Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδη  δεν εχω ιδεα απο αυτα ..που κοιταω για να δω αμα εχω?δεν θελω και πολυ να ρωτησω τους δικους μου επειδη θα αρχησουν τις ερωτησεις γιατι το θελω κτλπ.σε ενα αρθρο διαβασα οτι ολοι οσοι ειναι 18 πρεπει να εχουν ενω σε ενα αλλο αναφερει μονο για εργασια η διπλομα αυτοκινητου κτλπ τελικα τι ισχυει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα το θυμωσουν αν ειχες παει στην εφορια να κανεις την διαδικασια αποδοσης ΑΦΜ ή θα είχες το χαρτί απόδοσης ΑΦΜ. Κανεις φορολογική δήλωση; εχεις καποιο περιουσιακο στοιχειο στο ονομα σου (μήπως και εκδόθηκε αφμ όσο ησουν ανήλικος)

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.

Τι ερωτήσεις μπορεί οι γονείς σου να ρωτήσουν αν τους ζητήσεις τον ΑΦΜ σου;

Δημοσ.

Λογικά σου έχουν βγάλει οι γονείς σου, ζήτησε ΑΦΜ, κωδικούς taxis και κλειδάριθμο γιατι θα χρειαστείς πολλές φορές και για πολλους λόγους, πχ σπουδες. ειναι στοιχεία της ταυτότητας σου ως ενήλικας, και οι γονείς ή ο λογιστής δεν εχουν κανένα δικαίωμα να σου τα αποκρύπτουν. 

αν δεν σου εχουν βγάλει τηλεφώνησε στη ΔΟΥ της περιοχής σου για να πας να βγάλεις

Δημοσ.

Λογικά αν δεν έχεις δουλέψει κάπου ώστε να φαίνεται στα χαρτιά, πιθανό και να μην έχεις, έως τα 22 (νομίζω ) θεωρείσαι προστατευόμενο μέλος, εκτός και αν είσαι φοιτητής όπου εκεί (νομίζω) έως τα 24 ισχύει , οπότε   αν κάνεις δική σου φορολογική δήλωση , τότε θα έχεις σίγουρα αφμ  το οποίο θα το ζητήσεις από τη ΔΟΥ της περιοχής σου.

Δημοσ.

αμα κανει δηλ φορ. δηλωση αντι να ανοιξει το χαρτι της δηλωσης να παει στην εφορια να του πουν που ειναι το αφμ πανω στη δηλωση? :P
δεν εχεις ΑΦΜ φιλος αν ειχες θα το ηξερες...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Από όσο κατάλαβα το παιδί δεν γνώριζε, καθώς ανέφερε πως δεν είχε ρωτήσει τους δικούς του και δεν ήθελε κιόλας. Συχνά όσο δεν ασχολούμαστε εμείς με κάποια πράγματα τα αναλαμβάνουν οι γονείς. Οπότε πιθανότατα να το είχε βγάλει ως ανήλικος και έπειτα να μην ασχολήθηκε ποτέ με το τι και πως γιατί όχι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...