@topos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 8 minutes ago, kathytherion said: 1 h 2 tb θα παρω. απλα περαν των υπολοιπων χαρακτηριστικων, παραγοντασ ειναι και το κοστος, πχ δεν κοιταω για ssd γιατι παμε διπλασια τιμη ενω τον θελω για μπακαπ Κοίτα να δεις, στο 1tb δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά σε τιμή οι μηχανικοί με τους ssd(~15 ευρώ με την θήκη που θα χρειαστείς). Όμως στα 2tb η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη(~ κοντά στα διπλά χρήματα). Οπότε πάρε κάτι τέτοιο εφόσων είναι μόνο backup και δεν σε επηρεάζει η ταχύτητα. ΑΛΛΑ να ξέρεις πως θέλουν προσοχή, από την στιγμή που είναι σε λειτουργία δεν τους ακουμπάς/αλλάζεις θέση. Ακομα και εάν είναι δεν σε λειτουργια και σου πέσουν στο πάτωμα η τρανταχτουν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσεις όλα τα αρχεία(αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να προτιμήσεις ssd καθως δεν επηρεαζοντε από κουνήματα/τραντάγματα) -βεβαια να ξέρεις πως η σωστή πρακτική στα backup είναι να υπάρχουν 3 κόπιες των αρχείων-
kathytherion Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 5 ώρες πριν, @topos είπε Κοίτα να δεις, στο 1tb δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά σε τιμή οι μηχανικοί με τους ssd(~15 ευρώ με την θήκη που θα χρειαστείς). Όμως στα 2tb η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη(~ κοντά στα διπλά χρήματα). Οπότε πάρε κάτι τέτοιο εφόσων είναι μόνο backup και δεν σε επηρεάζει η ταχύτητα. ΑΛΛΑ να ξέρεις πως θέλουν προσοχή, από την στιγμή που είναι σε λειτουργία δεν τους ακουμπάς/αλλάζεις θέση. Ακομα και εάν είναι δεν σε λειτουργια και σου πέσουν στο πάτωμα η τρανταχτουν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσεις όλα τα αρχεία(αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να προτιμήσεις ssd καθως δεν επηρεαζοντε από κουνήματα/τραντάγματα) -βεβαια να ξέρεις πως η σωστή πρακτική στα backup είναι να υπάρχουν 3 κόπιες των αρχείων- καλημερα! οντως στο 1 ΤΒ η διαφορα συνολικα ειναι 15 ε? νομιζα ηταν παραπανω. σε καθε περιπτωση βεβαια, το διλημμα μου ειναι αν θα παρω εσωτερικο η εξωτερικο σκληρο. κλινω προς το να προτιμησω τα 2 ΤΒ για μεγαλυτερη ανεση χωρου. και επισης αναρωτιεμαι τι χαρακτηριστικα πρεπει να κοιταξω και που να εστιασω. ξερω οτι οι δισκοι γενικως δεν θελουν πεσιματα, εξωτερικοι και εσωτερικοι. στο μελλον κατι τετοιο θα κανω, αν δεν γινει ομως η αρχη δεν θα υπαρξει καθολου backup, ειναι αδυνατο να γινει επιτοπου αγορα 3 μεσων αποθηκευσης.
smpt Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) εσωτερικός και backup είναι λέξεις που δεν μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Εξωτερικός (έτοιμος ή με θήκη) και όχι μόνιμα συνδεμένος στο σύστημα. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από smpt 1
kathytherion Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 4 ώρες πριν, smpt είπε εσωτερικός και backup είναι λέξεις που δεν μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Εξωτερικός (έτοιμος ή με θήκη) και όχι μόνιμα συνδεμένος στο σύστημα. εαν καταληκω σε εσωτερικο, δεν θα το εχω κουμπωμενο στον υπολογιστη, θα ειναι σε αλλο σημειο, οπου θα αποθηκευα και τον εξωτερικο. απλα αν παρω εχωτερικο θα χρησιμοποιω docking station gia να του μεταφερω αρχεια. εξ ου και το διλημμα τι απο τα 2. γιατι υποθετω πως ο εσωτερικος ειναι πιο ποιοτικος και λιγο πιο οικονομικος αλλα ειμαι εξαρτημενη απο το docking station ( εκτος αν κανω το δωματιο ωπα για να βγαλω την κεντρικη μοναδα, που δεν παινω στη διαδικασια) απ την αλλη αν παρω εξωτερικο θα δωσω ισως κατι παραπανω και με μικροτερη ταχθτητα αναγνωσης κλπ ( αν ισχυει αυτο) αλλα με ενα usb καθαρισα.
mphxths Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, kathytherion said: εαν καταληκω σε εσωτερικο, δεν θα το εχω κουμπωμενο στον υπολογιστη, θα ειναι σε αλλο σημειο, οπου θα αποθηκευα και τον εξωτερικο Αρα ο εσωτερικος θα ειναι ... εξωτερικος. Παρε εναν εξωτερικο να τελειωνουμε. Και γιατι docking station ? Δεν εχει καλωδιο usb ο εξωτερικος ? Τον συνδεεις με το μηχανημα που θες και παιρνεις τα backups σου. Τον αποσυνδεεις και τον βαζεις στο παταρι. Αν δεν παρεις εξωτερικο ssd αλλα μηχανικο εξωτερικο , θα χασεις λιγο σε ταχυτητες (σε συγκριση με τον εσωτερικο). Αν παρεις εξωτερικο ssd θα σαι μια χαρα απο ταχυτητες. Ολα καταληγουν στο μπατζετ εδω που τα λεμε. Δεν υπαρχουν αλλα διλληματα και σκεψεις. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από mphxths
kathytherion Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, mphxths είπε Αρα ο εσωτερικος θα ειναι ... εξωτερικος. Παρε εναν εξωτερικο να τελειωνουμε. Και γιατι docking station ? Δεν εχει καλωδιο usb ο εξωτερικος ? Τον συνδεεις με το μηχανημα που θες και παιρνεις τα backups σου. Τον αποσυνδεεις και τον βαζεις στο παταρι. Αν δεν παρεις εξωτερικο ssd αλλα μηχανικο εξωτερικο , θα χασεις λιγο σε ταχυτητες (σε συγκριση με τον εσωτερικο). Αν παρεις εξωτερικο ssd θα σαι μια χαρα απο ταχυτητες. Ολα καταληγουν στο μπατζετ εδω που τα λεμε. Δεν υπαρχουν αλλα διλληματα και σκεψεις. το μπατζετ ειανι σηαντικη παραμετρος. χαλασε το κινητο μου, εκτος της ζημιας απο σβησμενα αρχεια μυνμηατα εχω το κοστος του καινουριου τηλεφωνου που δεν ηθελα με τιποτα να γινει τωρα, και το κοστος του σκληρου για να αδειασω το κλαουντ κλπ. docking station ανεφερα οτι θα χρησιμοποιω αεαν παρω εσωτερικο για το μπακαπ μου για να τον συνδεω γρηγορα, αν παρω εξωτερικο δισκο προφανως με το usbτου θα γινεται.
mphxths Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, kathytherion said: το μπατζετ ειανι σηαντικη παραμετρος. χαλασε το κινητο μου, εκτος της ζημιας απο σβησμενα αρχεια μυνμηατα εχω το κοστος του καινουριου τηλεφωνου που δεν ηθελα με τιποτα να γινει τωρα, και το κοστος του σκληρου για να αδειασω το κλαουντ κλπ. docking station ανεφερα οτι θα χρησιμοποιω αεαν παρω εσωτερικο για το μπακαπ μου για να τον συνδεω γρηγορα, αν παρω εξωτερικο δισκο προφανως με το usbτου θα γινεται. Υπαρχουν δυο παραμετροι. Ταχυτητα και ογκος δεδομενων. 1. Αν εχεις μεγαλο ογκο δεδομενων , τοτε πας σε μηχανικο δισκο , μιας και ειναι φτηνοτεροι. Εσωτερικο ή εξωτερικο ? Σε γενικη φιλοσοφια .. εξωτερικο. Εσωτερικο σε docking station δεν θα πηγαινα , εχουν την ταση να μαλακιζονται τα docking stations. Οπως επισης και οι εξωτερικες θηκες. Εγω θα πηγαινα σε 2.5αρι μηχανικο + εξωτερικη θηκη. Και να χαλασει η θηκη (το πλεον σύνηθες) , παιρνεις αλλη. Θα απεφευγα την λυση του "fixed" εξωτερικου δισκου , γιατι οπως ειπα οι εξωτερικες θηκες μαλακιζονται συχνα και ειναι μεγαλο ζορι να "ανοιξεις" την fixed θηκη και να παρεις τον δισκο απο μεσα. Επισης χρησιμοποιουν περιεργα βυσματα , οποτε αν χαλασει το καλωδιο τους , πακετωμα. Παιρνεις λοιπον μια θηκη με υποστηριξη usb 3.2 (usb-c) ή κατι παρομοιο και εχεις την μεγιστη ταχυτητα που μπορεις να εχεις. 2. Αν σε ενδιαφερει περισσοτερο η ταχυτητα , τοτε πας σε SSD. Παιρνεις εναν nvme ssd της χωρητικοτητας που σε ενδιαφερει (εσωτερικο) + εξωτερικη θηκη που υποστηριζει nvme ssd και καθαρισες. Εχεις απιστευτα υψηλες ταχυτητες. 3. Aν σε ενδιαφερει κατι ενδιαμεσο , δηλ και ταχυτητα και χωρητικοτητα , πας στην λυση (2) , αλλα τον nvme ssd μεγαλης χωρητικοτητας , θα τον ακριβοπληρωσεις ... Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από mphxths
kathytherion Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 2 ώρες πριν, mphxths είπε Υπαρχουν δυο παραμετροι. Ταχυτητα και ογκος δεδομενων. 1. Αν εχεις μεγαλο ογκο δεδομενων , τοτε πας σε μηχανικο δισκο , μιας και ειναι φτηνοτεροι. Εσωτερικο ή εξωτερικο ? Σε γενικη φιλοσοφια .. εξωτερικο. Εσωτερικο σε docking station δεν θα πηγαινα , εχουν την ταση να μαλακιζονται τα docking stations. Οπως επισης και οι εξωτερικες θηκες. Εγω θα πηγαινα σε 2.5αρι μηχανικο + εξωτερικη θηκη. Και να χαλασει η θηκη (το πλεον σύνηθες) , παιρνεις αλλη. Θα απεφευγα την λυση του "fixed" εξωτερικου δισκου , γιατι οπως ειπα οι εξωτερικες θηκες μαλακιζονται συχνα και ειναι μεγαλο ζορι να "ανοιξεις" την fixed θηκη και να παρεις τον δισκο απο μεσα. Επισης χρησιμοποιουν περιεργα βυσματα , οποτε αν χαλασει το καλωδιο τους , πακετωμα. Παιρνεις λοιπον μια θηκη με υποστηριξη usb 3.2 (usb-c) ή κατι παρομοιο και εχεις την μεγιστη ταχυτητα που μπορεις να εχεις. 2. Αν σε ενδιαφερει περισσοτερο η ταχυτητα , τοτε πας σε SSD. Παιρνεις εναν nvme ssd της χωρητικοτητας που σε ενδιαφερει (εσωτερικο) + εξωτερικη θηκη που υποστηριζει nvme ssd και καθαρισες. Εχεις απιστευτα υψηλες ταχυτητες. 3. Aν σε ενδιαφερει κατι ενδιαμεσο , δηλ και ταχυτητα και χωρητικοτητα , πας στην λυση (2) , αλλα τον nvme ssd μεγαλης χωρητικοτητας , θα τον ακριβοπληρωσεις ... ωραια ιδεα, οποτε κοιταζω 2,5 αρι εσωτερικο με την προοπτικη να τον βαλω σε δικη του θηκη. στη θηκη υπαρχει παραμετρος που πρεπει να λαβω υποψην?
mphxths Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, kathytherion said: στη θηκη υπαρχει παραμετρος που πρεπει να λαβω υποψην? Νομιζω η κυρια παραμετρος ειναι η ταχυτητα συνδεσης της θηκης. Κοιτας να παρεις κατι που να υποστηριζει usb3.2 (usb-c) και αν εχεις μηχανημα με αναλογη θυρα , θεωρητικα θα πιανει καλες ταχυτητες. Αλλα και να μην εχεις τετοια θυρα σε καποιο μηχανημα , καλο ειναι να εχεις τετοια θηκη με την προοπτικη να την εκμεταλλευτεις στο μεγιστο μελλοντικα. Αλλη παραμετρος ειναι η ευκολη τοποθετηση του δισκου χωρις εργαλεια και μανουρα , που πλεον ολες οι θηκες το κανουν. Μια θηκη που πηρε το ματι μου ειναι αυτη. Που εχει και περιβλημα σιλικονης για να μην γλυστραει ευκολα ή/και να απορροφα κραδασμους. Λιγο ακριβουτσικη βεβαια , αλλα η icy-box ειναι γνωστη εταιρια στον χωρο. Τσεκαρε και στο σκρουτζ να δεις τι παιζει ... Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2024 από mphxths
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα