Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, peppasnet said:

Το αν είναι ελευθερία λόγου ή υποκίνηση βίας κτλ. το κρίνει η δικαιοσύνη ενός κράτους (με ειδικές επιτροπές με ειδικούς στο εκάστοτε θέμα) και όχι ένας CEO μια εταιρείας. Άρα μιλάμε για το ποιός κρίνει τι και αν έχει δικαίωμα να κάνει τι. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Ναι και εσυ περιμενεις να δικαστει ο Trump και ο καθε Trump για τα tweet του. Σε ποιο συμπαν ακριβως? Στην τελικη δικαίωμα του twitter και του καθε twitter να μας μπαναρει ολους αν γουσταρει. Συμφωνεις σε καποιους ορους οταν φτιαχνεις λογαριασμο εκει. Το ιδιο ισχυει και με την Google και τα apps της. Συμφωνουν σε καποιους κανονες. Αν δεν πανε συμφωνα με αυτους, παιρνουν ποδι. Σαν να μου λες οτι δεν εχω δικαίωμα να σε πεταξω απο το μαγαζι μου αν κανεις κατι που δεν μου αρεσει. Σιγα μην χρειαζεται παρεμβαση εισαγγελέα για να το κανω.

Επεξ/σία από Νικηφόρος Μπαντούνας
  • Like 2
  • Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς οδεύουμε ταχύτατα σε σημείο που θα απαγορεύεται να εκφέρεις και αντίθετη άποψη ακόμη και σε μία απλή ανάρτηση σε διαδίκτυο ακόμη και σε ένα απλό καθημερινό φόρουμ.

Τα ΜΜΕ τα έχουν ελέγξει πλήρως και τα κατευθύνουν όπως αυτοί τους αρέσει και βολεύονται και μη μου πει κανείς πως υπάρχει σήμερα στην παγκόσμια σκηνή μεγάλο ΜΜΕ που να κινείται ανεξάρτητα και να μην καθοδηγείται από κάποιους όποιοι και αν είναι αυτοί καλοί ή κακοί. Πολλοί τα αποκλείσαμε από το ρεπερτόριο μας βγάζοντας από την μπρίζα την τηλεόραση και μη αγοράζοντας τις φυλλάδες και τα περιοδικά τους. Μας έμεινε το διαδίκτυο στο οποίο είχαμε καταφύγει ελπίζοντας πως εκεί είναι διαφορετικά και θα μπορούμε να κάνουμε έστω κάποιο διάλογο συμφωνώντας ή διαφωνώντας με την άποψη κάποιου άλλου.

Δυστυχώς σιγά σιγά χάνεται και αυτό και οδεύουμε σε επικίνδυνους δρόμους που ο αποκλεισμός μας θα είναι το μικρότερο κακό. Πιθανά αυτό θα είναι το πρώτο βήμα μέχρι να θεσπισθούν και ποινικές κυρώσεις σε όσους αυτοί κρίνουν ότι η κριτική τους και η άποψή τους δεν συμφωνεί με το "γενικό καλό" 

Για να μην παρεξηγηθώ το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι ο τύπος που λέγεται Τραμπ ο οποίος είναι δισεκατομυριούχος  και γραμμένους μας έχει και εμάς και το twiter και τον facebook. Στεναχωριέμαι γιατί σιγά σιγά χάνεται και το μόνο μέσο που μας είχε απομείνει στο οποίο μπορούσαμε έστω και έντονα να διαφωνούμε με κάποιον άλλο.

  • Like 5
  • Thanks 7
Δημοσ.

Το ερώτημα σε όλα αυτά τα σχετικά θέματα είναι... Πρέπει εταιριάρες να έχουν τόσο εξουσία πάνω στο ποιος θα έχει την δυνατότητα ομιλίας στο ιντερνετ; Η απάντηση για'μενα είναι προφανής και εύκολη.

Ένα απ'τα βασικά προβλήματα είναι το γεγονός πως το ιντερνετ το έχουν ιδιοποιηθεί εταιριάρες και πως οι νόμοι δεν έχουν γκρίζες περιοχές ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό. Σε μια τέτοια γκρίζα περιοχή βρίσκεται ο πολιτικός λόγος στο ιντερνετ. Είναι μεν νομικά σε ιδιωτικό χώρο όμως αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει δημόσιος (!) τότε είναι γκρίζα περιοχή.

  • Like 9
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, peppasnet είπε

Γιατί είναι Πρόεδρος και δεν προβλέπει ο νόμος να τον φυμωνεις έτσι εύκολα? Τι λέω τώρα ε? Αφού αν δε μας αρέσει κάτι, μπαίνει ο CEO και σβήνει ελεύθερα. 

Κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους του κράτους, μόνο ένας φασίστας ή ένας βασιλιάς... θύμισε μου τι θέλει να είναι ο κύριος???

13 λεπτά πριν, peppasnet είπε

Δε νομίζω να έκανε κανείς χάρη σε κανέναν. Δεν είμαστε όλοι παιδιά να θέλουμε τον μεγάλο προστάτη να μας κρατάει στην ασφάλεια μέσω μείωσης ελευθερίας. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. 

Κοίτα τους οπαδούς του και θα καταλάβεις τι λάθος γράφεις....

14 λεπτά πριν, peppasnet είπε

Αν σου φαίνεται ως απομόνωση οκ δικαίωμά σου. Ωστόσο εγώ δε θεωρώ απομόνωση το να βασίζομαι στις δυνάμεις μου και όχι να κρέμομαι απο τα... της μέρκελ όταν έρθει οικονομική κρίση ή στρατιωτική. Φυσικά και ωφέλησε χώρες και κοινωνίες αυτό, διότι σε αντιθετες περιπτώσεις που βασίστηκαν σε άλλους σωτήρες, είδαμε κατάρρευση, αφού η βοήθεια δεν ήρθε ποτέ. (βέβαια το ποιον δρόμο θέλει η κοινωνία να ακολουθήσει, θα το αποφασίσει στην ψήφο της)

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο πουτινκ είναι αυτό που έκανε και τραμπ, τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

16 λεπτά πριν, peppasnet είπε

Πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη που δόθηκε από τους έλληνες και τα υπόλοιπα κράτη στην ΕΕ αλλά και απο τους οραματιστές ηγέτες της εποχής εκείνης, προδόθηκε αφού η στόχοι και οι αξίες της πήγαν περίπατο. Αν πιστεύεις οτι η αντιμετώπιση της ελλάδας εκείνη τη στιγμή της ανάγκης ήταν οκ και σύμφωνη με τις αρχές της ΕΕ, οκ απλά διαφωνούμε.

Τη μόνη προδοσία που είδα ήταν όλων των πολίτικων μας προς εμάς τους πολίτες... ούτε ένας δεν πήρε την ευθύνη των επιλόγων του, ούτε ένας δεν είπε συγνώμη που τόσα χρόνια μας κορόιδευαν... μας έριξαν το βάρος της ευθύνης και εμείς πληρώσαμε το μάρμαρο...

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Θα αρχίσει πάλι το κλασικό debate για το κατά πόσο είναι επιτρεπτό να δίνεται βήμα στους εξτρεμιστές σε εκατομμύρια κόσμου. Και ότι δε θα πρέπει να αστυνομεύεται σε καμία περίπτωση ο λόγος, αλλά οι πράξεις αφού οι ίδιοι θα τις φιλτράρουμε έτσι και αλλιώς και θα τις απομονώσουμε αν είναι κομματάκι extreme.😁  Λες και είμαστε ακόμα μικρά παιδιά και έχουμε ακόμα ρομαντική θεώρηση των πραγμάτων και τυφλή εμπιστοσύνη στον κάθε ψυχανώμαλο εκεί έξω (and boy there are many).

Καταρχάς για κάποιους από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας έτσι και αλλιώς δεν υπήρχε καν περιορισμός, αφού τυγχάνει να ήταν στην κεφαλή της εκάστοτε εξουσίας. Δικτάτορες/πραξικοπηματίες, λαλημένοι βασιλείς προϊόντα αιμομιξίας παλιότερα, ακροδεξιοί/αριστεροί εθνικιστές, εκπρόσωποι φυλετικού/θρησκευτικού μίσους, wannabe ιζνογκούντ χαλιφάτα κλπ έχουν διχάσει και έχουν βάψει τους δικούς τους και όμορους λαούς στο αίμα. Και μόνο στην πρόσφατη ιστορία να ανατρέξει κανείς θα βρει άπειρα παραδείγματα με πιο χαρακτηριστικό αυτό του ISIS. Είναι λογοκρισία σαν μια δυτική κοινωνία να θέλουμε να σταματήσουμε αυτόν τον προσηλυτισμό από συγκεκριμένους φανατικούς επιτήδειους και οικονομικά συμφέροντα εις βάρος των περισσότερο καταπιεσμένων/γκετοποιημένων? Ναι ok δεν θα έπρεπε να υπήρχαν εξαρχής κοινωνικά αποκλεισμένες κάστες για να μη βρίσκουν πάτημα, but tough luck thats how capitalism works.

Οι μπαχαλάκιδες βίκινγκς, proud boys κλπ υποκινήθηκαν λοιπόν από τον ίδιο τον αχαρακτήριστο πρόεδρο τους για να μπουκάρουν μέσα στο Καπιτώλιο, λες και μιλάμε για την Αλβανία του Μπερίσα - no offence. Το ότι η αστυνόμευση ήταν αλλού fun park, ενώ αν ήταν τίποτα BLM/ANTIFA θα μιλάγαμε τώρα για χιλιάδες νεκρούς είναι και αυτό άλλο μεγάλο ζήτημα και παθογένεια της αμερικάνικης κοινωνίας. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές χρησιμοποιήθηκαν και διευκόλυναν τον σκοπό τους και προφανώς επιλέχτηκαν γιατί δεν θα υπήρχε καθόλου moderation. H google/apple/amazon κλπ στους όρους χρήσης αναφέρουν ρητά ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα για "βίαιες κινητοποιήσεις" - αν και εδώ μιλάμε για απόπειρα πραξικοπήματος σχεδόν αλλά τέσπα. Τόσο καιρό που τις χρησιμοποιούσαν ελεύθερα για να υποστηρίζουν το κοντό και το μακρύ τους με fake news στην περίοδο των Αμερικάνικων εκλογών, δεν υπήρχε ακόμα θολοκουλτουριάρικος δημοκρατικός δακτύλιος δηλαδή. 😁 Ξαφνικά ανακαλύψαμε παγκόσμια συνωμοσία πάλι και προσπάθεια για doxing και φίμωση από τα corpos της παγκοσμιοποίησης. Ας πάμε ξέρω εγώ και μια βόλτα με τη βάρκα μέχρι την Λαμπεντούζα να δούμε μαζί με τους υπόλοιπους tinfoil heads το ηλιοβασίλεμα από την άκρη της Γής.😁 Ποιος κάθεται και τα λέει αυτά? O Jim από το Texas που ποστάρει στο facebook/instagram κάθε δευτερόλεπτο και τι σώβρακο φοράει και έχει μαζί του το smartphone μέχρι και για κατούρημα.😁 

Το ότι συνεχίζουν ακόμα και τώρα τις απειλές επειδή δυσκολεύονται να οργανωθούν τα λέει όλα. Όσο αφορά τους ισχυρισμούς του CEO και καλά. 1000000000 μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν να ανταλλάξουν το οτιδήποτε, γιατί χρησιμοποιούσαν μόνο την συγκεκριμένη εφαρμογή?

  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε

Ναι και εσυ περιμενεις να δικαστει ο Trump και ο καθε Trump για τα tweet του. Σε ποιο συμπαν ακριβως? Στην τελικη δικαίωμα του twitter και του καθε twitter να μας μπαναρει ολους αν γουσταρει. Συμφωνεις σε καποιους ορους οταν φτιαχνεις λογαριασμο εκει. Το ιδιο ισχυει και με την Google και τα apps της. Συμφωνουν σε καποιους κανονες. Αν δεν πανε συμφωνα με αυτους, παιρνουν ποδι. Σαν να μου λες οτι δεν εχω δικαίωμα να σε πεταξω απο το μαγαζι μου αν κανεις κατι που δεν μου αρεσει. Σιγα μην ζητησω παρεμβαση εισαγγελέα. 

Όχι αδερφέ, δεν είναι τόσο απλό. Η κοινωνία βασίζεται στους νόμους που φέρνουν οι πολιτικοί που ψηφίστηκαν απο τους πολίτες. Αν η εταιρεία δεν της αρέσεις, παίρνει αυτή πόδι :) Δεν μπορείς να πετάξεις έτσι απλά από το μαγαζί σου όποιον θέλεις, πρέπει να το αιτιολογήσεις. Κλασικό παράδειγμα στην Ελλάδα με το facecontrol που έπαιζε (ή παιζει ακόμα, δε ξερω) στα μπαρακια κτλ το οποίο είναι παράνομο και ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να σε εξυπηρετήσει ο μαγαζάτορας. Πόσο μάλλον σε νευραλγικούς τομείς απο γίγαντες ελέγχου της πληροφορίας όπως το Twitter. :(

Δημοσ.

νομίζω σε βάθος χρόνου, δεν θα θυμόμαστε την αρχή του 2021 ως την εποχή που έγινε εισβολή στο Καπιτώλιο και επιλύθηκε (ας πούμε) η Αμερικανική δημοκρατία. όχι..

Δεν θα θυμόμαστε ούτε καν το όνομα του τότε προέδρου ποιος ήταν και τι πρέσβευέ και γιατί έγινε η εισβολή και πόσα θύματα είχε. 

Θα την θυμόμαστε πως οι CEO μερικών (σημαντικών) κοινωνικών δικτύων όταν αυτά έφτασαν σε μία "΄ώριμη ακμή" είχαν την δύναμη με συνοπτικές διαδικασίες και έκοψαν το δικαίωμα λόγου στον πολιτικό προϊστάμενό τους δλδ του προέδρου της χώρας που είχαν έδρα οι εταιρίες τους. Και που μετά "έκοψαν" το download στην εφαρμογή που κατέφυγαν οι τότε οπαδοί του ως "απάντηση" (λες και δεν υπάρχουν και άλλες και άλλες να συνεχίσει να μιλάει αυτος που θέλει). 

Τραγικό.. Και κρίμα γιατί ο Τραμπ θα ήταν εύκολο να αποδομηθεί χωρίς αυτά αλλά τώρα θα τον κάνουν και "μάρτυρα". 

Υ.Γ. Κάθε μέρα συνειδητοποιείς την τεράστια δύναμη που έχουν οι πολυεθνικές στον κόσμο που είναι κράτος εν κράτει. Μήπως κάτι να κάνουμε για αυτό και δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές μας πεποιθήσεις ή προτιμήσεις. Καμία όμως σχέση. 

  • Like 5
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AtiX είπε

Κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους του κράτους, μόνο ένας φασίστας ή ένας βασιλιάς... θύμισε μου τι θέλει να είναι ο κύριος???

Γνωρίζεις οτι δεν ισχύουν ίδιοι νόμοι (και καλώς) για όλους έ? Βουλευτική ασυλία, στρατονομία για τους στρατιωτικούς, το αντίστοιχο για τους αστυνομικούς κτλ. Δικαστικό σώμα, δε μπορει καν να τους αγγίξει ο υπουργός κτλ. Ο νόμος του κράτους δε νομίζω να έκλεισε το λογαριασμό, ο CEO το αποφάσισε, αυτό συζητάμε :) 

9 λεπτά πριν, AtiX είπε

Κοίτα τους οπαδούς του και θα καταλάβεις τι λάθος γράφεις....

αντε καλά, αφου εμεις κάνουμε λάθος :P

 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, peppasnet είπε

Γνωρίζεις οτι δεν ισχύουν ίδιοι νόμοι (και καλώς) για όλους έ? Βουλευτική ασυλία, στρατονομία για τους στρατιωτικούς, το αντίστοιχο για τους αστυνομικούς κτλ. Δικαστικό σώμα, δε μπορει καν να τους αγγίξει ο υπουργός κτλ. Ο νόμος του κράτους δε νομίζω να έκλεισε το λογαριασμό, ο CEO το αποφάσισε, αυτό συζητάμε :) 

 

Ακόμα και έτσι αποδεικνύεις ότι κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους του κράτους... άρα αρχικά έκανες λάθος... ;)

  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, peppasnet said:

Εμείς πότε θα αποκλείσουμε όλους αυτούς? (apple google fb twitter etc.)

Μερικοί λένε οτι καλώς το κάνανε γιατι ήταν παράνομα κτλ ... Αν ήταν παράνομο ή κακό για τη χώρα κτλ, ας τους κόψει βάσει νομοθεσίας το κράτος και όχι ο CEO μια εταιρείας. Τουλάχιστον το κράτος εκπροσωπείται απο αυτούς που διάλεξε ο λαός. 

Ας πρόσεχε ο ίδιος ο πλανητάρχης να μην ασκεί την πολιτική του μέσα από πλατφόρμες ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ εταιρειών! Είχε άλλα επίσημα κανάλια επικοινωνίας σαν πρόεδρος αν ήθελε να είναι σοβαρός... 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, keysmith είπε

νομίζω σε βάθος χρόνου, δεν θα θυμόμαστε την αρχή του 2021 ως την εποχή που έγινε εισβολή στο Καπιτώλιο και επιλύθηκε (ας πούμε) η Αμερικανική δημοκρατία. όχι.. [...] Θα την θυμόμαστε πως οι CEO μερικών (σημαντικών) κοινωνικών δικτύων όταν αυτά έφτασαν σε μία "΄ώριμη ακμή" είχαν την δύναμη με συνοπτικές διαδικασίες και έκοψαν το δικαίωμα λόγου στον πολιτικό προϊστάμενό τους δλδ του προέδρου της χώρας που είχαν έδρα οι εταιρίες τους

Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε (ας πούμε: στο δάσος, στην γενική εικόνα) όμως σε αυτό που γράφεις εδώ ειδικότερα δεν το βλέπω πιθανό!

Το ζητούμενο για αυτούς είναι να γίνει κάτι αποδεκτό, να υπάρχει συναίνεση, να το συνηθίσουμε τόσο ώστε να το θεωρούμε κατά κάποιο τρόπο φυσιολογικό, δημοκρατικό, αναπόφευκτο κλπ. Αυτό σημαίνει πως μέσες άκρες δεν θα θυμόμαστε (αν εννοούμε όταν λέμε θυμόμαστε το συλλογικό "εμείς") τίποτα!

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, peppasnet said:

Όχι αδερφέ, δεν είναι τόσο απλό. Η κοινωνία βασίζεται στους νόμους που φέρνουν οι πολιτικοί που ψηφίστηκαν απο τους πολίτες. Αν η εταιρεία δεν της αρέσεις, παίρνει αυτή πόδι :) Δεν μπορείς να πετάξεις έτσι απλά από το μαγαζί σου όποιον θέλεις, πρέπει να το αιτιολογήσεις. Κλασικό παράδειγμα στην Ελλάδα με το facecontrol που έπαιζε (ή παιζει ακόμα, δε ξερω) στα μπαρακια κτλ το οποίο είναι παράνομο και ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να σε εξυπηρετήσει ο μαγαζάτορας. Πόσο μάλλον σε νευραλγικούς τομείς απο γίγαντες ελέγχου της πληροφορίας όπως το Twitter. :(

Μια χαρά αιτιολόγηση έδωσαν. Και μαλιστα τους πηρε και πολυ καιρο λογο της θεσης του. Πολυς κοσμος εφτιαξε λογαριασμους με τους οποιους εγραφε ακριβως οτι και ο Trump. Και μαντεψε? ΟΛΟΙ εφαγαν μπαν σε ελαχιστο χρονο. 

Απο εκει και περα απο που και εως που είμαι υποχρεωμένος να σε εξυπηρετήσω? Μπαινεις στο μαγαζι μου και αρχιζεις να με βριζεις. Δεν εχω δικαιωμα να σε πεταξω εξω? Πρεπει να κανω τι? Να φερω την αστυνομια? Βασικα οχι, το παραδειγμα μου ειναι λαθος. Αυτο που λες εσυ ειναι οτι πρεπει να φερω τον εισαγγελεα προκειμενου να εχω δικαιωμα να σε βγαλω εξω. Δεν παει καθολου ετσι. Η κοινωνια εχει νομους, ομως δεν σε υποχρεωνει να μενεις απραγος και να περιμενεις το εκαστοτε οργανο να αναλαβει δραση. 

Και στην τελικη τι παει να πει το "Αν η εταιρεία δεν της αρέσεις, παίρνει αυτή πόδι"? Αν δεν μου αρεσει το μαγαζι σου, το κλεινεις? Γιατι εμενα αυτο το νοημα μου βγαζει η φραση σου αυτη.

  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Το ερώτημα σε όλα αυτά τα σχετικά θέματα είναι... Πρέπει εταιριάρες να έχουν τόσο εξουσία πάνω στο ποιος θα έχει την δυνατότητα ομιλίας στο ιντερνετ; Η απάντηση για'μενα είναι προφανής και εύκολη.

Ένα απ'τα βασικά προβλήματα είναι το γεγονός πως το ιντερνετ το έχουν ιδιοποιηθεί εταιριάρες και πως οι νόμοι δεν έχουν γκρίζες περιοχές ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό. Σε μια τέτοια γκρίζα περιοχή βρίσκεται ο πολιτικός λόγος στο ιντερνετ. Είναι μεν νομικά σε ιδιωτικό χώρο όμως αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει δημόσιος (!) τότε είναι γκρίζα περιοχή.

Συμφωνώ 1000% φίλε μου!!!

  • Like 1
Δημοσ.

Το πιο ανησυχητικό είναι πως οι Tech Giants (Amazon, Apple, Google, Facebook και Microsoft) μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και δεν σηκώνουν κουβέντα.

Σε παρακολουθούν 24/7, πουλάνε τα προσωπικά σου δεδομένα και αν τυχόν υπάρξει κάποια εναλλακτική εφαρμογή που να προσβάλει τους όρους που έχουν θέσει, την εξαφανίζουν ταυτοχρόνως από παντού.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...