Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν χρειάζεται από εργάνη. και η κανονική εξουσιοδότηση που υπήρχε στο πρώτο lockdown ισχύει κανονικά. 

την έχω δώσει σε υπάλληλο που έχω, της έχουν κάνει έλεγχο 2 φορές, δεν είπαν τίποτα οι αστυνομικοί.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, james01gr είπε

δεν χρειάζεται από εργάνη. και η κανονική εξουσιοδότηση που υπήρχε στο πρώτο lockdown ισχύει κανονικά. 

την έχω δώσει σε υπάλληλο που έχω, της έχουν κάνει έλεγχο 2 φορές, δεν είπαν τίποτα οι αστυνομικοί.

Ξερεις βεβαια πως στην υπευθυνη δηλωση μπορεις να γραφεις οτι θελεις χωρις να ισχυει ετσι; Απο το ΕΡΓΑΝΗ ομως δεν μπορεις να γραψεις οτι σου κατεβει γιατι η καθε εταιρεια δηλωνει τα παντα, που δραστηριοποιειται, μεχρι τι ωρες κτλ κτλ κτλ.

Το οτι καποιοι αστυνομικοι εχουν μαυρα μεσανυχτα (η πολυ απλα δεν τους νοιαζει, εξω πχ ειναι ολος ο κοσμος οποτε αυτο λεει πολλα) δεν σημαινει πως εχουν ολοι.

Δημοσ.

Το νομιμο ειναι μεσω ΕΡΓΑΝΗ. Αν σε περιπτωση σωστου ελεγχου εχεις μονο την υπευθυνη δηλωση χωρις το εντυπο απο ΕΡΓΑΝΗ, το προστιμο ειναι αντιστοιχο της ανασφαλιστης εργασιας για τον εργοδοτη + το δικο σου προστιμο που αυτη τη στιγμη δεν θυμαμαι ποσο ειναι

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Το νομιμο ειναι μεσω ΕΡΓΑΝΗ. Αν σε περιπτωση σωστου ελεγχου εχεις μονο την υπευθυνη δηλωση χωρις το εντυπο απο ΕΡΓΑΝΗ, το προστιμο ειναι αντιστοιχο της ανασφαλιστης εργασιας για τον εργοδοτη + το δικο σου προστιμο που αυτη τη στιγμη δεν θυμαμαι ποσο ειναι

Τι σημαίνει σωστός έλεγχος? Κάνουν κάτι πέρα από το να κοιτάξουν το χαρτί?

Δημοσ.
2 minutes ago, cthulhucarbide said:

Να ζητησουν τ σωστα χαρτια εννοει, οχι απλα να κανουν μια ερωτηση μονο και μονο για να βγει η αγγαρεια

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Το χαρτί του Εργάνη έχει κωδικό, έχουν επικοινωνία με το ΓΑΔΑ , αν ίσχυει καλώς, αν όχι, όλα τα παραπάνω

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Σωστος ελεγχος δλδ εκτος απο την υπευθυνη δηλωση, ο αρμοδιος αστυνομικος να ζητησει και την βεβαιωση απο το ΕΡΓΑΝΗ.

Ο κωδικος που αναφερεται στο εντυπο του ΕΡΓΑΝΗ ειναι μοναδικος, υποθεση λεπτου να το επιβεβαιωσουν. 

Αν ηταν ετσι, ο καθενας θα εκανε μια υπευθυνη δηλωση και θα πηγαινε επαρχια. 

Δεν νομιζω ο οποιοσδηποτε εργοδοτης θα ρισκαρει να δωσει πλαστο εγγραφο ακομα και στα ιδια του τα παιδια με το προστιμο να ειναι αναλογο της ανασφαλιστης εργασιας, 10 χιλιαρικα δλδ

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Αν ηταν ετσι, ο καθενας θα εκανε μια υπευθυνη δηλωση και θα πηγαινε επαρχια. 

Λίγο πολύ αυτό γίνεται.

Άλλο το τι θα μπορούσε να γίνει θεωρητικά και άλλο τι γίνεται πρακτικά. Από όσο έχω ακούσει δεν κάνουν κάτι άλλο από το να κοιτάνε το χαρτί

• Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Λίγο πολύ αυτό γίνεται.

Άλλο το τι θα μπορούσε να γίνει θεωρητικά και άλλο τι γίνεται πρακτικά. Από όσο έχω ακούσει δεν κάνουν κάτι άλλο από το να κοιτάνε το χαρτί

Κατα κυριο λογο αυτο γινεται με "ραντεβου" σε γιατρους. 

Κανεις δεν ρισκαρει 10 χιλιαρικα για να παει ο αλλος την βολτιτσα του στην επαρχια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Το νομιμο είναι ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

- είτε από ΕΡΓΑΝΗ

- είτε βεβαίωση με σφραγίδα (όχι υπέυθυνη δήλωση του υπαλλήλου)

αποκλειστικά από ΕΡΓΑΝΗ ισχύει ΜΟΝΟ για τους Ε.Ε

.

ειναι χαζομάρα; πιθανόν .. από την άλλη και το χαρτί "από ΕΡΓΑΝΗ"  δεν εξασφαλίζει τίποτα αν κάποιος δεν έχει τρόπο να εξακριβώσει την αυθεντικότητά του. Στο δικό μου pdf από το ΕΡΓΑΝΗ (ως ΕΕ) μπορώ να αλλάξω και να βάλω ότι όνομα θέλω. Όπως μπορεί ή όχι κάποιος να ελέγξει αν το χαρτί μου είναι  γνήσιο έτσι μπορεί να ελέγξει και αν ένας με ένα χαρτί από μια "εταιρεία"  είαι υπάλληλος της.

ισχύει; Ναι

1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Ξερεις βεβαια πως στην υπευθυνη δηλωση μπορεις να γραφεις οτι θελεις χωρις να ισχυει ετσι;

Καμία "υπευθυνη δήλωη" δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη βεβαίωση της εταιρείας για να κυκλοφορείς.

Το χαρτί που σου δίνει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υπευθυνη δήλωση.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

και τα δύο έχουν ισχύ και μάλιστα η φόρμα Α πάγια ισχύ. δεν μπορώ να καταλάβω την βλακεία που κάνουν από το ΕΡΓΑΝΗ καθώς δεν έχει νόημα αφού η φόρμα Α έχει ισχύ πάντα ενώ από ΕΡΓΑΝΗ όποτε τους καπνίσει.

από το forma.gov.gr

image.png.3feede21472283565de9a1a7126627bd.png

https://www.skai.gr/news/greece/ti-allazei-me-tis-vevaioseis-metakinisis-ergazomenon-me-tin-paratasi-tou-lockdown

έχω άδεια κυκλοφορίας από τον εργοδότη μου (είμαι και μισθωτός) από τις 7,00 έως τις 18,00. και γράφεις ότι θέλει εκεί πέρα. από τις περιφερειακές ενότητες που πρέπει να κινηθώ, ωράριο, τα πάντα. όπως ακριβώς και στην τύπου Α.

13 ώρες πριν, DrLo είπε

ειναι χαζομάρα; πιθανόν .. από την άλλη και το χαρτί "από ΕΡΓΑΝΗ"  δεν εξασφαλίζει τίποτα αν κάποιος δεν έχει τρόπο να εξακριβώσει την αυθεντικότητά του. Στο δικό μου pdf από το ΕΡΓΑΝΗ (ως ΕΕ) μπορώ να αλλάξω και να βάλω ότι όνομα θέλω. Όπως μπορεί ή όχι κάποιος να ελέγξει αν το χαρτί μου είναι  γνήσιο έτσι μπορεί να ελέγξει και αν ένας με ένα χαρτί από μια "εταιρεία"  είαι υπάλληλος της.

ισχύει; Ναι

για αυτό έχει πάνω τηλέφωνο εργοδότη. για να υπάρξει διασταύρωση στοιχείων εάν χρειαστεί. τώρα ποιος το κάνει; φαντάζομαι σε ακραίες περιπτώσεις. πχ τόπος εργασίας Άλιμος και βρίσκεσαι Κρυονέρι με τόπο κατοικίας Πετράλωνα.

εάν πλαστογραφήσεις το χαρτί, αποδέχεσαι και τις συνέπειες του νόμου. ο έλεγχος είναι κάτι διαφορετικό αλλά είμαι σίγουρος πως οι αστυνομικοί δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΡΓΑΝΗ για να δουν που δουλεύεις και εάν τα στοιχεία που υπάρχουν στο χαρτί είναι αληθινά ή όχι.

Δημοσ.

Εγω και χιλιαδες αλλοι συναδελφοι εχουμε βεβαιωση μονο του Εργοδοτη .

Καποιοι για το ωραριο εργασιας με +- μια ωρα για τις εργασιμες ημερες και καποιοι ολο το 24ωρο λογω ιδιαιτερων εργασιακων συνθηκων και τις 7 ημερες τηι εβδομαδας.

Ξερω πολλους που σταματησαν χωρις κανενας να εχει προβλημα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...