The_player Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Και επειδη η μουσικη δεν ειναι μονο αυτα που ακουμε καθημερινα....αλλα ειναι και η παραδοση μας.....παμε να παραθεσουμε τα πιο γνωστα Ελληνικα παραδοσιακα τραγουδια.... Μιας Και Ποντιος....ας αρχισω απο εκει..... Και επειδη διαφοροι καλλιτεχνες εχουν τραγουδησει τα παρακατω αναφερω μονο τιτλους... Τριγωνα Η μανα εν χρειον νερον. Το Ματοτερεν Εκαεκεν το Τσαμπασιν Ο Πιτικος Η Ρωμανια εκαεκεν Εγω ατην εγαπαγα τωρα εντονε νυφη Μαθε γραμματα Γιωρικα για παμε.... :wink:
Cristina Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Ωραίο topic! Μια διόρθωση μόνο... 'Η μάνα εν κρύο νερό' Είναι το πιο αγαπημένο μου Ποντιακό τραγούδι (από όσα έχω ακούσει βέβαια). Το έχει ερμηνεύσει πάρα πολύ ωραία και ο Πέτρος Γαϊτάνος.
The_player Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Μπα chris....στα ποντιακα ειναι χρειον.....το οποιο σημαινει (κρυο φυσικα..) κατι ξερω παραπανω...
Cristina Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 OK OK! Για να το λες εσύ, σ'εμπιστεύομαι! Δεν είμαι και Πόντια... :roll: Απλώς, στα χρόνια του ραδιοφώνου μέσα σε όλα, έκανα και Ποντιακές εκπομπές ( ) και έτσι ήταν γραμμένο.
Herculess Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 The_player, Player τώρα που έμαθα ότι εισαι πόντιος, να ρωτήσω κάτι. Ένα ποντιακο τραγούδι που λέει : Πολλα χρονε παραπαν, πολλα χρονε παραπαν... και συνεχίζει μήπως ξέρεις ποιος το τραγουδάει και τον τίτλο του τραγουδιού??? Ειμαι και εγώ πόντιος και αυτό ειναι το αγαπημένο μου τραγούδι.
The_player Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 Πολυ γνωστο ....αλλα δεν μπορω να θυμηθω.........θα ρωτησω κατι ξαδερφια ειδημονες........ (απο το πρωι μεχρι το βραδυ ποντιακ....) με ποντιουμ επεξεργαστη... )
The_player Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Για παμε και αλλα ποντιακα........ Αιτεν Ηλιεμ α' σην Ανατολης Η Πιπιλοματενα Το κοριτς ντο αγαπω Στην Παναγια Σουμελα
The_player Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Ο χορός των Ποντίων στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων λέγεται Σέρα.....αν και είχε κομμάτια και απο έναν άλλον χορό των Ποντίων που λέγεται Πυριχειος.......(και στο τέλος καταλήγουν δύο Πόντιοι να παλεύουν με μαχαίρια με συνοδεία Λύρας.) Δεν βλέπω κίνηση απο Ηπειρώτες,Νησιώτες,Σαρακατσάνους,Θρακιώτες κτλ...
Tes Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Πολύ καλή μουσική έχουν και της Ανατολικής Ρωμυλίας Μπαϊντούσκα Τσεστος Συγκαθιστός Στις τρείς Τροϊρω ανεβάζουν αρκετά τη διάθεση!
paschalia Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Ενα απο τα αγαπημενα ποντιακα τραγουδια που ακουω ειναι το Ανταρτης του Καζαντζιδη . Ειχα καπου ενα σιντι με ποντιακα αλλα ειναι αμπαλαρισμενο.. αν το ξεθαψω θα ποσταρω κι'αλλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.