doctor_667 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Καλημέρα σε όλους! Ενδιαφέρομαι για την αγορά καινούργιου σπιτιού και χθες είδα ένα που μου άρεσε σχετικά και είναι σε καλή τιμή. Το θέμα είναι ότι μέσα είχε μια μυρωδιά από τη γάτα που είδα ότι μένει στο σπίτι. Επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία με κατοικίδια, είναι κάτι που μπορεί να φύγει σχετικά εύκολα; Ο μεσίτης μου μου είπε ότι μετά από καθάρισμα, βαψίματα κλπ δεν θα μυρίζει αλλά με μια μικρή έρευνα είδα ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο. Έχει κανείς εμπειρία;
Dark_son20 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Η "μυρωδιά γάτας" είναι συνήθως απο την αμμολεκανη, κακή συντήρηση, φθηνή άμμος κτλπ. Μπορεί και από αρσενικό που ψεκάζει. Πιστεύω οτι αφού αγοράσεις θα αδειάσεις,καθαρίσεις, βάψεις. Αν αυτά γίνουν σωστά δεν θα μείνει τίποτα.
Helionar Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Θα κανω τον συνήγορο του διαβόλου βγαίνοντας off topic. Σκέψου αν το σπίτι μυρίζει γατίλα απο τον/την προηγούμενο ένοικο (και δεν ειναι απλά από την άμμο κλπ οπως αναφέρεται πιο πάνω) πόσο καλά μπορεί να συντηρούσε και σε άλλα θέματα όπως γενική καθαριότητα, υγρασίες, αποχετεύσεις κλπ. Το αναφέρω μιας και λες οτι το κοιτάς ως αγοραστής. Μπορεί να ακουγεται τραβηγμένη λογική αλλά ποτέ δεν ξέρεις..
doctor_667 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Dark_son20 είπε Η "μυρωδιά γάτας" είναι συνήθως απο την αμμολεκανη, κακή συντήρηση, φθηνή άμμος κτλπ. Μπορεί και από αρσενικό που ψεκάζει. Πιστεύω οτι αφού αγοράσεις θα αδειάσεις,καθαρίσεις, βάψεις. Αν αυτά γίνουν σωστά δεν θα μείνει τίποτα. Αν ήταν από την άμμο, δεν θα έπρεπε να είναι τοπική η μυρωδιά; Μιλάμε για σπίτι σε 3 επίπεδα και παντού είχε αυτή τη μυρωδιά, πιο έντονα στο ισόγειο (σαλόνι και κουζίνα) 38 λεπτά πριν, Helionar είπε Θα κανω τον συνήγορο του διαβόλου βγαίνοντας off topic. Σκέψου αν το σπίτι μυρίζει γατίλα απο τον/την προηγούμενο ένοικο (και δεν ειναι απλά από την άμμο κλπ οπως αναφέρεται πιο πάνω) πόσο καλά μπορεί να συντηρούσε και σε άλλα θέματα όπως γενική καθαριότητα, υγρασίες, αποχετεύσεις κλπ. Το αναφέρω μιας και λες οτι το κοιτάς ως αγοραστής. Μπορεί να ακουγεται τραβηγμένη λογική αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. Ισχύει αυτό και κάτι που με κάνει λίγο να αμφιβάλλω είναι ότι κι άλλα πράγματα ήταν λίγο τσαπατσούλικα (χώροι αποθήκευσης κλπ) οπότε σκέφτομαι το ίδιο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δεν υπάρχει μυρωδιά γάτας ούτε σκύλου. Αν ο ιδιοκτήτης δεν φροντίζει την καθαριότητα και υγιεινη του χώρου η και του ζωου, λογικό είναι να μυρίζει. Με ένα καθάρισμα μόνο θα έχεις ξεμπερδέψει, αν βάψεις κιόλας ακόμα καλύτερα θα εξαφανιστούν όλα. Για χαλασμένες αποχετεύσεις υγρασιες κτλ αυτό είναι άλλο θέμα και απαιτεί προφανώς διαφορετική προσέγγιση, πρέπει να ελέγξετε το ακίνητο μαζί με κάποιον μηχανικό η άτομο που γνωρίζει. 2
Salvation81 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Αν ειχε αρσενικο γατο λογικο να εχει ψεκασει τα παντα (ακομα και στειρωμενος να ειναι, ξερω απο τον δικο μου) οποτε αν το αφεντικο δεν εψαχνε να βρει που εχει ψεκασει ο γατος λογικο να μυριζει το σπιτι. Ωστοσο αν καθαρισεις τα παντα και βαψεις θα εισαι κομπλε.
idefixius Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Πιο πιθανόν είναι η μυρωδιά να είναι του ιδιοκτήτη παρά της γάτας. Η γάτα είναι το πιο καθαρό ζώο που υπάρχει. Έχω στο σπίτι 2 γάτες και δε μυρίζουν το παραμικρό ακόμα και αν χώσεις τη μούρη σου μέσα στο τρίχωμά τους. Πώς είναι δηλαδή η "μυρωδιά γάτας" και πώς την προσδιορίζεις? 4 1 1
doctor_667 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 35 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν υπάρχει μυρωδιά γάτας ούτε σκύλου. Αν ο ιδιοκτήτης δεν φροντίζει την καθαριότητα και υγιεινη του χώρου η και του ζωου, λογικό είναι να μυρίζει. Με ένα καθάρισμα μόνο θα έχεις ξεμπερδέψει, αν βάψεις κιόλας ακόμα καλύτερα θα εξαφανιστούν όλα. Για χαλασμένες αποχετεύσεις υγρασιες κτλ αυτό είναι άλλο θέμα και απαιτεί προφανώς διαφορετική προσέγγιση, πρέπει να ελέγξετε το ακίνητο μαζί με κάποιον μηχανικό η άτομο που γνωρίζει. Οκ, προβληματίζομαι πάντως γιατί διάβασα για ειδικά καθαριστικά που απομακρύνουν ένα ειδικό ένζυμο που προκαλεί ουσιαστικά αυτή τη μυρωδιά. Όσο για τον τεχνικό έλεγχο, φυσικά και αυτός θα γίνει από ειδικό. Να πω εδώ πως μιλάμε για εξωτερικό οπότε το σπίτι είναι αρκετά παλιό κι επίσης πολύ ακριβό και αυτός ο έλεγχος είναι μέρος της διαδικασίας. 30 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Αν ειχε αρσενικο γατο λογικο να εχει ψεκασει τα παντα (ακομα και στειρωμενος να ειναι, ξερω απο τον δικο μου) οποτε αν το αφεντικο δεν εψαχνε να βρει που εχει ψεκασει ο γατος λογικο να μυριζει το σπιτι. Ωστοσο αν καθαρισεις τα παντα και βαψεις θα εισαι κομπλε. Κι ο μεσίτης μου αυτό ισχυρίζεται απλά προβληματίστηκα από μερικά πράγματα που διάβασα. 27 λεπτά πριν, idefixius είπε Πιο πιθανόν είναι η μυρωδιά να είναι του ιδιοκτήτη παρά της γάτας. Η γάτα είναι το πιο καθαρό ζώο που υπάρχει. Έχω στο σπίτι 2 γάτες και δε μυρίζουν το παραμικρό ακόμα και αν χώσεις τη μούρη σου μέσα στο τρίχωμά τους. Πώς είναι δηλαδή η "μυρωδιά γάτας" και πώς την προσδιορίζεις? Όπως είπα παραπάνω είναι στα ούρα τους, δεν είναι κάτι που το έχει το ίδιο το ζώο. Είναι πάντως πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά και μου θύμισε το σπίτι ενός θείου μου στο χωριό που είχε πολλές γάτες και δεν ήταν και ιδιαίτερα καθαρός.
JDROGAS Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Επειδη μου εχει τυχει και μενα σε σπιτι το οποιο ενοικιασα πριν 8 χρονια,η μυρωδια ηταν απο ακαθαρσιες γατας που ειχαν ξεμεινει κατω απο τα ντουλαπια της κουζινας-νεροχυτη (οσο και αν ακουγεται περιεργο) Οπως και να χει μετα απο σωστο καθαρισμο δεν θα εχει μεινει κατι.
phanispal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, idefixius είπε Πιο πιθανόν είναι η μυρωδιά να είναι του ιδιοκτήτη παρά της γάτας. Η γάτα είναι το πιο καθαρό ζώο που υπάρχει. Έχω στο σπίτι 2 γάτες και δε μυρίζουν το παραμικρό ακόμα και αν χώσεις τη μούρη σου μέσα στο τρίχωμά τους. Πώς είναι δηλαδή η "μυρωδιά γάτας" και πώς την προσδιορίζεις? Δεν ξέρω ποια είναι ακριβώς η πηγή της μυρωδιάς, πάντως είναι πανεύκολο να καταλάβει ο καθένας ότι σε κάποιο μέρος έχουν κάνει κατάληψη γάτες. Είναι χαρακτηριστική η μυρωδιά. Είναι τα ούρα, τα κόπρανα, ο ψεκασμός; Δεν ξέρω και δε με απασχολεί. Πάντως η μυρωδιά είναι εντονότατη. Και όχι με την καλή έννοια. Τώρα αν είσαι κανάς καπνιστής ή/και έχεις μεγαλώσει με γάτες, μάλλον είναι λογικό να μην είσαι σε θέση να αντιληφθείς τη διαφορά. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Άμα υπάρχει μυρωδιά σε 3 επίπεδα τότε μάλλον σίγουρα δεν είναι της γάτας. Πρώτα απ'όλα δεν νομίζω ότι την πγαίνουν βόλτα συνέχεια από το ένα διαμέρισμα στο άλλο. Και κατά δεύτερον θα έπρεπε να έχει γίνει κάτι ακραίο ώστε να φτάσει να μυρίζει όλο αυτό το σπίτι λόγω μιας γάτας μόνο. Πιστεύω πως μάλλον είναι από κάτι άλλο. Έτσι και αλλιώς πολύ σπάνια μια γάτα θα μυρίζει ακόμα και αν την πιάσεις και την σνιφάρεις
Dark_son20 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, doctor_667 said: Αν ήταν από την άμμο, δεν θα έπρεπε να είναι τοπική η μυρωδιά; Μιλάμε για σπίτι σε 3 επίπεδα και παντού είχε αυτή τη μυρωδιά, πιο έντονα στο ισόγειο (σαλόνι και κουζίνα) Ισχύει αυτό και κάτι που με κάνει λίγο να αμφιβάλλω είναι ότι κι άλλα πράγματα ήταν λίγο τσαπατσούλικα (χώροι αποθήκευσης κλπ) οπότε σκέφτομαι το ίδιο. καλώς η κακώς ένας άνθρωπος που δεν προσέχει την άμμο της γάτας του και τις μυρωδιές δεν είναι και το καλύτερο σημάδι υγιεινής για τον ίδιο, το μόνο που φοβάμαι επειδή είπες εξωτερικό, ταπετσαρίες και γύψινους τοίχους που έχουν ποτίσει από ψεκάσματα Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2021 από Dark_son20
korakios Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, idefixius είπε Πιο πιθανόν είναι η μυρωδιά να είναι του ιδιοκτήτη παρά της γάτας. Η γάτα είναι το πιο καθαρό ζώο που υπάρχει. Έχω στο σπίτι 2 γάτες και δε μυρίζουν το παραμικρό ακόμα και αν χώσεις τη μούρη σου μέσα στο τρίχωμά τους. Πώς είναι δηλαδή η "μυρωδιά γάτας" και πώς την προσδιορίζεις? Ακαθαρσίες που δεν καθαρίζονται . Όχι οτι η ίδια η γάτα ντε και καλά μυρίζει . Σε 3 μέρες με 2 γατιά σε σπίτι παρατημένα θες μάσκα για να μπεις. 5 ώρες πριν, doctor_667 είπε Καλημέρα σε όλους! Ενδιαφέρομαι για την αγορά καινούργιου σπιτιού και χθες είδα ένα που μου άρεσε σχετικά και είναι σε καλή τιμή. Το θέμα είναι ότι μέσα είχε μια μυρωδιά από τη γάτα που είδα ότι μένει στο σπίτι. Επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία με κατοικίδια, είναι κάτι που μπορεί να φύγει σχετικά εύκολα; Ο μεσίτης μου μου είπε ότι μετά από καθάρισμα, βαψίματα κλπ δεν θα μυρίζει αλλά με μια μικρή έρευνα είδα ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο. Έχει κανείς εμπειρία; Καθάρισμα και βάψιμο κομπλέ. Αν είναι επιπλωμένο και γινόταν χάος μέσα , τότε ντουλάπες καναπέδες θέλουν βιολογικό καθαρισμό λόγω 'ψεκάσματος'
doctor_667 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 46 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Άμα υπάρχει μυρωδιά σε 3 επίπεδα τότε μάλλον σίγουρα δεν είναι της γάτας. Πρώτα απ'όλα δεν νομίζω ότι την πγαίνουν βόλτα συνέχεια από το ένα διαμέρισμα στο άλλο. Και κατά δεύτερον θα έπρεπε να έχει γίνει κάτι ακραίο ώστε να φτάσει να μυρίζει όλο αυτό το σπίτι λόγω μιας γάτας μόνο. Πιστεύω πως μάλλον είναι από κάτι άλλο. Έτσι και αλλιώς πολύ σπάνια μια γάτα θα μυρίζει ακόμα και αν την πιάσεις και την σνιφάρεις Μην φανταστείς κάτι εξτρίμ ή καμιά αηδιαστική μυρωδιά, απλά κάτι που ένας που δεν μένει μέσα το μυρίζει σίγουρα. 33 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε καλώς η κακώς ένας άνθρωπος που δεν προσέχει την άμμο της γάτας του και τις μυρωδιές δεν είναι και το καλύτερο σημάδι υγιεινής για τον ίδιο, το μόνο που φοβάμαι επειδή είπες εξωτερικό, ταπετσαρίες και γύψινους τοίχους που έχουν ποτίσει από ψεκάσματα Η αλήθεια είναι ότι η έντονη μυρωδιά είναι στον κάτω όροφο ο οποίος είναι μια χαρά διατηρημένος. Ταπετσαρίες και τέτοια δεν παίζουν και γύψινοι τοίχοι είναι μόνο στη σοφίτα τους οποίους θα γκρέμιζα ή θα σοβάτιζα.
Dark_son20 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 9 minutes ago, doctor_667 said: Μην φανταστείς κάτι εξτρίμ ή καμιά αηδιαστική μυρωδιά, απλά κάτι που ένας που δεν μένει μέσα το μυρίζει σίγουρα. Η αλήθεια είναι ότι η έντονη μυρωδιά είναι στον κάτω όροφο ο οποίος είναι μια χαρά διατηρημένος. Ταπετσαρίες και τέτοια δεν παίζουν και γύψινοι τοίχοι είναι μόνο στη σοφίτα τους οποίους θα γκρέμιζα ή θα σοβάτιζα. ok θα σου φανεί κάπως περίεργο.... είσαι σε χωρα που είναι εύκολη η πρόσβαση σε "medicinal" weed? μην κατηγορούμε την γατούλα άδικα και είναι κάνα skunk... Cat Piss is a sativa marijuana strain and phenotype of Super Silver Haze. This strain produces uplifting effects that leave the consumer feeling happy and functional. Cat Piss features sweet and piney flavors. This strain gets its namesake because some say its uniquely pungent aroma is reminiscent of cat piss. Medical marijuana patients choose Cat Piss to help relieve symptoms associated with nausea, headaches, arthritis and chronic pain. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα