vagotron1995 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά να έχουμε.Λοιπον,έχω θέμα με τον υπολογιστή στο σπίτι.Οταν τον ανοίγω,μετά από λίγη ώρα κάνει restart μονο του.Κανοντας πολλούς ελέγχους, παρατήρησα ότι όταν βγάζω την τροφοδοσία του επεξεργαστή από την μητρική,ο υπολογιστής δεν κάνει επανεκκινησεις.Τι λέτε ότι μπορεί να φταίει; Το τροφοδοτικό,ο επεξεργαστής ή κάτι άλλο; Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2021 από vagotron1995
nickol-us Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δουλεύει χωρίς τροφοδοσία στον επεξεργαστή και δεν κάνει επανεκκινήσεις;;; Άστο έτσι! !! 😁 Πέρα από την πλάκα.... έτσι που τα λες μάλλον "κόβει" από θερμοκρασία,κατά πάσα πιθανότητα cpu. Δες με κάποιο πρόγραμμα (hw32info ή παρόμοιο) θερμοκρασίες cpu και παρακολούθα αν ανεβαίνει σε idle και σβήνει από αυτό. Μπορεί να έχει καεί ο ανεμιστήρας της ψύκτρας ή να έχει φύγει κάποιο ποδαράκι της και να μην κάνει καλή επαφή με την cpu. Παρόλο που δουλεύει το τροφοδοτικό μόνο του μην αποκλείεις να έχει πρόβλημα, αν υπάρχει spare δοκίμασε να δεις τι κάνει (πρώτα έλεγξε θερμοκρασίες - ψύκτρα) 1
vagotron1995 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 31 λεπτά πριν, nickol-us είπε Δουλεύει χωρίς τροφοδοσία στον επεξεργαστή και δεν κάνει επανεκκινήσεις;;; Άστο έτσι! !! 😁 Πέρα από την πλάκα.... έτσι που τα λες μάλλον "κόβει" από θερμοκρασία,κατά πάσα πιθανότητα cpu. Δες με κάποιο πρόγραμμα (hw32info ή παρόμοιο) θερμοκρασίες cpu και παρακολούθα αν ανεβαίνει σε idle και σβήνει από αυτό. Μπορεί να έχει καεί ο ανεμιστήρας της ψύκτρας ή να έχει φύγει κάποιο ποδαράκι της και να μην κάνει καλή επαφή με την cpu. Παρόλο που δουλεύει το τροφοδοτικό μόνο του μην αποκλείεις να έχει πρόβλημα, αν υπάρχει spare δοκίμασε να δεις τι κάνει (πρώτα έλεγξε θερμοκρασίες - ψύκτρα) Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου.Εφ'οσον κάνει συνέχεια επανεκκινήσεις και δεν μπορώ να μπω στα windows,πως μπορώ να δοκιμάσω τις θερμοκρασίες με προγραμμα;
nickol-us Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δεν κατάλαβα το οτι "μετά από λίγη ώρα" σημαίνει οτι δεν προλαβαίνει να μπει σε windows, συγνώμη. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς. Κάνε οπτικό έλεγχο και δοκίμασε να κουνήσεις την ψύκτρα (οχι με πολύ βία) να δεις μην έχει σπάσει κάποιο ποδαράκι και δεν κάνει επαφή με τον επεξεργαστή. Επιβεβαίωσε οτι το fan της ψύκτρας δουλεύει και αν μπορείς να βρεις ένα spare τροφοδοτικό να το αλλάξεις και να κάνεις δοκιμή... Επίσης δοκίμασε να ξηλώσεις όλες τις τροφοδοσίες από σκληρούς - dvd κτλ, ξεκούμπωσε τις ram και δες τι κάνει... μήπως και βρεις κάποιον άλλον ένοχο
vagotron1995 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Δεν κατάλαβα το οτι "μετά από λίγη ώρα" σημαίνει οτι δεν προλαβαίνει να μπει σε windows, συγνώμη. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς. Κάνε οπτικό έλεγχο και δοκίμασε να κουνήσεις την ψύκτρα (οχι με πολύ βία) να δεις μην έχει σπάσει κάποιο ποδαράκι και δεν κάνει επαφή με τον επεξεργαστή. Επιβεβαίωσε οτι το fan της ψύκτρας δουλεύει και αν μπορείς να βρεις ένα spare τροφοδοτικό να το αλλάξεις και να κάνεις δοκιμή... Επίσης δοκίμασε να ξηλώσεις όλες τις τροφοδοσίες από σκληρούς - dvd κτλ, ξεκούμπωσε τις ram και δες τι κάνει... μήπως και βρεις κάποιον άλλον ένοχο Την ψυκτρα την έχω δοκιμάσει είναι εντάξει όπως και το φαν του.Τις ραμ επίσης τις δοκίμασα και είναι κομπλέ.Θα δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό αν είναι. 1
Nik1239 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 43 λεπτά πριν, vagotron1995 είπε Την ψυκτρα την έχω δοκιμάσει είναι εντάξει όπως και το φαν του.Τις ραμ επίσης τις δοκίμασα και είναι κομπλέ.Θα δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό αν είναι. Όταν λες ότι δεν στο κάνει αφού βγάλεις το καλώδιο στείλε φωτογραφία την μητρική να δούμε τι καλώδιο έχεις βγάλει γιατί το να έχεις βγάλει το 8πινο του cpu και να δουλεύει κανονικά το pc δεν νομίζω ότι γίνεται (το έχω προσπαθήσει)
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, Nik1239 είπε το να έχεις βγάλει το 8πινο του cpu και να δουλεύει κανονικά το pc δεν νομίζω ότι γίνεται (το έχω προσπαθήσει) Να κάνει Post δεν γίνεται, αλλά να ανοίξει και να δουλεύουν τα φανάκια γίνεται κανονικά. 1 ώρα πριν, nickol-us είπε μάλλον "κόβει" από θερμοκρασία,κατά πάσα πιθανότητα cpu Αν ήταν αυτό θα έσβηνε τελείως και θα έπρεπε να πατήσει το κουμπί για να ανάψει. @vagotron1995 Ποιο μοντέλο είναι το τροφοδοτικό; 2
vagotron1995 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Δεν κατάλαβα το οτι "μετά από λίγη ώρα" σημαίνει οτι δεν προλαβαίνει να μπει σε windows, συγνώμη. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς. Κάνε οπτικό έλεγχο και δοκίμασε να κουνήσεις την ψύκτρα (οχι με πολύ βία) να δεις μην έχει σπάσει κάποιο ποδαράκι και δεν κάνει επαφή με τον επεξεργαστή. Επιβεβαίωσε οτι το fan της ψύκτρας δουλεύει και αν μπορείς να βρεις ένα spare τροφοδοτικό να το αλλάξεις και να κάνεις δοκιμή... Επίσης δοκίμασε να ξηλώσεις όλες τις τροφοδοσίες από σκληρούς - dvd κτλ, ξεκούμπωσε τις ram και δες τι κάνει... μήπως και βρεις κάποιον άλλον ένοχο 33 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Να κάνει Post δεν γίνεται, αλλά να ανοίξει και να δουλεύουν τα φανάκια γίνεται κανονικά. Αν ήταν αυτό θα έσβηνε τελείως και θα έπρεπε να πατήσει το κουμπί για να ανάψει. @vagotron1995 Ποιο μοντέλο είναι το τροφοδοτικό Λοιπον παιδιά, δοκιμασα με άλλο τροφοδοτικό και δεν άνοιγε καν το pc.Με το που έβγαλα την τροφοδοσία του επεξεργαστή άνοιξε και δεν έκανε επανεκκίνηση.Αρα δεν νομίζω να είναι το τροφοδοτικό.Λετε να φταίει ο επεξεργαστής ή η υποδοχή ρεύματος του;
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Πριν γίνει αυτό το πρόβλημα συνέβη κάτι; Π.χ. διακοπή ρεύματος. Το σύστημα από το αποτελείται;
vagotron1995 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Πριν γίνει αυτό το πρόβλημα συνέβη κάτι; Π.χ. διακοπή ρεύματος. Το σύστημα από το αποτελείται; Όχι δεν είχε γίνει. Μητρική gigabyte ga b250m d2v Επεξεργαστής i5 Cooler master ψυκτρα Κάρτα γραφικών gigabyte Ram corsair 8gb Τροφοδοτικο corsair vs550 Αυτά πάνω κάτω,δεν τα θυμάμαι ακριβώς γιατί είναι του αδερφού μου το pc.
vagotron1995 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Παίδες πήγα σε μαγαζί τελικά και μου είπαν ότι φταίει η μητρική.Αλλαξα την μητρική και δεν άνοιγε καν το pc.Οταν βγάζω την τροφοδοσία του επεξεργαστή όμως ανοίγει.Τι φταίει ρε παιδιά τελικά;
Aris_ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 οταν καποιος σου λεει οτι φταίει η μητρική σου δείχνει οτι ανοίγει με αλλη μητρική η cpu σου
helicoid Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Στις 11/1/2021 στις 8:11 ΜΜ, vagotron1995 είπε Λοιπον παιδιά, δοκιμασα με άλλο τροφοδοτικό και δεν άνοιγε καν το pc.Με το που έβγαλα την τροφοδοσία του επεξεργαστή άνοιξε και δεν έκανε επανεκκίνηση.Αρα δεν νομίζω να είναι το τροφοδοτικό.Λετε να φταίει ο επεξεργαστής ή η υποδοχή ρεύματος του; 54 λεπτά πριν, vagotron1995 είπε Παίδες πήγα σε μαγαζί τελικά και μου είπαν ότι φταίει η μητρική.Αλλαξα την μητρική και δεν άνοιγε καν το pc.Οταν βγάζω την τροφοδοσία του επεξεργαστή όμως ανοίγει.Τι φταίει ρε παιδιά τελικά; Εφόσον κάνει το ίδιο ακριβώς με διαφορετικά PSU και με διαφορετικές μητρικές τότε ο μόνος κοινός παρονομαστής πλέον είναι η CPU. Η λογική εκεί οδηγεί δηλαδή. Τώρα τι ακριβώς παίζει με την CPU, αυτό θέλει ψάξιμο σε τρίτη μητρική με τρίτο PSU για καθαρά αποτελέσματα, με νέα πάστα, άλλη ψύκτρα, κτλ.
vagotron1995 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.Απο ο,τι έψαξα,μάλλον φταίει ότι θέλει το bios update για να διαβάσει την μητρική η cpu.Δοκιμασα να κάνω restart το bios με την cmos μπαταρία μπας και φτιάξει,αλλά τίποτα.Πως μπορώ να κάνω update το bios;
nickol-us Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_ga-b250m-d2v_e.pdf page 28 q flash https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B250M-D2V-rev-10/support#support-dl-bios Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2021 από nickol-us
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα