Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kage είπε

να κοιταξεις αν ειναι real η δουλεια...γιατι νομιζω διαβασα κατι για μεσαζοντες γραφειο και οτι στα ετοιμαζουν αυτοι τα εκει θεματα..+οτι απ οτι καταλαβα πας entry level job ακομη πιο ανησυχητικο

αυτα τα πληρεξουσια/εξουσιοδοτησεις γραφεις μπλα μπλα..αντι εμου για την χ διαδιακασια... δεν θα βγαλουν δανεια στο ονομα σας...παραειναι old school αυτα π σκεφτεστε

παιζει διακοπη συνδεσεων/υπηρεσιων να μην εχει προστιμο λογω αλλαγης εργασιας/ανεργιας/μετακομιση εκτος ελλαδος κτλ..

ταυτοτητα επιτοπου ,διαβατηριο εντος ελαχιστων ημερων. φωτογραφεια δεν εκλεισαν ποτε βαση ΚΑΔ αλλα απο μονοι τους (ή ραντεβου)επειδη δεν ειχε νοημα η υρπαξη τους εφοσον ταξιδια δεν υπαρχουν αλλα ουτε γαμοι/βαφτισια..

Για το 1 Εχω γνωστο που δουλευει στην ιδια εταιρια.οποτε δεν τιθεται θεμα αλλα ευχαριστω για το ενδιαφερον 

Για το 2 : δεν εχω βγαλει και δεν θα βγαλω κανενα πληρεξουσιο, θα βγαλω ηλεκτρονικα εξουσιοδοτηση συγκεκριμενη για Χ πραξη οταν και αν χρειαστει μεσω του gov.gr

Για το 3: θα το ρωτησω, θα προσπαθησω να πιεσω λιγο την κατασταση αφου το ανεφερες και εσυ

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, haHa είπε

Το point είναι να δωσεις το διεθνες οταν σου το ζητησουν και να σου παρουν αυτο. 

Ποτε δεν μου έχουν ζητησει και το κανονικο οταν τους εδειξα το διεθνές. 

Δεν ξέρω ποιο είναι το point ,εγώ γράφω το τι ισχύει.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 13/1/2021 στις 8:13 ΜΜ, headbanger είπε

Διαβατήρια για ΕΕ  και δίπλωμα. Εγώ για Καναδά αυτά είχα και όταν πήρα την μονιμη παραμονή χρειάστηκα ποινικό μητρώο από την εισαγγελεία 

Είσαι ακόμη Καναδά; Έψαχνα πρόσφατα τη διαδικασία για work visa (πληροφοριακά πιο πολύ) και είδα ότι είναι γενικά αρκετά μπελαλίδικη, μετά είδα και κάποια βίντεο στο youtube σχετικά με το κόστος ζωής και ενώ τα σπίτια ήταν πιο φθηνά πχ από Αγγλία, μου φάνηκε τρελό το κόστος του σούπερ μάρκετ. Εσύ τι πιστεύεις για τη ζωή εκεί ;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Nikos Chatzoglou είπε

Είσαι ακόμη Καναδά; Έψαχνα πρόσφατα τη διαδικασία για work visa (πληροφοριακά πιο πολύ) και είδα ότι είναι γενικά αρκετά μπελαλίδικη, μετά είδα και κάποια βίντεο στο youtube σχετικά με το κόστος ζωής και ενώ τα σπίτια ήταν πιο φθηνά πχ από Αγγλία, μου φάνηκε τρελό το κόστος του σούπερ μάρκετ. Εσύ τι πιστεύεις για τη ζωή εκεί ;

ναι διανύω τον 10ο χρόνο. Δεν τον αλλάζω με τίποτα. 

Είνια αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η διαδικασία για το μεταναστευτικό έχει ζορίσει πολύ. όταν ήρθα εγώ το 2011 ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα αλλά υπήρχε και μεγάλη ανάγκη από εργατικά χέρια εδώ στην Αλμπέρτα.

Τώρα για το κόστος ζωής είναι υποκειμενικό αυτό και αν δεν το δεις από όλες τις πλευρές , μοιάζει σαν ασυναρτησίες. 

Δημοσ.

Για το Καναδα οντως η βιζα ειναι πιο πολυπλοκη αλλα το πρωτο βημα για να ξεκινησει καποιος ειναι να εχει προσφορα εργασιας πριν ερθει.

Στην ανατολικη ακτη τα πραγματα ειναι πιο νορμαλ τοσο σε τιμες σπιτιων (ενοικιο) οσο και σε σουπερ μαρκετ (υπαρχουν διαφορες αλυσιδες τυπου wall mart, ikea κτλ).Οι συνθηκες εργασιας κατα τη ταπεινη μου αποψη ειναι καλυτερες απο Ευρωπη και σιγουρα απο ΗΠΑ

Δημοσ.
8 ώρες πριν, headbanger είπε

ναι διανύω τον 10ο χρόνο. Δεν τον αλλάζω με τίποτα. 

Είνια αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η διαδικασία για το μεταναστευτικό έχει ζορίσει πολύ. όταν ήρθα εγώ το 2011 ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα αλλά υπήρχε και μεγάλη ανάγκη από εργατικά χέρια εδώ στην Αλμπέρτα.

Τώρα για το κόστος ζωής είναι υποκειμενικό αυτό και αν δεν το δεις από όλες τις πλευρές , μοιάζει σαν ασυναρτησίες. 

Ναι έχεις δίκιο σ' αυτό για το κόστος ζωής απλά μου είχε φανεί πολύ ακριβό το σούπερ μάρκετ αλλά φαντάζομαι θα έχει αλυσίδες που άλλες είναι πιο φθηνές άλλες πιο ακριβές κλπ

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

Για το Καναδα οντως η βιζα ειναι πιο πολυπλοκη αλλα το πρωτο βημα για να ξεκινησει καποιος ειναι να εχει προσφορα εργασιας πριν ερθει.

Στην ανατολικη ακτη τα πραγματα ειναι πιο νορμαλ τοσο σε τιμες σπιτιων (ενοικιο) οσο και σε σουπερ μαρκετ (υπαρχουν διαφορες αλυσιδες τυπου wall mart, ikea κτλ).Οι συνθηκες εργασιας κατα τη ταπεινη μου αποψη ειναι καλυτερες απο Ευρωπη και σιγουρα απο ΗΠΑ

Από Ηπα ναι αλλά από Ευρώπη; πχ στον Καναδά σου δίνουν 10 μέρες πληρωμένη άδεια το χρόνο· τώρα δεν ξέρω αν εννοείς τις συνθήκες μέσα στη δουλειά και αν σου προσφέρουν bonus etc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Όχι ρε τι λες τώρα, συνθήκες εργασίας καλύτερες από δυτική Ευρώπη δεν υπάρχει περίπτωση. Μεγαλύτερες αμοιβές πιθανότατα, αλλά σίγουρα περισσότερη εργασία και λιγότερα δικαιώματα εργαζομένου.

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.

δε το λεω μονω εγω αλλα και σχεδον ολοι οι Ευρωπαιοι που εχουν παει Ανατολικες ακτες (για δυτικες δεν εχω ιδεα).

Καταρχην μην εχουμε στο νου μας ακρως επιστημονικες θεσεις μιας και εχουν ερθει τεχνιτες, ταξιτζηδες, φορτηγατζηδες κτλ.

Επειτα τα χρηματα ειναι καλα (που προφανως σε καποια αλλη χωρα θα ειναι καλυτερα) αλλα δεν υπαρχει επιπεδο πιεσης και τρελος ανταγωνισμος που υπαρχει αλλου. Αν μαλιστα αποκτησεις προυπηρεσια δεν ειναι δυσκολο να βρεις νεο εργοδοτη την ιδια εβδομαδα! Επιπλεον αναλογα με τη χωρα καταγωγης υπαρχουν κοινοτητες (θα μου πεις και σε αλλες χωρες εχει) που στο Καναδα ειναι αρκετα δεμενες

Παραδειγμα: Σε εκκλησια μοντρεαλ ψαχνανε επιστατη που να ξερει ελληνικα με αρκετα καλο μισθο και δε...βρισκαν! αναγκαστηκαν να βγαλουν τον ορο της γλωσσας μπας και βρουν κανενα ανθρωπο να καληψει τη θεση...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Papakaliati είπε

Όχι ρε τι λες τώρα, συνθήκες εργασίας καλύτερες από δυτική Ευρώπη δεν υπάρχει περίπτωση. Μεγαλύτερες αμοιβές πιθανότατα, αλλά σίγουρα περισσότερη εργασία και λιγότερα δικαιώματα εργαζομένου.

οι συνθήκες εργασίας για του εξειδικεύμένους είναι τουλάχιστον ισότιμες. 

απορώ πως γράφεις αερολογίες και παραπλανείς κόσμο στο φόρουμ. Οι αμοιβές είναι μεγαλύτερες, το κόστος ζωής επίσης. Η ανατολική ακτή μαστίζεται από ανεργία, τα Prairies από το κρύο, και η Βρετανική Κολομβία από υψηλό κόστος ζωής, (αλλά κατ'εμέ είναι η καλύτερη επαρχία μαζί με την Αλμπέρτα για να στηθεί κάποιος, απλά αποφύγετε το Βανκούβερ)

Τώρα ο @vamvakoolas μιλάει για καλό μισθό σε θέση επιστάτη. Καλός μισθός για Ελλάδα, γιατί δεν πιστεύω να δίναν πάνω από 55 μεικτά τον χρόνο. ενας μεσαίος μισθός εδώ είναι 80 χιλιάδες τον χρόνο - μιλάμε για εξειδικευμένη εργασία. Οι ανιδείκευτοι είναι στα 15 δολάρια την ώρα. Μοιάζουν πολλά στον μέσο ελληνα, αλλα κοστολογόντας τα απαραίτητα έξοδα δεν βγάινεις εύκολα. 

Σε γενικές γραμμές ( με δόση χιούμορ) 

- Βρετανική Κολομβία : Οικολόγοι Πράσινοι
-Αλμπέρτα - το Τέξας του Καναδά. μεγάλα αγροτικά, φάρμες, και πετροδόλαρα - που στερεύουν. 
-Σισκάτσουαν, Μανιτόμπα : Κρύο και πολικές αρκούδες
-Τορόντο : όλοι οι γιάπιδες μένουν εδώ
-Υπόλοιπο Οντάριο : Σαν τις ΗΠΑ αλλά με σύστημα υγείας
-Κεμπέκ : ένα αυτιστικό πρόβλημα μόνο του
-Μπρόνσγουικ : τι το θες; 
- Νόβα Σκόσια / Νιου Φαουνλαντ : υψηλή ανεργία. χαμηλό κόστος σπιτιών. 
-Βορειδυτικές περιοχές : αν δεν αντέχεις το πολλά τα μπιλοζήρια μην το σκέφτεσαι καν. 

Δημοσ.

ακομα και 55κ που λες (που δεν) εφοσον ειχε και στεγη μιας και οι εκκλλησιες εδω παρεχουν και χωρις απαιτησης πτυχιου που αλλου (ακομα και Ευρωπη/ΗΠΑ) θα βρει καποιον;

Αυτο για το Κεμπεκ που εγραψες μονο εσυ το καταλαβαινεις

Υ.Γ (Με δοση χιουμορ): ακομα μαζευετε ξυλα για τη θερμανση; Εισαστε ολοι Μπλεκ;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, headbanger είπε

οι συνθήκες εργασίας για του εξειδικεύμένους είναι τουλάχιστον ισότιμες. 

απορώ πως γράφεις αερολογίες και παραπλανείς κόσμο στο φόρουμ. Οι αμοιβές είναι μεγαλύτερες, το κόστος ζωής επίσης. Η ανατολική ακτή μαστίζεται από ανεργία, τα Prairies από το κρύο, και η Βρετανική Κολομβία από υψηλό κόστος ζωής, (αλλά κατ'εμέ είναι η καλύτερη επαρχία μαζί με την Αλμπέρτα για να στηθεί κάποιος, απλά αποφύγετε το Βανκούβερ)

Τώρα ο @vamvakoolas μιλάει για καλό μισθό σε θέση επιστάτη. Καλός μισθός για Ελλάδα, γιατί δεν πιστεύω να δίναν πάνω από 55 μεικτά τον χρόνο. ενας μεσαίος μισθός εδώ είναι 80 χιλιάδες τον χρόνο - μιλάμε για εξειδικευμένη εργασία. Οι ανιδείκευτοι είναι στα 15 δολάρια την ώρα. Μοιάζουν πολλά στον μέσο ελληνα, αλλα κοστολογόντας τα απαραίτητα έξοδα δεν βγάινεις εύκολα. 

Σε γενικές γραμμές ( με δόση χιούμορ) 

- Βρετανική Κολομβία : Οικολόγοι Πράσινοι
-Αλμπέρτα - το Τέξας του Καναδά. μεγάλα αγροτικά, φάρμες, και πετροδόλαρα - που στερεύουν. 
-Σισκάτσουαν, Μανιτόμπα : Κρύο και πολικές αρκούδες
-Τορόντο : όλοι οι γιάπιδες μένουν εδώ
-Υπόλοιπο Οντάριο : Σαν τις ΗΠΑ αλλά με σύστημα υγείας
-Κεμπέκ : ένα αυτιστικό πρόβλημα μόνο του
-Μπρόνσγουικ : τι το θες; 
- Νόβα Σκόσια / Νιου Φαουνλαντ : υψηλή ανεργία. χαμηλό κόστος σπιτιών. 
-Βορειδυτικές περιοχές : αν δεν αντέχεις το πολλά τα μπιλοζήρια μην το σκέφτεσαι καν. 

Άρα θα τα πάω μια χαρά στο Κεμπέκ. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, headbanger είπε

μπιλοζηρια! χαχαχα μου πηρε καμποσο να το καταλαβω bellow zero :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, headbanger είπε

απλά αποφύγετε το Βανκούβερ

Εξαιτίας πολύ ακριβής στέγασης ή για κάποιο άλλο λόγο; Πριν μερικά χρόνια έμεινα για λίγο παραπάνω από 5 βδομάδες και μου έβγαλε ένα πολύ καλό vibe. Βρίσκω επίσης αρκετά γουστόζικο τον τρόπο που μιλάνε οι Κεμπεκιανοί, μέχρι που κάνεις borderline καζούρα με τα γαλλικά τους.

Επεξ/σία από Speculoos
Δημοσ.

ορθο. Ειναι περιπου οπως ελληνικα κυπριακα κυριως στο προφορικο λογο.

Ακομα και Γαλλικα να ξερεις καποια στιγμη στο Κεμπεκ...το χανεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Speculoos είπε

Εξαιτίας πολύ ακριβής στέγασης ή για κάποιο άλλο λόγο; Πριν μερικά χρόνια έμεινα για λίγο παραπάνω από 5 βδομάδες και μου έβγαλε ένα πολύ καλό vibe. Βρίσκω επίσης αρκετά γουστόζικο τον τρόπο που μιλάνε οι Κεμπεκιανοί, μέχρι που κάνεις borderline καζούρα με τα γαλλικά τους.

κόστος ζωής, από ασφάλεια για οχήματα. καλά η στέγαση είναι στο θεό δεν το συζητάμε. το σκεφτόμασταν με την γυναίκα αλλά δεν αξίζει. 

7 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

ακομα και 55κ που λες (που δεν) εφοσον ειχε και στεγη μιας και οι εκκλλησιες εδω παρεχουν και χωρις απαιτησης πτυχιου που αλλου (ακομα και Ευρωπη/ΗΠΑ) θα βρει καποιον;

Αυτο για το Κεμπεκ που εγραψες μονο εσυ το καταλαβαινεις

Υ.Γ (Με δοση χιουμορ): ακομα μαζευετε ξυλα για τη θερμανση; Εισαστε ολοι Μπλεκ;

ειλικρινά με 55 χιλιάδες, ήτη 3100 το μηνα περίπου καθαρά δεν ζεις και άρχοντας.  κανονικά θα είσαι χωρίς τίποτα εξωφρενικό. Και αυτό γιατί θα σου παρέχεται στέγαση. 

ΥΓ νταξ πριν μια βδομάδα ειχε θερμοκρασία αέρα -51. τώρα καλυτέρεψαν τα πράγματα. 

5 ώρες πριν, Iris_89 είπε

Άρα θα τα πάω μια χαρά στο Κεμπέκ. 

Μακρυά και αγαπημένοι με τους κομπλεξικούς να πούμε. 

5 ώρες πριν, JailbrokenDiesel είπε

μπιλοζηρια! χαχαχα μου πηρε καμποσο να το καταλαβω bellow zero :D

οι παλιοί οι έλληνες από το 50 έχουν την δικιά τους γλώσσα.  Για παράδειγμα:

"Ήταν πολλά τα μπιλοζήρια και φρηζάρανε τα λέκια"
Συζητούσανε για την σκεπή "Δώσε κώλο στον ρουφιάνο να έρθει να το φτιάξει" (call the roofer- αυτό μου είχε πάρει ώρες να το πιάσω) . Αν τους ποτήσεις κάνα τσίπουρο μαθαίνεις πολλά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...