silenoz66 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα στην ομάδα. Ο ξαδερφός μου που έχει γραφείο θέλει να αγοράσει έτοιμο υπολογιστή άμεσα. Η αγορά πρέπει να γίνει απο Ελλάδα και πρέπει δυστυχώς να γίνει εντος 15 ημερών για να κοπεί τιμολόγιο. Οπότε δυστυχώς δν υπάρχει δυνατότητα να του πω να πάρει κομμάτια έτοιμα 1 1. Ο υπολογιστής θα είναι για το σπίτι, για τέρμα casual gaming. (wow / manager + οτιδήποτε άλλο του έρθει να παίξει) Βρήκε αυτόν τον έτοιμο https://www.skroutz.gr/s/25823672/Lenovo-IdeaCentre-G5-14IMB05-i5-10400-16GB-256GB-GeForce-RTX-2060-W10.html?fbclid=IwAR2K5-DOK5WTnR18l9-ckp27zPaI7ubSux4dRpZ50Si7Dna8Sbk7uN80kow#specs Και αν αναλογιστούμε την κατάσταση που επικρατεί με τιμές , φαίνεται κομπλέ για σπεκς του (10400 cpu / GPU RTX 2060). Η ερώτηση είναι υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξει? Η υπάρχει κάποιος λόγος ακόμη και να μήν πάρει για κανένα λόγο έτοιμο? Δυστυχώς λόγο καραντίνας δεν μπορώ να πάω εγώ στην πόλη του και να του φτιάξω σύστημα, οπότε το θέλει plug n play. Αυτά , ευχαριστώ
Sakiz105 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 51 λεπτά πριν, silenoz66 είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Ο ξαδερφός μου που έχει γραφείο θέλει να αγοράσει έτοιμο υπολογιστή άμεσα. Η αγορά πρέπει να γίνει απο Ελλάδα και πρέπει δυστυχώς να γίνει εντος 15 ημερών για να κοπεί τιμολόγιο. Οπότε δυστυχώς δν υπάρχει δυνατότητα να του πω να πάρει κομμάτια έτοιμα 1 1. Ο υπολογιστής θα είναι για το σπίτι, για τέρμα casual gaming. (wow / manager + οτιδήποτε άλλο του έρθει να παίξει) Βρήκε αυτόν τον έτοιμο https://www.skroutz.gr/s/25823672/Lenovo-IdeaCentre-G5-14IMB05-i5-10400-16GB-256GB-GeForce-RTX-2060-W10.html?fbclid=IwAR2K5-DOK5WTnR18l9-ckp27zPaI7ubSux4dRpZ50Si7Dna8Sbk7uN80kow#specs Και αν αναλογιστούμε την κατάσταση που επικρατεί με τιμές , φαίνεται κομπλέ για σπεκς του (10400 cpu / GPU RTX 2060). Η ερώτηση είναι υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξει? Η υπάρχει κάποιος λόγος ακόμη και να μήν πάρει για κανένα λόγο έτοιμο? Δυστυχώς λόγο καραντίνας δεν μπορώ να πάω εγώ στην πόλη του και να του φτιάξω σύστημα, οπότε το θέλει plug n play. Αυτά , ευχαριστώ https://www.bestprice.gr/item/2156398343/lenovo-ideacentre-g5-14imb05.html τον βγαζει και λίγο φθηνότερα δεν ξέρω απο που θα τον πάρει. Οτι πληρώνεις παραπάνω πληρώνεις. Αλλά με τιμολόγιο έρχεται στα λεφτά του Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα prebuilt ειναι τα τροφοδοτικά/μητρικές/μνήμες σε αυτήν την σειρά. 2
nickol-us Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να μην προχωρήσεις σε αγορά έτοιμου υπολογιστή και νομίζω τους γνωρίζεις. Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία είναι οτι παίρνεις ένα Η/Υ έτοιμο προς χρήση με γνήσια αγορασμένη άδεια windows την οποία όμως πληρώνεις, διότι το σύστημα που σου πουλάει περιλαμβάνει οικονομικά parts. Ο ξάδερφός σου δεν μπορεί να κάνει μια εγκατάσταση των windows, έστω με τηλε-βοήθεια; Για παράδειγμα ένα συστηματάκι ανάλογο με καλύτερα χαρακτηριστικά: midi case 10400 b460 mobo gigabyte 4 slot έναντι 2 slot ssd 500gb nvme έναντι 256gb 16gb ram psu 650watt 80+ έναντι 380watt βγαίνει στα 500ευρώ έτοιμο συναρμολογημένο(χωρίς λειτουργικό) από eshop (σημερινές τιμές) και έχεις χώρο 550 ευρώ για κάρτα γραφικών. Το παραπάνω σύστημα υπολείπεται του λειτουργικού αλλά τα υπόλοιπα parts είναι ανώτερα (σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που διάβασα εδώ) Τι πρέπει να προσέξει; Να έχει αναβαθμισιμότητα. Το συγκεκριμένο pc αν διαβάζω σωστά τα χαρακτηριστικά που έβαλα πιο πάνω, έχει ναι μεν μια μητρική με chipset b460 που είναι ικανοποιητικότατο όμώς έχει 2 slot μνήμης και με τα 2 να είναι πιασμένα, κατά συνέπεια αν κάποια στιγμή θέλει να αναβαθμίσει τις ραμ θα πρέπει να βγάλει τις παλιές και να αγοράσει καινούργιο σετ από την αρχή. Το τροφοδοτικό στο συγκεκριμένο μηχάνημα είναι μικρό και οριακό θα έλεγα (αν διάβασα σωστά 380watt) Casual gaming τι εννοείς; 2060 για WOW / manager; Σε τι ανάλυση θα τα παίξει; 8κ;;; Ακόμα κι αν θέλει hi end κάρτα σε αυτό το budget παίρνει σειρά 30 που είναι καλύτερη και πιο νέα. Μόλις είδα τα είπε και ο Sakiz105 περιληπτικά...
Sakiz105 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να μην προχωρήσεις σε αγορά έτοιμου υπολογιστή και νομίζω τους γνωρίζεις. Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία είναι οτι παίρνεις ένα Η/Υ έτοιμο προς χρήση με γνήσια αγορασμένη άδεια windows την οποία όμως πληρώνεις, διότι το σύστημα που σου πουλάει περιλαμβάνει οικονομικά parts. Ο ξάδερφός σου δεν μπορεί να κάνει μια εγκατάσταση των windows, έστω με τηλε-βοήθεια; Για παράδειγμα ένα συστηματάκι ανάλογο με καλύτερα χαρακτηριστικά: midi case 10400 b460 mobo gigabyte 4 slot έναντι 2 slot ssd 500gb nvme έναντι 256gb 16gb ram psu 650watt 80+ έναντι 380watt βγαίνει στα 500ευρώ έτοιμο συναρμολογημένο(χωρίς λειτουργικό) από eshop (σημερινές τιμές) και έχεις χώρο 550 ευρώ για κάρτα γραφικών. Το παραπάνω σύστημα υπολείπεται του λειτουργικού αλλά τα υπόλοιπα parts είναι ανώτερα (σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που διάβασα εδώ) Τι πρέπει να προσέξει; Να έχει αναβαθμισιμότητα. Το συγκεκριμένο pc αν διαβάζω σωστά τα χαρακτηριστικά που έβαλα πιο πάνω, έχει ναι μεν μια μητρική με chipset b460 που είναι ικανοποιητικότατο όμώς έχει 2 slot μνήμης και με τα 2 να είναι πιασμένα, κατά συνέπεια αν κάποια στιγμή θέλει να αναβαθμίσει τις ραμ θα πρέπει να βγάλει τις παλιές και να αγοράσει καινούργιο σετ από την αρχή. Το τροφοδοτικό στο συγκεκριμένο μηχάνημα είναι μικρό και οριακό θα έλεγα (αν διάβασα σωστά 380watt) Casual gaming τι εννοείς; 2060 για WOW / manager; Σε τι ανάλυση θα τα παίξει; 8κ;;; Ακόμα κι αν θέλει hi end κάρτα σε αυτό το budget παίρνει σειρά 30 που είναι καλύτερη και πιο νέα. Μόλις είδα τα είπε και ο Sakiz105 περιληπτικά... 1x16 εχει μνήμη 1
nickol-us Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε 1x16 εχει μνήμη Ακόμα κι έτσι....χάνει το dual channel. Παρεμπιπτόντως αυτή την στιγμή στο υπόλοιπο budget 550 (579 για την ακρίβεια) δίνει το πλαίσιο την Gigabyte VGA RTX 3060 Ti Eagle OC Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2021 από nickol-us
silenoz66 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Παιδια συμφωνώ πολύ μαζί σας, και τα ίδια του είπα και εγώ. Το να περάσει με τηλε-βοήθεια τα windows γίνεται ας πούμε. ΤΟ θέμα είναι δεν έχω βρεί ΚΑΝΕΝΑ μαγαζί να του βάλω μόνο ετοιμοπαράδοτα πράγματα. Και να τα καταφέρεις να το κάνεις αυτό το μόνο ΄σίγουρο είανι οτι θα είναι χωρίς κάρτα γραφικών. Η οποία με αυτά που βλέπω πλέον δν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα να βρείς..(Γιατί τον πιέζει ο χρόνος...δεν θα πάρει κάποια που να λέει θα έρθει σε έναν μηνα) WOw manager θα παίζει μέχρι βαθιά γεράματα, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα του καπνήσει να βάλει και ένα συ΄γχρονο παιχνίδι , για αυτό κοιτάμε να έχει μια κάρτα που να παίζει και τπτ άλλο πέρα απο wow/manager. Τέλος ξέρω ότ ιγια εμάς που ασχολούμαστε μας φαίνεται τέρμα χαζή αυτή η αγορά. Αλλα για ένα ατομο που είναι τερμα nub με υπολογιστές δεν θα τον καλύψει με plug n play φάση? Υπάρχει περίπτωση πχ να είναι το pc φούρνος? και να του προκαλέσει πρόβλημα? Ξέρω οτι οι κερατάδες για αυτό δεν αναφέρουν ουτε mobo/ PSU κτλ... γιατί βάζουν ότι σαβούρα υπάρχει.. 2 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ακόμα κι έτσι....χάνει το dual channel. Παρεμπιπτόντως αυτή την στιγμή στο υπόλοιπο budget 550 (579 για την ακρίβεια) δίνει το πλαίσιο την Gigabyte VGA RTX 3060 Ti Eagle OC Ναι αλλά δεν υπάρχει στοκ. Θέλει το pc να το έχει μαξ στις επόμενες 2 εβδομάδες
nickol-us Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για την κάρτα δε θα το έλεγα αν δεν έλεγε διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας που φαντάζομαι σημαίνει ελάχιστες εργάσιμες. Τώρα για τα υπόλοιπα, λίγο-πολύ είπαμε οτι ξέρεις απ'οσο καταλαβαίνω. Αν καίγεται και δε θέλει να μπλέξει τότε δε το συζητάμε, απλά θα πληρώσει το τίμημα και θα πάρει λίγο χειρότερο μηχάνημα απ'οσο θα μπορούσε αν έκανε το build με επιλογή κομματιών από ένα κατάστημα. Τώρα πόσο χάλια μπορεί να είναι αυτό το μηχάνημα; Δε νομίζω πως μπορεί να είναι τόσο χάλια εφόσον μιλάμε για επώνυμο μηχάνημα και όχι μια επιλογή-σύνθεση ενός computer-shop. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2021 από nickol-us 1
silenoz66 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Για την κάρτα δε θα το έλεγα αν δεν έλεξε διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας που φαντάζομαι σημαίνει ελάχιστες εργάσιμες. Τώρα για τα υπόλοιπα, λίγο-πολύ είπαμε οτι ξέρεις απ'οσο καταλαβαίνω. Αν καίγεται και δε θέλει να μπλέξει τότε δε το συζητάμε, απλά θα πληρώσει το τίμημα και θα πάρει λίγο χειρότερο μηχάνημα απ'οσο θα μπορούσε αν έκανε το build με επιλογή κομματιών από ένα κατάστημα. Τώρα πόσο χάλια μπορεί να είναι αυτό το μηχάνημα; Δε νομίζω πως μπορεί να είναι τόσο χάλια εφόσον μιλάμε για επώνυμο μηχάνημα και όχι μια επιλογή-σύνθεση ενός computer-shop. Ναι εμένα αυτό με ενδιαφέρει, να μην έχει τρεχάματα για διάφορους λόγους. Ευτυχώς που είναι τουλάχιστον 10400 / RTX 2060 γιατί αν είχε ρυζι + RDNA μέσα θα ήταν ακόμη πιο φούρνος. Εγώ θα του τα πώ και ότι θέλει ας κάνει, ξέρω ότι σε τέτοια άτομα το Plug n play είναι το μόνο που τους νοιάζει.. Κριμα γιατι θα του έφτιαχνα ωραιό buildακι και απο εμφάνιση. Ευχαριστώ παιδιά. Απλά δεν είχα ποτέ επαφή με pre-build συστήματα 1
raul7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, silenoz66 είπε Ευτυχώς που είναι τουλάχιστον 10400 / RTX 2060 γιατί αν είχε ρυζι + RDNA μέσα θα ήταν ακόμη πιο φούρνος. Από που κι ως που θα ήταν πιο φούρνος με ρύζι και rdna; Ακριβώς ίδιο tdp έχουν η 2060 με την ανταγωνιστική 5600xt (160w), το ίδιο tdp έχει ο 3600 με τον 10400 (65w). Ίδια θερμότητα βγάζουν στο κουτί.
Nik1239 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 14 ώρες πριν, silenoz66 είπε Ναι εμένα αυτό με ενδιαφέρει, να μην έχει τρεχάματα για διάφορους λόγους. Ευτυχώς που είναι τουλάχιστον 10400 / RTX 2060 γιατί αν είχε ρυζι + RDNA μέσα θα ήταν ακόμη πιο φούρνος. Εγώ θα του τα πώ και ότι θέλει ας κάνει, ξέρω ότι σε τέτοια άτομα το Plug n play είναι το μόνο που τους νοιάζει.. Κριμα γιατι θα του έφτιαχνα ωραιό buildακι και απο εμφάνιση. Ευχαριστώ παιδιά. Απλά δεν είχα ποτέ επαφή με pre-build συστήματα https://www.e-shop.gr/innovator-5-power-gamer-10400f-me-windows-10-p-PER.912882 Ότι καλύτερο μπορεί να βρει ετοιμοπαραδοτο Με ότι μείνει από το budget του αλλάζει το psu με κάποιο επώνυμο μετά την καραντίνα που μπορείς να πας να το φτιάξεις εσύ + όταν πέσουν οι τιμές βάζεις gpu τύπου 3060 με κάνα 300αρι τα υπόλοιπα είναι σχετικά κομπλέ στα 750€ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα