω Το ακριβώς αντίθετο , με ότι έχετε στα χέρια σας ....... η διαφορά στην σκέψη βρίσκεται στο εξής ....... δουλεύοντας με την συγκεκριμένη , η οποία παρεμπιπτόντως δεν είναι κακή μηχανή , διαπιστώνετε πως σας λείπει για παράδειγμα η ρόδα ας πούμε , που μπορεί να ρυθμίζει κάποια παράμετρο ....... η ότι δεν έχει τα πρόσθετα χειριστήρια για κάποιες επιλογές ώστε να τις κάνετε από έξω , χωρίς να μπείτε μέσα στο μενού , αφού κάτι τέτοιο θα σας αποσπάσει την προσοχή από την εικόνα που θέλατε να τραβήξετε ....... θα πάρετε δλδ το μάτι σας από το εικονοσκοπιο για να πάτε να δείτε την πίσω οθόνη και να αλλάξετε μια ρύθμιση ......... αυτό θα σας μάθει με τον ανάποδο τρόπο , τι ακριβώς χρειάζεστε και πως να το αξιολογήσετε όταν έρθει η στιγμή να κάνετε το επόμενο βήμα ....... αρκεί να δουλεύετε με την μηχανή κι' όχι να ψάχνετε τι άλλο μπορεί να υπάρχει για να αγοράσετε ........ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα