zoranb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Θέλω να ξοδέψω ελάχιστα χρήματα για να συνδέσω 2 παλιούς EIDE δίσκους που έχω και αναρωτιόμουν για να μην αγοράζω enclosures κλπ. εάν μπορώ να πάρω μόνω τις καλωδιώσεις και τη πλακέτα με τα τσιπάκια κ τις θύρες για να κάνω την ταρζανιά. Έλεγα μπας κ υπάρχει κάτι σχετικό στο ebay αλλά δεν ξέρω πώς να το ζητήσω.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, zoranb είπε Θέλω να ξοδέψω ελάχιστα χρήματα για να συνδέσω 2 παλιούς EIDE δίσκους που έχω και αναρωτιόμουν για να μην αγοράζω enclosures κλπ. εάν μπορώ να πάρω μόνω τις καλωδιώσεις και τη πλακέτα με τα τσιπάκια κ τις θύρες για να κάνω την ταρζανιά. Έλεγα μπας κ υπάρχει κάτι σχετικό στο ebay αλλά δεν ξέρω πώς να το ζητήσω. Που θες να τους συνδέσεις;
zoranb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Kάτι σαν αυτό ψάχνω μάλλον Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2021 από zoranb
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Έχω ένα τέτοιο. Το είχα πάρει 3€. Νομίζω Powertech. Για όσο το χρησιμοποίησα δούλεψε κανονικά. 1
zoranb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Πώς ονομάζεται κάτι τέτοιο, τί περιγραφή έχει για να το αναζητήσω;
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 https://www.skroutz.gr/c/906/aksesouar-sklhrwn-diskoi.html?keyphrase=ide+to+sata&order_by=pricevat&order_dir=asc 1
zoranb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Οι 2.5" δίσκοι είναι οκ, αλλά οι 3.5" που χρειάζονται τροφοδοσία; Σε iMac θέλω να τους συνδέσω, οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο να βρω πως θα τους τροφοδοτήσω με ρεύμα!
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Ο αντάπτορας -σαν αυτό που βάλατε πάνω- τροφοδοτείται από την άσπρη φύσσα άκρη αριστερά με το καλώδιο του Floppy. Αν το τροφοδοτικό σας δεν έχει τροφοδοσία Floppy η συσκευασία περιλαμβάνει αντάπτορα από molex σε (2 pin) floppy. Συνδέετε το 40 pin IDE στο δίσκο, με το molex του τροφοδοτικού συνδέεται το δίσκο, με το Sata 7 pin συνδέετε τον αντάπτορα (δεν θυμάμαι σε ποιο από τα 2 sata) και μετά στη μητρική και έτοιμος! * Είχε ανοίξει πριν μήνες ακριβώς το ίδιο θέμα. Αν το βρω θα το προοθήσω.
zoranb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχε υπόψη όμως φίλε, πως η Ταρζανιά πρόκειται να γίνει σε iMac Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2021 από zoranb
zoranb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Από Mac δεν γνωρίζω... Δεν είναι σαν τα κουτιά των PC's που υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα ενδότερα... χμμμ γίνεται και όλο πιό δύσκολο το θέμα μου φαίνεται! 😕
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Κάποιο PC γνωστού σας να δοκιμάσετε εκεί;
zoranb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μπα... στον iMac πρέπει να μπουν, δεν είναι θέμα δοκιμής.
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δηλαδή αναγνωρίζονται μόνο από Mac λογισμικό. Τότε θα πρέπει να δώσετε ένα 15άρι για USB to IDE.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα