ταμτακος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 χρησιμοποιω τη νικον d3300 με κολλημενο μονιμα το φακο nikor 35 mm σκεφτομαι να κανω μεταβαση σε ricoh gr ii για λογους φορητοτητας.Τα δειγματα που εχω δει ειναι εξαιρετικα τη νικον την εχω για γενικη χρηση,λιγο μ εχει απογοητευσει το focus σε γρηγορες σκηνες ειναι ισαξια πιστευετε αυτη η αντικατασταση απ τη d3300 στη ricoh?Η αν εχετε καποια αλλη προταση αλλα να ειναι μικρη οπως η ricoh για λογους φορητοτητας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Για να ξέρεις που πας, ρίξε μια βαθμολογία στο imaging .... https://cameradecision.com/compare/Ricoh-GR-II-vs-Nikon-D3300 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 13/1/2021 στις 2:39 ΜΜ, ταμτακος είπε χρησιμοποιω τη νικον d3300 με κολλημενο μονιμα το φακο nikor 35 mm σκεφτομαι να κανω μεταβαση σε ricoh gr ii για λογους φορητοτητας.Τα δειγματα που εχω δει ειναι εξαιρετικα τη νικον την εχω για γενικη χρηση,λιγο μ εχει απογοητευσει το focus σε γρηγορες σκηνες ειναι ισαξια πιστευετε αυτη η αντικατασταση απ τη d3300 στη ricoh?Η αν εχετε καποια αλλη προταση αλλα να ειναι μικρη οπως η ricoh για λογους φορητοτητας Fujifilm XF10. Εδώ, σε σύγκριση με Nikon D3300 και Ricoh GR II: https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=nikon_d3300&attr13_1=ricoh_grii&attr13_2=fujifilm_xf10&attr13_3=canon_eos80d&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=100&attr16_1=100&attr16_2=200&attr16_3=100&attr126_3=1&normalization=full&widget=1&x=-0.08101745521359668&y=0.3087225274725276 ...το focus ωστόσο της μηχανής αυτής δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2021 από Cntrl+X Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Στις 13/1/2021 στις 2:39 ΜΜ, ταμτακος είπε χρησιμοποιω τη νικον d3300 με κολλημενο μονιμα το φακο nikor 35 mm σκεφτομαι να κανω μεταβαση σε ricoh gr ii για λογους φορητοτητας.Τα δειγματα που εχω δει ειναι εξαιρετικα τη νικον την εχω για γενικη χρηση,λιγο μ εχει απογοητευσει το focus σε γρηγορες σκηνες ειναι ισαξια πιστευετε αυτη η αντικατασταση απ τη d3300 στη ricoh?Η αν εχετε καποια αλλη προταση αλλα να ειναι μικρη οπως η ricoh για λογους φορητοτητας Η πρώτη μου και σοβαρότερη ένσταση αφορά τον μηχανισμό προέκτασης του φακού και την μακροζωία του . Ένα σενάριο το οποίο έχω ζήσει και είναι δαπανηρό σαν επισκευή . Αν λοιπόν μετά από ψάξιμο δω πως δεν έχουν εμφανιστεί ήδη συμπτώματα από αναφορές άλλων χρηστών , τότε θα προχωρήσω περισσότερο . Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με την αξία της μηχανής , όπου θα σκεφτώ διαφορετικά αν κοστίζει 100 ευρώ και τελείως αλλιώς αν το κόστος ξεπερνά τα 300 ευρώ πχ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ταμτακος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Cntrl+X είπε Fujifilm XF10. Εδώ, σε σύγκριση με Nikon D3300 και Ricoh GR II: https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=nikon_d3300&attr13_1=ricoh_grii&attr13_2=fujifilm_xf10&attr13_3=canon_eos80d&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=100&attr16_1=100&attr16_2=200&attr16_3=100&attr126_3=1&normalization=full&widget=1&x=-0.08101745521359668&y=0.3087225274725276 ...το focus ωστόσο της μηχανής αυτής δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. ευχαριστω!ειναι και σε καλη τιμη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 5 ώρες πριν, babisskg είπε Η πρώτη μου και σοβαρότερη ένσταση αφορά τον μηχανισμό προέκτασης του φακού και την μακροζωία του . Ένα σενάριο το οποίο έχω ζήσει και είναι δαπανηρό σαν επισκευή . Αν λοιπόν μετά από ψάξιμο δω πως δεν έχουν εμφανιστεί ήδη συμπτώματα από αναφορές άλλων χρηστών , τότε θα προχωρήσω περισσότερο . Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με την αξία της μηχανής , όπου θα σκεφτώ διαφορετικά αν κοστίζει 100 ευρώ και τελείως αλλιώς αν το κόστος ξεπερνά τα 300 ευρώ πχ . Ειχα την παρομοια coolpix a, 2 φορες κιολας στο παρελθον, δεν συναντησα καποιο θεμα με το μηχανισμο του φακου, αλλα μαζευε ευκολα σκονη, που μπορει και να φαινοταν και σε χρησιμα διαφραγματα, ο καθαρισμος ηταν υπερβολικα ακριβος, οποτε το να την βαζεις στην τσεπη δεν ειναι και πολυ εξυπνο, γιατι η σκονη μαζευοταν κυριως απο εκει. Το performance ηταν αντιστοιχο μιας d7000 με ενα καλο prime που χωρουσε στην τσεπη, νομιζω και η ricoh αυτο τον αισθητηρα εχει και δυστηχως εχει μονο αργο contrast detection af, δεν υπαρχει καποιο hybrid συστημα εστιασης, αλλα σαν υλοποιηση σωματος ειναι καλυτερη, με καλυτερα features για street photography, οπως το snap focus και τα αυτοματα live crop modes σε 35/50mm. H ricoh gr ηταν το 2013 a thing, τωρα δεν ξερω αν αξιζει πλεον, εχει γενικα κοινο η σειρα και την συνεχιζει ακομα η ricoh, με την ΙΙΙ. Εγω θα προτεινα σημερα μια canon m100 και εναν ef-m 22mm f/2.0, στα λεφτα της ricoh gr ii βγαινουν, αλλα πιο καινουριος αισθητηρας με συγχρονο af, λιγο καλυτερο iso performance και προσωπικα προτιμω για street κατι πιο κοντα στα 35mm, ο 28.5'' ειναι αρκετα wide και θα πεφτει μονιμα crop, εχει περισσοτερη παραμορφωση στις ακρες και ειναι και ενα στοπ πιο σκοτεινος στην gr και με τα 24mp υπαρχει περιθωριο για περισσοτερο crop. Σαν μηχανη και πως ειναι σαν εμπειρια χρησης δεν το γνωριζω, φαινεται σπαρτιατικη entry level, αλλα εχει touch screen και σπαστη οθονη που βοηθαει σε χαμηλες ληψεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Να πω 2 κουβέντες για την m100 που έχω πάρει για την μικρή μου από προσφορά του Κωτσόβολου. Είναι πολύ ελαφριά, όντως είναι σπαρτιάτικη με λίγα κουμπιά στο σώμα και εγώ μιας και έχω μια x-e2 μου κακοφάνηκε στην αρχή. Όμως η touch οθόνη είναι τελικά αρκετά εύκολη στην χρήση της και μπορείς να αλλάξεις σχετικά γρήγορα ρυθμίσεις. Η σπαστή οθόνη όντως βοηθάει πολύ στις χαμηλές λήψεις. Αυτό που για μένα είναι παράσημο για την μηχανή είναι το γεγονός ότι από τότε που την πήρα για την μικρή μου με τον κιτ φακό, κάθε τόσο την "κλέβω" για να την χρησιμοποιήσω εγώ. Μάλιστα η σταθεροποίηση του κιτ φακού είναι πιστεύω παραπάνω από αξιόλογη και σίγουρα καλύτερη από την σταθεροποίηση του xf 18-55 κιτ της fuji, που μόνο κιτ δεν είναι φυσικά...μου έκανε πολύ θετική εντύπωση η μηχανούλα και στις τιμή που την πήρα στα 220 από την προσφορά το καλοκαίρι ήταν νομίζω εξαιρετική περίπτωση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Razor333 είπε Ειχα την παρομοια coolpix a, 2 φορες κιολας στο παρελθον, δεν συναντησα καποιο θεμα με το μηχανισμο του φακου, αλλα μαζευε ευκολα σκονη, που μπορει και να φαινοταν και σε χρησιμα διαφραγματα, ο καθαρισμος ηταν υπερβολικα ακριβος, οποτε το να την βαζεις στην τσεπη δεν ειναι και πολυ εξυπνο, γιατι η σκονη μαζευοταν κυριως απο εκει. Το performance ηταν αντιστοιχο μιας d7000 με ενα καλο prime που χωρουσε στην τσεπη, νομιζω και η ricoh αυτο τον αισθητηρα εχει και δυστηχως εχει μονο αργο contrast detection af, δεν υπαρχει καποιο hybrid συστημα εστιασης, αλλα σαν υλοποιηση σωματος ειναι καλυτερη, με καλυτερα features για street photography, οπως το snap focus και τα αυτοματα live crop modes σε 35/50mm. H ricoh gr ηταν το 2013 a thing, τωρα δεν ξερω αν αξιζει πλεον, εχει γενικα κοινο η σειρα και την συνεχιζει ακομα η ricoh, με την ΙΙΙ. Εγω θα προτεινα σημερα μια canon m100 και εναν ef-m 22mm f/2.0, στα λεφτα της ricoh gr ii βγαινουν, αλλα πιο καινουριος αισθητηρας με συγχρονο af, λιγο καλυτερο iso performance και προσωπικα προτιμω για street κατι πιο κοντα στα 35mm, ο 28.5'' ειναι αρκετα wide και θα πεφτει μονιμα crop, εχει περισσοτερη παραμορφωση στις ακρες και ειναι και ενα στοπ πιο σκοτεινος στην gr και με τα 24mp υπαρχει περιθωριο για περισσοτερο crop. Σαν μηχανη και πως ειναι σαν εμπειρια χρησης δεν το γνωριζω, φαινεται σπαρτιατικη entry level, αλλα εχει touch screen και σπαστη οθονη που βοηθαει σε χαμηλες ληψεις. Αυτό που θυμάμαι από την χρήση της eos M10 , είναι η ευκολία στο κράτημα αλλά και τον χειρισμό με το ένα χέρι , ήταν παιχνίδι να γυρίζεις ακόμη και τον επιλογέα στο πάνω μέρος . Ακόμη και το κράτημα έχοντας το χέρι κάτω και την οθόνη σε μικρή γωνία , ήταν ότι έπρεπε για να τραβάς έχοντας την μηχανή σε κατεύθυνση στο πλάι σου , χωρίς να καταλαβαίνει κανείς το παραμικρό . Το μόνο που χρειαζόταν , ένα hand strap περασμένο στον καρπό σου , την άφηνες να φεύγει κάτω κι' όταν χρειαζόταν γύριζες το χέρι σου σαν να κρατούσες γιο γιο και ερχόταν στο χέρι σου με την μία . Τώρα καταλαβαίνω πως δεν θα ήταν πιο εύχρηστη αν είχε viewfinder και σίγουρα την προτιμώ από μια εξελιγμένη compact εξαιτίας και της εναλλαξιμοτητας των φακών . Πιστεύω μάλιστα πως ο 22αρης efm θα ήταν ότι καλύτερο για την so famous street ενασχόληση . Όσο για την χρηστικότητα του focus peaking της , έχω γράψει ήδη τα καλύτερα , τουλάχιστον σε σχέση με της Olympus , ενώ δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αυτό της Sony ......... Sony είπα και ανατριχιασα ........ κάτσε να κουνηθώ από την θέση μου ......... Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2021 από babisskg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα