denz Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Γεια σας, Έχω εγκαταστήσει τα 20.04 LTS σε VirtualBox σε έναν M2 NVMe δίσκο αλλά μου φαίνονται laggy. Υπάρχει περίπτωση να έχω native απόκριση με κάποιον τρόπο π.χ. να περάσω οδηγούς κάρτας γραφικών ή κάτι τέτοιο; 1
coffeex Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, denz είπε Γεια σας, Έχω εγκαταστήσει τα 20.04 LTS σε VirtualBox σε έναν M2 NVMe δίσκο αλλά μου φαίνονται laggy. Υπάρχει περίπτωση να έχω native απόκριση με κάποιον τρόπο π.χ. να περάσω οδηγούς κάρτας γραφικών ή κάτι τέτοιο; Μάλλον δεν πέρασες τα guest additions. 1
denz Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, coffeex είπε Μάλλον δεν πέρασες τα guest additions. Κάτι τέτοιο εννοείς; https://linuxconfig.org/virtualbox-install-guest-additions-on-ubuntu-20-04-lts-focal-fossa 1
coffeex Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 32 λεπτά πριν, denz είπε Κάτι τέτοιο εννοείς; https://linuxconfig.org/virtualbox-install-guest-additions-on-ubuntu-20-04-lts-focal-fossa Ναι.
duffyduck Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 εγω παλι προτιμώ vmware με open-vm-tools
snowflake99 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Στις 15/1/2021 στις 1:25 ΜΜ, denz είπε Υπάρχει περίπτωση να έχω native απόκριση με κάποιον τρόπο π.χ. να περάσω οδηγούς κάρτας γραφικών ή κάτι τέτοιο; Με VMware θα έχεις όντως καλύτερη απόδοση από ό,τι με Virtualbox. Η έκδοση που είναι μόνο για ένα VM είναι δωρεάν. Αν μείνεις σε Virtualbox, μην κάνεις .vdi δίσκο αλλά .vmdk. Έχω παρατηρήσει ότι έχεις καλύτερη απόδοση και μόνο με αυτήν την αλλαγή. Για την κάρτα γραφικών (για να έχεις απόδοση κοντά με του host μηχανήματος) υπάρχει το VFIO που το συζητούσαμε και σε άλλο thread. Δεν είναι απλή διαδικασία.
ShevaGR Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Στις 16/1/2021 στις 2:15 ΜΜ, snowflake99 είπε Με VMware θα έχεις όντως καλύτερη απόδοση από ό,τι με Virtualbox. Η έκδοση που είναι μόνο για ένα VM είναι δωρεάν. Αν μείνεις σε Virtualbox, μην κάνεις .vdi δίσκο αλλά .vmdk. Έχω παρατηρήσει ότι έχεις καλύτερη απόδοση και μόνο με αυτήν την αλλαγή. Για την κάρτα γραφικών (για να έχεις απόδοση κοντά με του host μηχανήματος) υπάρχει το VFIO που το συζητούσαμε και σε άλλο thread. Δεν είναι απλή διαδικασία. Τι εννοείς ένα VM. Στο VMWare μπορείς να έχεις πάνω από ένα VM.
chek2fire Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 το vmware μόνο από την σελίδα τους το κατεβάζεις? γιατί δεν βλέπω να υπάρχουν πακέτα για τον client στα repositories? Είναι κλειστού κώδικα?
mphxths Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, chek2fire είπε το vmware μόνο από την σελίδα τους το κατεβάζεις? γιατί δεν βλέπω να υπάρχουν πακέτα για τον client στα repositories? Είναι κλειστού κώδικα? Πιο κλειστο δεν γινεται. Δες εδω . Απο το επισημο σαιτ το τσιμπανε.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Αυτο δεν θελει να αγορασεις κλειδι για να το τρεξεις?
mphxths Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, μπουρτζοβλαχος είπε Αυτο δεν θελει να αγορασεις κλειδι για να το τρεξεις? Το vmware workstation player που ειναι για ενα virtual machine ειναι free αν δεν κανω λαθος. Το vmware workstation pro θελει γκαφρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα