Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Ghosting ή απλά VA?

Sapounos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Sapounos είπε

Αρα η οθονη δεν εχει προβλημα και ειναι γενικως οτι VA και να παρω το ιδιο? Υπαρχει καποιος τροπος να το διορθώσω/ελαχιστοποιησω? Συνήθως απενεργοποιω το motion blur και φαινεται καλυτερα. Και σε παιχνιδια σκοτεινα συνηθως βαζω το overdrive απο fast σε extreme αλλα μετα το γυρνω ξανα σε fast γιατι εχει overshoot οποδηποτε αλλου.

Με overdrive μόνο.

Επεξ/σία από Sheogorath
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να μας πει ο φίλος εάν το κάνει σε όλα τα παιχνίδια, η σε μερικά μόνο. Επίσης ας δοκιμάσει χωρίς freesync στα 60 HZ εάν είναι το ίδιο. Πάντως σαν εικόνα και στα μαύρα πρέπει να είναι κορυφή....!!!!!

14 ώρες πριν, konlift είπε

Να μας πει ο φίλος εάν το κάνει σε όλα τα παιχνίδια, η σε μερικά μόνο. Επίσης ας δοκιμάσει χωρίς freesync στα 60 HZ εάν είναι το ίδιο. Πάντως σαν εικόνα και στα μαύρα πρέπει να είναι κορυφή....!!!!!

Το κάνει σε όλα τα παιχνίδια. Σε άλλα περισσότερο σε άλλα λιγότερο. Τη χειρότερη εμπειρία τη βίωσα στο Blair Witch που ειναι σχεδόν πάντα νύχτα και είσαι σε δάσος. Εκεί έκλεισα το Motion Blur (οπως σε όλα τα παιχνίδια) και έβαλα την οθόνη σε extreme overdrive setting για να μπορέσω να παίξω. Έκανα και αυτό που πρότεινες. Έβαλα και 60hz με freesync. Το κάνει πάλι και μάλιστα σε 1 - 2 παιχνίδια δεν ειναι και τοσο smooth, είναι σαν να σπάει η οθόνη όταν κουνάω το χάρτη και το Mouse.  Το flickering στο loading screen έχει μειωθεί κατά 90% όμως αλλά έτσι κ αλλιώς το συναντάω μόνο εκεί.

Νομίζω πως απλά είναι θέμα VA κάτι που δεν ήξερα πριν αγοράσω και απλά πρέπει να το δεχτώ.

Υπάρχει βέβαια πάντα και η πιθανότητα αν αλλάξω σε AMD καρτα να μην κάνει τίποτα από όλα αυτά.

Το οτι δημιουργείται Flickering ενώ η ίδια η Dell στο επίσημο site της την έχει ως flickerfree μετράει στην εγγύηση της καθόλου?

2 λεπτά πριν, Sapounos είπε

Το κάνει σε όλα τα παιχνίδια. Σε άλλα περισσότερο σε άλλα λιγότερο. Τη χειρότερη εμπειρία τη βίωσα στο Blair Witch που ειναι σχεδόν πάντα νύχτα και είσαι σε δάσος. Εκεί έκλεισα το Motion Blur (οπως σε όλα τα παιχνίδια) και έβαλα την οθόνη σε extreme overdrive setting για να μπορέσω να παίξω. Έκανα και αυτό που πρότεινες. Έβαλα και 60hz με freesync. Το κάνει πάλι και μάλιστα σε 1 - 2 παιχνίδια δεν ειναι και τοσο smooth, είναι σαν να σπάει η οθόνη όταν κουνάω το χάρτη και το Mouse.  Το flickering στο loading screen έχει μειωθεί κατά 90% όμως αλλά έτσι κ αλλιώς το συναντάω μόνο εκεί.

Νομίζω πως απλά είναι θέμα VA κάτι που δεν ήξερα πριν αγοράσω και απλά πρέπει να το δεχτώ.

Υπάρχει βέβαια πάντα και η πιθανότητα αν αλλάξω σε AMD καρτα να μην κάνει τίποτα από όλα αυτά.

Το οτι δημιουργείται Flickering ενώ η ίδια η Dell στο επίσημο site της την έχει ως flickerfree μετράει στην εγγύηση της καθόλου?

το flicker free είναι για το pwm lighting

Γενικά το οτι τα VA έχουν flickering στο freesync δεν ξέρω πως δεν το αναφέρει κανένας reviewer. Πιο γνωστό έγινε με την g7 η οποία ήταν η πρώτη γρήγορη VA και ξαφνικά είδαν όλοι οτι έχει flickering. Και τι έκανε η samsung? έβαλε frame skipping οπότε πρακτικά δεν έχεις freesync ας γράφει "on"

4 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

το flicker free είναι για το pwm lighting

Γενικά το οτι τα VA έχουν flickering στο freesync δεν ξέρω πως δεν το αναφέρει κανένας reviewer. Πιο γνωστό έγινε με την g7 η οποία ήταν η πρώτη γρήγορη VA και ξαφνικά είδαν όλοι οτι έχει flickering. Και τι έκανε η samsung? έβαλε frame skipping οπότε πρακτικά δεν έχεις freesync ας γράφει "on"

Πιθανως τα reviews να ειναι sponsored κ να κρυβουν καποια μειονεκτηματα που μπορει αλλος να μην τα αντιλαμβανεται καν.

Στην περιπτωση της G7 μπορει να ηταν τοσο εντονο που να μην μπορουσαν να το κρυψουν.

Εγω ουτε απ το λογο αντιθεσης ενθουσιαστηκα σε σχεση με την προηγουμενη οθονη μου παντως.

Σιγουρα υπαρχει διαφορα στα χρωματα αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση αυτα τα "εκπληκτικα μαυρα" και τα "ζωντανα χρωματα" που περιγραφουν στα reviews κλπ κλπ..

Το μονο που αξιζει ειναι ο ρυθμος ανανεωσης 165hz που τον βρισκεις και σε ΤΝ ετσι κ αλλιως και μαλιστα χωρις ghosting - smearing - flickering κλπ..

Τι να την κανω εγω την ωραια εικονα με τα χρωματα και τα μαυρα οταν με το που παω να παιξω θολωνει το περιβαλλον κ κουραζει τα ματια μου και με ζαλιζει.

Ισως η πιο σταθερη επιλογη για gaming τελικα να ειναι ακομα τα TN αλλα δεν εχει πανω απο 27". Η διαφορα ποιοτητας χρωματων που θυσιαζεται δεν ειναι τοσο μεγαλη και κερδιζεις πολλα πραγματα επιπλεον.

Εκτος κ αν τελικα φταιει το οτι δεν εχω AMD καρτα αλλα θα φαινονταν οταν εκλεισα το freeaync αυτο.

Ευχαριστω παντως για τη βοηθεια σας.

1 λεπτό πριν, Sapounos είπε

Πιθανως τα reviews να ειναι sponsored κ να κρυβουν καποια μειονεκτηματα που μπορει αλλος να μην τα αντιλαμβανεται καν.

Στην περιπτωση της G7 μπορει να ηταν τοσο εντονο που να μην μπορουσαν να το κρυψουν.

Εγω ουτε απ το λογο αντιθεσης ενθουσιαστηκα σε σχεση με την προηγουμενη οθονη μου παντως.

Σιγουρα υπαρχει διαφορα στα χρωματα αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση αυτα τα "εκπληκτικα μαυρα" και τα "ζωντανα χρωματα" που περιγραφουν στα reviews κλπ κλπ..

Το μονο που αξιζει ειναι ο ρυθμος ανανεωσης 165hz που τον βρισκεις και σε ΤΝ ετσι κ αλλιως και μαλιστα χωρις ghosting - smearing - flickering κλπ..

Τι να την κανω εγω την ωραια εικονα με τα χρωματα και τα μαυρα οταν με το που παω να παιξω θολωνει το περιβαλλον κ κουραζει τα ματια μου και με ζαλιζει.

Ισως η πιο σταθερη επιλογη για gaming τελικα να ειναι ακομα τα TN αλλα δεν εχει πανω απο 27". Η διαφορα ποιοτητας χρωματων που θυσιαζεται δεν ειναι τοσο μεγαλη και κερδιζεις πολλα πραγματα επιπλεον.

Εκτος κ αν τελικα φταιει το οτι δεν εχω AMD καρτα αλλα θα φαινονταν οταν εκλεισα το freeaync αυτο.

Ευχαριστω παντως για τη βοηθεια σας.

αν δεν σε ενοχλεί το glow, τα ips έχουν πιάσει τα TN σε ταχύτητα και με πολύ ανώτερη ποιότητα εικόνας. 

5 ώρες πριν, Sapounos είπε

Δοκίμασε εάν μπορείς ΧΩΡΙΣ Freesync στα 60 Hertz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, konlift είπε

Δοκίμασε εάν μπορείς ΧΩΡΙΣ Freesync στα 60 Hertz

Παιχνίδι: Jurassic World Evolution.

Τελείως τυχαία επιλογή επειδή το παίζω αυτόν τον καιρό.

60hz Freesync ON

60hz Freesync OFF

164hz Freesync ON

165hz Freesync OFF

Επαναλαμβάνω είναι από κινητό τραβηγμένα δεν είναι τόσο έντονο όσο το δείχνει το κινητό.

Είναι ενα 20%-30% περίπου καλύτερο με γυμνό μάτι όπως το βλέπω εγώ.

Παρόλα αυτά το αντιλαμβάνομαι χωρίς να το αναζητήσω και κουράζονται τα μάτια μου.

Σαν να με ζαλίζει κάπως.

Επεξ/σία από Sapounos

Εκτός της επιλογής 60Hz χωρίς freesync, τα υπόλοιπα δεν φαίνονται άσχημα. Εφόσον λες πως από κοντά είναι καλύτερο, πιστεύω πως είναι οκ. Μήπως παίζει ρόλο και το μέγεθος της οθόνης; Δηλαδή μήπως σε κουράζει λόγω μεγέθους; Πες μας εντυπώσεις γενικά για την ποιότητα της εικόνας!!!

36 λεπτά πριν, konlift είπε

Εκτός της επιλογής 60Hz χωρίς freesync, τα υπόλοιπα δεν φαίνονται άσχημα. Εφόσον λες πως από κοντά είναι καλύτερο, πιστεύω πως είναι οκ. Μήπως παίζει ρόλο και το μέγεθος της οθόνης; Δηλαδή μήπως σε κουράζει λόγω μεγέθους; Πες μας εντυπώσεις γενικά για την ποιότητα της εικόνας!!!

Εχω παραθεσει κι αλλα βιντεο στην πρωτη σελιδα αν θες να δεις κ τα αλλα.

Ειναι απο αλλα παιχνιδια.

Μπορει να φταιει το μεγεθος και η αναλυση ή και η απόσταση (50cm περίπου μιας και όλο γραφείο έχει 60cm πλάτος).

Δυστυχως δεν εχω αλλο μετρο συγκρισης, ούτε καν κάποιον με παρόμοια εμπειρία που μπορεί να έρθει να δει.

Μονο την παλια μου οθονη LG W2442P και την τηλεοραση μου που ειναι 55" 4K IPS και οποτε εχω βαλει εκει παιχνιδι δεν ειχα θεμα ουτε φυσικά με την παλιά μου οθόνη.

Οποτε συγκρινοντας τη με αυτες τις 2, οντως σαν VA ειναι ενα σκαλι πιο πανω σε χρωματα και μαυρα αλλα κατα τη δικη μου γνωμη και το δικο μου ματι οχι κατι εξωφρενικο οπως ειναι μια OLED. Ουτε καν πλησιαζει και δεν πιστεύω ότι αξίζει να θυσιάσεις response time και όλα τα υπόλοιπα αρνητικά που έχουν για να αγοράσεις VA.

Όσον αφορά τις γωνιες θεασης ειναι κάτι ενδιαμεσο σε TN και IPS. Χαλανε ναι μεν αλλά όχι πολύ. Όταν κάθεσαι ακριβώς στο κέντρο και είναι και 2cm περίπου το κέντρο της οθόνης πιο πάνω απ το μάτι σου είναι το τέλειο. Δεν βλέπω ούτε glow ούτε bleed σε τελείως μαύρο φόντο.

Το HDR επίσης είναι ανάλογα το παιχνίδι. Αν το παιχνίδι έχει ρυθμίσεις HDR και κάνει καλό calibration (assassins creed odyssey) φαίνεται αρκετά πιο ωραία.. Στα windows είναι σίχαμα και γενικά σε όσα παιχνίδια έχουν απλα να ενεργοποιήσεις το HDR και όχι κάτι πιο advanced. Πάλι το HDR δεν είναι λόγο για αγορά για μένα.

BTW επειδή δεν έχω κάποιον Calibrator τύπου spyderX γνωρίζει κανείς πως μπορώ να κάνω calibrate την οθόνη μου όσο το δυνατόν καλύτερα γιατί μέχρι στιγμής έχω πάρει ρυθμίσεις από το rtings.

3 ώρες πριν, Sapounos είπε

Εχω παραθεσει κι αλλα βιντεο στην πρωτη σελιδα αν θες να δεις κ τα αλλα.

Καλημερα φιλε μου. Εχω ακριβως την ιδια οθονη εγω αντιμετωπιζω ενα αλλο θεμα. Οταν βλεπεις βιντεο/ταινια,σειρα σου κανει εμφανες αρκετα στα ματια σου ενα σπασιμο στο πισω μπακραουντ καθως βλεπεις στο  περιγραμμα (Juddering)? Κι στα παιχνιδια στα τοπια πισω σαν ενα μικρο ghosting με λιγα λογια αλλα οχι μαυριλα. Παρολαυτα εγω δν εχω αντιληφθει αυτο που λες πιο πολυ το σπασιμο στο μπακραουντ σε οριζοντια μετακινηση

14 ώρες πριν, Vigilante1319 είπε

Καλημερα φιλε μου. Εχω ακριβως την ιδια οθονη εγω αντιμετωπιζω ενα αλλο θεμα. Οταν βλεπεις βιντεο/ταινια,σειρα σου κανει εμφανες αρκετα στα ματια σου ενα σπασιμο στο πισω μπακραουντ καθως βλεπεις στο  περιγραμμα (Juddering)? Κι στα παιχνιδια στα τοπια πισω σαν ενα μικρο ghosting με λιγα λογια αλλα οχι μαυριλα. Παρολαυτα εγω δν εχω αντιληφθει αυτο που λες πιο πολυ το σπασιμο στο μπακραουντ σε οριζοντια μετακινηση

Νομιζω πως απλα περιγραφεις με καλυτερο τροπο αυτο που περιγραφω κ εγω. Μια θολουρα στο περιβαλλον σαν να ειναι 2 πανομοιοτυπες εικονες η μια μεσα στην αλλη με μια αποσταση 1-2 πιξελ μεταξυ τους κ να δημιουργειται αυτο το πραγμα.

1 ώρα πριν, Sapounos είπε

Νομιζω πως απλα περιγραφεις με καλυτερο τροπο αυτο που περιγραφω κ εγω. Μια θολουρα στο περιβαλλον σαν να ειναι 2 πανομοιοτυπες εικονες η μια μεσα στην αλλη με μια αποσταση 1-2 πιξελ μεταξυ τους κ να δημιουργειται αυτο το πραγμα.

Αυτος που λες ακριβως σαν εχουν μια αποσταση τα πιξελ και να δημιουργειται αστραπιαια ενα διπλο ειδωλο τα βουνο ας πουμε αλλα οχι μαυριλα και θολωμα ακριβως. Δεν με νοιαζει τοσο ειδικα με κοντρολερ ειναι πιο σμουθ η εναλλαγη εικονας. Με ποντικη ομως κανει σπασιμο στην αισθηση. Πιο πολυ με ενοχλει στα βιντεο εκει κανει πολυ μπαμ που ειναι χαμηλα τα καρε. Γιατι ξαφνικα αρχισε να με ενοχλει και να το παρατηρω. Εκτος αν ειναι ολα στο κεφαλι μου η κοβει το ματι μου καλυτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...