Joshua21 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 11 ώρες πριν, poulinos είπε η samsung δεν εχει δειξει την καλυτερη συμπεριφορα ακομα και σε High end μοντελα στο θεμα μπαταριας.οχι τοσο στις φορτισεις αλλα στο ακριβως αναποδο.αν τα παρατησεις κανα δυο χρονια στα περισσοτερα η μπαταρια φουσκωνει.οχι οτι θα το αφησεις παρατημενο απλα το αναφερω. Δεν αναφέρθηκα σε συγκεκριμένη μάρκα, αυτό που είπα είναι ότι γενικώς ότι οι μπαταρίες στα ακριβότερα μοντέλα αντέχουν περισσότερο. Και ναι, αν μια μπαταρία μείνει άδεια για 2 χρόνια το πιο πιθανό είναι να χαλάσει, και αυτό ισχύει για όλες τις μάρκες ανεξαρτήτως τιμής.
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Just now, Joshua21 said: Δεν αναφέρθηκα σε συγκεκριμένη μάρκα, αυτό που είπα είναι ότι γενικώς ότι οι μπαταρίες στα ακριβότερα μοντέλα αντέχουν περισσότερο. Και ναι, αν μια μπαταρία μείνει άδεια για 2 χρόνια το πιο πιθανό είναι να χαλάσει, και αυτό ισχύει για όλες τις μάρκες ανεξαρτήτως τιμής. το βαλα σαν spoiler στο Post σου αυτο που εγραψα οτι σε μπαταριες που τις αφησαν χωρις φορτιση( δεν ειναι Real scenario) αφου το κινητο σου δεν θα το αφησεις αφορτιστο για μηνες οι μπαταριες στα samsung φουσκωσαν.οχι μονο δηλαδη χαλασαν και δεν γεμιζαν που αυτο ειναι το λογικο αλλα φουσκωσαν. σε μεγαλυτερο ποσοστο απο οτι σε αλλα κινητα..και πριν πει καποιος οτι ειμαι apple fan ή δεν ξερω τι να αναφερω οτι samsung εχω. sto s10+ πριν το δωσω ειχα φτασει κοντα στους 800 κυκλους φορτισης και η μπαταρια ηταν σε πολυ καλα επιπεδα ακομα απλα πολλες φορες και σε ναυαρχιδες μπορει να μην δεις πολυ καλες μπαταριες.
aces Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 11 hours ago, satsok2 said: Ευχαριστώ. Εξελίχθηκε σε πολύ ενδιαφέρον το θέμα τελικά. Είχα ένα Samsung S3, σκυλί. Τώρα δεν ανοίγει,αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα μπαταρίας που έμεινε καιρό ξεφορτιστη. Θα βρω μια καινούργια ιμιτασιον (7€ νομίζω) να το συνεφερω. Το χρησιμοποιούσα για tethering, όμως βόλευε. πω πω S3 γενικα ο νο.1 εχθρος της μπαταριας ειναι η θερμοκρασια μετα τα 80% αργει η φορτιση για προστασια. Παιζει ρολο κ η αργη φορτιση εξισου αφου δεν ανεβαζει θερμοκρασιες σε συγκριση με τη γρηγορη οποτε ειναι εφικτο γιατι η αργη φορτιση σε δεσμευει σε περισσοτερη ωρα. 2
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 13 minutes ago, aces said: πω πω S3 γενικα ο νο.1 εχθρος της μπαταριας ειναι η θερμοκρασια μετα τα 80% αργει η φορτιση για προστασια. Παιζει ρολο κ η αργη φορτιση εξισου αφου δεν ανεβαζει θερμοκρασιες σε συγκριση με τη γρηγορη οποτε ειναι εφικτο γιατι η αργη φορτιση σε δεσμευει σε περισσοτερη ωρα. και σε ενα analyzer που εχω οσο γεμιζει η μπαταρια βλεπεις οτι ανεβαινει η θερμοκρασια της μπαταριας και ξεκιναει και ενα ανεμιστηρακι που υπαρχει μεσα στην συσκευη.και αυτο θα ξεκινησει οταν η μπαταρια αρχιζει να περναει το 70 80 τις 100 που αρχιζει και τρωει το ζορι. την θερμοκρασια δεν την μετραω εγω.την μετραει το ιδιο το analyzer οτι η μπαταρια εχει ταδε temp.
aces Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, poulinos είπε και σε ενα analyzer που εχω οσο γεμιζει η μπαταρια βλεπεις οτι ανεβαινει η θερμοκρασια της μπαταριας και ξεκιναει και ενα ανεμιστηρακι που υπαρχει μεσα στην συσκευη.και αυτο θα ξεκινησει οταν η μπαταρια αρχιζει να περναει το 70 80 τις 100 που αρχιζει και τρωει το ζορι. την θερμοκρασια δεν την μετραω εγω.την μετραει το ιδιο το analyzer οτι η μπαταρια εχει ταδε temp. Το εχεις προχωρησει πολυ Παντως ειχαμε δικιο τοτε οτι και η αργη φορτιση βοηθαει το βλεπω και στα galaxy με επιλογη στο 85% οτι κραταει λιγο παραπανω (η συνολικη διαρκεια) στις συσκευες αλλα το κυριοτερο ειναι οταν φορτιζεται η συσκευη με την αργή κ τη πιασεις δε ζεστενεται ποτέ καθολου με την αργή. Ειναι λιγο δεσμευτικη η αργή φορτιση σε θεμα χρονου σε συγκριση με τη γρηγορη. Επειδη αναφερθηκε στα Laptop πλεον οι (περισσοτεροι) κατασκευαστες εχουν βγαλει επιλογη φορτιση στο 60 ή 80 ή τερμα 100% (προεπιλογη το 80%) Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2023 από aces
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 1 minute ago, aces said: Το εχεις προχωρησει πολυ Παντως ειχαμε δικιο τοτε οτι και η αργη φορτιση βοηθαει το βλεπω και στα galaxy οτι κραταει λιγο παραπανω (η συνολικη διαρκεια) στις συσκευες αλλα το κυριοτερο ειναι οταν φορτιζεται η συσκευη με την αργή κ τη πιασεις δε ζεστενεται ποτέ καθολου με την αργή. Ειναι λιγο δεσμευτικη η αργή φορτιση σε θεμα χρονου σε συγκριση κ με τη γρηγορη. Επειδη αναφερθηκε στα Laptop πλεον οι (περισσοτεροι) κατασκευαστες εχουν βγαλει επιλογη φορτιση στο 60 ή 80 ή τερμα 100% επισης οπως με ενημερωσε και συναδελφος αν η θερμοκρασια ανεβει παρα πολυ το συγκεκριμενο μηχανημα σταματαει την φορτιση της μπαταριας. απλα καποιες φορες το φορτιζα διπλα στο γραφειο μου και ακουγα για καμποση ωρα το fan να δουλευει απο την συσκευη. και βεβαα και με το samsung το εχω δει αυτο που εχει κανονικο charge ,fast charge και ακομα πιο fast charge.οτι η θερμοκρασια ανεβαινει στο quick charge. (το χρησιμοποιω μονο αν βιαζομαι).και στα samsung εχουν και το ωραιο να σταματας την φορτιση το 85 τις 100
aces Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, poulinos είπε βεβαα και με το samsung το εχω δει αυτο που εχει κανονικο charge ,fast charge και ακομα πιο fast charge.οτι η θερμοκρασια ανεβαινει στο quick charge. (το χρησιμοποιω μονο αν βιαζομαι).και στα samsung εχουν και το ωραιο να σταματας την φορτιση το 85 τις 100 Ειναι πολυ βολικο η επιλογη στο One UI της Samsung. Στα προιοντα apple (οταν ειχαμε) βαλει αυτοματοποιηση κ χτυπουσε ειδοποιηση οταν ξεπερνουσε το 80% (μεσα απο τις συντομευσεις στο iOS) αλλα στη Samsung στο εχει ετοιμο το One UI 5.0 φόρτιση έως 85% Ναι εχει κ fast charge k κανονικο charge κλπ καποιες φορες οταν βιαζεσαι πας αναγκαστικα στη γρηγορη. Στα Tablet πας στην αργή για μέγιστη διάρκεια (θελουν κ λιγοτερες φορτισεις συνολικα). Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2023 από aces
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 12 minutes ago, aces said: Ειναι πολυ βολικο η επιλογη στο One UI της Samsung. Στα προιοντα apple (οταν ειχαμε) βαλει αυτοματοποιηση κ χτυπουσε ειδοποιηση οταν ξεπερνουσε το 80% (μεσα απο τις συντομευσεις στο iOS) αλλα στη Samsung στο εχει ετοιμο το One UI 5.0 φόρτιση έως 85% Ναι εχει κ fast charge k κανονικο charge κλπ καποιες φορες οταν βιαζεσαι πας αναγκαστικα στη γρηγορη. Στα Tablet πας στην αργή για μέγιστη διάρκεια (θελουν κ λιγοτερες φορτισεις συνολικα). να βαλεις συντομευση δεν βολευει και πολυ.συνηθως γεμιζω το κινητο το βραδυ.το ξερω οτι δεν κανει να το αφηνω πανω εφοσον εχει γεμισει αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.προσπαθω τουλαχιστον να το μαζευω με το 85 τις 100 οπως και με αργη φορτιση. η γρηγορη ειναι σωτηρια πολλες φορες.οταν εχεις ξεμεινει οταν εισαι βουνο κτλ.
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 φορτίζω το κινητό το βράδυ ,με ενεργo το adaptive charging φορτίζει κανονικά μέχρι το 80% και μέχρι το πρωί που χτυπάει το ξυπνητήρι το πάει πολύ αργά.
aces Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, poulinos είπε να βαλεις συντομευση δεν βολευει και πολυ.συνηθως γεμιζω το κινητο το βραδυ.το ξερω οτι δεν κανει να το αφηνω πανω εφοσον εχει γεμισει αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.προσπαθω τουλαχιστον να το μαζευω με το 85 τις 100 οπως και με αργη φορτιση. η γρηγορη ειναι σωτηρια πολλες φορες.οταν εχεις ξεμεινει οταν εισαι βουνο κτλ. Ναι εκει αμα βρισκεσαι καπου πολυ μακρια πχ βουνο κλπ. βολευει η γρηγορη φορτιση (υπαρχει και η λυση του powerbank για βουνό, εκδρομες κλπ) οπως και αν ειναι να φυγεις πχ σε 40 λεπτά για να εχεις αυτονομία. Αφου εχεις Galaxy & ολο το βραδυ να μεινει πανω στη φορτιση αυτο κλειδωνει στο 85% δεν περναει ρευμα. Βεβαια καλο ειναι να το αφαιρεις οποτε παει στο 85% Συντομευση οντως δεν βολευει γιατι πρεπει να ακουσεις την ειδοποιηση (κοινως να εισαι απο πανω απο τη συσκευη ή καπου κοντα οταν φορτιζει) την ειχαμε βαλει στα Apple προιοντα (ειδοποιηση μεσω συντομευσεων στο iOS) οταν τα ειχαμε επιλεξει για χρήση εφοσον θελαμε να μη τα φορτισουμε μεχρι 100% κ αυτα αλλα καποιες φορες πηγαινε μεχρι 100%.Δεν γινεται να τα εχουμε κ ολα Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2023 από aces
mindreader Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Στις 30/12/2022 στις 9:42 ΜΜ, phanispal είπε Πόσα χρόνια σκοπεύεις να σου κρατήσει ένα κινητό; 5 χρονια. Ποτε λιγοτερο. Και θα το τερματισω απο προσοχη και συντηρηση, για να μου βγαλει τοσο. Θηκη, tempered glass, τετοιες ρυθμισεις για καλη συντηρηση μπαταριας κλπ.
lneam Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 σε ολες τις πληροφοριες που εχω διαβασει σε αυτο το θεμα να προσθεσω ακομα - τα αυτοκ. της τεσλα εχουν και αυτα τερματισμο της φορτ. στο 80% - οταν μια μπαταρια φουσκωσει .... ετυχε. Οταν σε εναν κατασκευαστη ακουμε πολλες περιπτωσεις, μαλλον εχει κακης ποιοτητας υλικο - στην δικη μου συσκευη μοντ. του '17, παρατηρησα πως οταν η μπαταρια ειναι κατω απο 20%, πεφτει η αποδοση του hardware. Αυτο απο την πρωτη μερα που το αγορασα, οχι σημερα λογο παλαιοτητας. Δεν γνωριζω εαν ειναι απο το hardware ή απο το android αυτη η λειτουργια. - δυστυχως δεν υπαρχει καμια ενημερωση, ουτε σταθερη ποιοτητα στην χρηση των μπαταριων στα smartphones. Αναφερομαι στην επιλογη τον εταιρειων για υλικο με διαφορετικους κυκλους ζωης (300-2000) και διαφορετικο ποστοστο χωριτικοτητας σε αυτους τους κυκλους (90-65%). Λογικα μονο τα flagship (>700€) εχουν καλες μπαταριες. - οι πλαστικες θηκες, ειδικα το καλοκαιρι, ανεβαζουν την θερμ. της συσκευης - η χρηση της συσκευης με εφαρμογες οπως games με ταυτοχρονη φορτιση, με πλαστικη θηκη , το καλοκαιρι, να την κραταμε με τα χερια μας (37C), ειναι οτι χειροτερο. - εχω διαβασει για μοντελα που εχουν δυνατοτητα οταν η συσκευη μπαινει στην φορτιση το βραδυ, να την σταματει στο 80% και το πρωι στην ωρα που εχουμε ρυθμισει να την ολοκληρωνει στο 100% - η φορτιση και χρηση αναμεσα 20-80% κανει καλο. - Η αργη φορτηση σε συνδυασμο με σβηστη συσκευη στους 24C με υγρασια 55% , βοηθαει την μπαταρια. - Η ανομονη 1 ωρας για μια συσκευη (σβηστη παντα) που ειναι ζεστη, οταν θελουμε να την φορτισουμε ή μετα την πληρη φορτηση να την ξεκινησουμε, βοηθαει την μπαταρια - προσωπικα επιλεγω μετρια φορτηση - DCP charging protocol 5V 1,44Α (7,2W) - μονιμα, αναμεσα στο power brick και το smartphone υπαρχει ενα USB Detector YB26VA. Να ξερουμε τι μας γινεται ....
lneam Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 0-100 σε 9' https://www.youtube.com/watch?v=qLHTV6fqQgw
dr_papas Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Eγώ πάντως χρησιμοποιώ μία έξυπνη πρίζα, την έχω να ανάβει κάθε ημέρα 05.00-06.00. Συνδέω το κινητό το βράδυ και κάθεται μέχρι τις 05.00 που ανοίγει η πρίζα. Αρχίζει να φορτίζει. Εχω φτιάξει και συντόμευση (ios) και μόλις πάει η μπαταρία 90% , κλείνει η πρίζα. Οπότε ξυπνάω κάθε ημέρα με φορτισμένο το κινητό μέχρι εκεί που θέλω εγώ και χωρίς να το έχω ζορίσει όλο το βράδυ. 1
tyf Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 1/1/2023 στις 11:30 ΠΜ, poulinos είπε στην πραξη δεν ειναι ακριβως ετσι. οι κυκλοι ειναι πχ 1000.ο ενας κυκλος φορτισης δεν ειναι καθε φορα που φορτιζουμε το κινητο.αν το γεμισεις πχ απο το 50 τις 100 δεν θα γραψει κυκλο φορτισης την πρωτη φορα που θα το κανεις.ενας κυκλος μπορει να ειναι πχ 2 μισες φορτισεις an to γεμιζεις μεχρι 50 τις 100. ΝΑΙ έχεις δίκιο απλά αν το φορτίσεις από το 60% παίζει μέχρι την άλλη μέρα να μην το ξαναβάλεις. Η να το βάλεις το βράδυ στο 90 τις εκατο ώστε να το πάρεις το ροωι φορτισμένο. Εκεί έχεις γλυτωσει μισό κύκλο περίπου. Οπότε αυξάνεις τις ημέρες ζωής τις μπαταρίας. Αν θα κράταγε 1000 μέρες (λέμε τώρα) με Ολόκληρους κύκλους. Όλα αυτά χονδρικά πάντα δεν το παίζω ειδικός. Επίσης εγώ στο κομοδίνο μου έχω απλό φορτιστή όχι τον ταχυφορτιστη 67 watt που έχει το κινητό. Οπότε την νύχτα φορτίζει χωρίς να ζοριζει την μπαταρία από θερμοκρασία κτλ. Νομίζω ότι και αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2023 από tyf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα