Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ κάτοχος της GM1, αγορασμένη με τον 12-32mm απο EBAY στα 210ε. Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει. Έχω και την GX80 και δεν πρόκειται να αγοράσω μεγαλύτερο σώμα. Ωράια και η gx800, με πλεονέκτημα την οθόνη για selfie, το 4κ σε βίντεο, το focus stacking και το post focus mode. To πλεονέκτημα της GM1 είναι καθαρά το μέγεθος και το φλασάκι, σε όποιον μπορεί να είναι χρήσιμο, και έχει και πιό καλή ποιότητα κατασκευής. Πάντα παίζει ρόλο η τιμή που βρίσκεις το καθετί βέβαια.

Δημοσ.
Στις 17/1/2021 στις 11:30 ΠΜ, jakis13 είπε

Πολυ χοντρικα θα ανέφερα την tilt οθονη, το μεγεθος και την απουσία ενσωματωμένου flash.

Και οι δύο έχουν ενσωματωμένο flash. Το οποίο βέβαια είναι τραγικό, για να λέμε και τα στραβά. Και συγχρονίζεται σε μέγιστη ταχύτητα μόλις 1/50 με το κλείστρο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σκέψου και λίγο το μέγεθος! Οκ είναι μικροσκοπικές και αρκετά βολικές και διακριτικές με κάποιον pancake φακό(κιτ12-32, 20 1.7,κλπ),αλλά με μεγαλύτερο φακό δεν ξέρω αν θα σε βόλευαν στο πιάσιμο. Προσωπικά πήγα σε GX-9 που για μένα είναι ιδανικό μέγεθος.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να έχουυν και τεράστιες διαφορές στο μέγεθος με την GX9. Σαφώς καλύτερη και νεότερη μηχανή, αν κάποιος έχει τα χρήματα δεν το συζητάμε.

Τη σκεφτόμουν τη GX9 για να αναβαθμίσω, θα μου δώσει τη σταθεροποίηση που μου έχει λείψει απο τη GM1, αλλά περιμένω καλύτερη τιμή απο τα 500 που έχει σήμερα το σώμα...

Οσο για το μέγεθος, από όλους του φακούς m4/3 που έχω σήμερα μονο ένας ξεχωρίζει πάνω σε GM1 , ο lumix 30 macro αλλά και με αυτόν δεν υπάρχει στην πράξη θέμα...

Αν μιλάμε για pro φακούς ή κάποιον μεγάλο τηλεφακό σίγουρα, της φορεσα για την πλάκα σε ένα κατάστημα έναν 10-25/1.7 :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...