Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Τις υπέρογκες χρεώσεις των σύντομων τις έχουμε καταλάβει όλοι φαντάζομαι. Αν όμως πχ θες μια ερώτηση για ΙΚΑ/ΕΦΚΑ για πολύ κόσμο το 1555 για παράδειγμα είναι μονόδρομος. Αυτό φαίνεται και από την αναμονή που μπορεί να φτάσει 50 λεπτά. Σε περίοδο καραντίνας για παράδειγμα αν θες να κλείσεις ραντεβού, αφού δεν εξυπηρετείσαι αλλιώς, και έχεις μια ερώτηση(πχ σε ποιο υποκατάστημα πρέπει να πας )είτε παίρνεις το ρίσκο να χάσεις μια μέρα και να πας τσάμπα σε έναν δημόσιο χώρο με ο,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό ή παίρνεις τηλέφωνο στο 1555 και τρως την ταρίφα των 0,33ευρω/λεπτό κάποιων ή των 0,5ευρω/λεπτών της πρωταθλήτριας στην αισχροκέρδεια Nova(ο ΟΤΕ εφαρμόζει την αστική χρέωση).

Η Νova μάλιστα ανακοίνωσε την ανατιμολόγηση εν μέσω καραντίνας πράγμα που την κάνει ακόμη πιο εξόφθαλμη την αισχροκέρδεια. Από πολλές απόψεις μπορεί να είναι καλυμμένοι αλλά το έχει κυνηγήσει κανείς με συνήγορο καταναλωτή ή καταγγελία ΕΕΤΤ?

ΥΓ.Για όποιον βρεθεί στο δίλημμα κάποια υποκαταστήματα σίγουρα απαντάν στα μέιλ τους όπως έμαθα κατόπιν εορτής αλλά και πάλι είναι ανήθικες αυτές οι χρεώσεις εν μέσω καραντίνας. 

• Like 1
Δημοσ.

Ποτέ δεν κατάλαβα τι όφελος έχουν τα πενταψήφια αν είναι να πληρώνει ο άλλος τα μαλλιοκέφαλά του. Τα λεφτά ποιος τα τσεπώνει; Το δημόσιο και ο πολίτης τι όφελος έχουν πέρα από το ευκολομνημόνευτο νούμερο, που πλέον με το ίντερνετ είναι σχεδόν ανούσιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι απλό, το δημόσιο χρειάζεται τηλεφωνικό κέντρο και τηλεφωνική εξυπηρέτηση. Δίνουν την δουλειά σε εταιρεία έξω, νοικιάζουν ένα ολιγοψηφιο νούμερο που 'βολεύει' τον κόσμο να το θυμάται και οι εταιρείες κάνουν την εξυπηρέτηση με την χρονοχρέωση.

Κοινώς, πληρώνουμε τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά αν θέλεις να έρθεις σε επικοινωνία θα πληρώσεις έξτρα τον χρόνο τους.

Η 'άμεση' λύση για ραντεβού, είναι η συμφωνία του κράτους με την 'πρόταση' από εξωτερική εταιρεία για να παρέχει τις υπηρεσίες της.

Όπως και να έχει σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν και τα τηλέφωνα που μπορεί να σου απάντησουν αν είσαι 'τυχερός'. Μια Φανουροπιτα ίσως πιάσει.

1 ώρα πριν, tcktcktck είπε

ΙΚΑ/ΕΦΚΑ

Για ερωτήσεις δοκίμασε να πάρεις τηλέφωνα σε υποκατάστημα άλλων πόλεων με λιγότερο κόσμο. Νομίζω έκαναν και μια online πλατφόρμα για τα ραντεβού, όπου ζητάς το ραντεβού και σου λένε πότε μπορούν.

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θίγεις πολύ σωστό θέμα φίλε μου. Απαράδεκτη τακτική.

Συγγενής μου που δε γνώριζε πλήρωσε 6€ στο τηλέφωνο για να κλείσει ένα ραντεβού για εξετάσεις...

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ.
12 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Όπως και να έχει σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν και τα τηλέφωνα που μπορεί να σου απάντησουν αν είσαι 'τυχερός'. Μια Φανουροπιτα ίσως πιάσει.

Για ερωτήσεις δοκίμασε να πάρεις τηλέφωνα σε υποκατάστημα άλλων πόλεων με λιγότερο κόσμο. Νομίζω έκαναν και μια online πλατφόρμα για τα ραντεβού, όπου ζητάς το ραντεβού και σου λένε πότε μπορούν.

Σχετικά με το ραντεβού ήθελα να ρωτήσω και τελικά καλά έπραξα αφού πρέπει να έχουν μετακινήσει κόσμο και από κει που με εξυπηρετούσε η Αγία Παρασκευή πλέον με έχουν Χαλάνδρι. Στο Χαλάνδρι βρήκα άνθρωπο που είχε κλείσει ραντεβού Αγία Παρασκευή και τον έδιωξαν. Σε μια συνηθισμένη περίοδο απλά κλείνεις το ραντεβού και βριζεις τη γραφειοκρατεία. Όταν πεθαίνει κόσμος όμως πρέπει να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση και δεν μπορεί να χρεώνεις την κλήση στον ΕΦΚΑ σαν τηλεγνωριμία.

Να ξέρετε γενικά ότι η Αγία Παρασκευή μου απάντησε σε mail απλά τους πήρε κανα δυο μέρες και είχα πάρει ήδη το τηλέφωνο αφού ήταν κάτι επείγον.

11 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Θίγεις πολύ σωστό θέμα φίλε μου. Απαράδεκτη τακτική.

Συγγενής μου που δε γνώριζε πλήρωσε 6€ στο τηλέφωνο για να κλείσει ένα ραντεβού για εξετάσεις...

Τυχερός/τυχερή. Η δική μου κλήση κράτησε 45 λεπτά περίπου μαζί με την αναμονή(πάνω από 40 λεπτά αναμονής) οπότε η χρέωση ξεπέρασε το μηνιαίο μου πάγιο.

• Like 1
Δημοσ.

Η απάντηση που σου έδωσε ο ΣτΠ στην καταγγελία που έκανες για τις χρεώσεις δημοσίου φορέα (που δεν συμφωνείς) ποια είναι;
Η απάντηση που σου έδωσε η ΕΕΤΤ στην καταγγελία που έκανες για τις χρεώσεις ιδιωτικού telco φορέα, πχ. nova (που δεν συμφωνείς) ποια είναι;

Ή απλά ανοίχτηκε το θέμα για να γκρινιάζει και να λέει ο καθένας τον πόνο του, ως είθισται στο "μπλα μπλα", χωρίς καμία ουσία;

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, tcktcktck είπε

Από πολλές απόψεις μπορεί να είναι καλυμμένοι αλλά το έχει κυνηγήσει κανείς με συνήγορο καταναλωτή ή καταγγελία ΕΕΤΤ?

2 λεπτά πριν, l337 είπε

Η απάντηση που σου έδωσε ο ΣτΠ στην καταγγελία που έκανες για τις χρεώσεις δημοσίου φορέα (που δεν συμφωνείς) ποια είναι;
Η απάντηση που σου έδωσε η ΕΕΤΤ στην καταγγελία που έκανες για τις χρεώσεις ιδιωτικού telco φορέα, πχ. nova (που δεν συμφωνείς) ποια είναι;

Ή απλά ανοίχτηκε το θέμα για να γκρινιάζει και να λέει ο καθένας τον πόνο του, ως είθισται στο "μπλα μπλα", χωρίς καμία ουσία;

Κοίτα είμαι στη φάση που περιμένω απάντηση του παρόχου  ώστε να μπορώ να κάνω καταγγελία και αναρωτιέμαι αν έχει κάνει άλλος ως τώρα και είχε απάντηση. Σε βλέπω πολύ αγανακτισμένο αν και ξέρεις ότι δεν είναι υποχρεωτικό να διαβάζεις τα θέματα του μπλα μπλα

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, tcktcktck είπε

Σχετικά με το ραντεβού ήθελα να ρωτήσω και τελικά καλά έπραξα αφού πρέπει να έχουν μετακινήσει κόσμο και από κει που με εξυπηρετούσε η Αγία Παρασκευή πλέον με έχουν Χαλάνδρι. Στο Χαλάνδρι βρήκα άνθρωπο που είχε κλείσει ραντεβού Αγία Παρασκευή και τον έδιωξαν. Σε μια συνηθισμένη περίοδο απλά κλείνεις το ραντεβού και βριζεις τη γραφειοκρατεία. Όταν πεθαίνει κόσμος όμως πρέπει να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση και δεν μπορεί να χρεώνεις την κλήση στον ΕΦΚΑ σαν τηλεγνωριμία.

Να ξέρετε γενικά ότι η Αγία Παρασκευή μου απάντησε σε mail απλά τους πήρε κανα δυο μέρες και είχα πάρει ήδη το τηλέφωνο αφού ήταν κάτι επείγον.

Τυχερός/τυχερή. Η δική μου κλήση κράτησε 45 λεπτά περίπου μαζί με την αναμονή(πάνω από 40 λεπτά αναμονής) οπότε η χρέωση ξεπέρασε το μηνιαίο μου πάγιο.

Πάντως για ραντεβού στο ΙΚΑ γίνεται και online από εδώ:
http://www.idika.gr/pfy/ηλεκτρονικα-ραντεβου.html

7 λεπτά πριν, l337 είπε

Θα αναρτώνται μόνο Διατριβές πλέον...

Γι' αυτό το λένε "Μπλα Μπλα". 🙄

Δημοσ.
1 minute ago, tcktcktck said:

Κοίτα είμαι στη φάση που περιμένω απάντηση του παρόχου  ώστε να μπορώ να κάνω καταγγελία και αναρωτιέμαι αν έχει κάνει άλλος ως τώρα και είχε απάντηση. Σε βλέπω πολύ αγανακτισμένο αν και ξέρεις ότι δεν είναι υποχρεωτικό να διαβάζεις τα θέματα του μπλα μπλα

Καμία αγανάκτιση από μεριάς μου. Και σε ξαναρωτάω, καταγγελία στον ΣτΠ έκανες; και τι σου απάντησε (screenshot);
Διότι όλα τ' άλλα είναι ανούσια (χωρίς νόημα) και απλά κάνετε ψυχοθεραπεία.

4 minutes ago, DownUNDERground said:

Θα αναρτώνται μόνο Διατριβές πλέον...

Γι' αυτό το λένε "Μπλα Μπλα". 🙄

Είσαι παλιό μέλος σε forum.
Θα περίμενα να μην πέφτεις στην παγίδα του red herring.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...