Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παλευω απο το 2020 να μεταβιβασω ενα φορτηγάκι μου Renault Kangoo ειναι ,σε μια εταιρεία και δε ξερω ποια ειναι η διαδικασία φοβάμαι μη με "κοροϊδέψουν" απο την μια ξερει κανεις βημα βημα την διαδικασία ειναι η πρωτη φορα που πουλαω οχημα γιαυτο 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Πώς να σε κοροϊδέψουν? Θα κόψεις ένα τιμολόγιο επί πίστωση θα σου βάλουν τα χρήματα στον λογαριασμό θα τους δώσεις μία απόδειξη πληρωμής... Μετά θα πάτε στην εφορία για υπεραξία και επειτ4βουρ στο υπουργείο για μεταβίβαση 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ziaba είπε

Πώς να σε κοροϊδέψουν? Θα κόψεις ένα τιμολόγιο επί πίστωση θα σου βάλουν τα χρήματα στον λογαριασμό θα τους δώσεις μία απόδειξη πληρωμής... Μετά θα πάτε στην εφορία για υπεραξία και επειτ4βουρ στο υπουργείο για μεταβίβαση 

Νομίζω ότι γίνεται και με τιμολόγιο αγοράς απο την πλευρά του αγοραστή.

Λογιστή δεν έχεις να τον ρωτήσεις;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Νομίζω ότι γίνεται και με τιμολόγιο αγοράς απο την πλευρά του αγοραστή.

Λογιστή δεν έχεις να τον ρωτήσεις;

Εννοείται ότι γίνεται απλά πρώτα να πληρωθεί και έπειτα να προχωρήσει σε μεταβολή κυριότητας

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Γιώργος16 είπε

Καλησπέρα σας παλευω απο το 2020 να μεταβιβασω ενα φορτηγάκι μου Renault Kangoo ειναι ,σε μια εταιρεία και δε ξερω ποια ειναι η διαδικασία φοβάμαι μη με "κοροϊδέψουν" απο την μια ξερει κανεις βημα βημα την διαδικασία ειναι η πρωτη φορα που πουλαω οχημα γιαυτο 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Όταν λες ότι παλεύεις από το 2020, τι εννοείς? Πως έχεις προσπαθήσει πολλές φορές να το μεταβιβάσεις και δεν το έχεις καταφέρει? Πως προσπαθείς να μάθεις τι δικαιολογητικά χρειάζονται? Πως προσπαθείς να μάθεις πως ακριβώς θα μπορέσεις να εξασφαλίσεις ότι θα πάρεις τα λεφτά σου? Τι ακριβώς ρωτάς?

Πάντως υποθέτοντας πως όντως είναι φορτηγάκι, θα βρεις τη λίστα με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά εδώ:

https://www.metavivasi.gr/μεταβιβάσεις-επαγγελματικών-έως-3-5-τόν/

Αν το θέμα σου είναι τα χρήματα, τότε το ασφαλέστερο είναι ο εκπρόσωπος της εταιρείας να έχει στα χέρια του μια τραπεζική επιταγή την οποία θα στην δώσει την στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές.

Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία ρώτα, το να κάτσει κάποιος και να σου γράψει βήμα βήμα τη διαδικασία δεν είναι τόσο απλό.

20 ώρες πριν, ziaba είπε

Ο αγοραστής δεν έχει καμία δουλειά με την υπεραξία.

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ,ηταν κλειστα τα υπουργεία η εφορία κλπ λογω του ιου γιαυτο καθυστέρησε αυτο εννοούσα οτι παλευω απο το 2020 .Τέλος πάντων πηγα στην εφορια μου ζητησαν τα εγγραφα που γραφει και στο λινκ που στείλατε κJoshua και την αλλη βδομάδα υπολογίζω να εχω τελειωσει 

Με τον ορο να με κοροϊδέψουν εννοούσα μηπως πρεπει να πληρώσουν αυτοι κατι και το ρίξουν σε εμενα ,δλδ την υπεραξία εγω την πληρώνω το ξερω αλλα μου ειπαν να πληρωσω 50€ την ακινησία του αυτοκινήτου αυτο δε καταλαβα αν οντως χρειάζεται αν καποιος ξερει ας μου πει παρακαλώ 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Γιώργος16 είπε

μου ειπαν να πληρωσω 50€ την ακινησία του αυτοκινήτου αυτο δε καταλαβα αν οντως χρειάζεται αν καποιος ξερει ας μου πει παρακαλώ 

Δεν υπάρχει κάτι που να λέγεται "ακινησία" το οποίο να κοστίζει 50€, ούτε είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο να μπει σε ακινησία πριν πωληθεί. Προφανώς εννοούσαν κάτι άλλο, το οποίο θα πρέπει να μας το διευκρινίσεις ώστε να καταλάβουμε τι είναι και να σου πούμε ποιος το χρεώνεται.

Δημοσ.

Ωραια θα σας ξαναγράψω με το που μαθω κατι νεότερο, η επιχείρηση απλα μου εστειλε εμαιλ και μου ειπε να τους στειλω μεσω ιβαν που μου εδωσαν 50€ για να βγει το φορτηγακι σε ακινησία 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ο αγοραστής δεν έχει καμία δουλειά με την υπεραξία.

Αν δεν πληρωθεί δεν γίνεται η μεταβίβαση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ziaba είπε

Αν δεν πληρωθεί δεν γίνεται η μεταβίβαση 

Δεν παύει όμως να είναι υποχρέωση του πωλητή.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν παύει όμως να είναι υποχρέωση του πωλητή.

Δεν είπα το αντίθετο αλλά ως συνήθως ο πωλητής δεν έχει να τα πληρώσει και τα πληρώνει ο αγοραστής 😁

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ziaba είπε

Δεν είπα το αντίθετο αλλά ως συνήθως ο πωλητής δεν έχει να τα πληρώσει και τα πληρώνει ο αγοραστής 😁

Σπάνιο είναι ο πωλητής να μην έχει να τα πληρώσει, που και πάλι ο αγοραστής θα τα πληρώσει με τον όρο να τα αφαιρέσει από την πληρωμή του οχήματος.

Δημοσ.

Καλά αυτά τα βρίσκουν μεταξύ τους απλά να ξέρει ο TS ότι θα πρέπει να πληρώσει υπεραξία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...