nick2 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα ομαδα. Πριν κατι μερες συναρμολογησα ενα ολοκαινουριο Desktop PC με τα εξης χαρακτηριστικα. CASE: NZXT H510i COOLING: NZXT Kraken X63 CPU: AMD Ryzen 7 3800X GPU: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti MotherBoard: MSI MAG B550 TomaHawk RAM: Corsair Vengeance LPX 2x16GB DDR4 3200MHz [CMK32GX4M2B3200C16] STORAGE: Samsung SSD 970 Evo Plus 500GB POWER: Corsair TX750M 750W 80+ GOLD Αυτο που μου συμβαινει ανα τακτα χρονικα διαστηματα,,. ισως και σε καθημερινη βαση, ειναι να κολλαει ο υπολογιστης και να μην ανταποκρινεται με τιποτα. Τα RGB του πληκτρολογιου απλα παγωνουν και πληκτρα, κουμπια ποντικιου ακομα και ALT-CTRL-DEL να μην κανουν ΤΙΠΟΤΑ. Τη πρωτη φορα που μου το εκανε, ηταν οταν διαβαζα ενα απλο κειμενο, εν συνεχεια καθως εβλεπα Netflix και γενικα προκυπτει να ειναι ενα καθημερινο βασανο. Οποιαδηποτε ακυρη στιγμη και οταν αυτο το αποφασισει. Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω απο που προερχεται ολο αυτο και αν καποιος εχει αντιστοιχη εμπειρια ή γνωριζει το πως θα μπορουσε να επιλυθει θα ημουν ευτυχισμενος .. Ευχαριστω. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2021 από nick2
nick2 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μπορει το τροφοδοτικο να προκαλει τετοιες βλαβες ? Παρολα αυτα δουλευει κανονικα μεχρι να κολλησει.. Τι γινεται ?
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) κάτι αντίστοιχο έχω εγώ εδώ και ένα χρόνο με ryzen 5 3400g. αλλα όχι τόσο συχνό. Κολλάει μερικές φορές κατα τον τερματισμό, και ενδιάμεσα μόνο αν βάλω σε full screen youtube, vlc player, αν πάω να ανοίξω ημερολόγιο, είτε κάποιες φορές όταν περάσει ο ρυθμισμένος χρόνος και πάει να μπει σε απενεργοποίηση οθόνης. Δεν έχω βρεί λύση μέχρι στιγμής. Σε ξένο αξιόπιστο φόρουμ https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/720158/thread-stuck-in-device-driver-bsod-error-almost-daily/ είχαν πολλοί παρόμοιο θέμα σε συνδυασμό με 3400g ή 3200g με Asrock A320M ή ASRock B450M. Εγώ έχω την Asrock A320M. Πολλοί απο εκεί το έλυσαν με bios downgrade, αλλά δεν θέλω να το δοκιμάσω σαν λύση. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα. Δοκίμασα να περάσω και τους τελευταίους drivers των ενσωματωμένων γραφικών της AMD αλλά τίποτα (όχι με το DDU). Γιατι απο το bluescreenview-x64 φαίνεται να κολλάει σε drivers γραφικών. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2021 από tzitzikas2
nick2 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Οι θερμοκρασιες μου παντως γενικα μεταβαλλονται. Μεχρι καποια στιγμη ο CPU σε στιγμιαιες θερμοκρασιες εγραφε 55-38-44-58-39... οι οποιες αλλαζαν γρηγορα και συνεχεια . Τωρα που εχω μονο αυτο το παραθυρο ανοιχτο, ειναι σταθερή στους 45 ! 2 λεπτά πριν, vins είπε Τσεκάρετε και τη ram σας Τι πρεπει να δουμε συμφωνα με αυτο ? Αν ειναι συμβατες ?
vins Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, nick2 είπε Οι θερμοκρασιες μου παντως γενικα μεταβαλλονται. Μεχρι καποια στιγμη ο CPU σε στιγμιαιες θερμοκρασιες εγραφε 55-38-44-58-39... οι οποιες αλλαζαν γρηγορα και συνεχεια . Τωρα που εχω μονο αυτο το παραθυρο ανοιχτο, ειναι σταθερή στους 45 ! Τι πρεπει να δουμε συμφωνα με αυτο ? Αν ειναι συμβατες ? Ας το πάρουμε από την αρχη. Αρχικά ποια μητρικη καρτα έχεις και ποια έκδοση bios. Έπειτα, η εγκατάσταση των μνημών στη μητρική εχει γινει συμφωνα με το manual? Είναι δλδ τα 2 στικ στις σωστές θεσεις; π.χ. συνήθως τα βάζουμε στις θέσεις 2 κ 4 όπου θέση 1 είναι αυτή που είναι πιο κοντά στον επεξεργαστή και 4 η πιο μακρινή.
nick2 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 16 λεπτά πριν, vins είπε Ας το πάρουμε από την αρχη. Αρχικά ποια μητρικη καρτα έχεις και ποια έκδοση bios. Έπειτα, η εγκατάσταση των μνημών στη μητρική εχει γινει συμφωνα με το manual? Είναι δλδ τα 2 στικ στις σωστές θεσεις; π.χ. συνήθως τα βάζουμε στις θέσεις 2 κ 4 όπου θέση 1 είναι αυτή που είναι πιο κοντά στον επεξεργαστή και 4 η πιο μακρινή. Σωστα. Λοιπον εχω της MSI την MG B550 TOMAHAWK με BIOS Version A.40 - BIOS Date 29/10/2020. Ειναι το τελευταιο Update που εκανα πριν κατι μερες. Οι μνημες ειναι στη θεση 2 και 4
vins Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 44 λεπτά πριν, nick2 είπε Σωστα. Λοιπον εχω της MSI την MG B550 TOMAHAWK με BIOS Version A.40 - BIOS Date 29/10/2020. Ειναι το τελευταιο Update που εκανα πριν κατι μερες. Οι μνημες ειναι στη θεση 2 και 4 Ωραία, πριν την αναβάθμιση του bios υπήρχαν αυτά τα θεματα;
nick2 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, vins είπε Ωραία, πριν την αναβάθμιση του bios υπήρχαν αυτά τα θεματα; Ναι ακριβως τα ιδια !!
mike.hatz Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Κατεβασε ενα bluescreenview ή WhoCrashed για να δεις αν υπαρχουν minidumps για τα bsod που αντιμετοπιζεις. Τρεξε το βραδυ ενα memtest86 για τις μνημες που παιρνει πολυ ωρα. Καλυτερα χωρις xmp στα 2133mhz οι μνημες, και αν το περασει βαλε xmp και ξανα.
nick2 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ημουν εκτος SORRY παιδες. To τσεκαρω τωρα. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από nick2
triplex1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Η μητρικη σου ειναι 550 δεν εχει προβλημα με την σειρα 3000 cpu , ριξε το τελευταιο bios στα τελη του Δεκεμβρη βγηκε , αν θα κοιτουσα κατι για το προβλημα που εχεις , εκτος τροφοδοτικο θα δοκιμαζα και μια αλλη gpu
StumbledOnThis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Να κανω και εγω την αφελη μου ερωτηση.... Εκανες clean installation των Windows ή εκανες migration απο καποιον παλαιοτερο στον νεο δισκο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα