Nikosla1995 Δημοσ. 21 Αυγούστου Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 8 ώρες πριν, benign είπε Θερμοκρασιες ελεγξες ? Υπαρχουν προγραμματα που δειχνουν μεσα στο περιβαλλον του Windows τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη,μητρικης,καρτας γραφικων, κ.τ.λ. Μηπως εχεις κανει overclocking? Μια διαπιστωση επειδη εχουμε την ιδια μητρικη. Ειναι vfm αλλα δεν ειναι για επεξεργαστες σαν τον 9 5950Χ.Δεν εχει την αναλογη ποιοτητα και vrms για αυτον. Θερμοκρασίες με 27 βαθμούς δωματίου είναι 80 κάρτα γραφικών και 70 cpu επίσης όχι δεν έχω κάνει oc… αρα παίζει λόγο μητρικής να μου κάνει τέτοια ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 21 Αυγούστου Share Δημοσ. 21 Αυγούστου Αυτα ειναι στην διαρκεια gaming ετσι? Οχι idle? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 21 Αυγούστου Share Δημοσ. 21 Αυγούστου B550M DS3H με 5950X ? 😂🤣 κατά τα άλλα, αρχικά κάνε memtest Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 21 Αυγούστου Share Δημοσ. 21 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Ne0n είπε Έχεις κάνει όλα τα απαραίτητα updates, δηλαδή : Πρόσφατο BIOS μητρικής Τελευταία ενημέρωση για W11 Updates των πιο πρόσφατων drivers και Software της GPU Update των πιο πρόσφατων Drivers της mobo Update των mouse και keyboard drivers Επίσης : Μέσα στο BIOS θα πρέπει να ελέγξεις εάν οι ρυθμίσεις της CPU είναι στο auto και δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση για overclocing, καθώς και τις ρυθμίσεις συχνότητας των μνημών RΑΜ σου, η σωστή ρύθμιση του voltage επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην σταθερότητα και απόδοση του συστήματος σου. Τσέκαρε εάν η ψήκτρα "πατάει" σταθερά στον επεξεργαστή και έλεγξε λίγο το καλώδιο όπου συνδέεται πάνω στην μητρική σου , κανονικά πρέπει να είναι στο cpu_fan. Επιπλέον τσέκαρε εάν έχει ξεραθεί η θερμοαγώγιμη πάστα στην cpu αν και θα σου πρότεινα να την αλλάξεις προαιρετικά. Έλεγξε τις καλωδιώσεις τροφοδοσίας της κάρτας γραφικών εάν είναι σωστές πάνω στο τροφοδοτικό Όπως είπαν και οι συμφορουμίτες σχετικά με τις θερμοκρασίες στρέσαρε την κάρτα σου με κάποιο πρόγραμμα benchmark πχ το Unigene και παράλληλα το cpu-z για να δεις εάν οφείλεται στην κάρτα γραφικών σου το πρόβλημα ή γενικότερα σε αύξηση της θερμοκρασίας. Ρίξε και μια ματιά στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού μήπως χρειάζεται να ενεργοποιήσεις κάτι σχετικά με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού σε σχέση με την GPU σου ή κάποιο πρόσφατο update του παιχνιδιού. Τσέκαρε και την ρύθμιση για το HDR μέσα από τις ρυθμίσεις οθόνης των W11 μήπως επηρεάζει την απόδοση. Τέλος έλεγξε και το καλώδιο HDMI που χρησιμοποιείς εάν έχει κάποιο πρόβλημα ή δεν υποστηρίζει μεγαλύτερο εύρος με βάση τον συνδυασμό GPU , Οθόνης που έχεις και ρυθμίσεις HDR. Η κάρτα σου για παράδειγμα έχει 2 εξόδους για HDMI 2.1 Εάν δεν τα καταφέρεις μετά από όλα αυτά συμβουλή μου είναι να απευθυνθείς σε κάποιο service που θα ελέγξουν όλα τα parts σου ξεχωριστά και συνολικά του συστήματος σου διότι είναι ποιο εύκολη η τοπική διάγνωση σε τέτοια θέματα από την απομακρυσμένη. Sorry που θα μπω πάλι να κάνω τον διαιτητή αλλά μιλάμε εδώ πάνω έχει γίνει μία αναλυτική περιγραφή βημάτων που πρέπει να γίνουν και ο ενδιαφερόμενος απαντάει στο 3% από αυτά. Θα ασχοληθώ λίγο γιατί βλέπω ότι έχει 3 μηνύματα οπότε και ως νέος φαίνεται λιγάκι λογικό. Ξεκινάμε να απαντάμε ως εξής πρόταση πρόταση(είναι πολύ ενδεικτικό το παρακάτω). Spoiler Έχω το F5.11V3 χρειάζεται να κάνω αναβάθμιση; Έψαξα χειροκίνειτα για ενημερώσεις και δεν βρίσκει άλλες έχω την έκδοση 23H2 Κατέβασα τους drivers από το site του κατασκευαστή της μητρικής και της GPU και τους έκαναν εγκατάσταση, το πρόβλημα ακόμη υπάρχει. Πως αναβαθμίζω τα drivers των keyboard και mouse. Στο internet λένε να κατεβάσω το Driver Discover, να το κάνω; Πήγα στο τάδε menu και λέει auto ( καλό θα ήταν να πει και φωτογραφία) Δεν κουνάει η ψήκτρα μου και το καλώδιο είναι στο cpu_fan Έχω βάλει ένα καλώδιο απ' το PCIe του τροφοδοτικού πάνω στην κάρτα γραφικών και επιβεβαίωσα ότι είναι καλά κουμπωμένο. κ.ο.κ. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε εδώ και δεν το λέω από την άποψη ότι πρέπει να μας έχει κάποιος υποχρέωση που το κάνουμε. Το κάνουμε γιατί μας αρέσει αλλά μην προσπαθούμε να πάρουμε και βασικές πληροφορίες με το τσιγκέλι. Επεξ/σία 21 Αυγούστου από manolis940 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα