Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χελοου ολ!!!

Η μητέρα μου έχει μια κουζίνα BOSCH και μετά από 17 χρόνια φιλοτιμης λειτουργίας, έχει καμμένο θερμοστάτη και 2 αντιστάσεις, και ο μάστορας που ήρθε και την είδε, είπε ότι θέλει 170€ για να επισκευαστεί. Το λοιπόν.... είπα να της πάρω μια καινούργια του κουτιού αλλά όσο ψάχνω τόσο χάνομαι στην μετάφραση. Αυτό που ψάχνω είναι μια ελεύθερη κουζίνα με κεραμική εστία αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις μάρκες, έχουν καμία σχέση με το πως ήταν? Διάβασα ότι η 3αδα MISENS BOSCH PITSOS , φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο και ότι δεν προορίζονται για πάνω από 3 χρόνια χρήσης, για τις Miele ότι αν πάθουν ζημιά και χρειαστεί ανταλλακτικό, το χρυσοπληρωνεις γιατί πρέπει να βάλεις μόνο της Miele. Μετά κάτι άλλο που διάβασα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι αν αγοράσεις μάρκα από δύση, στα 5 χρόνια το πετάς, ενώ αν αγοράσεις από ανατολή , το παντρεύεσαι... τι φάση ρε σεις, ποιες είναι αυτές οι μάρκες από ανατολή ορε!!?? Και τέλος θέλω γενικές γνώμες για indesit, AEG, ZANUSSI, korting, Electrolux, GORENJE. Το μπάτζετ είναι 500€. Ελπίζω να μην ζητάω πολλα. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπερβολές τα περί 3 ετών και 5 ετών, αλλά οι σημερινές συσκευές δεν έχουν την αντοχή των παλαιών. Bosch και Pitsos είναι τουρκικές πλέον, ίσως και Siemens. Άσε το τι παράγεται στην Τουρκία δεν παίζεται πλέον, αγοράσαμε ένα φουρνακι από εταιρεία που έλεγαν ότι σχεδιάζεται στην Ελλάδα και μόλις το βγάλαμε από το κουτί βλέπαμε κάτω στην γωνία made in Turkiye. Στο θέμα μας τώρα, από μάρκες θα σε γελάσω ποιες είναι καλές και ποιοτικές στις κουζίνες, για την Miele το έχω ακούσει και εγώ ότι τυχόν επισκευή της κοστίζει πολλά. Ένας φίλος αγόρασε μία φθηνή sharp παλαιό μοντέλο και τεχνολογίας, δεν έχουν κάποιο θέμα εδώ και 2 χρόνια. Η AEG καλή μάρκα γενικά στις οικοσυσκευες. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

Θα την κάνω την ερώτηση , οι κεραμικές εστίες θέλουν και άλλες κατσαρόλες και τηγάνια ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SchinasN είπε

Θα την κάνω την ερώτηση , οι κεραμικές εστίες θέλουν και άλλες κατσαρόλες και τηγάνια ;

οχι. οι επαγωγικες θέλουν και ισως το υγραέριο αλλα δεν ειμαι βεβαιος, νομιζω πως ουτε αυτο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε

οχι. οι επαγωγικες θέλουν και ισως το υγραέριο αλλα δεν ειμαι βεβαιος, νομιζω πως ουτε αυτο.

σωστά , οι επαγωγικές. Πιστεύω ότι είναι καλύτερη επένδυση να πάρεις επαγωγικές μαζί με τις κατσαρόλες , προσφέρουν μεγάλη οικονομία στο ρεύμα. Αλλά θέλει περισσότερα λεφτά και αγορά κουζινικών.

Δημοσ.

AEG πάντως αγορασμένη το 2014, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό, και νομίζω δεν ήταν από τις ακριβές, κάνα 400ρι την είχαμε πάρει

  • Like 1
Δημοσ.

Το 3 με 5 χρόνια είναι μουφιες, όπως και το ότι εξ Ανατολής διαρκούν μια ζωή (βασικά το αντίθετο συμβαίνει), όπως και ότι τα πάλια τα χρόνια όλα διαρκούσαν μια ζωή. Απλά το παρελθόν το θυμόμαστε πάντα με μια εξαιρετική θετική και νοσταλγικη χρεια. 

Στο θέμα μας, Μιελε ειναι πάντα εξαιρετικα ποιοτικά, αλλά με το ανάλογο καπέλο στην τιμή, AEG επισης πολύ καλά , σε λίγο καλύτερες τιμές. 

  • Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, skepasti21 είπε

Χελοου ολ!!!

Η μητέρα μου έχει μια κουζίνα BOSCH και μετά από 17 χρόνια φιλοτιμης λειτουργίας, έχει καμμένο θερμοστάτη και 2 αντιστάσεις, και ο μάστορας που ήρθε και την είδε, είπε ότι θέλει 170€ για να επισκευαστεί. Το λοιπόν.... είπα να της πάρω μια καινούργια του κουτιού αλλά όσο ψάχνω τόσο χάνομαι στην μετάφραση. Αυτό που ψάχνω είναι μια ελεύθερη κουζίνα με κεραμική εστία αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις μάρκες, έχουν καμία σχέση με το πως ήταν? Διάβασα ότι η 3αδα MISENS BOSCH PITSOS , φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο και ότι δεν προορίζονται για πάνω από 3 χρόνια χρήσης, για τις Miele ότι αν πάθουν ζημιά και χρειαστεί ανταλλακτικό, το χρυσοπληρωνεις γιατί πρέπει να βάλεις μόνο της Miele. Μετά κάτι άλλο που διάβασα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι αν αγοράσεις μάρκα από δύση, στα 5 χρόνια το πετάς, ενώ αν αγοράσεις από ανατολή , το παντρεύεσαι... τι φάση ρε σεις, ποιες είναι αυτές οι μάρκες από ανατολή ορε!!?? Και τέλος θέλω γενικές γνώμες για indesit, AEG, ZANUSSI, korting, Electrolux, GORENJE. Το μπάτζετ είναι 500€. Ελπίζω να μην ζητάω πολλα. Ευχαριστώ πολύ.

Έψαξες να βρεις μόνος σου τα ανταλλακτικά; μου φαίνεται υπερβολικό το νούμερο που σου ζητάει, δεν νομίζω να κοστίζουν πάνω από 50 με 60 ευρώ. Άμα είναι σε καλή κατάσταση πάρε και άλλες προσφορές και κοίτα τι σε συμφέρει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Υπερβολές τα περί 3 ετών και 5 ετών, αλλά οι σημερινές συσκευές δεν έχουν την αντοχή των παλαιών. Bosch και Pitsos είναι τουρκικές πλέον, ίσως και Siemens. Άσε το τι παράγεται στην Τουρκία δεν παίζεται πλέον, αγοράσαμε ένα φουρνακι από εταιρεία που έλεγαν ότι σχεδιάζεται στην Ελλάδα και μόλις το βγάλαμε από το κουτί βλέπαμε κάτω στην γωνία made in Turkiye. Στο θέμα μας τώρα, από μάρκες θα σε γελάσω ποιες είναι καλές και ποιοτικές στις κουζίνες, για την Miele το έχω ακούσει και εγώ ότι τυχόν επισκευή της κοστίζει πολλά. Ένας φίλος αγόρασε μία φθηνή sharp παλαιό μοντέλο και τεχνολογίας, δεν έχουν κάποιο θέμα εδώ και 2 χρόνια. Η AEG καλή μάρκα γενικά στις οικοσυσκευες. 

Εννοείς ότι πλέον δεν ξέρουμε τι μας γίνεται όχι ότι η ποιότητα είναι πολύ καλή , σωστά? Έτσι όπως το έγραψες ότι "παράγεται στην Τουρκία δεν παίζεται"  λιγο με μπέρδεψε.... 🤪🤪🤪🤪

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, skepasti21 είπε

Εννοείς ότι πλέον δεν ξέρουμε τι μας γίνεται όχι ότι η ποιότητα είναι πολύ καλή , σωστά? Έτσι όπως το έγραψες ότι "παράγεται στην Τουρκία δεν παίζεται"  λιγο με μπέρδεψε.... 🤪🤪🤪🤪

Οχι εννοώ ότι πλέον στην Τουρκία παράγονται αρκετά πράγματα είτε μέρη συσκευών είτε ολοκληρες και δεν το ξέρουμε πάντα εκτός το λέει γραπτώς ότι είναι made in turkey, και δεν μιλαμε μόνο για συσκευές χαμηλής τιμής. Ποιότητα σε μάρκες και συσκευές προφανώς και υπάρχει αλλά οχι τόσο όσο παλιά. 

1 ώρα πριν, SchinasN είπε

σωστά , οι επαγωγικές. Πιστεύω ότι είναι καλύτερη επένδυση να πάρεις επαγωγικές μαζί με τις κατσαρόλες , προσφέρουν μεγάλη οικονομία στο ρεύμα. Αλλά θέλει περισσότερα λεφτά και αγορά κουζινικών.

Οι επαγωγικες καταναλώνουν ακριβώς το ίδιο. Εκεί που έχεις πλεονέκτημα είναι η ταχύτερη αύξηση θερμοκρασίας αλλά και μείωση όταν τεθεί εκτός λειτουργίας η εστία. 

  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Οχι εννοώ ότι πλέον στην Τουρκία παράγονται αρκετά πράγματα είτε μέρη συσκευών είτε ολοκληρες και δεν το ξέρουμε πάντα εκτός το λέει γραπτώς ότι είναι made in turkey, και δεν μιλαμε μόνο για συσκευές χαμηλής τιμής. Ποιότητα σε μάρκες και συσκευές προφανώς και υπάρχει αλλά οχι τόσο όσο παλιά. 

Οι επαγωγικες καταναλώνουν ακριβώς το ίδιο. Εκεί που έχεις πλεονέκτημα είναι η ταχύτερη αύξηση θερμοκρασίας αλλά και μείωση όταν τεθεί εκτός λειτουργίας η εστία. 

Googlαρισα και βρέθηκα στην σελίδα της candy. 6-7 λεπτά για να βράσει το νερό ενώ στην επαγωγική 3 λεπτά, το σύστημα ασφαλείας, δεν θερμαίνεται ποτέ η επιφάνεια άρα όχι καμμένο φαγητό και ομοιόμορφο μαγείρεμα, ναι αξίζει η επένδυση σε αυτό. Η μικρή διαφορά στο χρόνο μαγειρέματος ίσως να μην αξίζει σαν οικονομία στο ρεύμα

Καταχράστηκα το θέμα, συγνώμη. Μακάρι να βρεις μια καλή κουζίνα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SchinasN είπε

Googlαρισα και βρέθηκα στην σελίδα της candy. 6-7 λεπτά για να βράσει το νερό ενώ στην επαγωγική 3 λεπτά, το σύστημα ασφαλείας, δεν θερμαίνεται ποτέ η επιφάνεια άρα όχι καμμένο φαγητό και ομοιόμορφο μαγείρεμα, ναι αξίζει η επένδυση σε αυτό. Η μικρή διαφορά στο χρόνο μαγειρέματος ίσως να μην αξίζει σαν οικονομία στο ρεύμα

Καταχράστηκα το θέμα, συγνώμη. Μακάρι να βρεις μια καλή κουζίνα.

Ναι, πρέπει να αναφέρουν και την ισχύ της αντίστασης. Το σημαντικό που δεν λέγεται είναι οι χρόνοι ψύξης του υλικού, για ένα μπρίκι νερό για καφέ ή τσάι, αν θες για μαγείρεμα με το που αγγίζει ο θερμοστάτης και σβήνει πέφτει το ίδιο γρήγορα η θερμοκρασια της επιφάνειας οπότε σύντομα πάλι θα τεθεί σε λειτουργία αν θες να συνεχίσει το βράσιμο ενώ στην κλασσική εστία θα παραμείνει περισσότερο, στην σούμα δεν υπάρχει διαφορά, βέβαια αν αναλογιστείς ότι καθαρίζεται καλύτερα η εστία και δεν έχεις διαφορα αλλα φαινόμενα με φθορά του σμάλτου, πολυκαιρισμό μυρωδιές και καθαρίσματα, δεν το συζητάμε ότι είναι καλύτερη η αγορά επαγωγικής.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ναι, πρέπει να αναφέρουν και την ισχύ της αντίστασης. Το σημαντικό που δεν λέγεται είναι οι χρόνοι ψύξης του υλικού, για ένα μπρίκι νερό για καφέ ή τσάι, αν θες για μαγείρεμα με το που αγγίζει ο θερμοστάτης και σβήνει πέφτει το ίδιο γρήγορα η θερμοκρασια της επιφάνειας οπότε σύντομα πάλι θα τεθεί σε λειτουργία αν θες να συνεχίσει το βράσιμο ενώ στην κλασσική εστία θα παραμείνει περισσότερο, στην σούμα δεν υπάρχει διαφορά, βέβαια αν αναλογιστείς ότι καθαρίζεται καλύτερα η εστία και δεν έχεις διαφορα αλλα φαινόμενα με φθορά του σμάλτου, πολυκαιρισμό μυρωδιές και καθαρίσματα, δεν το συζητάμε ότι είναι καλύτερη η αγορά επαγωγικής.

μονο πλεονεκτήματα εχει. πραγματικά δεν μετάνιωσα στιγμη ειδικα για το ποσο καθαρη ειναι μόνιμα. επίσης ειναι πολύ μεγάλο συν οτι απο την ενταση 4 στην 7 πας σε δευτερολεπτα. αν κάνεις λαθος στην κεραμική και σου "καίγεται" το φαι πρεπει να το βγάλεις απο πανω και πάλι η θερμότητα στο σκευος το "αρπάζει" ακόμα μεχρι να κρυωσει.

το μονο πρόβλημα ειναι οτι για να παρεις μάτι πανω απο 20cm πρεπει να δωσεις μια περιουσια

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ  όλους  για τις απαντήσεις  σας, τελικά χτύπησα μια gorenja στα 485 η οποία στο σκρουτς η φτηνότερη είναι στα 617! Και με 5 χρόνια  εγγύηση!!!

Επεξ/σία από skepasti21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...