gin12 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Γεια σας! Έχω 2 αγόρια 10 και 6 ετών και σκέφτομαι την αγορά κουκέτας σαν λύση εξοικονόμησης χώρου. Έχω καταλήξει στην κουκέτα portivo της istikbal γιατί τη βρίσκω όμορφη και οικονομική. Την έχει αγοράσει κανείς; Με προβληματίζει το μικρό κενό από το πάτωμα -10 εκ.- πώς καθαρίζεις κάτω από το κρεβάτι; Επίσης, το ότι κάτω από τα στρώματα έχει ενιαίο πάτο mdf κ όχι τάβλες. Ο πωλητής λέει πως αυτό βάζουν για να μη χαλάει το στρώμα. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
phanispal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δε θα αναπνέει σωστά το στρώμα χωρίς τάβλες από κάτω. Τώρα αν τα βγάζεις και τα αερίζεις συχνά, είναι άλλο θέμα. 1
stelmaniac Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Γενικά εχω κακή εμπειρία από πάτο MDF, σίγουρα μετά από κάποια χρόνια θα σπάσει (ειδικά αν ειναι και ζωηρά τα παιδιά). Εγώ στην θέση σου θα έβαζα κατευθείαν σανίδια, και από άποψη αερισμού όπως λέει ο φίλος και από άποψη ασφάλειας . 1
phanispal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Για να βάλει τάβλες θα πρέπει να τις υποστηρίζει ο σχεδιασμός του κρεβατιού, άρα να πάρει τέτοιο κρεβάτι εξαρχής. Δε γνωρίζω αν υπάρχει κρεβάτι με MDF πάτο που γίνεται να τον αφαιρέσεις και να βάλεις τάβλες. Πάντως ο πωλητής μάλλον λέει τις κλασικές μπαρούφες που λένε οι άσχετοι πωλητές, ή αυτοί που γνωρίζουν, αλλά προσπαθούν να πουλήσουν με ψέματα. Σιγά μη δε χαλάσει το στρώμα απ' τη χρήση λόγω του MDF πάτου. Γενικά με το θέμα δεν παίζει να ασχολούνται και πολλοί, πολύς κόσμος παίζει να αγοράζει με ενιαίο πάτο, όπως έκανα κι εγώ πριν 10 χρόνια. Αλλά δεν ξέρω και τι παίζει στην αγορά. Αν δηλαδή οι κουκέτες με τελάρα (και όχι ενιαίους πάτους) είναι πολύ πιο ακριβές, σε κάνει να το ξανασκεφτείς, και να βρεις άλλους τρόπους αερισμούς των στρωμάτων. Ούτως ή άλλως και τελάρα/σανίδες να έχεις, δε σημαίνει ότι απαλλάχτηκες παντελώς απ' τον αερισμό του στρώματος σε εξωτερικό χώρο. Βασικό είναι να χτυπάει το στρώμα ήλιος, λειτουργεί σα φυσικό απολυμαντικό.
gin12 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Το συν στον ενιαίο πάτο είναι ότι στο κάτω κρεβάτι, δε θα πέφτει σκόνη στο παιδάκι απ' το πάνω στρώμα αλλά αν τίθεται θέμα ασφάλειας ... Ήλπιζα να είχε κάποιος κουκέτα της συγκεκριμένης εταιρείας...
gin12 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, phanispal είπε Για να βάλει τάβλες θα πρέπει να τις υποστηρίζει ο σχεδιασμός του κρεβατιού, άρα να πάρει τέτοιο κρεβάτι εξαρχής. Δε γνωρίζω αν υπάρχει κρεβάτι με MDF πάτο που γίνεται να τον αφαιρέσεις και να βάλεις τάβλες. Πάντως ο πωλητής μάλλον λέει τις κλασικές μπαρούφες που λένε οι άσχετοι πωλητές, ή αυτοί που γνωρίζουν, αλλά προσπαθούν να πουλήσουν με ψέματα. Σιγά μη δε χαλάσει το στρώμα απ' τη χρήση λόγω του MDF πάτου. Γενικά με το θέμα δεν παίζει να ασχολούνται και πολλοί, πολύς κόσμος παίζει να αγοράζει με ενιαίο πάτο, όπως έκανα κι εγώ πριν 10 χρόνια. Αλλά δεν ξέρω και τι παίζει στην αγορά. Αν δηλαδή οι κουκέτες με τελάρα (και όχι ενιαίους πάτους) είναι πολύ πιο ακριβές, σε κάνει να το ξανασκεφτείς, και να βρεις άλλους τρόπους αερισμούς των στρωμάτων. Ούτως ή άλλως και τελάρα/σανίδες να έχεις, δε σημαίνει ότι απαλλάχτηκες παντελώς απ' τον αερισμό του στρώματος σε εξωτερικό χώρο. Βασικό είναι να χτυπάει το στρώμα ήλιος, λειτουργεί σα φυσικό απολυμαντικό. Δηλαδή είχες πάρει κρεβάτι με ενιαίο πάτο πριν 10 χρόνια;
SB_1957 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, gin12 είπε Γεια σας! Έχω 2 αγόρια 10 και 6 ετών και σκέφτομαι την αγορά κουκέτας σαν λύση εξοικονόμησης χώρου. Έχω καταλήξει στην κουκέτα portivo της istikbal γιατί τη βρίσκω όμορφη και οικονομική. Την έχει αγοράσει κανείς; Με προβληματίζει το μικρό κενό από το πάτωμα -10 εκ.- πώς καθαρίζεις κάτω από το κρεβάτι; Επίσης, το ότι κάτω από τα στρώματα έχει ενιαίο πάτο mdf κ όχι τάβλες. Ο πωλητής λέει πως αυτό βάζουν για να μη χαλάει το στρώμα. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. Οι κουκέτες ΙΚΕΑ είναι όλες με τάβλες!
DTInfinity Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Εγώ πήρα από το Βασιλειαδη, αν τον ξέρεις... τρομερή κατασκευή, αφού ανέβηκα και χοροπηδούσα πάνω... λίγο παραπάνω η τιμή αλλά ξέρεις ότι θα αντέξει και στην εφηβεία... 1
phanispal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 55 λεπτά πριν, gin12 είπε Δηλαδή είχες πάρει κρεβάτι με ενιαίο πάτο πριν 10 χρόνια; Ναι, όχι κουκέτα βέβαια. Ήταν ένα ημίδιπλο 1.20*2.00 από τα Entos. Ακόμα το έχω, αν και δεν το χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό. Πάντως δεν έχει πάθει κάτι κι έχει «φάει» και δύο μετακομίσεις. Πάρε κι άλλες γνώμες σχετικά με τον αερισμό και την υγιεινή του στρώματος. Με τάβλες/τελάρο τις έχεις αποκλείσει; Αυτό που λες σχετικά με τη μεταφορά σκόνης απ' το πάνω στο κάτω δεν το είχα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια, μπορεί να έχει κάποια βάση, αν και θεωρώ ότι τη σκόνη δεν τη γλιτώνει ο κάτω ό,τι και να γίνει.
idefixius Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 H μεταφορά σκόνης είναι το λιγότερο. Μη γίνει καμιά μεταφορά τάβλας από πάνω - κάτω 🙃 1
gin12 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 22 λεπτά πριν, idefixius είπε H μεταφορά σκόνης είναι το λιγότερο. Μη γίνει καμιά μεταφορά τάβλας από πάνω - κάτω 🙃 Λες; Πώς να το διασφαλίσω; Αυτοί προμηθεύουν ξενοδοχεία κ όλα έτσι τα φτιάχνουν λέει. Να ρωτήσω πάχος;
Boubis1411 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Αυτό φοβάμαι και εγώ γιαυτό και δεν τους παίρνω κουκετα και μάλλον δεν πρόκειται. Δεν έχω ακούσει να πέσει ο πάνω στον κάτω αλλά μόνο με την ιδέα τρομάζεις.
SabotazNic Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 4 ώρες πριν, phanispal είπε Για να βάλει τάβλες θα πρέπει να τις υποστηρίζει ο σχεδιασμός του κρεβατιού, άρα να πάρει τέτοιο κρεβάτι εξαρχής. Δε γνωρίζω αν υπάρχει κρεβάτι με MDF πάτο που γίνεται να τον αφαιρέσεις και να βάλεις τάβλες. Δεν εχω δει αλλα κρεβατια, αλλα ενας επιπλοποιος μας εφτιαξε κρεβατι και εβαλε 2 mdf ταβλες και στηριζονται πανω σε 2 "ταφ". Οι ταβλες στηριζονται απο τα πλαινα του κρεβατιου οπως τα κανονικα σανιδια. Τωρα επειδη ειναι κουκετα, λογικα καπως ετσι θα στηριζεται η κατω ταβλα και για την πανω θα εχει στηριγματα φανταζομαι μεταξυ των πλαινων αλλιως με τα κιλα φανταζομαι μπορει και να λυγισει. @gin12 Μπορεις να παρεις τηλ να ρωτησεις αν μπορεις να βαλεις μετα απο χρονια σανιδια. Βλεπω οι διαστασεις ειναι μεγαλες και για οταν μεγαλωσουν.
Πανος999 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Να πω κ εγω κτ μιας κ ειμαι σε αναζήτηση κουκετας?? Μιας κ εχουν καλη ηλικια τα παιδια, γτ δν κοιτας κουκετα χαμηλη με συρόμενο κρεβατι?? Εγω εκει καταληγω μεχρι στιγμης!
mary Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Εμείς όταν ειμασταν μικρά κοιμόμασταν σε καναπέ κρεβάτι με συρταρωτο κρεβάτι από κάτω. Βγαίνει το συρτάρι από κάτω, έρχεται στο ίδιο ύψος με τον καναπέ και την μέρα το μαζευαμε. Μετά που είχε η καθεμία το δικό της δωμάτιο, ο καναπές κρεβάτι συνέχισε να χρησιμοποιείτε μέχρι να φύγω. Κάτι τέτοιο είχαμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα