Προς το περιεχόμενο

VoIP τι ακριβώς κάνει?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω vdsl nova 100, αλλά ποτέ δεν μου είπαν κάτι για VoIP, χρησιμοποιώ το spliteraki και ένα ρούτερ fritz.

Αν κάποτε μας βάλουν όλους στο VoIP οπως έκανε ο ΟΤΕ, εγώ σαν καταναλωτής τι κερδίζω? Τι κάνει δηλαδή αυτό παραπάνω από αυτό που έχω τώρα? Πιο φθηνό συμβολαιο ή δωρεάν κλήσεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το VOIP ειναι ενας τροπος-δρομος για να την αναβαθμιση των τηλεπικοινωνιων στο γενικο συνολο. Αφου το σταθερο πλεον δεν θα περναει απο το χαλκο αλλα απο το ιντερνετ, το επομενο βημα ειναι να κανεις καλυτερο το ιντερνετ με οποιο τροπο θες (οπτικη ινα, καλυτερος χαλκος, κτλπ).

Εσυ σαν συνδρομητης, δεν κερδιζεις κατι, περα απο μερικα νευρα που δεν θα μπορεις να συνδεεις το σταθερο σε οποια πριζα θες, κατα τα αλλα, παραμενουν ολα ιδια.

10 λεπτά πριν, DanielRGr είπε

... περα απο μερικα νευρα που δεν θα μπορεις να συνδεεις το σταθερο σε οποια πριζα θες, κατα τα αλλα, παραμενουν ολα ιδια.

+ μερικά σπασίματα στη φωνή όταν η ταχύτητα δεν είναι σταθερή... 

5 ώρες πριν, DanielRGr είπε

Το VOIP ειναι ενας τροπος-δρομος για να την αναβαθμιση των τηλεπικοινωνιων στο γενικο συνολο. Αφου το σταθερο πλεον δεν θα περναει απο το χαλκο αλλα απο το ιντερνετ, το επομενο βημα ειναι να κανεις καλυτερο το ιντερνετ με οποιο τροπο θες (οπτικη ινα, καλυτερος χαλκος, κτλπ).

Εσυ σαν συνδρομητης, δεν κερδιζεις κατι, περα απο μερικα νευρα που δεν θα μπορεις να συνδεεις το σταθερο σε οποια πριζα θες, κατα τα αλλα, παραμενουν ολα ιδια.

μαλιστα , δηλαδη καμια μειωση στις τιμες??

και εγω που εχω 2 τηλεφωνικες γραμμες, η μια τηλεφωνικη παει χαμηνη με voip?

1 λεπτό πριν, cumulus είπε

Επίσης άμα δεν έχεις Ίντερνετ δε θα έχεις και τηλέφωνο .

α μαλιστα, και τι κανουν οι γεροι? θα τους δωσουν ρουτερακια>

1 hour ago, DimosthenisG said:

α μαλιστα, και τι κανουν οι γεροι? θα τους δωσουν ρουτερακια>

VOIP προυποθετει οτι εχεις ιντερνετ μαζι τους, οχι απλα τηλεφωνο.

1 hour ago, DimosthenisG said:

μαλιστα , δηλαδη καμια μειωση στις τιμες??

και εγω που εχω 2 τηλεφωνικες γραμμες, η μια τηλεφωνικη παει χαμηνη με voip?

Καμια μειωση, σου παρεχουν σταθερη τηλεφωνια σαν υπηρεσια, αρα δεν αλλαζει κατι. Κανονικα θα εχεις 2 τηλεφωνικες γραμμες με VOIP. 

22 λεπτά πριν, DanielRGr είπε

VOIP προυποθετει οτι εχεις ιντερνετ μαζι τους, οχι απλα τηλεφωνο.

Καμια μειωση, σου παρεχουν σταθερη τηλεφωνια σαν υπηρεσια, αρα δεν αλλαζει κατι. Κανονικα θα εχεις 2 τηλεφωνικες γραμμες με VOIP. 

Γράψε λάθος, έχω 2 τηλεφωνικές πρίζες, όχι γραμμές!!

• 4 μήνες μετά...

Ερώτηση αν ο χ παροχος γυρίσει  σε voip φαντάζομαι λιγότερα μηχανήματα να δουλεύουν λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό για να τα συντηρεί λιγότερα λειτουργικά έξοδα δεν θα έπρεπε να έχει ποιο χαμηλό πάγιο στους συνδρομητές του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oλα οσαν γραφτηκαν ειναι σωστα. Να συμπληρωσω τα εξης :

1. Voip σημαινει οτι παντρευεσαι το μοντεμ του παροχου. Διοτι μονο σε αυτα ειναι σεταρισμενοι οι κωδικοι της τηλεφωνιας και δεν τους δινουν οι παροχοι. Μονο ο ΟΤΕ τους δινει και αρα μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιο (voip) μοντεμ γουσταρεις. Στους αλλους παροχους , αναγκαζεσαι να χρησιμοποιεις το παρεχομενο μοντεμ , και πανω σε αυτο να καρφωσεις καποιο καλυτερο μηχανημα ως router.
Η κατασταση αυτη εχει τα καλα και τα κακα. Για παραδειγμα χρησιμοποιωντας το ρουτερ του παροχου , ο παροχος ξερει τι γινεται σε περιπτωση βλαβης , μπορει να επεμβει απομακρυσμενα κλπ κλπ. Το voip δινει πολλες δυνατοτητες. Απο την αλλη , αν το μοντεμ δεν σου κανει για τους χ,ψ λογους , π.χ. δεν συγχρονιζει σε καλη ταχυτητα ή δεν εχει features που θες και θες να χρησιμοποιησεις αλλο μοντεμ που σε καλυπτει καλυτερα.. απλα δεν μπορεις.
2. Το οτι χωρις internet δεν εχεις τηλεφωνια ισχυει. Το οτι αμα κοπει το ρευμα , αρα δεν εχεις μοντεμ , δεν εχεις ιντερνετ , δεν εχεις τηλεφωνια προφανως και ισχυει. Αλλα οταν πλεον ολοι εχουμε ασυρματες συσκευες , που παιρνουν εξωτερικη τροφοδοσια ρευματος , παλι τα ιδια τραβαμε. Λιγες ειναι οι ασυρματες συσκευες που εχουν ως feature να μπορουν να δουλεψουν και χωρις εξωτερικη τροφοδοσια σε περιπτωση διακοπης τους ρευματος. Εκτος και αν καποιος εχει απο εκεινες τις παλιες ενσυρματες συσκευες σε κανα παταρι για ωρα αναγκης :) 
3. Υπαρχει τροπος να συνδεσεις το μοντεμ και να περασεις την τηλεφωνια στις υπολοιπες πριζες του σπιτιου , ωστε να μην χρειαζεται να συνδεεις τις συσκευες πανω στο μοντεμ. Απο την αλλη αν μιλαμε για vdsl συνδεσεις , καλο ειναι να μην υπαρχουν πολλες πριζες παραλληλα συνδεδεμενες.

Επεξ/σία από mphxths
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...