skepasti21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Χελοου ολ!!! Η μητέρα μου έχει μια κουζίνα BOSCH και μετά από 17 χρόνια φιλοτιμης λειτουργίας, έχει καμμένο θερμοστάτη και 2 αντιστάσεις, και ο μάστορας που ήρθε και την είδε, είπε ότι θέλει 170€ για να επισκευαστεί. Το λοιπόν.... είπα να της πάρω μια καινούργια του κουτιού αλλά όσο ψάχνω τόσο χάνομαι στην μετάφραση. Αυτό που ψάχνω είναι μια ελεύθερη κουζίνα με κεραμική εστία αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις μάρκες, έχουν καμία σχέση με το πως ήταν? Διάβασα ότι η 3αδα MISENS BOSCH PITSOS , φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο και ότι δεν προορίζονται για πάνω από 3 χρόνια χρήσης, για τις Miele ότι αν πάθουν ζημιά και χρειαστεί ανταλλακτικό, το χρυσοπληρωνεις γιατί πρέπει να βάλεις μόνο της Miele. Μετά κάτι άλλο που διάβασα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι αν αγοράσεις μάρκα από δύση, στα 5 χρόνια το πετάς, ενώ αν αγοράσεις από ανατολή , το παντρεύεσαι... τι φάση ρε σεις, ποιες είναι αυτές οι μάρκες από ανατολή ορε!!?? Και τέλος θέλω γενικές γνώμες για indesit, AEG, ZANUSSI, korting, Electrolux, GORENJE. Το μπάτζετ είναι 500€. Ελπίζω να μην ζητάω πολλα. Ευχαριστώ πολύ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Υπερβολές τα περί 3 ετών και 5 ετών, αλλά οι σημερινές συσκευές δεν έχουν την αντοχή των παλαιών. Bosch και Pitsos είναι τουρκικές πλέον, ίσως και Siemens. Άσε το τι παράγεται στην Τουρκία δεν παίζεται πλέον, αγοράσαμε ένα φουρνακι από εταιρεία που έλεγαν ότι σχεδιάζεται στην Ελλάδα και μόλις το βγάλαμε από το κουτί βλέπαμε κάτω στην γωνία made in Turkiye. Στο θέμα μας τώρα, από μάρκες θα σε γελάσω ποιες είναι καλές και ποιοτικές στις κουζίνες, για την Miele το έχω ακούσει και εγώ ότι τυχόν επισκευή της κοστίζει πολλά. Ένας φίλος αγόρασε μία φθηνή sharp παλαιό μοντέλο και τεχνολογίας, δεν έχουν κάποιο θέμα εδώ και 2 χρόνια. Η AEG καλή μάρκα γενικά στις οικοσυσκευες. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από Βασίλης_29
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Θα την κάνω την ερώτηση , οι κεραμικές εστίες θέλουν και άλλες κατσαρόλες και τηγάνια ;
basilis_k6 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, SchinasN είπε Θα την κάνω την ερώτηση , οι κεραμικές εστίες θέλουν και άλλες κατσαρόλες και τηγάνια ; οχι. οι επαγωγικες θέλουν και ισως το υγραέριο αλλα δεν ειμαι βεβαιος, νομιζω πως ουτε αυτο.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε οχι. οι επαγωγικες θέλουν και ισως το υγραέριο αλλα δεν ειμαι βεβαιος, νομιζω πως ουτε αυτο. σωστά , οι επαγωγικές. Πιστεύω ότι είναι καλύτερη επένδυση να πάρεις επαγωγικές μαζί με τις κατσαρόλες , προσφέρουν μεγάλη οικονομία στο ρεύμα. Αλλά θέλει περισσότερα λεφτά και αγορά κουζινικών.
AristidisZ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 AEG πάντως αγορασμένη το 2014, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό, και νομίζω δεν ήταν από τις ακριβές, κάνα 400ρι την είχαμε πάρει 1
Papakaliati Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Το 3 με 5 χρόνια είναι μουφιες, όπως και το ότι εξ Ανατολής διαρκούν μια ζωή (βασικά το αντίθετο συμβαίνει), όπως και ότι τα πάλια τα χρόνια όλα διαρκούσαν μια ζωή. Απλά το παρελθόν το θυμόμαστε πάντα με μια εξαιρετική θετική και νοσταλγικη χρεια. Στο θέμα μας, Μιελε ειναι πάντα εξαιρετικα ποιοτικά, αλλά με το ανάλογο καπέλο στην τιμή, AEG επισης πολύ καλά , σε λίγο καλύτερες τιμές. 4
thanasisxask Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, skepasti21 είπε Χελοου ολ!!! Η μητέρα μου έχει μια κουζίνα BOSCH και μετά από 17 χρόνια φιλοτιμης λειτουργίας, έχει καμμένο θερμοστάτη και 2 αντιστάσεις, και ο μάστορας που ήρθε και την είδε, είπε ότι θέλει 170€ για να επισκευαστεί. Το λοιπόν.... είπα να της πάρω μια καινούργια του κουτιού αλλά όσο ψάχνω τόσο χάνομαι στην μετάφραση. Αυτό που ψάχνω είναι μια ελεύθερη κουζίνα με κεραμική εστία αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις μάρκες, έχουν καμία σχέση με το πως ήταν? Διάβασα ότι η 3αδα MISENS BOSCH PITSOS , φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο και ότι δεν προορίζονται για πάνω από 3 χρόνια χρήσης, για τις Miele ότι αν πάθουν ζημιά και χρειαστεί ανταλλακτικό, το χρυσοπληρωνεις γιατί πρέπει να βάλεις μόνο της Miele. Μετά κάτι άλλο που διάβασα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι αν αγοράσεις μάρκα από δύση, στα 5 χρόνια το πετάς, ενώ αν αγοράσεις από ανατολή , το παντρεύεσαι... τι φάση ρε σεις, ποιες είναι αυτές οι μάρκες από ανατολή ορε!!?? Και τέλος θέλω γενικές γνώμες για indesit, AEG, ZANUSSI, korting, Electrolux, GORENJE. Το μπάτζετ είναι 500€. Ελπίζω να μην ζητάω πολλα. Ευχαριστώ πολύ. Έψαξες να βρεις μόνος σου τα ανταλλακτικά; μου φαίνεται υπερβολικό το νούμερο που σου ζητάει, δεν νομίζω να κοστίζουν πάνω από 50 με 60 ευρώ. Άμα είναι σε καλή κατάσταση πάρε και άλλες προσφορές και κοίτα τι σε συμφέρει.
skepasti21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Υπερβολές τα περί 3 ετών και 5 ετών, αλλά οι σημερινές συσκευές δεν έχουν την αντοχή των παλαιών. Bosch και Pitsos είναι τουρκικές πλέον, ίσως και Siemens. Άσε το τι παράγεται στην Τουρκία δεν παίζεται πλέον, αγοράσαμε ένα φουρνακι από εταιρεία που έλεγαν ότι σχεδιάζεται στην Ελλάδα και μόλις το βγάλαμε από το κουτί βλέπαμε κάτω στην γωνία made in Turkiye. Στο θέμα μας τώρα, από μάρκες θα σε γελάσω ποιες είναι καλές και ποιοτικές στις κουζίνες, για την Miele το έχω ακούσει και εγώ ότι τυχόν επισκευή της κοστίζει πολλά. Ένας φίλος αγόρασε μία φθηνή sharp παλαιό μοντέλο και τεχνολογίας, δεν έχουν κάποιο θέμα εδώ και 2 χρόνια. Η AEG καλή μάρκα γενικά στις οικοσυσκευες. Εννοείς ότι πλέον δεν ξέρουμε τι μας γίνεται όχι ότι η ποιότητα είναι πολύ καλή , σωστά? Έτσι όπως το έγραψες ότι "παράγεται στην Τουρκία δεν παίζεται" λιγο με μπέρδεψε.... 🤪🤪🤪🤪
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 26 λεπτά πριν, skepasti21 είπε Εννοείς ότι πλέον δεν ξέρουμε τι μας γίνεται όχι ότι η ποιότητα είναι πολύ καλή , σωστά? Έτσι όπως το έγραψες ότι "παράγεται στην Τουρκία δεν παίζεται" λιγο με μπέρδεψε.... 🤪🤪🤪🤪 Οχι εννοώ ότι πλέον στην Τουρκία παράγονται αρκετά πράγματα είτε μέρη συσκευών είτε ολοκληρες και δεν το ξέρουμε πάντα εκτός το λέει γραπτώς ότι είναι made in turkey, και δεν μιλαμε μόνο για συσκευές χαμηλής τιμής. Ποιότητα σε μάρκες και συσκευές προφανώς και υπάρχει αλλά οχι τόσο όσο παλιά. 1 ώρα πριν, SchinasN είπε σωστά , οι επαγωγικές. Πιστεύω ότι είναι καλύτερη επένδυση να πάρεις επαγωγικές μαζί με τις κατσαρόλες , προσφέρουν μεγάλη οικονομία στο ρεύμα. Αλλά θέλει περισσότερα λεφτά και αγορά κουζινικών. Οι επαγωγικες καταναλώνουν ακριβώς το ίδιο. Εκεί που έχεις πλεονέκτημα είναι η ταχύτερη αύξηση θερμοκρασίας αλλά και μείωση όταν τεθεί εκτός λειτουργίας η εστία. 1
denthnpalevw Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Αν έπαιρνα τώρα θα παιρνα επαγωγική. Εύκολες καθάρισμα. Θα είναι καινούργια και μετά από χρόνια.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Οχι εννοώ ότι πλέον στην Τουρκία παράγονται αρκετά πράγματα είτε μέρη συσκευών είτε ολοκληρες και δεν το ξέρουμε πάντα εκτός το λέει γραπτώς ότι είναι made in turkey, και δεν μιλαμε μόνο για συσκευές χαμηλής τιμής. Ποιότητα σε μάρκες και συσκευές προφανώς και υπάρχει αλλά οχι τόσο όσο παλιά. Οι επαγωγικες καταναλώνουν ακριβώς το ίδιο. Εκεί που έχεις πλεονέκτημα είναι η ταχύτερη αύξηση θερμοκρασίας αλλά και μείωση όταν τεθεί εκτός λειτουργίας η εστία. Googlαρισα και βρέθηκα στην σελίδα της candy. 6-7 λεπτά για να βράσει το νερό ενώ στην επαγωγική 3 λεπτά, το σύστημα ασφαλείας, δεν θερμαίνεται ποτέ η επιφάνεια άρα όχι καμμένο φαγητό και ομοιόμορφο μαγείρεμα, ναι αξίζει η επένδυση σε αυτό. Η μικρή διαφορά στο χρόνο μαγειρέματος ίσως να μην αξίζει σαν οικονομία στο ρεύμα Καταχράστηκα το θέμα, συγνώμη. Μακάρι να βρεις μια καλή κουζίνα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, SchinasN είπε Googlαρισα και βρέθηκα στην σελίδα της candy. 6-7 λεπτά για να βράσει το νερό ενώ στην επαγωγική 3 λεπτά, το σύστημα ασφαλείας, δεν θερμαίνεται ποτέ η επιφάνεια άρα όχι καμμένο φαγητό και ομοιόμορφο μαγείρεμα, ναι αξίζει η επένδυση σε αυτό. Η μικρή διαφορά στο χρόνο μαγειρέματος ίσως να μην αξίζει σαν οικονομία στο ρεύμα Καταχράστηκα το θέμα, συγνώμη. Μακάρι να βρεις μια καλή κουζίνα. Ναι, πρέπει να αναφέρουν και την ισχύ της αντίστασης. Το σημαντικό που δεν λέγεται είναι οι χρόνοι ψύξης του υλικού, για ένα μπρίκι νερό για καφέ ή τσάι, αν θες για μαγείρεμα με το που αγγίζει ο θερμοστάτης και σβήνει πέφτει το ίδιο γρήγορα η θερμοκρασια της επιφάνειας οπότε σύντομα πάλι θα τεθεί σε λειτουργία αν θες να συνεχίσει το βράσιμο ενώ στην κλασσική εστία θα παραμείνει περισσότερο, στην σούμα δεν υπάρχει διαφορά, βέβαια αν αναλογιστείς ότι καθαρίζεται καλύτερα η εστία και δεν έχεις διαφορα αλλα φαινόμενα με φθορά του σμάλτου, πολυκαιρισμό μυρωδιές και καθαρίσματα, δεν το συζητάμε ότι είναι καλύτερη η αγορά επαγωγικής.
basilis_k6 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 17 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Ναι, πρέπει να αναφέρουν και την ισχύ της αντίστασης. Το σημαντικό που δεν λέγεται είναι οι χρόνοι ψύξης του υλικού, για ένα μπρίκι νερό για καφέ ή τσάι, αν θες για μαγείρεμα με το που αγγίζει ο θερμοστάτης και σβήνει πέφτει το ίδιο γρήγορα η θερμοκρασια της επιφάνειας οπότε σύντομα πάλι θα τεθεί σε λειτουργία αν θες να συνεχίσει το βράσιμο ενώ στην κλασσική εστία θα παραμείνει περισσότερο, στην σούμα δεν υπάρχει διαφορά, βέβαια αν αναλογιστείς ότι καθαρίζεται καλύτερα η εστία και δεν έχεις διαφορα αλλα φαινόμενα με φθορά του σμάλτου, πολυκαιρισμό μυρωδιές και καθαρίσματα, δεν το συζητάμε ότι είναι καλύτερη η αγορά επαγωγικής. μονο πλεονεκτήματα εχει. πραγματικά δεν μετάνιωσα στιγμη ειδικα για το ποσο καθαρη ειναι μόνιμα. επίσης ειναι πολύ μεγάλο συν οτι απο την ενταση 4 στην 7 πας σε δευτερολεπτα. αν κάνεις λαθος στην κεραμική και σου "καίγεται" το φαι πρεπει να το βγάλεις απο πανω και πάλι η θερμότητα στο σκευος το "αρπάζει" ακόμα μεχρι να κρυωσει. το μονο πρόβλημα ειναι οτι για να παρεις μάτι πανω απο 20cm πρεπει να δωσεις μια περιουσια
skepasti21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, τελικά χτύπησα μια gorenja στα 485 η οποία στο σκρουτς η φτηνότερη είναι στα 617! Και με 5 χρόνια εγγύηση!!! Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2021 από skepasti21
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα