Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την ομάδα! Αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με 2 WD Elements 12TB δίσκους που έχω στο macbook. Κάθε φορά που κάποιος δίσκος δεν γίνεται σωστά eject , την αμέσως επόμενη στιγμή που θα τον συνδέσω δε μπορεί να γίνει mount. Γκριζάρει στο disk utility και με ό,τι και αν έψαξα να βρω δεν κατάφερα να τον κάνω mount. 

Η μόνη λύση που δουλεύει είναι να τον συνδέσω σε PC με windows όπου εκεί τον αναγνωρίζει κατ'ευθείαν και απλά βγάζει την ειδοποίηση ότι χρειάζεται επιδιόρθωση ο δίσκος. Μόλις πατήσω την επιδιόρθωση και ολοκληρωθεί τα mac τον αναγνωρίζουν κανονικά. Προφανώς πρόκειται για κάποιο αρχειάκι το οποίο δεν προλαβαίνει να γραφτεί όταν δεν γίνεται σωστά eject. Πως όμως είναι δυνατόν τα windows να μην έχουν κανένα πρόβλημα αναγνώρισης και επίσης όλοι μου οι υπόλοιποι δίσκοι Seagate ακόμη και αν βγουν βίαια μετά να δουλεύουν κανονικά; 

Έχω επικοινωνήσει με την WD και η απάντηση τους ήταν απαράδεκτη. Μου είπαν απλά να τον βγάζω σωστά. Και ρωτάω όταν κοπεί το ρεύμα, λείπω, και το UPS δεν προλάβει να κρατήσει αρκετή ενέργεια πάλι θα έχουμε τα ίδια; Ναι μου λένε. Άρα έχουν κατασκευάσει ένα προϊόν το οποίο για να δουλέψει σωστά σε mac πρέπει να έχεις και ένα windows PC. 

Να πω απλά ότι πρόκειται για νέους σκληρούς δίσκους, macbook pro 2020 & Big Sur. 

Δεν είναι τραγικό; Έχετε αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα ξανά;

Δημοσ.

Καλό που το ξέρουμε! Εγώ δεν είχα ποτέ παρόμοιο θέμα (δεν έχω πάει σε Big Sur ακόμα βέβαια, αν παίζει κάποιο ρόλο...)

Το First Aid στο Disk Utility δεν είναι διαθέσιμο για αυτόν τον δίσκο;
Έχεις σκεφτεί να τον φορμάρεις για macOS (HFS ή APFS)? (άκυρο αν τον έχεις ήδη γεμάτο βέβαια, αλλά αν τον χρησιμοποιείς αποκλειστικά σε Mac είναι προτιμότερο)
Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι και το app CleanMyDrive (δωρεάν) που έχει ένα option να κάνει αυτόματα eject/mount τους δίσκους όταν κοιμάται/ξυπνάει το MacBook, έτσι ώστε αν το αποσυνδέσεις από το dock/hub (που μάλλον έχεις) την ώρα που κοιμάται να μην προκύπτουν τέτοια θέματα. Έχει επίσης επιλογή με ένα κουμπί να κάνει eject όλα τα εξωτερικά drives, κάτι σαν shortcut.
Αν το θέμα σου είναι κάνα καλώδιο από αυτά που λίγο να τα αγγίξεις, χάνεται το drive, απλά πάρε ένα καλύτερο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SeaLion είπε

Καλό που το ξέρουμε! Εγώ δεν είχα ποτέ παρόμοιο θέμα (δεν έχω πάει σε Big Sur ακόμα βέβαια, αν παίζει κάποιο ρόλο...)

Το First Aid στο Disk Utility δεν είναι διαθέσιμο για αυτόν τον δίσκο;
Έχεις σκεφτεί να τον φορμάρεις για macOS (HFS ή APFS)? (άκυρο αν τον έχεις ήδη γεμάτο βέβαια, αλλά αν τον χρησιμοποιείς αποκλειστικά σε Mac είναι προτιμότερο)
Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι και το app CleanMyDrive (δωρεάν) που έχει ένα option να κάνει αυτόματα eject/mount τους δίσκους όταν κοιμάται/ξυπνάει το MacBook, έτσι ώστε αν το αποσυνδέσεις από το dock/hub (που μάλλον έχεις) την ώρα που κοιμάται να μην προκύπτουν τέτοια θέματα. Έχει επίσης επιλογή με ένα κουμπί να κάνει eject όλα τα εξωτερικά drives, κάτι σαν shortcut.
Αν το θέμα σου είναι κάνα καλώδιο από αυτά που λίγο να τα αγγίξεις, χάνεται το drive, απλά πάρε ένα καλύτερο.

Το First Aid είναι διαθέσιμο μόνο όταν πατήσεις το view all και βγάζει error ότι δεν μπορεί να τον κάνει mount. Όταν επιλέξεις γενικά τον σκληρό δισκό και όχι το partition δείχνει ότι ολοκληρώνεται επιτυχώς αλλά ποτέ δεν γίνεται mount. Δυστυχώς δεν μπορώ να τον φορμάρω σε apfs γιατί έχει χρειαστεί να τον μεταφέρω και σε pc. Για αυτό τον λόγο τον έχω σε exfat. 

Το συγκεκριμένο app δεν το γνωρίζω, έχω προσπαθήσει με tuxera ntfs να κάνω mount και πάλι τζίφος. Θα το δοκιμάσω αλλά και πάλι δεν λύνει το πρόβλημα (ξαφνική απώλεια ρεύματος - απότομη αποσύνδεση). 

Καλώδιο δυστυχώς δεν είναι το δοκίμασα. Πρόκειται μάλιστα για καινούργιους σκληρούς. 

Δημοσ.

To app που σου λέω δεν θα σε σώσει από ξαφνική απώλεια ρεύματος, αλλά μόνο σε σενάρια τύπου "αποσυνδέω τα καλώδια ενώ κοιμάται το laptop". Ούτε κάνει mount & repair drives, είναι πιο high level ως utility θα έλεγα. Αν έχεις πρόβλημα με αποσυνδέσεις κατά την διάρκεια κανονικής χρήσης πρέπει να το δεις αλλού, είτε στον δίσκο είτε στο λειτουργικό.

Φαντάζομαι θα έχεις googlάρει αρκετά, αλλά δες κι εδώ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SeaLion είπε

To app που σου λέω δεν θα σε σώσει από ξαφνική απώλεια ρεύματος, αλλά μόνο σε σενάρια τύπου "αποσυνδέω τα καλώδια ενώ κοιμάται το laptop". Ούτε κάνει mount & repair drives, είναι πιο high level ως utility θα έλεγα. Αν έχεις πρόβλημα με αποσυνδέσεις κατά την διάρκεια κανονικής χρήσης πρέπει να το δεις αλλού, είτε στον δίσκο είτε στο λειτουργικό.

Φαντάζομαι θα έχεις googlάρει αρκετά, αλλά δες κι εδώ.

Η αλήθεια είναι πως παιδεύτηκα άπειρα με το συγκεκριμένο πρόβλημα και για αυτό έγραψα και εδώ. Λύση δεν βρήκα πέρα από αυτήν που ανέφερα η οποία όμως είναι μπακάλικη. Θα κοιτάξω και αυτό που πόσταρες

Δημοσ.

Η επιδιόρθωση στην οποία αναφέρεσαι πολλές φορές σβήνει αρχεία χωρίς να το πάρεις χαμπάρι οπότε αν δε θες να καταλάβεις ότι σου λείπει κάτι όταν θα είναι αργά, συνήθισε να αφαιρείς σωστά το δίσκο.

Αυτό φαίνεται να πιάνει.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή και τα 2 links τελικά φαίνεται να δείχνουν στο ίδιο θέμα με exFat drives που δεν έχουν γίνει σωστά eject, την επόμενη φορά τρέξε στο Terminal μερικές εντολές:

ps aux | grep fsck

για να δεις αν τρέχει το fsck (που τσεκάρει τον δίσκο για λάθη πριν το mount) και αν σου δείξει πως τρέχει, είτε περίμενε λίγη ώρα να τελειώσει, είτε kill the process:

sudo pkill -f fsck

που δεν ακούγεται καλό, αλλά μπορεί να σε αφήσει να κάνεις mount και να το δεις μετά στο Disk Utility (που κι εκεί το fsck τρέχει από κάτω, but still...)

Ok όλα αυτά για troubleshooting μια στο τόσο, αλλά δεν γίνεται να έχεις 2 τέτοια drives να συμπεριφέρονται έτσι, είναι 100% σίγουρο πως θα χάσεις δεδομένα.

Ίσως το θέμα να είναι και το exFat τελικά, διάβαζα πως προορίζεται για άλλη χρήση κυρίως (flash drives, memory cards etc)

Δημοσ.
23 ώρες πριν, thephotoshoped είπε

Χαιρετώ την ομάδα! Αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με 2 WD Elements 12TB δίσκους που έχω στο macbook. Κάθε φορά που κάποιος δίσκος δεν γίνεται σωστά eject , την αμέσως επόμενη στιγμή που θα τον συνδέσω δε μπορεί να γίνει mount. Γκριζάρει στο disk utility και με ό,τι και αν έψαξα να βρω δεν κατάφερα να τον κάνω mount. 

Η μόνη λύση που δουλεύει είναι να τον συνδέσω σε PC με windows όπου εκεί τον αναγνωρίζει κατ'ευθείαν και απλά βγάζει την ειδοποίηση ότι χρειάζεται επιδιόρθωση ο δίσκος. Μόλις πατήσω την επιδιόρθωση και ολοκληρωθεί τα mac τον αναγνωρίζουν κανονικά. Προφανώς πρόκειται για κάποιο αρχειάκι το οποίο δεν προλαβαίνει να γραφτεί όταν δεν γίνεται σωστά eject. Πως όμως είναι δυνατόν τα windows να μην έχουν κανένα πρόβλημα αναγνώρισης και επίσης όλοι μου οι υπόλοιποι δίσκοι Seagate ακόμη και αν βγουν βίαια μετά να δουλεύουν κανονικά; 

Έχω επικοινωνήσει με την WD και η απάντηση τους ήταν απαράδεκτη. Μου είπαν απλά να τον βγάζω σωστά. Και ρωτάω όταν κοπεί το ρεύμα, λείπω, και το UPS δεν προλάβει να κρατήσει αρκετή ενέργεια πάλι θα έχουμε τα ίδια; Ναι μου λένε. Άρα έχουν κατασκευάσει ένα προϊόν το οποίο για να δουλέψει σωστά σε mac πρέπει να έχεις και ένα windows PC. 

Να πω απλά ότι πρόκειται για νέους σκληρούς δίσκους, macbook pro 2020 & Big Sur. 

Δεν είναι τραγικό; Έχετε αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα ξανά;

Η απάντησή τους δεν είναι απαράδεκτη από την στιγμή που σου λένε να κάνεις κάτι σωστό.

Όταν κοπεί το ρεύμα υποθέτω ότι το ups που έχεις κλείνει σωστά τον υπολογιστή σου, δεν περιμένει να τελειώσει η μπαταρία για να κλείσει από ρεύμα.

Τώρα αν ο mac δεν υποστηρίζει το παραπάνω, αυτό είναι θέμα της apple και όχι της WD.  

Στα windows έχουμε 2 options ένα να που είναι πλέον by default να τραβάμε το καλώδιο χωρίς θέμα και αν θέλουμε write cache ενεργοποιημένη τότε χρειάζεται η ασφαλής κατάργηση, μιας και θα έχουμε το ίδιο θέμα με εσένα.

Τώρα για την σύγκριση με την seagate ή λογική λέει ότι θα έχουν ακριβώς το ίδιο θέμα σε οποιοδήποτε λειτουργικό κάτω από τις ίδιες συνθήκες κάποια στιγμή. Το ότι δεν σου έχει τύχει δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται και ελπίζω να κάνω λάθος στη συνέχεια... μην έχει τύχει πολλάκις αλλά για κάποιο λόγο δεν σε ειδοποιεί το σύστημα ότι υπάρχει θέμα. 

Δημοσ.

UPDATE 

Μετά από δεύτερη συνομιλία με support της WD και αφού παραδέχτηκαν ότι κάτι πάει λάθος μιλήσαμε με Amazon Αγγλίας όπου δέχτηκαν να επιστρέφουν οι δίσκοι και να γίνει refund . 
Οποίος έχει Mac στην κατοχή του ας πάει σε άλλη εταιρία / μοντέλο καθώς από ότι ρώτησα και μου είπε η WD δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό . 
Εν τελεί αποφάσισα να στήσω ένα νέο Synology και προχώρησα σε αγορά του DS418 και 2 Seagate  Ironwolf 8TB για αρχή . 

Δημοσ.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι θα υπαρχει διαφορα μεταξυ seagate wd samsung σε external drive? Το interface δεν ειναι το ιδιο; usb; Δεν ακολουθουν ολες οι εταιρειες το ιδιο προτυπο κατασκευης; Το παραπανω προβλημα ειμαι σιγουρος οτι σχετίζεται με την Apple αλλα ως γνωστον αυτοι που εχουν Apple σπανια κατηγορουν την Apple για το οτιδηποτε...

• Thanks 1
Δημοσ.

Ξεχασα να παραθεσω το παρακατω λινκ στο οποιο αναφερεται possible drivers issue για mounting problem: https://discussions.apple.com/thread/252053844

Μπορεί να μην ειναι 100% σχετικο αλλα αναφέρεται συζήτηση με apple και του ειπαν να περιμένει για drivers. Πρεπει να μιλαμε παντα με τα ατομα απο το λειτουργικο πρωτα. Γιατι τα windows εχουν check disk και μπορουν να κανουν mount ενω τα mac οχι μετα την διακοπη; Ας βαλει και η apple το αντίστοιχο. 

Επισης τελος να πω οτι ειναι θετικο οτι μετα την διακοπη σε αναγκαζει να γινει disk check ή να μην γινεται mount ο σκληρος της wd για λογους ασφαλειας ενω seagate δεν κολωνουν παρολο που μπορει να έχουν bad sectors πχ. Πως το περασαμε αυτο για αρνητικο με ξεπερναει.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...