kourou90s Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Χαιρετώ όλα τα μέλη του φόρουμ! Ψάχνω να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο diesel τουλάχιστον 1600cc επειδή κάνω περίπου 2000-3000 χιλιόμετρα τον μήνα + ότι μπορεί να τύχη έκτακτο ταξίδι που σημαίνει παραπάνω χιλιόμετρα. Καταρχάς ανάμεσα σε MiTo ή gulietta, polo, Citroen c4 ή ds3 τι προτείνεται;; Το ποσό που διαθέτω είναι περιορισμένο όπως 7000-8000€. Άρα κοιτάζω και Ελλάδα όπως και εξωτερικό... Επίσης επειδή έχω συγγενείς Γερμανία σκέφτομαι μήπως πάω να το πάρω απέξω. Γνωρίζετε αν αξίζει από Γερμανία;; Και πόσο θα μου κοστίσει (χωριστά το τελωνείο) έως την παράδοση;; Κοιτάζω μοντέλα του 2011 και μετά όπως και έως 150000 χιλιόμετρα.
stel106 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, kourou90s είπε Χαιρετώ όλα τα μέλη του φόρουμ! Ψάχνω να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο diesel τουλάχιστον 1600cc επειδή κάνω περίπου 2000-3000 χιλιόμετρα τον μήνα + ότι μπορεί να τύχη έκτακτο ταξίδι που σημαίνει παραπάνω χιλιόμετρα. Καταρχάς ανάμεσα σε MiTo ή gulietta, polo, Citroen c4 ή ds3 τι προτείνεται;; Το ποσό που διαθέτω είναι περιορισμένο όπως 7000-8000€. Άρα κοιτάζω και Ελλάδα όπως και εξωτερικό... Επίσης επειδή έχω συγγενείς Γερμανία σκέφτομαι μήπως πάω να το πάρω απέξω. Γνωρίζετε αν αξίζει από Γερμανία;; Και πόσο θα μου κοστίσει (χωριστά το τελωνείο) έως την παράδοση;; Κοιτάζω μοντέλα του 2011 και μετά όπως και έως 150000 χιλιόμετρα. τα citroen peugeot 208 εχουν πολυ καλο Κινητηρα diesel και τα POlo επισης για τα αλλα δεν μπορω να εκφερω αποψη! απο εξωτερικο πρεπει μοντελο euro5 b + γιατι εχει εξτρα φορο απο Γερμανια θα σου βγει +- 2000 απο τι βλεπεις στις τιμες στα 7-8000 μπορεις να βρεις και Ελλαδα 208 2015 μοντελο χωρις να φας την ολη ταλαιπωρια
terry308 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 2-3000χλμ/μήνα θα κοιτούσα φυσικό αέριο εάν έχεις πρατήρια να σε εξυπηρετούν, το τελωνείο δε μπορεί να στο υπολογίσει κάποιος ακριβώς
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μεταξυ 4αρων αυτοκινήτων που Μιτο και DS3 έχουν παρόμοιους χώρους και Giulietta και C4 ανήκουν στην πιο πάνω κατηγορία. Άρα χρειάζεσαι χώρους ή θες κάτι 20 εκατοστά πιο μικρό ; Αν ο χρόνος διάρκειας κατοχής του αυτοκινήτου ( μέχρι το επόμενο δλδ ) είναι 10 χρόνια , με 25.000 χλμ το χρόνο είναι 250.000 χλμ , άρα τα έξοδα που θα έχεις σε βλάβες είναι αρκετά, οπότε κοιτάς κάτω από 100.000 ή κάτω από 50.000 χλμ , ή θα σε κόψει 1000 ευρώ από την αναγραφόμενη τιμή ο μαντράς λέγοντας του ότι θα σε έχει πελάτη για τα σέρβις , μικρά και μεγάλα. Όλα επιτρέπονται στο παζάρι. Γιατί τα συγκεκριμένα ; προφανώς σου άρεσαν οπτικά ή μπήκες σε άλλα και δεν σου άρεσε το ταμπλό ; Χιλιόμετρα σε μεγάλες αποστάσεις ή εντός πόλεως ; ( εντός πόλεως παίζει το υγραέριο να είναι 10% πιο οικονομικό από το πετρέλαιο, αλλά και πάλι ανάλογα τον κινητήρα και τις συνθήκες κίνησης ) Εντός πόλεως επίσης το υβριδικό είναι βασιλιάς στην κατανάλωση. Αναφέρθηκε το φυσικό αέριο , πολύ καλή επιλογή , απλά παντρεύεσαι την αντλία σε συγκεκριμένο πρατήριο και τις πιθανότητες να είναι χαλασμένη. Τέλος τα καινούρια με 7ετης και 8ετης εγγυήσεις , Kia Hyundai Ford , και πολλά οφέλη , είναι προσιτά αν μπορείς να δώσεις προκαταβολή και να πληρώνεις γύρω στα 100 ευρώ το μήνα.
kourou90s Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Καταρχάς ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας. Έχω καταλήξει σε αυτά γιατί ήταν από τα λίγα αυτοκίνητα που μου άρεσαν... Κυρίως μετακινούμαι Αττική αλλά τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα πηγαίνω εκτός Αττικής τύπου Λιβαδειά... Έχω καταλήξει στο πετρέλαιο λόγω ότι έχει χαμηλή κατανάλωση και επειδή τουλάχιστον 4-6 φορές τον χρόνο θα κάνω ταξίδια μέχρι Θεσσαλονίκη πχ. Δεν κοιτάζω το φυσικό αέριο λόγω αυτονομίας... Επίσης το υβριδικό δεν κάνει για ταξίδια... Ο χρόνος που υπολογίζω να κρατήσω το αυτοκίνητο δεν ξεπερνά τα 4-5 χρόνια... Το θέμα μου είναι η αξιοπιστία... Γτ είχα παλιά Peugeot καινούργιο κιόλας και δεν έχω σκοπό να ξαναπάρω...
terry308 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, kourou90s είπε Δεν κοιτάζω το φυσικό αέριο λόγω αυτονομίας... Αθήνα - Λειβαδιά - Αθήνα 10€ Αθήνα - Θεσσαλονίκη με ούτε 20€ με φυσικό αέριο θα κάνεις, αυτονομία όλα έχουν 300χλμ περίπου με νορμάλ οδήγηση πάντα... εσύ αποφασίζεις και πάλι
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 μην απορρίπτεις τόσο εύκολα το φυσικό αέριο. Αφού τα χιλιόμετρα γίνονται με μέσο ώρα ταχύτητας άνω των 60 , ναι δεν κάνει για σένα το hybrid. Με 8ετή εγγύηση το ford , το πουλάς στην 5ετία με 3-4000 ευρώ πιο κάτω από καινούριο. Απλά φτάνουν οι τιμές στο θεό. Από τις επιλογές σου , πιο ραφιναρισμένος κινητήρας ο γαλλικός , πιο δυνατός ο ιταλικός. Καλό είναι να γίνουν και τεστ ντράιβ μαζί με τον έλεγχο.
WireFire Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Αν θες πετρελαιο και να κανεις χλμ τοτε παρε μια μαρκα που προτιμουν οι ταριφες. Skoda ας πουμε
korakios Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, kourou90s είπε Κυρίως μετακινούμαι Αττική αλλά τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα πηγαίνω εκτός Αττικής τύπου Λιβαδειά... Έχω καταλήξει στο πετρέλαιο λόγω ότι έχει χαμηλή κατανάλωση και επειδή τουλάχιστον 4-6 φορές τον χρόνο θα κάνω ταξίδια μέχρι Θεσσαλονίκη πχ. Δεν κοιτάζω το φυσικό αέριο λόγω αυτονομίας... Βασικά είναι κρίμα να μην πας σε φυσικό αέριο μιας και είναι πολυτέλεια το οτι στις διαδρομές σου υπάρχουν πρατήρια. Επίσης μιλάς για 2000 με 3000χλμ το μήνα . Αν αυτά είναι και μέσα στην Αττική ξέχνα το πετρέλαιο . Τουλάχιστον δες υγραέριο πλευρά ,είτε εργοστασιακό Clio ,είτε κάποιο Hyundai Fiat μετατροπή , αλλά και πάλι 3-4Ε/100χλμ δε θα τα πιάσεις Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από korakios
kourou90s Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Από Γερμανία γνωρίζει κανείς την διαδικασία;; Έχω άτομο για να το ελέγξει εκεί αλλά δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα. Το τελωνείο ρώτησα πόσο θα μου πάει μου είπαν 900 ευρώ. Αλλά για τα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα.. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από kourou90s
WireFire Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, kourou90s είπε αλλά γνωρίζω τα υπόλοιπα. 2 λεπτά πριν, kourou90s είπε Αλλά για τα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα 🤔
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, kourou90s είπε Από Γερμανία γνωρίζει κανείς την διαδικασία;; Έχω άτομο για να το ελέγξει εκεί αλλά δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα. Το τελωνείο ρώτησα πόσο θα μου πάει μου είπαν 900 ευρώ. Αλλά για τα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα.. Το τελωνείο θα στο πει ακριβώς ένας εκτελωνιστής άμα του δώσεις τον αριθμό πλαισίου. Μη περιμένεις πως στη Γερμανία θα βρεις παμφθηνα ή οτι όλοι όσοι πουλάνε είναι τίμιοι. Προσωπικά έψαχνα ένα μήνα και μένω κιολας στη Γερμανία. Για μένα πάρε απο την Ελλάδα να τελειώσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα