poulinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) On 09/11/2022 at 18:39, mindreader said: Τελικα εβαλα και εγω τη ρυθμιση, εντος android, να φορτιζει ως το 85%. Ελπιζω, το 15% που 'χανω' απο το να εχω μια φουλ φορτισμενη μπαταρια, να μου δωσει λιγο περισσοτερη μακροζωία μπαταρίας. Ελπιζω να αξιζει τον κοπο. και εγω στο 85 το εχω και απλα το βαζω στο 100 αν για καποιο λογο χρειαζεται.οπως δεν κανω fast charging.δεν ειναι οτι η μπαταρια θα βγαλει 20 χρονια παραπανω απλα προσπαθω οσο γινεται να το εχω σε καλυτερη κατασταση. στο s10+ που ειχα η μπαταρια ειχε κανει 700 + κυκλους και οχι αντεχε αρκετα. ειμαι απο τα ατομα που κραταω το κινητο οσο γινεται. γενικως το ζορι το τρωει η μπαταρια και στο fast charge λογω θερμοκρασιας αλλα και στην πληρη φορτιση.σε λαπτοπ το οριο ηταν 50 αντι για 85 πχ στα sony vaio. και ναι αξιζει τον κοπο αν κανεις την δουλεια σου με το 85 τις 100 επισης ειδα τρομερη διαφορα οταν το βραδυ το βαζω σε wifi calling και οχι σε 4g. μεγαλη εξοικονομηση μπαταριας. On 18/01/2021 at 10:22, Guest said: Πως θα σε βάζουν να αλλάζεις μπαταρια; Θέλετε να γελάσετε ;;; Πριν 1 εβδομάδα έτρεχα iOS 14.4 εδώ και καιρό , και είχε πάει η μπαταρια 93% χθες έβαλα το 14.4 Beta 2 , και η μπαταρια πήγε στο 92% μεσα σε 1 εβδομάδα..... αν δεν είναι αυτό marketing....... το 1% πιο χαμηλα δεν λεει πολλα.μπορει απλα το software να την διαβασε διαφορετικα. ή απλα να ετυχε.γενικα κοιτα στο συνολο ποσο θα πεσει και μην κοιτας καθε ποτε πεφτει 1%. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2023 από poulinos 1
aces Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αναλογες εμπειριες κ χρησεις με poulinos. Φορτιση μεχρι το 85% κ συνηθως μεταξυ 30 & 40% το εκ νεου φορτιση. Οποτε ειναι εφικτο γιατι θα τυχει να κατεβει και κατω απο 30% ορισμενες φορες. Στο iPad εχω βαλει και script να χτυπα ειδοποιηση που κανει και ηχο (μεσα απο τις αυτοματοποιησεις iPadOS) οταν η μπαταρια που φορτιζει ξεπερασει το 80% κ το αποσυνδεω. Επισης οι μικρες φορτισεις ειναι πιο καλες για τις καινουργιες μπαταριες γιατι δεν "προλαβαινουν" να ανεβασουν θερμοκρασια. Γενικα η α) θερμοκρασια/ιες ειδικα καλοκαιρι πρωτα κ υστερα η β) γρηγορη φορτιση επιβαρυνει τη μπαταρια κατα πολυ σε βαθος χρονου. Η αργη φορτιση βοηθαει οχι τοσο (σε συγκριση με τη γρηγορη) αλλα βοηθαει καλυτερα τη μακροζωια της. Σe android k laptop τα ιδια laptop μεχρι 80% samsung στο 85% Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από aces
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 7 hours ago, aces said: Αναλογες εμπειριες κ χρησεις με poulinos. Φορτιση μεχρι το 85% κ συνηθως μεταξυ 30 & 40% το εκ νεου φορτιση. Οποτε ειναι εφικτο γιατι θα τυχει να κατεβει και κατω απο 30% ορισμενες φορες. Στο iPad εχω βαλει και script να χτυπα ειδοποιηση που κανει και ηχο (μεσα απο τις αυτοματοποιησεις iPadOS) οταν η μπαταρια που φορτιζει ξεπερασει το 80% κ το αποσυνδεω. Επισης οι μικρες φορτισεις ειναι πιο καλες για τις καινουργιες μπαταριες γιατι δεν "προλαβαινουν" να ανεβασουν θερμοκρασια. Γενικα η α) θερμοκρασια/ιες ειδικα καλοκαιρι πρωτα κ υστερα η β) γρηγορη φορτιση επιβαρυνει τη μπαταρια κατα πολυ σε βαθος χρονου. Η αργη φορτιση βοηθαει οχι τοσο (σε συγκριση με τη γρηγορη) αλλα βοηθαει καλυτερα τη μακροζωια της. Σe android k laptop τα ιδια laptop μεχρι 80% samsung στο 85% to kalo ειναι οτι στο samsung μπορεις να βαλεις κοφτη αυτοματα στο 85 τις 100. βεβαια εγω θα το φορτισω κοντα στο 15 τις 100.
aces Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, poulinos είπε to kalo ειναι οτι στο samsung μπορεις να βαλεις κοφτη αυτοματα στο 85 τις 100. βεβαια εγω θα το φορτισω κοντα στο 15 τις 100. Ευτυχως η Samsung μας το παρεχει ευκολα τη ρυθμιση μεσα απο τις ρυθμισεις μπαταριας που κλειδωνει τη φορτιση στο 85% 1
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 2 hours ago, aces said: Ευτυχως η Samsung μας το παρεχει ευκολα τη ρυθμιση μεσα απο τις ρυθμισεις μπαταριας που κλειδωνει τη φορτιση στο 85% makari να το εκαναν οπως σε laptop lenovo πιο παλια που οριζες εσυ το οριο μεχρι ποσο θα γεμισει η μπαταρια. και οταν το εβαζες στο ρευμα αν ειχε φτασει σε αυτο το ποσοστο εβγαζε την μπαταρια εκτος οποτε και μετα απο πολυ καιρο η μπαταρια ηταν σαν new. 1
aces Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, poulinos είπε makari να το εκαναν οπως σε laptop lenovo πιο παλια που οριζες εσυ το οριο μεχρι ποσο θα γεμισει η μπαταρια. και οταν το εβαζες στο ρευμα αν ειχε φτασει σε αυτο το ποσοστο εβγαζε την μπαταρια εκτος οποτε και μετα απο πολυ καιρο η μπαταρια ηταν σαν new. οπως λενε και οι φιλοι μας οι Αγγλοι "There is always a room for further development" Παντως και στα laptop ανεξαρτητα απο την επιλογη για προστασια που σου δινει στη φορτιση μπαταριας - 1 φορα τη εβδομαδα να τη χρησιμοποιεις/δουλευεις μόνο με μπαταρια μεχρι το 25%-30% και να τη φορτιζεις ξανα μετα παλι να κανει 1 ή μισο κύκλο φορτισης μεσα στη βδομαδα.
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 On 25/11/2022 at 16:49, aces said: οπως λενε και οι φιλοι μας οι Αγγλοι "There is always a room for further development" Παντως και στα laptop ανεξαρτητα απο την επιλογη για προστασια που σου δινει στη φορτιση μπαταριας - 1 φορα τη εβδομαδα να τη χρησιμοποιεις/δουλευεις μόνο με μπαταρια μεχρι το 25%-30% και να τη φορτιζεις ξανα μετα παλι να κανει 1 ή μισο κύκλο φορτισης μεσα στη βδομαδα. καλα ναι σιγουρα υπαρχουν βελτιωσεις αλλα μαλλον δεν θα πολυασχοληθουν. ειδικα στα κινητα που σε 3 χρονια ο αλλος το εχει αλλαξει 15 φορες. αλλα ναι σε λαπτοπ μπορεις να κανεις φορτιση ξεφορτιση που και που για να κανει ενα σωστο κυκλο φορτισης.
satsok2 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά. Πολλές καινουριες συσκευές έχουν επιλογή φόρτισης έως 85% μέγιστο, για καλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Ξέρει κανείς ποσο πρέπει να είναι η πρώτη φόρτιση όμως; Έως 85 ή 100%; Η ερώτηση αφορά κατά κύριο λόγο κινητά. Αλλά και το λάπτοπ που θέλω να αλλάξω μπαταρία Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από satsok2
Silverage Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάντα 100%, δεν έχει καμία διαφορά. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από Silverage 1
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Πόσα χρόνια σκοπεύεις να σου κρατήσει ένα κινητό; 1
satsok2 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δε με νοιάζει πόσα χρόνια θα κρατήσει. Με νοιάζει τι είναι καλύτερο για πρώτη φορτιση. 85 ή 100. Να πω επίσης ότι από το κατάστημα μου είπαν να το ξςφορτισω και μετά να το φορτίσω. Το οποίο και έκανα. Ψάχνοντας τώρα, βλέπω ότι η εταιρεία συστήνει φόρτιση πριν την πρώτη χρήση. Ότι να ναι . Βασικά , αυτό που θέλω, είναι να κρατά περισσότερο η μπαταρία. Και από τον πρώτο μήνα χρήσης.
Dante80 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, satsok2 είπε Βασικά , αυτό που θέλω, είναι να κρατά περισσότερο η μπαταρία. Και από τον πρώτο μήνα χρήσης. Μην αφήνεις την συσκευή σου να αποφορτίζεται εντελώς, μην την εκθέτεις σε υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Φόρτισε την όσο θέλεις, όποτε και όπως θέλεις. Το συντριπτικό ποσοστό της φθοράς της μπαταρίας σου θα έχει να κάνει με τους κύκλους φόρτισης και την χρήση σου, όχι με τον τρόπο ή ποσοστό φόρτισης. Τέλος, οι μπαταρίες δεν είναι ανταλλακτικά, αλλά αναλώσιμα. Μην αγχώνεσαι ιδιαίτερα για το πόσο θα κρατήσουν, αν δεις πως έχεις επίπτωση στην λειτουργικότητα και την καθημερινή χρήση σου...απλά θα τις αλλάξεις. Αν δεν αλλάξεις πρώτα την συσκευή δλδ οπότε το όλο θέμα είναι moot. 👍 Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από Dante80 3
Silverage Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 47 λεπτά πριν, satsok2 είπε Δε με νοιάζει πόσα χρόνια θα κρατήσει. Με νοιάζει τι είναι καλύτερο για πρώτη φορτιση. 85 ή 100. Να πω επίσης ότι από το κατάστημα μου είπαν να το ξςφορτισω και μετά να το φορτίσω. Το οποίο και έκανα. Ψάχνοντας τώρα, βλέπω ότι η εταιρεία συστήνει φόρτιση πριν την πρώτη χρήση. Ότι να ναι . Βασικά , αυτό που θέλω, είναι να κρατά περισσότερο η μπαταρία. Και από τον πρώτο μήνα χρήσης. Οι μπαταρίες λιθίου δεν έχουν θέμα με την πρώτη φόρτιση. Όποτε θες τις φορτίζεις και για όσο θες. Οι παλιές νικελίου-καδμίου NiCd ήθελαν φουλ φόρτιση την πρώτη φορά γι'αυτό λέγανε να τις αφήσεις πολλές ώρες να φορτίζουν. 2
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 6 hours ago, Dante80 said: Μην αφήνεις την συσκευή σου να αποφορτίζεται εντελώς, μην την εκθέτεις σε υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Φόρτισε την όσο θέλεις, όποτε και όπως θέλεις. Το συντριπτικό ποσοστό της φθοράς της μπαταρίας σου θα έχει να κάνει με τους κύκλους φόρτισης και την χρήση σου, όχι με τον τρόπο ή ποσοστό φόρτισης. . 👍 ρολο παιζει και ο τροπος φορτισης και το ποσοστο φορτισης. ειναι θεμα θερμοκρασιων κτλ.δεν ειπε βεβαια κανεις οτι η μπαταρια θα κρατησει 50 χρονια παραπανω 6 hours ago, Silverage said: Πάντα 100%, δεν έχει καμία διαφορά. το 85 και αντιστοιχα 50 τις 100 σε λαπτοπ δεν μπηκαν τυχαια. 2
satsok2 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, poulinos είπε ρολο παιζει και ο τροπος φορτισης και το ποσοστο φορτισης. ειναι θεμα θερμοκρασιων κτλ.δεν ειπε βεβαια κανεις οτι η μπαταρια θα κρατησει 50 χρονια παραπανω το 85 και αντιστοιχα 50 τις 100 σε λαπτοπ δεν μπηκαν τυχαια. 50% είναι για λάπτοπ; Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να σταματά τη φόρτιση; Χρόνια Πολλά με την ευκαιρία!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα