Sapounos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά. Έχω την DELL S3220DGF και στα παιχνίδια υπάρχει ghosting το οποίο με ενοχλεί. Όταν κουνάω το mouse θολώνει το περιβάλλον γύρω μου για όση ώρα το κουνάω ειδικά όταν υπάρχει πολλή λεπτομέρεια με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να κουράζονται τα μάτια μου. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι πρόβλημα της οθόνης ή απλα έτσι είναι τα VA γιατι την αγόρασα διαβάζοντας κριτικές που έλεγαν ότι έχει σχετικά μικρό response time σε σχέση με άλλα panel του ίδιου τύπου και ότι το ghosting που έχει είναι λίγο αλλά εγώ έχω πρόβλημα και σε μικρά και σε μεγάλα fps. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανεβάσω κάποιο βίντεο και να το δείτε εδώ να μου πείτε τη γνώμη σας? Γιατί δεν έχω και άλλη εμπειρία απο τέτοια panel οπότε ίσως κάνω και λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pogchamp Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα, googlare smearing, δες το στο youtube, πες μας αν μοιάζει με αυτό! Ειναι το πιο σύνηθες πρόβλημα σε VA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sapounos είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω την DELL S3220DGF και στα παιχνίδια υπάρχει ghosting το οποίο με ενοχλεί. Όταν κουνάω το mouse θολώνει το περιβάλλον γύρω μου για όση ώρα το κουνάω ειδικά όταν υπάρχει πολλή λεπτομέρεια με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να κουράζονται τα μάτια μου. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι πρόβλημα της οθόνης ή απλα έτσι είναι τα VA γιατι την αγόρασα διαβάζοντας κριτικές που έλεγαν ότι έχει σχετικά μικρό response time σε σχέση με άλλα panel του ίδιου τύπου και ότι το ghosting που έχει είναι λίγο αλλά εγώ έχω πρόβλημα και σε μικρά και σε μεγάλα fps. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανεβάσω κάποιο βίντεο και να το δείτε εδώ να μου πείτε τη γνώμη σας? Γιατί δεν έχω και άλλη εμπειρία απο τέτοια panel οπότε ίσως κάνω και λάθος. υπόλοιπο μηχάνημα , η ανάλυση είναι απαιτητική και θες γερό μηχάνημα? Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2021 από jgeorgiou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sapounos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 17 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε υπόλοιπο μηχάνημα , η ανάλυση είναι απαιτητική και θες γερό μηχάνημα? Ryzen 3600x RAM32gb 3600mhz Nvidia rtx 2060super Εχω μια υπονοια οτι ισως να φταιει το οτι εχω nvidia και οχι amd καρτα μιας και η οθονη ειναι freesync αλλα παλι ολοι λενε οτι το gsync λειτουργει απροβληματιστα. Θελεις κατι αλλο απο χαρακτηριστικα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Sapounos είπε υπάρχει ghosting 1) βρες video με το πρόβλημα σου να καταλάβουμε 2) με HDMI έχεις συνδέσει την οθόνη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sapounos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε 1) βρες video με το πρόβλημα σου να καταλάβουμε 2) με HDMI έχεις συνδέσει την οθόνη? Display Port εχω 1.4 για τα 165hz. και την εχω περιπου στα 40-50cm αποσταση. Ισως να ειναι ετσι τα VA γενικως κ τελικα απλα να μη με βολευει καθολου αυτο που βλεπω αλλα δεν εχω την κριση να καταλαβω γιατι δεν εχω δει αλλο VA απο κοντα. Θα τραβηξω βιντεο και μολις εχω ετοιμο το πιο καλο που να αποτυπωνει πληρως αυτο που βλεπω θα το παραθεσω εδω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 23 λεπτά πριν, Sapounos είπε Display Port εχω 1.4 για τα 165hz. και την εχω περιπου στα 40-50cm αποσταση. Ισως να ειναι ετσι τα VA γενικως κ τελικα απλα να μη με βολευει καθολου αυτο που βλεπω αλλα δεν εχω την κριση να καταλαβω γιατι δεν εχω δει αλλο VA απο κοντα. Θα τραβηξω βιντεο και μολις εχω ετοιμο το πιο καλο που να αποτυπωνει πληρως αυτο που βλεπω θα το παραθεσω εδω. εχω το βιντεο πάντα έτοιμο από VA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sapounos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Στις 12/1/2021 στις 12:45 ΠΜ, Sakiz105 είπε εχω το βιντεο πάντα έτοιμο από VA Το κάνει και αυτο αλλα οχι τοσο εντονα όπως φαίνεται στο βίντεο. Το κάνει όταν υπάρχει λεπτομέρια με γραμμές πολλα χόρτα κλπ. https://streamable.com/mrocmx https://streamable.com/ut121g Γυρω στα 80fps τρεχουν και τα 2 το ενα ειναι το Jurassic World evolution Και το αλλο το Witcher 3 Δεν ειναι τοσο χαλια οσο φαινεται απο το κινητο. Για καποιον λογο το κινητο τα κανει και φαινονται ενα 20% χειροτερα. Αν δεν ικανοποιηστε απο αυτα τα βιντεο μπορω να τραβηξω άλλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 η dell ειναι γρηγορότερη από το βιντεο με το skyrim. Ωστόσο εσύ έχεις flickering όχι ghosting (νμζ, εκτος αν ειναι απο το κινητό έτσι). Κλείσε το gsync/freesync. Δεν λειτουργει καλά στα VA. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sapounos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Sakiz105 είπε η dell ειναι γρηγορότερη από το βιντεο με το skyrim. Ωστόσο εσύ έχεις flickering όχι ghosting (νμζ, εκτος αν ειναι απο το κινητό έτσι). Κλείσε το gsync/freesync. Δεν λειτουργει καλά στα VA. Θα το κλεισω αλλα ποιο το νοημα να εχει gsync freesync κ να μη δουλευει σωστα? Το flickering δεν ειναι αυτο που τρεμοπαιζει λιγο? Αυτο μου το κανει στο loading screen οχι σε ολα τα παιχνιδια. Αλλα μεσα στα παιχνιδια δεν παρατηρω τιποτα εκτος κ αν ειναι ολο αυτο που συμβαινει και για το οποιο εχω ανοιξει ολοκληρο θεμα.😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, Sapounos είπε Θα το κλεισω αλλα ποιο το νοημα να εχει gsync freesync κ να μη δουλευει σωστα? Το flickering δεν ειναι αυτο που τρεμοπαιζει λιγο? Αυτο μου το κανει στο loading screen οχι σε ολα τα παιχνιδια. Αλλα μεσα στα παιχνιδια δεν παρατηρω τιποτα εκτος κ αν ειναι ολο αυτο που συμβαινει και για το οποιο εχω ανοιξει ολοκληρο θεμα.😁 και αυτο φλικεριν ειναι. Ο λογος που εχει freesync ειναι επειδη μπορεί να το κάνει. Ωστοσο τα va εχουν θεμα επειδη ειναι ευαίσθητα στις αλλαγες voltage και ανεβοκατεβαζουν φωτεινότητα. Αν δοκιμάσεις να κλειδώσεις τα fps χωρίς να πέφτουν (πχ 70 καρφωτό) θα δεις δεν θα ειναι τοσο αισθητό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sapounos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Απενεργοποιησα το Freesync, σταματησε να κανει flickering στο Loading Screen αλλα η ποιοτητα στο environment οταν κουναω το mouse παραμενει η ιδια αυτη θολουρα. Διαβασα οτι μεσω ενος προγραμματος, του CRU αλλαζεις το Freesync Range απο 48-164 σε 80-164 και το flicker δεν ειναι τοσο αντιληπτο. Πραγματι το εκανα και επιασε (δεν ηταν τοσο εντονο το flicker στο loading screen )αλλα η ποιοτητα παλι εμεινε η ιδια πανω στην κινηση οποτε δεν πιστευω οτι ειναι flickering. Παραθετω αλλα 2 βιντεο τελευταια https://streamable.com/jijbcw https://streamable.com/0rphon Το πρωτο βιντεο ειναι ενα 5% χειροτερο απο οτι το βλεπω εγω με γυμνο ματι ενω το δευτερο ειναι παλι ενα 20% χειροτερο απ οτι ειναι πραγματικα. Δεν κανουν τοσο μεγαλη ουρα τα φωτα στην πορτα αλλα παρολα αυτα υπαρχει θεμα χωρις να χρειαστει να το προσεξεις για να το αντιληφθεις. Δεν ξερω αν φταιει οτι ειναι μεγαλο monitor υψηλη αναλυση και υψηλα fps και δεν εχω συνηθησει εδω και 10 μηνες (ακομα;;), μιας και το συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι κολλημενο στα 164fps/hz (Alien Isolation) συνεχεια η απλα ειμαι πολυ ψειρας και με ενοχλουν ολα. Παντως με το προηγουμενο Monitor μου (12 χρονων LG W2442P) το οποιο εδωσα στον αδερφο μου που δεν ηταν καν LED δεν ειχα τετοια θεματα. Ουτε tearing παρολο που δεν εχει VRR τεχνολογια ουτε τιποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Sapounos είπε Απενεργοποιησα το Freesync, σταματησε να κανει flickering στο Loading Screen αλλα η ποιοτητα στο environment οταν κουναω το mouse παραμενει η ιδια αυτη θολουρα. Διαβασα οτι μεσω ενος προγραμματος, του CRU αλλαζεις το Freesync Range απο 48-164 σε 80-164 και το flicker δεν ειναι τοσο αντιληπτο. Πραγματι το εκανα και επιασε (δεν ηταν τοσο εντονο το flicker στο loading screen )αλλα η ποιοτητα παλι εμεινε η ιδια πανω στην κινηση οποτε δεν πιστευω οτι ειναι flickering. Παραθετω αλλα 2 βιντεο τελευταια https://streamable.com/jijbcw https://streamable.com/0rphon Το πρωτο βιντεο ειναι ενα 5% χειροτερο απο οτι το βλεπω εγω με γυμνο ματι ενω το δευτερο ειναι παλι ενα 20% χειροτερο απ οτι ειναι πραγματικα. Δεν κανουν τοσο μεγαλη ουρα τα φωτα στην πορτα αλλα παρολα αυτα υπαρχει θεμα χωρις να χρειαστει να το προσεξεις για να το αντιληφθεις. Δεν ξερω αν φταιει οτι ειναι μεγαλο monitor υψηλη αναλυση και υψηλα fps και δεν εχω συνηθησει εδω και 10 μηνες (ακομα;;), μιας και το συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι κολλημενο στα 164fps/hz (Alien Isolation) συνεχεια η απλα ειμαι πολυ ψειρας και με ενοχλουν ολα. Παντως με το προηγουμενο Monitor μου (12 χρονων LG W2442P) το οποιο εδωσα στον αδερφο μου που δεν ηταν καν LED δεν ειχα τετοια θεματα. Ουτε tearing παρολο που δεν εχει VRR τεχνολογια ουτε τιποτα. τώρα ναι, δεν έχεις flickerin, αυτό είναι black smearing και είναι θέμα VA. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sapounos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Αρα η οθονη δεν εχει προβλημα και ειναι γενικως οτι VA και να παρω το ιδιο? Υπαρχει καποιος τροπος να το διορθώσω/ελαχιστοποιησω? Συνήθως απενεργοποιω το motion blur και φαινεται καλυτερα. Και σε παιχνιδια σκοτεινα συνηθως βαζω το overdrive απο fast σε extreme αλλα μετα το γυρνω ξανα σε fast γιατι εχει overshoot οποδηποτε αλλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, Sapounos είπε Αρα η οθονη δεν εχει προβλημα και ειναι γενικως οτι VA και να παρω το ιδιο? Υπαρχει καποιος τροπος να το διορθώσω/ελαχιστοποιησω? Συνήθως απενεργοποιω το motion blur και φαινεται καλυτερα. Και σε παιχνιδια σκοτεινα συνηθως βαζω το overdrive απο fast σε extreme αλλα μετα το γυρνω ξανα σε fast γιατι εχει overshoot οποδηποτε αλλου. το μονο va που ειναι γρήγορο ειναι το g7/g9. Αλλά και αυτό έχει black smearing σε σχέση με νέα ips Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα