Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, micos000 είπε

Το motionflow το σχολιάσαμε εκτενώς παραπάνω και εγώ όπως και άλλοι είμαστε κατά σε αυτήν την αηδία για τις ταινίες. Άλλοι το προτιμούν, είναι θέμα γούστου.

Το deinterlace είναι κάπως διαφορετικό. Αυτό χρησιμοποιείται για παλιά dv βίντεο και βίντεο από vhs κασέτες που έγραφαν σε 25i καρέ για να παίζουν σωστά σε crt τηλεοράσεις οι οποίες παίζουν σε 25 καρέ interlaced. Σε tft όμως οθόνες εμφανίζονται οριζόντιες γραμμές στις γρήγορες κινήσεις οπότε το deinterlacing εξομάλυνε αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας ένα ενδιάμεσο καρέ (σωστά, η τεχνική είναι παρόμοια) αλλά δεν είναι τόσο περίπλοκο όλο το motionflow

Το motionflow δεν είναι για να δεις ταινία 24fps εκεί πρέπει να είναι ατόφιο και δεν έχει καμία ανάγκη από πείραγμα, αρκεί να το υποστηρίζει το μέσο προβολής, όταν βλέπεις πχ ποδόσφαιρο ή digea κάνει θαύματα η διαφορά στο smooth είναι μέρα με τη νύχτα, για αυτό και τόσο marketing με τα Hz στις TV.

Το ίδιο ισχύει και για  το deinterlace που έχει διάφορες επιλογές όπως yadif που κάνει θαύματα στο smooth, σε transcode ή live streaming με ffmpeg άμα χρησιμοποίησης το yadif επίσης το αποτέλεσμα θα είναι η μέρα με τη νύχτα στο smooth.

Στην ουσία το ίδιο πράγμα κάνουν, πολλαπλασιασμό στα καρέ, τα 25fps μια TV με 100hz στα κάνει 100fps , το ίδιο κάνει και το yadif-1 , yadif-2 κτλπ.

Μια άλλη περίπλοκη διαδικασία που αξίζει αν το μέσο προβολής δεν υποστηρίζει το 24p cinema, είναι η μετατροπή των fps από 24 σε 25/50 ή 30/60 που απαιτεί και αλλαγή του tempo του ήχου κτλπ για να βγεί σωστό γιατί θα αλλάξει μέχρι και το μήκος της ταινίας, θα είσαι smooth και θα γλιτώσεις το lag μη υποστήριξης 24fps. Κυκλοφορούν πολλά αρχεία που το αρχικό ήταν πχ 25fps και κάποιοι μεγάλοι επιστήμονες το μετέτρεψαν στα 60, είναι τα αρχεία που βρίσκουμε στο ίντερνετ και πάει το κλώτσημα σύννεφο, αυτά τα αρχεία απλά τα κατέστρεψαν.

Έχω Sony 60hz, Sony 100hz, Sony 100hz με XR1000hz, η διαφορά σε σύγκριση η μία με την άλλη είναι τεράστια, απλά έχει χαθεί λίγο η ουσία με τα fake Hz που κοντεύουν να τα φτάσουν στο μυριο.

Επεξ/σία από konandrio
Δημοσ.
8 hours ago, konandrio said:

Μια άλλη περίπλοκη διαδικασία που αξίζει αν το μέσο προβολής δεν υποστηρίζει το 24p cinema, είναι η μετατροπή των fps από 24 σε 25/50 ή 30/60 που απαιτεί και αλλαγή του tempo του ήχου κτλπ για να βγεί σωστό γιατί θα αλλάξει μέχρι και το μήκος της ταινίας, θα είσαι smooth και θα γλιτώσεις το lag μη υποστήριξης 24fps.

Η διαδικασία που αλλάζεις το framerate αλλάζοντας και το μήκος της ταινίας, πρακτικά αφορά στις περιπτώσεις από 24 σε 25 ή το αντίστροφο. Το 24 σε 30 έχει τεράστια διαφορά με αποτέλεσμα η ταινία να τρέχει αισθητά. Εκεί πρέπει να προστεθούν καρέ, με τα γνωστά αποτελέσματα αν δεν γίνει από καλό software. Επίσης στη μετατροπή από 24 σε 25 (η οποία μπορεί να γίνει και χωρίς re-encoding αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία), ο ήχος μπορεί και να μην χρειαστεί αλλαγή tempo (εξαρτάται απ' τον τρόπο που θα κάνεις την αλλαγή) αλλά τότε θα χρειαστεί αλλαγή στο pitch, ώστε να επανέλθει η τονικότητα που θα έχει "ανέβει" κατά 4%. Σε άλλες μεθόδους απαιτείται η αλλαγή tempo χωρίς να επηρεαστεί φυσικά η τονικότητα. Η πρώτη μέθοδος έχει συνήθως καλύτερα αποτελέσματα, καθώς τα εργαλεία αλλαγής pitch είναι πιο αποτεσματικά απ' τα εργαλεία αλλαγής tempo, τουλάχιστον απ' όσα έχω δοκιμάσει εγώ. 

Δημοσ.

Κανονικά ανεξάρτητα τη πηγή που συνδέεις στη τιβή σου το φίλτρο  της κίνησης θα μπορείς να το ενεργοποιήσεις .

Εκτός και αν , αυτό που συνδέεις πάνω το βλέπει σαν παιχνιδομηχανή  και ξεκινάει με game mode ή αν το έχεις επιλέξει εσύ αυτό, 

εμένα και με το πισί αυτόματα γύρναγε σε game mode και έπρεπε να απενεργοποιήσω αυτή την αυτόματη λειτουργεία για να έχω ρυθμίσεις κίνησης 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...