Nikos Chatzoglou Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, headbanger είπε κόστος ζωής, από ασφάλεια για οχήματα. καλά η στέγαση είναι στο θεό δεν το συζητάμε. το σκεφτόμασταν με την γυναίκα αλλά δεν αξίζει. ειλικρινά με 55 χιλιάδες, ήτη 3100 το μηνα περίπου καθαρά δεν ζεις και άρχοντας. κανονικά θα είσαι χωρίς τίποτα εξωφρενικό. Και αυτό γιατί θα σου παρέχεται στέγαση. ΥΓ νταξ πριν μια βδομάδα ειχε θερμοκρασία αέρα -51. τώρα καλυτέρεψαν τα πράγματα. Μακρυά και αγαπημένοι με τους κομπλεξικούς να πούμε. οι παλιοί οι έλληνες από το 50 έχουν την δικιά τους γλώσσα. Για παράδειγμα: "Ήταν πολλά τα μπιλοζήρια και φρηζάρανε τα λέκια" Συζητούσανε για την σκεπή "Δώσε κώλο στον ρουφιάνο να έρθει να το φτιάξει" (call the roofer- αυτό μου είχε πάρει ώρες να το πιάσω) . Αν τους ποτήσεις κάνα τσίπουρο μαθαίνεις πολλά. Με 3100 καθαρά κάποιος απλά θα επιβιώνει και αυτό επειδή θα του παρέχεται στέγαση; Δεν έχω πάει ποτέ στον Καναδά να το ξεκαθαρίσω αλλά μήπως υπερβάλλεις; Δηλαδή πόσα πρέπει να βγάζει κάποιος καθαρά (κάποιος που δεν του παρέχεται στέγαση) για να ζήσει νορμάλ ; Με το Québec γιατί τόσο μένος ;
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 28 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Με 3100 καθαρά κάποιος απλά θα επιβιώνει και αυτό επειδή θα του παρέχεται στέγαση; Δεν έχω πάει ποτέ στον Καναδά να το ξεκαθαρίσω αλλά μήπως υπερβάλλεις; Δηλαδή πόσα πρέπει να βγάζει κάποιος καθαρά (κάποιος που δεν του παρέχεται στέγαση) για να ζήσει νορμάλ ; Με το Québec γιατί τόσο μένος ; 1 Δολάριο Καναδά ισούται με 0,65 Ευρώ
mary Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, headbanger είπε [....] Συζητούσανε για την σκεπή "Δώσε κώλο στον ρουφιάνο να έρθει να το φτιάξει" (call the roofer- αυτό μου είχε πάρει ώρες να το πιάσω) . Αν τους ποτήσεις κάνα τσίπουρο μαθαίνεις πολλά.
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε 1 Δολάριο Καναδά ισούται με 0,65 Ευρώ Το ξέρω αλλά και τα έξοδα είναι σε δολάρια Καναδά όχι σε ευρώ. Πέρα απ' αυτό ο μέσος μισθός στον Καναδά για το 2020 ήταν 54κ άρα το να επιβιώνεις με 55κ και αυτό χωρίς να υπολογίζεις τα έξοδα του ενοίκιου, ε παραείναι τραβηγμένο. 17 ώρες πριν, mary είπε Πώς είναι τα πράγματα πλέον στη Β. Ιρλανδία; Προ κόβιντ ήταν πολύ καλά (ως προς το value for money) αλλά πώς είναι τώρα από οικονομικής άποψης; Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2021 από Nikos Chatzoglou
mary Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Nikos Chatzoglou είπε [...] Πώς είναι τα πράγματα πλέον στη Β. Ιρλανδία; Προ κόβιντ ήταν πολύ καλά (ως προς το value for money) αλλά πώς είναι τώρα από οικονομικής άποψης; Δεν μπορώ να πω πως έχουν αλλάξει δραματικά. Θεωρώ πως συνεχίζει να είναι value for money όπως λες. Οι μισθοί χαμηλοτεροι από Αγγλία αλλά το ίδιο και το Σούπερ μάρκετ και τα ενοίκια. Πέρυσι είχε έρθει ένας φίλος από Μάντσεστερ και μου έλεγε πόσο ακριβά είναι, ότι πληρώνει και rates (ενώ εδώ όχι) και έτσι όπως συζητούσαμε λέω για μπες στο Τεσκο και πες μου πόσο έχει αυτό το ψωμί πχ εκεί που είσαι. 0.8 βόρεια Ιρλανδία 1.2 Μάντσεστερ. Καταλαβαίνεις. Πολλοί βγήκαν furlough, μεγάλα καταστήματα όπως Debenhams, topshop, Dorothy perkins εξαγοραστηκαν από boohoo + asos αντίστοιχα και μάλιστα όχι τα μαγαζιά αλλά μόνο το στοκ και το ηλεκτρονικό κατάστημα. Που σημαίνει πως μόλις βγούμε από lockdown χιλιάδες κόσμος θα μείνει άνεργος. Βασικά αυτό για όλο το uk αλλά εδώ το μικρό κέντρο του Μπέλφαστ έχει φάει μεγάλο ζόρι. Σε 2 εμπορικά κέντρα θα αδειάσουν τεράστια μαγαζιά. 1 1
Iris_89 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 35 λεπτά πριν, mary είπε Δεν μπορώ να πω πως έχουν αλλάξει δραματικά. Θεωρώ πως συνεχίζει να είναι value for money όπως λες. Οι μισθοί χαμηλοτεροι από Αγγλία αλλά το ίδιο και το Σούπερ μάρκετ και τα ενοίκια. Πέρυσι είχε έρθει ένας φίλος από Μάντσεστερ και μου έλεγε πόσο ακριβά είναι, ότι πληρώνει και rates (ενώ εδώ όχι) και έτσι όπως συζητούσαμε λέω για μπες στο Τεσκο και πες μου πόσο έχει αυτό το ψωμί πχ εκεί που είσαι. 0.8 βόρεια Ιρλανδία 1.2 Μάντσεστερ. Καταλαβαίνεις. Πολλοί βγήκαν furlough, μεγάλα καταστήματα όπως Debenhams, topshop, Dorothy perkins εξαγοραστηκαν από boohoo + asos αντίστοιχα και μάλιστα όχι τα μαγαζιά αλλά μόνο το στοκ και το ηλεκτρονικό κατάστημα. Που σημαίνει πως μόλις βγούμε από lockdown χιλιάδες κόσμος θα μείνει άνεργος. Βασικά αυτό για όλο το uk αλλά εδώ το μικρό κέντρο του Μπέλφαστ έχει φάει μεγάλο ζόρι. Σε 2 εμπορικά κέντρα θα αδειάσουν τεράστια μαγαζιά. Και φαντάσου το κόστος ζωής στο Manchester δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Btw πληρώνετε prescriptions εκεί? 1
mary Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 27 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Και φαντάσου το κόστος ζωής στο Manchester δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Btw πληρώνετε prescriptions εκεί? Οχι, τίποτα. Ούτε και λογαριασμό νερού γιατί είναι δωρεάν. Δεν υπάρχει καν η έννοια πληρώνω για νερό.
Iris_89 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, mary είπε Οχι, τίποτα. Ούτε και λογαριασμό νερού γιατί είναι δωρεάν. Δεν υπάρχει καν η έννοια πληρώνω για νερό. Bloody hell, αυτά είναι. Εδώ που είμαι δεν πληρώνω for prescriptions αλλά για νερό δεν το έχω ξανακουσει, μωρέ μπράβο
mary Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Bloody hell, αυτά είναι. Εδώ που είμαι δεν πληρώνω for prescriptions αλλά για νερό δεν το έχω ξανακουσει, μωρέ μπράβο 😂Δεν ξέρω αν είναι για μπράβο. Δεν ξέρω καν αν το φιλτράρουν πουθενά. Λογικά κάπου θα το φιλτράρουν... Μια φορά στις αρχές πήγε ο Αλέξανδρος να ρωτήσει συναδέλφο ντόπιο αν πίνουν νερό από τη βρύση ή παίρνουν εμφιαλωμένα και είπε ότι τον στραβοκοιτουσε 😂
Iris_89 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, mary είπε 😂Δεν ξέρω αν είναι για μπράβο. Δεν ξέρω καν αν το φιλτράρουν πουθενά. Λογικά κάπου θα το φιλτράρουν... Μια φορά στις αρχές πήγε ο Αλέξανδρος να ρωτήσει συναδέλφο ντόπιο αν πίνουν νερό από τη βρύση ή παίρνουν εμφιαλωμένα και είπε ότι τον στραβοκοιτουσε 😂 Μάλλον του την είπε άσχημα χωρίς να το καταλάβει 😂 Υπάρχει επίσημο site που βάζεις postcode κ σου βγάζει όλα τα αποτελέσματα που θες πάντως, σίγουρα θα το γνωρίζεις 😅
mary Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Μάλλον του την είπε άσχημα χωρίς να το καταλάβει 😂 Υπάρχει επίσημο site που βάζεις postcode κ σου βγάζει όλα τα αποτελέσματα που θες πάντως, σίγουρα θα το γνωρίζεις 😅 Δεν είμαι σίγουρη ποιο site εννοείς. Πολλά sites που βγάζουν πληροφορίες για Αγγλία δεν έχουν αποτελεσματα για βόρεια Ιρλανδία. 😅Πχ hmrc land registry. Ξεχασα να ανεφερθω σε 2-3 πράγματα που άλλαξαν εδώ λόγω brexit. Παρότι η Βόρεια Ιρλανδία είναι κομμάτι του uk είναι όμως και μέρος της ευρωπαϊκής ένωσης. Ότι έρχεται από uk περνάει "έλεγχο" για να μπει. Υποτίθεται ότι για αυτό θα βρεθεί κάποια λύση, γιατί δυσκολεύει πολύ κόσμο και πιο πολύ μικρά μπακάλικα που σε μια παλέτα φέρνουν 100 διαφορετικα είδη. Αν δεν στρώσει η κατάσταση ίσως δούμε αύξηση στις τιμές των σούπερ μάρκετ. Αυτό που με πείραξε όμως πιο πολύ είναι πως πλέον το Amazon EU δεν παραδίδει βόρεια Ιρλανδία, όπως παλιά και όπως πρέπει, μιας και υποτίθεται είναι ακόμα στην ευρωπαϊκή ένωση. Πλέον μόνο Amazon UK παραδίδει.
Iris_89 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, mary είπε Δεν είμαι σίγουρη ποιο site εννοείς. Πολλά sites που βγάζουν πληροφορίες για Αγγλία δεν έχουν αποτελεσματα για βόρεια Ιρλανδία. 😅Πχ hmrc land registry. Ξεχασα να ανεφερθω σε 2-3 πράγματα που άλλαξαν εδώ λόγω brexit. Παρότι η Βόρεια Ιρλανδία είναι κομμάτι του uk είναι όμως και μέρος της ευρωπαϊκής ένωσης. Ότι έρχεται από uk περνάει "έλεγχο" για να μπει. Υποτίθεται ότι για αυτό θα βρεθεί κάποια λύση, γιατί δυσκολεύει πολύ κόσμο και πιο πολύ μικρά μπακάλικα που σε μια παλέτα φέρνουν 100 διαφορετικα είδη. Αν δεν στρώσει η κατάσταση ίσως δούμε αύξηση στις τιμές των σούπερ μάρκετ. Αυτό που με πείραξε όμως πιο πολύ είναι πως πλέον το Amazon EU δεν παραδίδει βόρεια Ιρλανδία, όπως παλιά και όπως πρέπει, μιας και υποτίθεται είναι ακόμα στην ευρωπαϊκή ένωση. Πλέον μόνο Amazon UK παραδίδει. https://www.niwater.com/water-quality-results/ This one ^ Εφόσον η Β. Ιρλανδία ανήκει στην EU (αλλά και στην Αγγλία) πως κ σταμάτησε να παραδίδει το Amazon EU? Doesn't make any sense 😕 1
mary Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Iris_89 είπε https://www.niwater.com/water-quality-results/ This one ^ Εφόσον η Β. Ιρλανδία ανήκει στην EU (αλλά και στην Αγγλία) πως κ σταμάτησε να παραδίδει το Amazon EU? Doesn't make any sense 😕 Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν είχα ιδέα, ούτε καν σκέφτηκα να το ψάξω. 😊 Κι όμως, έχω δει σε αρκετά προϊόντα μήνυμα "this item can not be shipped to your selected delivery location. Please choose a different delivery location" 😑
Iris_89 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, mary είπε Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν είχα ιδέα, ούτε καν σκέφτηκα να το ψάξω. 😊 Κι όμως, έχω δει σε αρκετά προϊόντα μήνυμα "this item can not be shipped to your selected delivery location. Please choose a different delivery location" 😑 No prob! 😁 Μεγάλη μαλακια, ότι θες από Amazon EU πες το μου κ τα μεταφορικά δικά μου χαχα 😅 1
Speculoos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 44 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Bloody hell, αυτά είναι. Εδώ που είμαι δεν πληρώνω for prescriptions αλλά για νερό δεν το έχω ξανακουσει, μωρέ μπράβο To νερό είναι irish thing, είναι ιερό και αδιανόητο για κάποιον που ζει στο νησί να το πληρώσει. Πριν κάποια χρόνια (το 2015) όταν ήμουν Ιρλανδία, η κυβέρνηση είχε τη φαεινή ιδέα να αρχίσει να χρεώνει το πόσιμο νερό. Πορείες είχαμε, ντου στα συνεργεία που πήγαιναν να βάλουν μετρητές είχαμε, σαμποτάζ σε μετρητές είχαμε, τεράστιο ποσοστό (περίπου 70-75%) δεν πλήρωσε ποτέ τους λογαριασμούς, η κυβέρνηση πήγε να πέσει και τελικά το 2016 (ή αρχές του 17 δεν θυμάμαι) η κυβέρνηση όχι μόνο ξανάκανε δωρεάν το νερό αλλά έδωσε πίσω και όλα τα λεφτά σε όσους είχαν (είχαμε) πληρώσει τους λογαριασμούς. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα