Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

από το 2010 έχω desktop στο γραφείο με αυτήν την σύνθεση:

Intel Core i5 750 @ 2.67GHz    Lynnfield 45nm Technology

12,0GB Single-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24)

ASUSTeK Computer INC. P7P55D EVO (LGA1156)

896MB NVIDIA GeForce GTX 275

232GB Samsung SSD 850 EVO 250G SCSI Disk Device (SATA (SSD)

είναι μόνον για σουίτες γραφείου (word, excel, powerpoint, adobe reader, spss, chrome άντε και κανένα youtube...).

Απλά έχουν σπάσει διάφορα pins με βασικότερα αυτά που είναι για τα κουμπια power off και reset και έτσι για να το ανοίξω βάζω κάθε φορά κατσαβίδι.

Έλεγα για μια αναβαθμισούλα μέχρι 300 ευρώ...

Θεωρείτε ότι αξίζει??

Επεξ/σία από EGRANEROE
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξίζει με χίλια... με πολύ οικονομικά κομμάτια,  μπορείς να βγάλεις έναν i3 στα 300ευρώ και η διαφορά που θα δείς θα είναι η μέρα με τη νύχτα.

Κοίταξε λίγο τι πρόταση είχα βγάλει στα περίπου 300ευρώ, διάβασε τις υποσημειώσεις για διευκρινήσεις και υπολόγισε +20ευρώ περίπου για τον i3 10100 με τα ενσωματωμένα γραφικά (όχι τον 10100f)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την δουλεια σου την κανεις με αυτα που εχεις ανετα οσο αναφορα το performance? Τα usb και το rear ΙΟ της μητρικης λειτουργουν? Αν ναι, παρε ενα καινουργιο u-atx κουτακι που να ειναι μικρο και ομορφο, αν δεν εχεις οποσδηποτε εναν ssd και ισως 8gb ram ακομα. Τα κομματια εκτος την ram μπορεις να τα μεταφερεις και σε νεο συστημα αν κανεις ολικη αναβαθμιση.

Μερικα ψιλο-οικονομικα κουτακια που μου αρεσαν ειναι: Aerocool QS 240 | Inter Tech H 606 | Deepcool Matrexx 30 SI | SilentiumPC Armis AR1 | CoolerMaster MasterBox Q300L.

Δεν εχουν τρομερο airflow, αλλα με την χρηση που κανεις, ειδικα αν βαλεις μπροστα 1-2 fanακι δε θα εχεις κανενα θεμα. Εννοειται μπορεις να βαλεις και πιο φθηνο ή πιο μεγαλο κουτι αν θελεις.

Προσεξε μονο τα usb 3.0 που εχουν αυτα τα κουτια δε θα μπορεις να τα συνδεσεις επειδη η μητρικη σου παιρνει μονο usb 2.0, και θα χρειαστει κατι τετοιο(γενικα εδω αν κοιταξεις το βρισκεις και με 80 λεπτα αλλα εχει μεταφορικα...) για να δουλεψουν. Θα τρεχουν σε ταχυτητες usb 2.0.

Σε ssd για 250gb εγω εχω αυτον εδω: Kingston A400 240GB και ειναι κομπλε, ουτε κρυο ουτε ζεστη. 

Επεξ/σία από mike.hatz
Δημοσ.

Αν λέει έχουν σπάσει socket και βάζω κατσαβίδι, φαντάστηκα εννοούσε τα pin της μητρικής. Αν είναι μόνο τα κουμπιά δεν χρειάζεται καν κουτί, μπορεί να πάρει button και να το βιδώσει ακόμη και στην λαμαρίνα του κουτιού με ένα τρυπανάκι

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Αν λέει έχουν σπάσει socket και βάζω κατσαβίδι, φαντάστηκα εννοούσε τα pin της μητρικής. Αν είναι μόνο τα κουμπιά δεν χρειάζεται καν κουτί, μπορεί να πάρει button και να το βιδώσει ακόμη και στην λαμαρίνα του κουτιού με ένα τρυπανάκι

Της μητρικής έχουν σπάσει καλά κατάλαβες! 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Ε πάρε από τα μεταχειρισμένα ένα mobo bro.

Σωστος

3 ώρες πριν, EGRANEROE είπε

Της μητρικής έχουν σπάσει καλά κατάλαβες! 

Παιρνεις μια μητρικη μετ/σμενη η βαζεις κανα 100ρικο παραπανω και στηνεις ενα καινουριο

spacer.png

Δημοσ.

Παιδιά έβαλα την πλήρη σύνθεση που έχω στο 1ο ποστ.

Επίσης λέω να πάω εδώ:

Intel Core i3-10100 Box

Gigabyte B365M DS3H (rev. 1.0)

HyperX Fury 16GB DDR4-2666MHz (HX426C16FB3/16)

τι λέτε???

υγ. δεν θέλω να μπω στο ρίσκο των μεταχειρισμένων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες για οικονομικό θα πας στο chipset H410 που προτείνω ή  διαφορετικά σε B460 αν θες 4 ram slot. Η μητρική που έχεις επιλέξει δεν κάνει γιατί είναι για intel 8th/9th (προηγούμενης γενιάς). Η πιο φτηνή μέχρι πρόσφατα που κοίταζα και άμεσα διαθέσιμη την είχε το πλαίσιο, Gigabyte DS3H στα 80 ευρώ. Μνήμη μη βάλεις ένα στικ των 16gb. Πλήρωσε 4-5 ευρώ παραπάνω για να έχεις 2 στικ σε dual channel εκτός αν πάρεις φτηνή μητρική με 1 Slot και ανησυχείς για μελλοντική αναβάθμιση.

+1 για τα μεταχειρισμένα ειδικά στις τιμές που ζητούν, αν διαθέτεις τα λεφτά θα σε αποζημιώσει το νέο σύστημα..

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν θες για οικονομικό θα πας στο chipset H410 που προτείνω ή  διαφορετικά σε B460 αν θες 4 ram slot. Η μητρική που έχεις επιλέξει δεν κάνει γιατί είναι για intel 8th/9th (προηγούμενης γενιάς). Η πιο φτηνή μέχρι πρόσφατα που κοίταζα και άμεσα διαθέσιμη την είχε το πλαίσιο, Gigabyte DS3H στα 80 ευρώ. Μνήμη μη βάλεις ένα στικ των 16gb. Πλήρωσε 4-5 ευρώ παραπάνω για να έχεις 2 στικ σε dual channel εκτός αν πάρεις φτηνή μητρική με 1 Slot και ανησυχείς για μελλοντική αναβάθμιση.

+1 για τα μεταχειρισμένα ειδικά στις τιμές που ζητούν, αν διαθέτεις τα λεφτά θα σε αποζημιώσει το νέο σύστημα..

Ευχαριστώ. Απλά σκέφτομαι αν είναι να δώσω 110 επεξεργαστή + 80 μητρική και + 65 16αρα ραμ, δηλαδή κοντά 250 ευρώ, δεν παίρνω αυτό:

https://www.cosmodata.gr/product/301704/

και το κόβω στο αφμ του αδερφού μου και απο 320 βγαίνει με αποφορολόγηση 260...

ή λέτε δεν είναι καλή επιλογή το να πάρω έτοιμο??

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, EGRANEROE είπε

ένας νεοέλληνας που με τις πράξεις του συμβάλει στη λαμογια  και αύριο θα βρίζει γιατί  δεν έχει δουλειά η έχασε την σύνταξη του 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, EGRANEROE είπε

Ευχαριστώ. Απλά σκέφτομαι αν είναι να δώσω 110 επεξεργαστή + 80 μητρική και + 65 16αρα ραμ, δηλαδή κοντά 250 ευρώ, δεν παίρνω αυτό:

https://www.cosmodata.gr/product/301704/

ή λέτε δεν είναι καλή επιλογή το να πάρω έτοιμο??

Ότι πληρώνεις παίρνεις...  συγκρίνεις φτηνή μητρική με ακριβή, ακριβό τροφοδοτικό με φτηνό, 8gb ram με 16gb . Αν φτιάξεις μόνος σου το σύστημα με οτι έχει το έτοιμο πάει τουλάχιστων στην ίδια (αν οχι πιο κάτω) με ποιοτικότερα προϊόντα. Δική σου η τσέπη και δική σου η επιλογή...

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, hp8 είπε

ένας νεοέλληνας που με τις πράξεις του συμβάλει στη λαμογια  και αύριο θα βρίζει γιατί  δεν έχει δουλειά η έχασε την σύνταξη του 

κάτι σχετικό με τη σύνθεση που ψάχνω θα μας πεις? θα μας δώσεις τις γνώσεις σου όπως οι άλλοι συμφορουμίτες? για το σχόλιο σου ούτε καν μπαίνω στο κόπο αγαπητέ...

1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Ότι πληρώνεις παίρνεις...  συγκρίνεις φτηνή μητρική με ακριβή, ακριβό τροφοδοτικό με φτηνό, 8gb ram με 16gb . Αν φτιάξεις μόνος σου το σύστημα με οτι έχει το έτοιμο πάει τουλάχιστων στην ίδια (αν οχι πιο κάτω) με ποιοτικότερα προϊόντα. Δική σου η τσέπη και δική σου η επιλογή...

άρα 1. Intel Core i3-10100 Box

2. HyperX Fury 16GB DDR4-2666MHz 2χ8

3. Gigabyte B460 HD3 (rev. 1.0)

είναι οκ??

γτ λες για μία Gigabyte DS3H στα 80 ευρώ αλλά βλέπω είναι μόνο για amd...

Δημοσ.

Αν ξαναδιαβάσεις το μήνυμα θα δεις οτι πιο πρίν λέω για το chipset  Β460. Αν πας σε ακριβή μητρική b460 με 4 ram slot μπορείς να ξεκινήσεις με 2x4gb αν θες για πιο οικονομικά, σε καλύπτουν απόλυτα σε εφαρμογές γραφείου και έχει την δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης. Εγώ έλεγα αυτήν  όμως την πήγε στα 90ευρώ... μπορείς να δεις κι αλλού.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν ξαναδιαβάσεις το μήνυμα θα δεις οτι πιο πρίν λέω για το chipset  Β460. Αν πας σε ακριβή μητρική b460 με 4 ram slot μπορείς να ξεκινήσεις με 2x4gb αν θες για πιο οικονομικά, σε καλύπτουν απόλυτα σε εφαρμογές γραφείου και έχει την δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης. Εγώ έλεγα αυτήν  όμως την πήγε στα 90ευρώ... μπορείς να δεις κι αλλού.

σε ευχαριστώ θερμά! καλή συνέχεια!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...