Crybal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Πιθανοτατα σε τόσο ασταθες pc δεν θα εκανα bios update.Αν θελεις να κανεις bios upadate βρες εναν συμβατο επεξεργαστη προσωρινα,κανε το και ξανα βαλε τον δικο σου.Προτεινω να δοκιμασεις (εαν εχεις 2 ) με μια μνημη μια στο ενα σλοτ και ξανα δοκιμη στο άλλο.Επίσης,βγαλε τον επεξεργαστη και καθαρισε τα πινς με οινοπνευμα και βαμβακι.Επίσης εαν η ψυκτρα σου πιανει βιδωτα με backplate ξεσφιξε την λίγο.
Nik1239 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 17 ώρες πριν, vagotron1995 είπε Παίδες πήγα σε μαγαζί τελικά και μου είπαν ότι φταίει η μητρική.Αλλαξα την μητρική και δεν άνοιγε καν το pc.Οταν βγάζω την τροφοδοσία του επεξεργαστή όμως ανοίγει.Τι φταίει ρε παιδιά τελικά; Ποια μητρική πήρες; Τι ακριβώς επεξεργαστή έχεις;
vagotron1995 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 8 ώρες πριν, nickol-us είπε https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_ga-b250m-d2v_e.pdf page 28 q flash https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B250M-D2V-rev-10/support#support-dl-bios Δεν βρήκα αυτήν και έβαλα https://www.skroutz.gr/s/12556976/Biostar-H110MHC-Ver-7-x.html?from=recommendations 2 ώρες πριν, Nik1239 είπε Ποια μητρική πήρες; Τι ακριβώς επεξεργαστή έχεις; https://www.skroutz.gr/s/12556976/Biostar-H110MHC-Ver-7-x.html?from=recommendations και έχω i5 7ης γενιας 4 ώρες πριν, Crybal είπε Πιθανοτατα σε τόσο ασταθες pc δεν θα εκανα bios update.Αν θελεις να κανεις bios upadate βρες εναν συμβατο επεξεργαστη προσωρινα,κανε το και ξανα βαλε τον δικο σου.Προτεινω να δοκιμασεις (εαν εχεις 2 ) με μια μνημη μια στο ενα σλοτ και ξανα δοκιμη στο άλλο.Επίσης,βγαλε τον επεξεργαστη και καθαρισε τα πινς με οινοπνευμα και βαμβακι.Επίσης εαν η ψυκτρα σου πιανει βιδωτα με backplate ξεσφιξε την λίγο. Τα έχω κάνει όλα αυτά.Το θέμα είναι ότι δεν έχω άλλο επεξεργαστή και μάλλον το bios update είναι η μόνη λύση.
vagotron1995 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε τι επεξεργαστή έχεις τώρα? ποιον Ι5? Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά είναι 7ης γενιάς
Coppermine Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 27/1/2021 στις 6:15 ΜΜ, vagotron1995 είπε Παίδες πήγα σε μαγαζί τελικά και μου είπαν ότι φταίει η μητρική.Αλλαξα την μητρική και δεν άνοιγε καν το pc.Οταν βγάζω την τροφοδοσία του επεξεργαστή όμως ανοίγει.Τι φταίει ρε παιδιά τελικά; Δεν ανοίγει, όταν λέμε "ανοίγει" σημαίνει ότι ο υπολογιστής έχει ολοκληρώσει την αυτοδιάγνωση του και έχουμε σήμα στην οθόνη aka Power On Self Test το σύμπτωμα που αναφέρεις αντιστοιχεί σε βραχυκυκλωμένο mosfet σε κάποια από τις φάσεις της τροφοδοσίας των back converters του επεξεργαστή, φυσικά σε ενημέρωσαν σωστά οτι είναι βραχυκυκλωμένη η μητρική και χωρίς να το καταλάβεις μόνος σου έκανες διάγνωση με αυτόν τον μπακαλίστικό τρόπο που είναι κλασσικός όταν δεν έχει κάποιος σοβαρά εργαλεία για να διαπιστώσει ένα βραχυκύκλωμα σε μια desktop motherboard και φυσικά αντιστοιχεί μόνο σε βραχυκύκλωμα του vrm Στις 27/1/2021 στις 6:15 ΜΜ, vagotron1995 είπε .Αλλαξα την μητρική και δεν άνοιγε καν το pc.Οταν βγάζω την τροφοδοσία του επεξεργαστή όμως ανοίγει update: δεν το είδα την πρώτη φορά αυτό δυστυχώς dead cpu, τα συμπτώματα είναι ίδια όπως προανέφερα, μα καλά πως την είδαν βραχυκυκλωμένη την μητρική με το μάτι ΕΛΕΟΣ Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2021 από Coppermine
vagotron1995 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, Coppermine είπε Δεν ανοίγει, όταν λέμε "ανοίγει" σημαίνει ότι ο υπολογιστής έχει ολοκληρώσει την αυτοδιάγνωση του και έχουμε σήμα στην οθόνη aka Power On Self Test το σύμπτωμα που αναφέρεις αντιστοιχεί σε βραχυκυκλωμένο mosfet σε κάποια από τις φάσεις της τροφοδοσίας των back converters του επεξεργαστή, φυσικά σε ενημέρωσαν σωστά οτι είναι βραχυκυκλωμένη η μητρική και χωρίς να το καταλάβεις μόνος σου έκανες διάγνωση με αυτόν τον μπακαλίστικό τρόπο που είναι κλασσικός όταν δεν έχει κάποιος σοβαρά εργαλεία για να διαπιστώσει ένα βραχυκύκλωμα σε μια desktop motherboard και φυσικά αντιστοιχεί μόνο σε βραχυκύκλωμα του vrm update: δεν το είδα την πρώτη φορά αυτό δυστυχώς dead cpu, τα συμπτώματα είναι ίδια όπως προανέφερα, μα καλά πως την είδαν βραχυκυκλωμένη την μητρική με το μάτι ΕΛΕΟΣ Ευχαριστώ για την απάντηση.Και εγώ αυτό φαντάζομαι αλλά και εγώ το πήγα για σιγουριά σε ειδικούς και τελικά με χρέωσαν κιόλας.. τι να πω,τώρα απλά πρέπει να δω αν μπορώ να γυρίσω την μητρική πίσω και να πάρω άλλο σετ επεξεργαστή και μητρική.
Aris_ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 ο τεχνικός πρεπει να σου δείξει αν φταίει η μητρικη με την cpu σου να παίζει αλλου και αν φταίει η cpu το ανάποδο και τα ζητάμε πριν πληρώσουμε δεν είναι EU εδω δεν εχει ευθύνη σε οτι πει ούτε μπορείς να πάρεις πισω τα λεφτα σου εύκολα και να μάθουμε να κάνουμε καταγγελίες
Coppermine Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 29 λεπτά πριν, Aris_ είπε ο τεχνικός πρεπει να σου δείξει αν φταίει η μητρικη με την cpu σου να παίζει αλλου Για ποιο λόγο να κάνει κάτι τέτοιο? Αυτό είναι μια μπακαλίστικη μέθοδος και προφανώς την κάνει ο οποιοσδήποτε ένας τεχνικός δεν χρειάζεται spare cpu για να καταλάβει αν μια μητρική είναι βραχυκυκλωμένη ή όχι και ειδικά στο desktop μια διάγνωση δεν χρειάζεται στην κυριολεξία πάνω από 2 λεπτά το πολύ
Aris_ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, Coppermine είπε Για ποιο λόγο να κάνει κάτι τέτοιο? Αυτό είναι μια μπακαλίστικη μέθοδος και προφανώς την κάνει ο οποιοσδήποτε ένας τεχνικός δεν χρειάζεται spare cpu για να καταλάβει αν μια μητρική είναι βραχυκυκλωμένη ή όχι και ειδικά στο desktop μια διάγνωση δεν χρειάζεται στην κυριολεξία πάνω από 2 λεπτά το πολύ Άποψη σου , 1
Coppermine Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 'Οχι δεν είναι άποψη μου είναι η διαφορά ενός επαγγελματία από ένα χομπίστα, από ένα χομπίστα που απλά ασχολείται οι απαιτήσεις μου είναι ΜΗΔΕΝ αλλά δεν δέχομαι επαγγελματία χωρίς εξοπλισμό να μην χρησιμοποιεί ένα σοβαρό τροφοδοτικό πάγκου, και απλά να παίζει parts darts μήπως και βρει την βλάβη Εδω στο παρόν θέμα και εγώ έκανα λάθος με την τηλεδιάγνωση γι αυτό και σχεδόν ποτέ ΔΕΝ την κάνω, τα συμπτώματα μιας βραχυκυκλωμένης cpu και μιας επίσης βραχυκυκλωμένης μητρικής σε κάποιο back converter της τροφοδοσίας του επεξεργαστή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ που σημαίνει ότι μπορεί να βγάλεις το 8pin eps μιας μητρικής που δεν εκκινεί και να ανάψει οπότε βγάζει ο χομπίστας πόρισμα για βραχυκυκλωμένη μητρική και στην συνέχεια να βάλει άλλη μητρική και να έχει το ίδιο σύμπτωμα οπότε???? Δεν είναι υπεύθυνο από μέρους του επαγγελματία οι διαγνώσεις του τύπου μάλλον, ίσως μπορεί να δοκιμάσουμε και αυτό, αλλά ή ξέρω είτε δεν ξέρω, και ούτε και είναι λογικό να στοκάρει κάποιος οτι επεξεργαστή μητρική έχουν βγάλει αμφότερες intel amd έτσι μήπως και τύχει καμία φορά..... 3
jgeorgiou Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Coppermine είπε 'Οχι δεν είναι άποψη μου είναι η διαφορά ενός επαγγελματία από ένα χομπίστα, από ένα χομπίστα που απλά ασχολείται οι απαιτήσεις μου είναι ΜΗΔΕΝ αλλά δεν δέχομαι επαγγελματία χωρίς εξοπλισμό να μην χρησιμοποιεί ένα σοβαρό τροφοδοτικό πάγκου, και απλά να παίζει parts darts μήπως και βρει την βλάβη Εδω στο παρόν θέμα και εγώ έκανα λάθος με την τηλεδιάγνωση γι αυτό και σχεδόν ποτέ ΔΕΝ την κάνω, τα συμπτώματα μιας βραχυκυκλωμένης cpu και μιας επίσης βραχυκυκλωμένης μητρικής σε κάποιο back converter της τροφοδοσίας του επεξεργαστή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ που σημαίνει ότι μπορεί να βγάλεις το 8pin eps μιας μητρικής που δεν εκκινεί και να ανάψει οπότε βγάζει ο χομπίστας πόρισμα για βραχυκυκλωμένη μητρική και στην συνέχεια να βάλει άλλη μητρική και να έχει το ίδιο σύμπτωμα οπότε???? Δεν είναι υπεύθυνο από μέρους του επαγγελματία οι διαγνώσεις του τύπου μάλλον, ίσως μπορεί να δοκιμάσουμε και αυτό, αλλά ή ξέρω είτε δεν ξέρω, και ούτε και είναι λογικό να στοκάρει κάποιος οτι επεξεργαστή μητρική έχουν βγάλει αμφότερες intel amd έτσι μήπως και τύχει καμία φορά..... (ανα γενιά) 1 φθηνή μητρικη , 1 φθηνό cpu , μια φθηνή αντίστοιχη μνημη πρέπει να έχει ένα εργαστήριο που κάνει διάγνωση. με 5 celeron 1200/1151A/1151B/1150/1155 celeron (με αντίστοιχές φθηνές μητρικές) , μια 4αρα ddr3/ddr4 όλα μαζί να τα αγοράσεις σήμερα στοιχίζουν λιγότερο από 500ευρώ και καλύπτεις 10 χρόνια πίσω (από δεύτερης γενιάς και μετά) Στους AMD θες ακόμη μικρότερα έξοδα αφού άλλαζαν ποιο αραιά socket ΥΓ Αν δεν μπορείς να δώσεις 700-800ευρώ , τι σόι (επαγγελματική) διάγνωση κάνεις? Τώρα αν σου έρθει κάποιος με 10+ χρόνια μηχάνημα εκεί του λες ποιο εύκολα "παλιό είναι πάρε καινούριο σετάκι" Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2021 από jgeorgiou 1
Aris_ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Coppermine είπε 'Οχι δεν είναι άποψη μου είναι η διαφορά ενός επαγγελματία από ένα χομπίστα, από ένα χομπίστα που απλά ασχολείται οι απαιτήσεις μου είναι ΜΗΔΕΝ αλλά δεν δέχομαι επαγγελματία χωρίς εξοπλισμό να μην χρησιμοποιεί ένα σοβαρό τροφοδοτικό πάγκου, και απλά να παίζει parts darts μήπως και βρει την βλάβη Εδω στο παρόν θέμα και εγώ έκανα λάθος με την τηλεδιάγνωση γι αυτό και σχεδόν ποτέ ΔΕΝ την κάνω, τα συμπτώματα μιας βραχυκυκλωμένης cpu και μιας επίσης βραχυκυκλωμένης μητρικής σε κάποιο back converter της τροφοδοσίας του επεξεργαστή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ που σημαίνει ότι μπορεί να βγάλεις το 8pin eps μιας μητρικής που δεν εκκινεί και να ανάψει οπότε βγάζει ο χομπίστας πόρισμα για βραχυκυκλωμένη μητρική και στην συνέχεια να βάλει άλλη μητρική και να έχει το ίδιο σύμπτωμα οπότε???? Δεν είναι υπεύθυνο από μέρους του επαγγελματία οι διαγνώσεις του τύπου μάλλον, ίσως μπορεί να δοκιμάσουμε και αυτό, αλλά ή ξέρω είτε δεν ξέρω, και ούτε και είναι λογικό να στοκάρει κάποιος οτι επεξεργαστή μητρική έχουν βγάλει αμφότερες intel amd έτσι μήπως και τύχει καμία φορά..... εσυ καντο ετσι δεν σε εμποδίζει κανεις ασε τους χαρακτηρισμούς για πάρτι σου ο πελάτης καλυτέρα να δει κατι παρα να ακούει τον κάθε "ειδήμων" όταν και αν φτασουμε να φέρει ευθύνη ο τεχνικος για αυτά που λέει το συζήταμε Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2021 από Aris_
Coppermine Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Oτι του φανεί....όμως Αν ένα εργαστήριο ΔΕΝ έχει σταθμό θερμού αέρα, soldering station, μικροσκόπιο, τροφοδοτικό πάγκου, ultrasonic cleaner και φυσικά κάποιον που να ξέρει να τα χρησιμοποιεί απλά ΔΕΝ είναι εργαστήριο Α και guess what είναι συμβατά με ότι μητρική έχει κυκλοφορήσει είτε για λαπτοπ είτε για desktop και προφανώς υπάρχουν και spare τροφοδοτικά μητρικές και cpu για δοκιμή τα υπόλοιπα είναι απλώς κωμικά Ο πελάτης επίσης ΔΕΝ μπορεί να αμφισβητήσει το πόρισμα του τεχνικού ΟΤΑΝ -Το πάρει γραπτώς στο χέρι του και -Βιντεοσκοπείται όλη η διαδικασία της διάγνωσης και επισκευής οπότε δεν έχει σημασία τι λέω εγω εσύ είτε ο χατζηπετρής αλλά τι έχει καταγραφεί over and out. 13 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Τώρα αν σου έρθει κάποιος με 10+ χρόνια μηχάνημα εκεί του λες ποιο εύκολα "παλιό είναι πάρε καινούριο σετάκι" Αυτό τι είναι απλά είτε δεν καταλαβαίνεις τι γράφω είτε κάνεις πλάκα προφανώς
Aris_ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Coppermine είπε Oτι του φανεί....όμως Αν ένα εργαστήριο ΔΕΝ έχει σταθμό θερμού αέρα, soldering station, μικροσκόπιο, τροφοδοτικό πάγκου, ultrasonic cleaner και φυσικά κάποιον που να ξέρει να τα χρησιμοποιεί απλά ΔΕΝ είναι εργαστήριο Α και guess what είναι συμβατά με ότι μητρική έχει κυκλοφορήσει είτε για λαπτοπ είτε για desktop και προφανώς υπάρχουν και spare τροφοδοτικά μητρικές και cpu για δοκιμή τα υπόλοιπα είναι απλώς κωμικά Ο πελάτης επίσης ΔΕΝ μπορεί να αμφισβητήσει το πόρισμα του τεχνικού ΟΤΑΝ -Το πάρει γραπτώς στο χέρι του και -Βιντεοσκοπείται όλη η διαδικασία της διάγνωσης και επισκευής οπότε δεν έχει σημασία τι λέω εγω εσύ είτε ο χατζηπετρής αλλά τι έχει καταγραφεί over and out. ακόμη και γραπτός πήγαινε να το επιβάλεις αρα αστο πρακτικά και όταν και εαν πάμε στο επόμενο επίπεδο τεχνικης ευθύνης επανερχόμαστε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα