Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθώς φαίνεται πως το haptic feedback θα προστεθεί σε επερχόμενο μοντέλο, για αρχή πιθανότατα στο Elite Series 3

Ένα νέο ερωτηματολόγιο προωθήθηκε στους κατόχους κονσολών Xbox Series, όπου γίνεται το ερώτημα αν οι χρήστες θα ήθελαν κάποιες τεχνολογίες που βρίσκονται στο DualSense της Sony. Συγκεκριμένα, ζητάει από τους κατόχους να απαντήσουν, αν το χειριστήριο δίνει την αίσθηση νέας γενιάς και μετά αν νιώθουν πως λείπει κάτι.

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην παρακάτω ερώτηση:
"Γνωρίζω λειτουργίες που βρίσκονται στα χειριστήρια PlayStation και θα ήθελα να είναι διαθέσιμα και με αυτή τη κονσόλα", που γίνεται ξεκάθαρα αναφορά στις haptic feedback σκανδάλες του DualSense, οι οποίες φέρουν αντίσταση στο πάτημα πλήκτρων του χρήστη με στόχο να προσφέρει μια πιο ρεαλιστική εμπειρία. Σε αντίθεση, το χειριστήριο του Series X δεν έφερε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με αυτό του Xbox One πέρα από κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές και βελτιώσεις.

xbox-question-haptic-feedback.jpg

Το ενδιαφέρον της Microsoft σε τέτοιες ερωτήσεις δείχνει πως υπάρχει ενδιαφέρον για κάποια αναβάθμιση στο μέλλον, ώστε να υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία με αυτή της Sony. Βέβαια δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο ότι θα δούμε τέτοιες αλλαγές, αλλά το ιστορικό του Xbox είναι ένα καλό σημάδι όπου είδαμε να ενσωματώνουν χαρακτηριστικά που ζήτησε το κοινό της - για παράδειγμα η προσθήκη 3.5mm jack στα χειριστήρια του Xbox One και τα textured grips.

Η πιο έντονη συζήτηση γίνεται γύρω από το υποτιθέμενο Xbox Elite Series 3 controller, όπου η Microsoft πάντα έφερνε νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά, τα οποία σταδιακά βλέπαμε να μεταφέρονται στα απλά μοντέλα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Thanks 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

θα ηταν καλο να μπουν 1-2 νεες λειτουργιες και να βρει μια λύση με την μπαταρια γιατι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ μπαταριες.απο την αλλη το dualsense καλο,εφερε ωραία πραγματα γενικα έχει εναν φρέσκο αέρα.αλλα εντάξει μετα απο μερικές ώρες πιστευω κανταει σπαστικο να πρεπει να σου βγαινουν τα δάχτυλα για να πατήσεις τις σκανδάλες και να τρέμει σαν μπαρμπούνι καθε φόρα που περπατάς 

• Sad 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, WaxOnWaxOff είπε

20e εχει ο απλος φορτιστης με τις 4 eneloop μπαταριες .... , σου αδειασε ? Αλλαζεις φυσιγια και εισαι ετοιμος . 

Μια που το ανέφερες... έχω 4 μπαταρίες eneloop pro που χρησιμοποιώ σχεδόν 3μιση χρόνια στο χειριστήριο του xbox one s. 
Το τελευταίο διάστημα το χειριστήριο αρνείται να ανάψει αν και πλήρως φορτισμένες. Πατάω το on κι αυτό αναβοσβήνει όσο το κρατάω πατημένο αλλά δεν ανοίγει ποτέ το xbox. 
Μόλις αλλάξω μπαταρίες κ βάλω τις άλλες τις Toshiba ανάβει κανονικά. 
Τις eneloop τις βάζω σε άλλες συσκευές και λειτουργούν κι αυτες κανονικά. Στο xbox όμως ασταθές, δεν ξέρω γιατί...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, WaxOnWaxOff είπε

Το μεγα λαθος ειναι να κατσουν να βαλουν ενσωματωμενη μπαταρια και μετα απο 2 χρονια χρησης να κλαιγεσαι οτι το χειρηστηριο ειναι για τα σκουπιδια και πως η μπαταρια που του εβαλαν ειναι γτπ , κλπ κλπ . Ολοι ξερουμε πως παει το πραμα . 

20e εχει ο απλος φορτιστης με τις 4 eneloop μπαταριες .... , σου αδειασε ? Αλλαζεις φυσιγια και εισαι ετοιμος . 

εγω εννοουσα να βαλει μεν μια ενσωματωμενη μπαταρια,αλλα να ειναι αποσπώμενη!Να βαζεις το καλωδιακι σου και να φορτίζει,και εσυ αμα θελεις να αγοραζεις αλλες κτλ.αυτο εννοω γιατι με τις αλκαλικες δεν ξερω κατι μου κανει!

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Είναι καλό το οτι ρωτάνε τον κόσμο και αυτό δείχνει οτι νοιάζονται για τον καταναλωτή και την γνώμη του,θα μπορούσαν να βάλουν κάποια λειτουργία με την προυπόθεση οτι δεν θα μικραίνει η διάρκεια ζωής του και δεν θα είναι ποιοτικό.

Εγω δεν τρελαίνομαι για τέτοια features όπως και για το ηχειάκι και αυτά τα θεωρώ gimmicks.

Γενικά εξαρτάται βέβαια και απο το παιχνίδι,όμως δεν νομίζω στήν πλειονότητα των παιχνιδιών να τα χρησιμοποιήσει και πολύ συχνά κανείς αυτά  σε μεγάλα παιχνίδια,γιατί απλά μετά απο λίγη ώρα κουράζουν και φθείρουν όπως φαίνεται το χειριστήριο και τελειώνουν πολύ γρηγορότερα της μπαταρίες.

Ισως τελειοποιηθούνε ακόμη περισσότερο και αυτές οι λειτουργίες και οι ποιότητα τους και τότε να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρων.

Κατά τα άλλα δεν νομίζω πως χρειάζεται κάτι παραπάνω το χειριστήριο ίσως πέρα απο ένα καλό γυροσκόπιο για συγκεκριμένα παιχνίδια.

Σε μπαταρίες πάντος πραγματικά είναι πολύ καλά έτσι όπως είναι,ξεχνάς να τις αλλάξεις πραγματικά κάποιες φορές και αν θέλεις βάζεις και Pack επαναφορτιζόμενες.

• Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

Μια που το ανέφερες... έχω 4 μπαταρίες eneloop pro που χρησιμοποιώ σχεδόν 3μιση χρόνια στο χειριστήριο του xbox one s. 
Το τελευταίο διάστημα το χειριστήριο αρνείται να ανάψει αν και πλήρως φορτισμένες. Πατάω το on κι αυτό αναβοσβήνει όσο το κρατάω πατημένο αλλά δεν ανοίγει ποτέ το xbox. 
Τις eneloop τις βάζω σε άλλες συσκευές και λειτουργούν κι αυτες κανονικά. Στο xbox όμως ασταθές, δεν ξέρω γιατί...

Οι eneloop pro ειναι υποτιθεται για συσκευες που απαιτουν αρκετο ρευμα μονομιας , οπως οι φωτογραφικες μηχανες . Ειναι καλες αλλα αμα δεις εχουν πολυ μικρο κυκλο φορτησεων . Ενδεχομενος να εχεις πεσει σε αυτο το σημειο πλεον μετα απο 3μιση χρονια. Εγω με τις απλες ακομα προχωραω γερα . 

2 λεπτά πριν, Devil9697 είπε

εγω εννοουσα να βαλει μεν μια ενσωματωμενη μπαταρια,αλλα να ειναι αποσπώμενη!Να βαζεις το καλωδιακι σου και να φορτίζει,και εσυ αμα θελεις να αγοραζεις αλλες κτλ.αυτο εννοω γιατι με τις αλκαλικες δεν ξερω κατι μου κανει!

Αφου το εχουν βγαλει ηδη αυτο 

https://www.skroutz.gr/s/5279528/Microsoft-Play-Charge-Kit-XBOX-One.html?from=catspan

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, _filippos_ είπε

Το γνωρίζεις ότι οι Eneloop Pro μπορεί να δίνουν περισσότερα mAh αλλά έχουν πολύ μικρότερο αριθμό κύκλων φορτίσεων σε σχέση με τις κανονικές Eneloop!! Οι Pro απ'όσο γνωρίζω συνήσταντε περισσότερο για χρήση με digital cameras.
Προσωπικά θα σε συμβούλευα να αγοράζεις τις κανονικές Eneloop που είναι οι Top επαναφορτιζόμενες μπαταρίες!!
(Μόλις είδα ότι σου απάντησαν ακριβώς το ίδιο... 🤣 😉)

Επεξ/σία από konstantinos77g
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, WaxOnWaxOff είπε

Το μεγα λαθος ειναι να κατσουν να βαλουν ενσωματωμενη μπαταρια και μετα απο 2 χρονια χρησης να κλαιγεσαι οτι το χειρηστηριο ειναι για τα σκουπιδια και πως η μπαταρια που του εβαλαν ειναι γτπ , κλπ κλπ . Ολοι ξερουμε πως παει το πραμα . 

9 ευρώ πριν 4 χρόνια Varta φορτιστής με 2 μπαταρίες.

Δουλεύουν μέχρι σήμερα τέλεια, το controller βγάζει 50 ώρες/charge.

Μόνο στη πρώτη καραντίνα έγραψε στο emulator 80 ώρες Kingdom Hearts 1 , 90 ώρες zelda twilight princess , 80 ώρες zelda windwaker.

Απο το 2016 σίγουρα έχει κάνει 1000+ ώρες.Σε x360 wireless controller σε windows. 
Και έχω 2 controller στο ps4 και αν ξεχάσω κάθε φορά να βάλω πρίζα έχω θέμα..
Επαναφορτιζόμενες εξωτερικές μέχρι να σβήσει ο ήλιος λέμε.

Επεξ/σία από Chocobo
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, konstantinos77g είπε

Το γνωρίζεις ότι οι Eneloop Pro μπορεί να δίνουν περισσότερα mAh αλλά έχουν πολύ μικρότερο αριθμό κύκλων φορτίσεων σε σχέση με τις κανονικές Eneloop!! Οι Pro απ'όσο γνωρίζω συνήσταντε περισσότερο για χρήση με digital cameras.
Προσωπικά θα σε συμβούλευα να αγοράζεις τις κανονικές Eneloop που είναι οι Top επαναφορτισόιμενες μπαταρίες!!
(Μόλις είδα ότι σου απάντησαν ακριβώς το ίδιο... 🤣 😉)

18 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

Η καλύτερη λύση είναι όπως είναι και ο @WaxOnWaxOff.

Έχοντας χρησιμοποιήσει Eneloop pro, Ladda και την λύση της MS, η μπαταρία της MS αξίζει ΠΟΛΥ περισσότερο τα λεφτά της. Γιατί;

1. Φορτίζει το χειριστήριο με καλώδιο χωρίς να χρειάζεται να βγάλεις την μπαταρία.
2. Η μπαταρία κρατάει περισσότερο. "Μα έχει λιγότερα mAh!", ναι αλλά τα Volt της μπαταρίας πέφτουν πολύ λιγότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες. Το αποτέλεσμα είναι να φτάνουν οι eneloop να έχουν το μισό της μπαταρίας αλλά καθώς τα Volt έχουν πέσει πολύ, το χειριστήριο σβήνει. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το χειριστήριο του ps5, ούτε των νεων xbox των οποίων τα χειριστήρια λένε ότι είναι ουσιαστικά ίδια με του one/onex 

αν όμως είναι ίδια σίγουρα θέλουν κάποια ανανέωση 

του ps4 οκ είναι αυτό που είναι, αλλά όταν πηγαίνω από το pro controller του switch σε αυτό του one είναι να σα να πηγαίνω από λιμουζίνα σε τρακτέρ

θέλουν σίγουρα ένα φρεσκάρισμα γιατί όσο περνούν τα χρόνια τα πράγματα πρέπει να προχωράνε 

θέλω να πιστεύω ότι το χειριστήριο του ps5 θα έχει εξίσου καλή ή και καλύτερη δόνηση με της nintendo και έχω περιέργεια να δω και στην πράξη τις νέες σκανδάλες

επίσης ενώ νόμιζα ότι τα χειριστήρια του one είναι σκυλιά τελικά έχω κι εκεί θέματα με το ένα από τα δύο μου να είναι πρακτικά άχρηστο με ένα κουμπί να μη λειτουργεί πλέον

το μόνο θετικό που βρίσκω είναι η μεγάλη αυτονομία και η δυνατότητα δικών μου μπαταριών (κι εγώ φίλος των eneloop), αλλά αυτό αν συγκρίνω με ds4. γιατί αν συγκρίνω με χειριστήριο της nintendo  βλέπω ότι μπορεί να υπάρχει αρκετά μεγάλη αυτονομία και με ενσωματωμένη 

διαχρονικά πάντως το πιο γερό μου χειριστήριο ήταν αυτό του 360, ελπίζω η ms να επανέλθει σε ανάλογη αξιοπιστία και να αφήσει τις χαζομάρες με τα "elite" controller που παίρνει τα λεφτά του κόσμου πουλώντας και καλά κάτι exclusive μη χέσω, ας φτιάξει ένα σοβαρο χειριστήριο για όλους και στην τελική δεν έχει νόημα να φτιάξει elite έκδοση ενός χειριστηρίου που ο ανταγωνισμός έχει στη στάνταρ εκδοχή του

εγώ πάντως από την ms θα ήθελα καλύτερη δόνηση για αρχή, το θέμα με τις σκανδάλες δεν το έχω δει 

επίσης θα ήταν καλό να είχαν και αυτοί γυροσκόπιο όπως έχει και η sony (άσχετα αν δεν το χρησιμοποιεί περισσότερο δουλεύει πάρα πολύ καλά), σε shooters πχ αν δουλευόταν παραπάνω θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά (όπως κάνει στο botw που είναι ίδιο με το ocarina of time που έλεγε ο φίλος στο άλλο thread)

και με τον αισθητήρα αφής θα έπρεπε η sony να κάνει περισσότερα πράγματα 

επίσης πολύ καλό σαν χαρακτηριστικό πρέπει να είναι και το ενσωματωμένο μικρόφωνο σε γλιτώνει από headset 

πάντως όλα τα χειριστήρια της προηγούμενης πλέον γενιάς κάπου έχαναν κάπου κέρδιζαν (πχ το pro δεν έχει σκανδάλες και όχι πολύ καλό σταυρό, το ds4 είναι ρημάδι αλλά το μόνο που έχει σωστό σταυρό , του one x θα μπορούσε και καλύτερα)

στη νέα πλέον γενιά το χειριστήριο του ps5 φαίνεται να μαζεύει όλα τα θετικά που ήδη υπάρχουν μαζί με επιπλέον χαρακτηριστικά και να έχει το πιο "τέλειο" χειριστήριο. καλό είναι πάντως που η ms ενεργοποιείται και αντιδρά γιατί ένα σοβαρό φρεσκάρισμα το χρειάζεται 

αλλά το θέμα είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά να χρησιμοποιούνται κιόλας να γίνεται και πιο ενδιαφέρον το gaming.. η sony πχ είχε πολύ μέτρια χρήση (έως ανύπαρκτη) των όσων μπορούσε να κάνει το ds4 ελπίζω να μην κάνει πάλι το ίδιο λάθος 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...