Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο ηχείων 2.1 σε δωμάτιο.

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Στις γιορτές αγόρασα για το δωμάτιό μου τα ηχεία της Edifier XM6BT 2.1. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την απόδοση τους και για την δουλειά που τα ήθελα (trap music) ωστόσο έχω παρατηρήσει ότι μάλλον για να βοηθήσω να αποδώσουν ακόμα καλύτερα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους πρέπει να είναι τοποθετημένα σε ένα σωστό σημείο. Τα έχω τοποθετήσει ακριβώς απέναντι μου στο ύψος στους στήθους μου (είμαι 1,84) μέσα σε μια βιβλιοθήκη. Έχω παρατηρήσει πως όταν στέκομαι δίπλα από την βιβλιοθήκη το μπάσο ακούγεται πιο καλά στο αυτή μου απ' ότι όταν κάθομαι απέναντι στο κρεβάτι. Επίσης, ενώ παίζουν αν βρίσκομαι εκτός δωματίου και συγκεκριμένα δύο μέτρα πριν την πόρτα του δωματίου μου, το μπάσο ακούγεται ακόμα καλύτερα ενώ όταν βρίσκομαι στο σαλόνι, σχεδόν δλδ 6 μέτρα μακριά ακούγεται σαν να βαρανε στο δωμάτιό μου ηχεία από κλαμπ ενώ επίσης μπορώ να ακούω χαμηλά μπάσα που μέσα στο δωμάτιο δεν τα διακρίνω. Να αναφέρω ότι δεν είμαι φαν τον υψηλών εντάσεων. Τα ηχεία παίζουν μόλις στο 20 με 25% της έντασης τους. Με δεδομένο ότι το δωμάτιο μου είναι 3x3 καθαρός χώρος πως μπορώ να το τοποθετήσω; Πρέπει τον subwoofer να πάει οπωσδήποτε πάτωμα; Και επιπλέον ισχύει και για τα συγκεκριμένα ηχεία ότι σιγά σιγά θα στρώσουν;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Chrisito είπε

Κανένας;

To sub καλύτερα να μπεί στο πάτωμα για να μην συντονίζει με την βιβλιοθήκη.
Δεν απαιτεί ιδιαίτερη τοποθέτηση ούτε και πρέπει απαραίτητα να έχεις οπτική επαφή με αυτό.

Τα ηχεία βάλε τα στο ύψος των αφτιών σου εκεί που κάθεσαι συνήθως σε μία γωνία προς εσένα.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μία ιδανική θέση ακρόασης εντώς του χώρου, δεν γίνεται να ακούς το ίδιο από παντού μέσα στο δωμάτιο.

Τα καλά ηχεία θέλουν συνήθως στρώσιμο, βάλε τα να παίξουν συνέχεια αρκετές ώρες σε χαμηλή ένταση.

Επεξ/σία από dpolal

8 λεπτά πριν, dpolal είπε

To sub καλύτερα να μπεί στο πάτωμα για να μην συντονίζει με την βιβλιοθήκη.
Δεν απαιτεί ιδιαίτερη τοποθέτηση ούτε και πρέπει απαραίτητα να έχεις οπτική επαφή με αυτό.

Τα ηχεία βάλε τα στο ύψος των αφτιών σου εκεί που κάθεσαι συνήθως σε μία γωνία προς εσένα.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μία ιδανική θέση ακρόασης εντώς του χώρου, δεν γίνεται να ακούς το ίδιο από παντού μέσα στο δωμάτιο.

Τα καλά ηχεία θέλουν συνήθως στρώσιμο, βάλε τα να παίξουν συνέχεια αρκετές ώρες σε χαμηλή ένταση.

Είσαι μπροδερ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...