hitek Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο MacBook παλαιότερο μοντέλο για πιο οικονομικό για να δοκιμάσω και αυτό το λειτουργικό και να κάνω μετάβαση από windows. Επειδή δεν έχω ιδέα για το λειτουργικό αναβαθμίσεις υποστήριξη κλπ, μέχρι ποσο πίσω μπορώ να κοιτάζω σε μοντέλα ώστε να έχει αναβαθμίσεις ασφαλείας και να δέχεται τις νεότερες εφαρμογές κλπ και να μην χρειαστεί να το αλλάξω σε ένα χρόνο πχ.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Την δεδομένη στιγμή εγώ θα κοίταζα μοντέλα 2015 και μετά. Προσωπικά θα απέφευγα Macbook Pro 2016-2019 λόγω κακόφημων πληκτρολογίων. Ένα Macbook Air 2017 ίσως είναι καλή περίπτωση, αν και χάνει σε οθόνη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο Macbook της περιόδου αυτής, είναι κάπως "απομεινάρι"... μαζί με τα Pro 2015 όμως είναι τα μόνα που έχουν USB-A, αν είναι κάτι που έχει σημασία για σένα. Γενικά, παρατηρώντας πως πάει το support στα Macs, θα έλεγα πως μπορείς να περιμένεις macOS updates μέχρι και 7 χρόνια μετά την κυκλοφορία του μοντέλου, +1 έτος που το συγκεκριμένο macOS είναι current, +2 χρόνια security updates (+ κάποια updates μεταγενέστερα αν προκειται για κάτι σημαντικό) Π.χ. Macbook Air 2012, τελευταίο macOS το Catalina του late 2019, που πήρε το latest update late 2020 και θα έχει security updates και γενικότερο app support μέχρι το 2022. Φυσικά δεν σταματά να λειτουργεί το 2022 και είναι θεωρητικά χρήσιμο όσο το υποστηρίζουν οι browsers ή τα applications που χρησιμοποιεί κανείς. Με μια πιθανή επιφύλαξη όλα αυτά επειδή η Apple είναι στην διαδικασία να αφήνει την Intel, αλλά δε νομίζω να αλλάξει κάτι στα πλάνα υποστήριξης macOS. Τέλος, υπάρχουν και patches για να βάζεις νεότερες εκδόσεις macOS σε παλιότερα μηχανήματα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, ούτε το συνιστώ και μάλλον θα είναι αδύνατον στο μέλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα