Προς το περιεχόμενο

Απόδοση Ubuntu 20.04 LTS σε VirtualBox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω εγκαταστήσει τα 20.04 LTS σε VirtualBox σε έναν M2 NVMe δίσκο αλλά μου φαίνονται laggy. Υπάρχει περίπτωση να έχω native απόκριση με κάποιον τρόπο π.χ. να περάσω οδηγούς κάρτας γραφικών ή κάτι τέτοιο;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, denz είπε

Γεια σας,

Έχω εγκαταστήσει τα 20.04 LTS σε VirtualBox σε έναν M2 NVMe δίσκο αλλά μου φαίνονται laggy. Υπάρχει περίπτωση να έχω native απόκριση με κάποιον τρόπο π.χ. να περάσω οδηγούς κάρτας γραφικών ή κάτι τέτοιο;

Μάλλον δεν πέρασες τα guest additions.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/1/2021 στις 1:25 ΜΜ, denz είπε

Υπάρχει περίπτωση να έχω native απόκριση με κάποιον τρόπο π.χ. να περάσω οδηγούς κάρτας γραφικών ή κάτι τέτοιο;

Με VMware θα έχεις όντως καλύτερη απόδοση από ό,τι με Virtualbox. Η έκδοση που είναι μόνο για ένα VM είναι δωρεάν. Αν μείνεις σε Virtualbox, μην κάνεις .vdi δίσκο αλλά .vmdk. Έχω παρατηρήσει ότι έχεις καλύτερη απόδοση και μόνο με αυτήν την αλλαγή.

Για την κάρτα γραφικών (για να έχεις απόδοση κοντά με του host μηχανήματος) υπάρχει το VFIO που το συζητούσαμε και σε άλλο thread. Δεν είναι απλή διαδικασία.

Δημοσ.
Στις 16/1/2021 στις 2:15 ΜΜ, snowflake99 είπε

Με VMware θα έχεις όντως καλύτερη απόδοση από ό,τι με Virtualbox. Η έκδοση που είναι μόνο για ένα VM είναι δωρεάν. Αν μείνεις σε Virtualbox, μην κάνεις .vdi δίσκο αλλά .vmdk. Έχω παρατηρήσει ότι έχεις καλύτερη απόδοση και μόνο με αυτήν την αλλαγή.

Για την κάρτα γραφικών (για να έχεις απόδοση κοντά με του host μηχανήματος) υπάρχει το VFIO που το συζητούσαμε και σε άλλο thread. Δεν είναι απλή διαδικασία.

Τι εννοείς ένα VM. Στο VMWare μπορείς να έχεις πάνω από ένα VM.

Δημοσ.

το vmware μόνο από την σελίδα τους το κατεβάζεις? γιατί δεν βλέπω να υπάρχουν πακέτα για τον client στα repositories? Είναι κλειστού κώδικα?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, chek2fire είπε

το vmware μόνο από την σελίδα τους το κατεβάζεις? γιατί δεν βλέπω να υπάρχουν πακέτα για τον client στα repositories? Είναι κλειστού κώδικα?

Πιο κλειστο δεν γινεται. :) Δες εδω . Απο το επισημο σαιτ το τσιμπανε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

Αυτο δεν θελει να αγορασεις κλειδι για να το τρεξεις?

Το vmware workstation player που ειναι για ενα virtual machine ειναι free αν δεν κανω λαθος. Το vmware workstation pro θελει γκαφρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...