Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Βρήκα μία άκρη και μπορώ να πάρω την κάρτα του θέματος στα 265 € (εννοείτε χωρίς ΦΠΑ με τιμολόγιο).

Γνωρίζω ότι η κάρτα δεν είναι και απο τις καλύτερες υλοποιήσεις (πιθανότατα μέσα στις χειρότερες) και δεν ξέρω αν θα έρθει με updated bios, το οποίο αυξάνει μεν τις επιδόσεις κατά 10%, αλλά αυξάνει επίσης και θερμοκρασίες +5C και θόρυβο λόγω ανεμηστήρων (εννοείτε ότι αν έχει το παλίο bios δεν θα το αλλάξω) .

Η κάρτα θα χρησιμοποιθεί σε monitor 1080p 75Hz (με i5-10400).

Αξήζει η αγορά σε αυτή την τιμή ή να πάω στην Gigabyte VGA RTX 3060 Ti Eagle που θα μου έρθει περίπου 140 € παραπάνω (χωρίς ΦΠΑ επίσης). Γνωρίζω ότι η 3060 ti είναι overkill για τα 1080p.

Θα ήθελα την γνώμη σας και όποιος έχει εμπειρία με την συγκεκριμένη κάρτα τις εντυπώσεις του (θερμοκρασία, θόρυβος κλπ)

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Στο συγκριτικό  η συγκεκριμένη είναι περίπου στην μέση σχετικά με τις θερμοκρασίες και προτελευταία - τελευταία στα επίπεδα θορύβου (φτάνει 48db σε full rpμ).

Για αυτό ρώτησα αν την έχει κανείς να πει εντυπώσεις και αν με undervolting μπορεί να γίνει κάτι.

Εν το μεταξύ στο skroutz και best price δεν υπάρχει καμία κριτηκή απο χρήστη (τι στο καλό ? κανένας δεν την έχει αγοράσει ? θα είμαι ο πρώτος ?)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panospeter είπε

κανένας χρηστιανός ?  (ή και άλλης θρησκείας δεν έχω πρόβλημα)

265 έκανε η κάρτα με φπα πριν 3 μήνες. 3060ti πήγαινε

Και μην το βλεπεις μονο σαν overkill. Σε 2-3 χρονια η 5600xt θα τα μασούσε, ενώ η 3060ti θα σε βγάλει μια χαρά. Επίσης θα χωράει και μια αναβάθμιση οθόνης στο μέλλον αν θες

Δημοσ.

Εχείς δίκιο και εγώ έτσι το σκέφτηκα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να μου δώσουν χρόνο παράδοσης για την 3060ti οπότε για να μην φάω "ξύλο" απο τον υιό θα πάω αναγκαστικά στην 5600 XT.

Αν δω ότι ζορίζεται, αφού βάλω άλλα 3 ανεμηστηράκια στο κουτί (το Corsair Carbide 270R έχει 2 απο την μάνα τους) θα κάνω underclock μνήμες και GPU (γιατί το undervoltage διάβασα ότι δεν κάνει τίποτα με την συγκεκριμένη κάρτα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα την ίδια σε 5700ΧΤ την οποία πούλησα μέσα σε ένα μήνα και κάτι.

ΕΙναι μια κάρτα όπως όλες οι άλλες.Καλές επιδόσεις μια χαρά σε όλα το μόνο θέμα που είχε ήταν

η ανύπαρκτη ψύκτρα.Μόλις ξεκινούσε ένα παιχνίδι στο πρώτο δευτερόλεπτο ανέβαζε θερμοκρασία και στροφές

μέχρι που ακουγόταν σαν σκούπα..Το 80 με 82 ήταν κάτι καθημερινό.

Το πρόβλημα το είχα λύσει με το vsync οπου εκεί πήγαινε η κάρτα στους 65 με 70 βαθμούς και όλα έπαιζαν τελεια!

Επίσης οι κάρτες έρχονται υπερχρονισμένες μιλάω πάντα για 5700ΧΤ.Αν τις κατεβάσεις λίγο σταματούν οι πολύ υψηλές θερμο

αλλά και κάποια τυχόν κολλήματα που είχα στα παιχνίδια.Γνώμη μου σε αυτά τα χρήματα για τωρα έτσι όπως έχουν πάει οι τιμές εγώ θα την αγόραζα.

Με αυτή την τιμή τώρα δεν παίρνεις ούτε 5500ΧΤ.

Τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι οι τιμές θα ανέβουν ακόμη ένα 100ρικο στις ampere!

Οι 5700XT ήταν καρτάρες για τα χρήματά τους απλά θέλουν λίγη ρέγουλα κάποιες ρυθμίσεις πριν αρχίσεις το gaming.

Φαντάζομαι ότι και οι 5600ΧΤ είναι στην ιδια φιλοσοφία.

Επεξ/σία από akmakas
Δημοσ.

@akmakas ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση σου.

Μία ερώτηση. Με την ενεργοποίηση του Vsync έκοβες τα fps στο refresh rate  του μόνιτορ (στην περίπτωση μου 75Hz) και για αυτό δεν ανέβαζε θερμοκρασία (δεν ζωγράφιζε δηλαδή τα επιπλέον frame που θα μπορούσε) ?

Το free sync θα κάνει την ίδια δουλιά ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Vsync κάνει 2 δουλιες..Η πρώτη κόβει το flickering στην οθόνη εκείνο το σπάσιμο που κάνει όταν κουνάς το ποντίκι δεξιά αριστερά

και το άλλο σταματάει την κάρτα από περίσσιες εργασίες..Εφόσον το μάτι σου βλέπει ομαλά την κίνηση μετά τα 30 fps και στα 60 είναι το τέλειο

για ποιο λόγο να βγάζει η κάρτα σου 100 και 120 fps που εσύ δεν τα καταλαβαίνεις ούτως συ αλλιώς.

Ετσι ξεκουράζεις την κάρτα σου  με χαμηλές θερμος και απολαμβάνεις το γκάζι που θες..

Το vsync το έχω πάντα on κερδίζω από παντου..

Επίσης τωρα που μιλάμε οι drivers της radeon για την σειρά 5000 είναι στα καλύτερά τους οπότε δεν πιστεύω

να έχεις άλλα θέματα.Με 265 ευρώ δε αγοράζεις τιποτα πλέον η 5600ΧΤ ειναι καρτάρα..

Επεξ/σία από akmakas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thanks και πάλι.

Σε single player παιχνίδια πράγματι δεν έχει νόημα να παίξεις πάνω απο το refresh rate του monitor.

Σε multiplayer όμως έχει καθως το vsync καθυστερεί την αποικόνιση στην οθόνη.

Για παράδειγμα, στο χρέπι της υπογραφής μου που παίζω online fps (cs-go clones), έχω ενεργοποιήσει το Fast Sync της Nvidia και αφείνω την 1050 ti να ζωγραφίζει παραπάνω frames απο το μόνιτορ, χωρίς να έχω Screen Tearing

H AMD έχει παρόμοια τεχνολογία με το Fast Sync ?

Υ.Γ. Την κάρτα την έχω ήδη παραγείλει με τον υπόλοιπο υπολογιστή και την περιμένω σήμερα.

Μόλις είδα ότι έχει το Enhanced Sync

Επεξ/σία από panospeter
Δημοσ.

Σωστός εγώ δεν παίζω multi οπότε δεν το ήξερα αυτό.

Καλόπαιχτη η κάρτα σου και πότε πότε άνοιγε το πλαϊνό κουτί ιδικά το καλοκαίρι θα δεις μεγάλες διαφορές!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το κουτί που πήρα Corsair 270R είναι σαν σουρωτήρι.

Σήμερα το συναρμολόγησα και πέρασα λειτουργικό και λογισμικά και απο αύριο αναμένεται ο μικρός να του αλλάξει τα φώτα.

Πάντως σε idle που το δούλεψα είχε θερμοκρασίες 36 με 38. Αν τα δώ σκούρα στο gaming θα βάλω και άλλα  4 fan (120mm) που παίρνει το κουτί. Προς το παρών έχει μόνο το μπροστικό  και το οπίσθιο. Εν συνεχεία θα ρίξω χρονισμούς. Εννοείται ότι δεν θα την πάω στα 14Gbps με το bios update. 

Μια ζωή ήμουν με Intel και Nvidia (κατά προτίμηση Asus υλοποιήσεις) και είχα το κεφάλι μου ήσυχο. Τώρα με την παλιοκατάσταση έβαλα ακόμα ένα μπελά να παρακολουθώ και θερμοκρασίες.

Επεξ/σία από panospeter
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά πήγα στο Πλαίσιο στο mall για να αλλάξω την MECH με την Sapphire Pulse που όπως λένε είναι η καλύτερη υλοποίηση της 5600 XT. θα έδινα 35 € παραπάνω αλλά λέω δεν βαριέσε.

Κάνω μία δίπλα στις Nvidia (για να γελάσω με τις τιμές) και τι να δω ....

Ένα τελευταίο κομμάτι Gigabyte GeForce RTX 2060 Super 8GB Windforce OC (rev. 2.0), στο ράφι. Την βουτάω, πάω ταμίο λέω πόσο παραπάνω απο την MECH ? μου λέει 55€ (χωρίς ΦΠΑ). Την πληρώνω και αρχίζω να τρέχω στο mall προς την έξοδο μην και τυχών με σταματήσει κανείς απο το Πλαίσιο και μου πει λάθος έγινε είναι κρατημένη.

Πάντως, στο ταμείο έφευγαν τρεις τρεις οι Sapphire VGA Radeon RX 5700 XT Nitro+ 8 GB, στα 600€ παρακαλώ. Αφού της αγοράζουν κάποιο τόσο γιατί να ρίξουν τιμές.

Επεξ/σία από panospeter
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...