Nicolas Di Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σας, πρόσφατα αγόρασα 2 κάμερες της Xiaomi τις οποίες τις έχω τοποθετήσει στο σπίτι της γιαγιάς μου, που βρίσκεται περίπου στα 250 μέτρα απο το σπίτι. Τριγύρω δεν υπάρχει κάποιο δίκτυο οπότε για να σιγουρευτώ ότι τις έχουμε σετάρει σωστά και δουλεύουν έκανα ένα σημείο πρόσβασης απο το κινητό μου και τις τεστάραμε. Τώρα θέλω να τραβήξω σήμα απο το δίκτυο του σπιτιού μου. Σκεφτόμουν σε wifi extender αλλά απο όσο έψαξα είναι για πολύ μικρή περιοχή τύπου μόνο το σπίτι. Έπειτα είδα τις εξωτερικές κεραίες wifi η οποίες μοιράζουν το σήμα σε αποστάσεις οι οποίες με καλύπτουν. Η ερώτηση μου ειναι η εξής: 1) Αν προτείνετε κάποια άλλη λύση 2) Αν βάλω μια τέτοια κεραία θα μπορέσουν οι κάμερες αφού τις συνδέσω με τον ίδιο τρόπο να λειτουργήσουν; Ευχαριστώ πολύ!
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Να υποθεσω οτι το σπιτι της γιαγιας δεν εχει ίντερνετ. Αυτο εννοείς; Τηλέφωνο εχει;
Nicolas Di Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Στις 13/1/2021 στις 2:09 ΜΜ, NikosKallithea είπε Να υποθεσω οτι το σπιτι της γιαγιας δεν εχει ίντερνετ. Αυτο εννοείς; Τηλέφωνο εχει; Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι δεν έχει τηλέφωνο, τώρα για τηλεφωνική γραμμή δεν είμαι σίγουρος. Ναι δεν έχει internet.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μπορεί να πω και χαζομάρα (μιας και δε διάβασα προσεκτικά το θέμα) αλλά μπορείς: 1) δες αν η καμερα εχει υποδοχη για καρτα σιμ σαν επιλογη 2) βαλε σε σημειο κοντα στη καμερα (προσεξε μη παρει νερο) ενα 4g hotspot , βαλε καρτα σιμ μεσα και συνδεσε τη καμερα με το wifi του hotspot (βεβαια θα σου πιουνε το αιμα οι εταιρειες κινητης αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)
Nicolas Di Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 @NikosKallithea @zernex201 Παίζει καθόλου η περίπτωση να πάρω κεραία ώστε να πάρω απο τον γείτονα internet και να δώσω σήμα σε ενα router ώστε να δουλέψει ως access point και απο εκεί μετά να συνδέσω επάνω ότι θέλω?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, Nicolas Di είπε @NikosKallithea @zernex201 Παίζει καθόλου η περίπτωση να πάρω κεραία ώστε να πάρω απο τον γείτονα internet και να δώσω σήμα σε ενα router ώστε να δουλέψει ως access point και απο εκεί μετά να συνδέσω επάνω ότι θέλω? Ναι, εφόσον: ξέρεις τον κωδικό του wifi εχεις καλη οπτικη επαφη με το ρουτερ του γειτονα εαν η κεραια εχει βυσμα SMA αρσενικο και το ρουτερ σου εχει υποδοχη sma θηλυκο (και οχι εσωτερικη κεραια) Τοτε ναι.. Διαφορετικα οχι :) , εκτος και αν η κεραια εχει βυσμα usb οποτε θα μπορει να συνδεθει μονο σε υπολογιστη και οχι να δινει σημα στο ρουτερ.
Nicolas Di Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Τέλεια σας ευχαριστώ πολύ! Έχω καλυφθεί με το θέμα. Αν κρίνει κάποιος mod απαραίτητο ας κλειδώσει το topic.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα