GeorgeSmirlis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 50/5 vdsl έχω. Κλειδώνω 47+ με ethernet στους υπολογιστές. Δεν καίγομαι να έχω και τα 47 στο γκαράζ. Πχ και τα 15-20 μου φτάνουν. Για μουσική, youtube, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κτλ θέλω. (Και ίσως στο μέλλον μια κάμερα) Καλώδιο όπως είπατε ναι μεν είναι η πιο σωστή και safe λύση αλλά είναι δύσκολο στην εγκατάσταση, θέλει τρύπες το σπίτι, κατω το γκαράζ και κάπου να το κρύψω στην οικοδομή φυσικά. Για devolo/fritz έχουμε κάποιο καλό κιτακι?
nik0laus Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Στις 12/1/2021 στις 10:21 ΜΜ, GeorgeSmirlis είπε 50/5 vdsl έχω. Κλειδώνω 47+ με ethernet στους υπολογιστές. Δεν καίγομαι να έχω και τα 47 στο γκαράζ. Πχ και τα 15-20 μου φτάνουν. Για μουσική, youtube, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κτλ θέλω. (Και ίσως στο μέλλον μια κάμερα) Καλώδιο όπως είπατε ναι μεν είναι η πιο σωστή και safe λύση αλλά είναι δύσκολο στην εγκατάσταση, θέλει τρύπες το σπίτι, κατω το γκαράζ και κάπου να το κρύψω στην οικοδομή φυσικά. Για devolo/fritz έχουμε κάποιο καλό κιτακι? Ψαχνεσαι να ξοδέψεις πολλά δηλαδή..
ariccc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 @GeorgeSmirlis για τσεκαρε αυτο Deco, πιο ακριβο , αλλα κάνει πολυ καλή δουλειά
Razor_7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για να μην ανοίγω νέο θέμα, αυτό εδώ το powerline [Devolo Magic 2 Lan 1-1-1 8359 , θέλω από public γιατί έχω πιστωτικό] κάνει για χρήση σε υπόγειο όπου με νοιάζει να συνδέω μόνο μία συσκευή με ethernet? Πρακτικά μόνο με αυτό είμαι καλυμμένος ή χρειάζομαι άλλο ένα τέτοιο σύστημα κουμπωμένο στο ρούτερ της κοτέ? Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από Razor_7
nik0laus Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Στις 22/1/2021 στις 1:07 ΠΜ, Razor_7 είπε Για να μην ανοίγω νέο θέμα, αυτό εδώ το powerline [Devolo Magic 2 Lan 1-1-1 8359 , θέλω από public γιατί έχω πιστωτικό] κάνει για χρήση σε υπόγειο όπου με νοιάζει να συνδέω μόνο μία συσκευή με ethernet? Πρακτικά μόνο με αυτό είμαι καλυμμένος ή χρειάζομαι άλλο ένα τέτοιο σύστημα κουμπωμένο στο ρούτερ της κοτέ? Από ότι είδα στη περιγραφή είναι ζευγάρι οπότε είσαι ΟΚ. Το ένα θα συνδεθεί με το ρούτερ και το άλλο στο χώρο που θέλεις... Βασική προϋποθεση να είναι και οι δυο πρίζες στο ίδιο ηλεκτρικό δίκτυο. Τοποθετείς τα powerlines κατευθείαν στη πρίζα και πάνω τους τα όποια πολύπριζα τυχαίνει να χρησιμοποιείς (αν χρησιμοποιείς). 1
Razor_7 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, nik0laus είπε Από ότι είδα στη περιγραφή είναι ζευγάρι οπότε είσαι ΟΚ. Το ένα θα συνδεθεί με το ρούτερ και το άλλο στο χώρο που θέλεις... Βασική προϋποθεση να είναι και οι δυο πρίζες στο ίδιο ηλεκτρικό δίκτυο. Τοποθετείς τα powerlines κατευθείαν στη πρίζα και πάνω τους τα όποια πολύπριζα τυχαίνει να χρησιμοποιείς (αν χρησιμοποιείς). Απλά με αυτό το κιτ το ρούτερ [που θα κουμπώσω στο ένα powerline] συνεχίζει να εκπέμπει ασύρματα κανονικά, έτσι; Απλά η άλλη έξοδος είναι με ethernet.
nik0laus Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Razor_7 είπε Απλά με αυτό το κιτ το ρούτερ [που θα κουμπώσω στο ένα powerline] συνεχίζει να εκπέμπει ασύρματα κανονικά, έτσι; Απλά η άλλη έξοδος είναι με ethernet. Το σετ/κιτ αυτό έχει δύο ανταπτορες και από ότι βλέπω στην περιγραφή είναι μόνο για εθερνετ όχι για wifi. Θα βάλεις τον ένα αντάπτορα σε μια πρίζα κοντά στο ρούτερ και θα συνδέσεις με καλώδιο έθερνετ το ρούτερ με τον αντάπτορα. Θα βάλεις τον δεύτερο αντάπτορα σε μια πρίζα στο υπόγειο και θα συνδέσεις σε αυτό με καλώδιο έθερνετ τον υπολογιστή σου. Αν θέλεις τώρα στο υπόγειο να έχεις και Wifi μπορείς να το κάνεις εύκολα εαν έχεις ένα δεύτερο ρούτερ το οποίο θα το κάνεις access point ρυθμίζοντάς το ανάλογα κι έτσι θα έχεις ένα ξεχωριστό "υποδίκτυο" στο υπόγειο. Το "αρχικό" ρούτερ (αυτό που έχεις στο σπίτι) θα λειτουργεί κανονικά όπως πριν, δεν επηρεάζεται σε τίποτα. Εdit: Μαλλον το εν λόγω κιτ είναι μονό, θα χρειαστεις δύο τετοια ... Η περιγραφή του public είναι γτπκ ... διπλό κιτ σε devolo είναι αυτό ,εάν τα χρήματα φαίνονται πολλά πάρε το αντίστοιχο σε ΤP-Link . Έχω τρία ζευγάρια και δουλεύουν άψογα , είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Bέβαια σαν μάρκα η Devolo είναι ανώτερη (ίσως η καλύτερη όσον αφορά τα powerlines) αλλά και το TP-Link είναι ίσως το καλύτερο vfm για απλή χρήση. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2021 από nik0laus 1
poulinos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 On 12/01/2021 at 18:35, nik0laus said: Τι να πω ρε φίλε, δε διαφωνώ με τα λεγόμενά σου . Ίσα ίσα που κατέχεις και περισσότερα από μένα σχετικά με αυτά... Γραμμή adsl 24αρα κλειδώνει το ρούτερ στα 11-12 και κατεβάζω κάτω στο υπόγειο με ethernet μέσω powerline 1,2 MB/sec (στο φουλ που δίνει η γραμμή δηλαδή) και όταν συνδέομαι μέσω wifi σερφαρω άνετα και συνδέονται 2και 3 συσκευές ταυτόχρονα χωρίς διακοπές κλπ... Σαφώς και το συγκεκριμένο Κιτ δεν είναι και το καλύτερο αλλά είναι vfm για απλή οικιακή χρήση μακράν του δεύτερου κατά τη γνώμη μου. Επίσης έχω συνδεδεμένα και δύο σετ(3 απομακρυσμένα από το ρούτερ) σε vdsl 50 και πάλι κατέβαζω με το μάξιμουμ της γραμμής σε όλα τα σημεία. Για πιο μεγάλη γραμμή (100 mbps κλπ) δεν ξέρω αν θα είχαν την ίδια συμπεριφορά... Καταθέτω την εμπειρία μου από τη χρήση στο σπίτι μου με τα συγκεκριμένα plc kits από το 2018 και δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος. Ναι η ηλεκτρική εγκατάσταση είναι καλής ποιότητας ,αν και 15 χρόνων (βέβαια όταν φτιάχτηκε τοποθετηθηκαν τα καλύτερα υλικά με εργασία από σωστό ηλεκτρολόγο και όχι κομπογιαννίτη), και αυτό παίζει πιστεύω τον πρώτο ρολο... το καλο ειναι οτι εχεις καλη ηλεκτρολογικη εγκατασταση και μικρη ταχυτητα .12 mbit. αυτο για την adsl. για τΗν vdsl που ειναι 50 παιζει ρολο αρκετα αν ειναι ιδια φαση και η ολη εγκατασταση. το θεμα με τα tp link δεν ειναι η ταχυτητα.απλα τα θεωρω σαν εταιρεια λιγο οτι νανε.καλα προιοντα αλλα δεν γινεται καθε 5 μηνες να φτιαχνεις και αλλο hardware version.ουτε η devolo ουτε η fritz Το κανουν.η tp link καθε λιγους μηνες παρε ενα νεο hardware version και συνεχιζουμε.
nik0laus Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι, σίγουρα ισχύουν αυτά που λες. Αλλά και στον άλλο όροφο που λειτουργούν δύο ζεύγη σε γραμμή vdsl50 σε τριφασική εγκατάσταση και σε διαφορετικές φάσεις,τα δύο από τα τέσσερα modules, σε όλα τα σημεία λειτουργούν άψογα στο μέγιστο της γραμμής. Σε δοκιμή για κατέβασμα τορεντ με μπολικους seeders. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από nik0laus
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 8 hours ago, nik0laus said: Ναι, σίγουρα ισχύουν αυτά που λες. Αλλά και στον άλλο όροφο που λειτουργούν δύο ζεύγη σε γραμμή vdsl50 σε τριφασική εγκατάσταση και σε διαφορετικές φάσεις,τα δύο από τα τέσσερα modules, σε όλα τα σημεία λειτουργούν άψογα στο μέγιστο της γραμμής. Σε δοκιμή για κατέβασμα τορεντ με μπολικους seeders. μια χαρα εγκατασταση εχεις.εγω σε μονοφασικο αν παω στις πιο μακρινες πριζες παιζω κοντα στα 50 αλλα αν πηγαινα 100αρα δεν θα τα πιανα.η devolo για διαφορετικες φασεις εχει βγαλει αυτο Magic 2 LAN DINrail
@topos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 25/3/2021 στις 1:53 ΜΜ, poulinos είπε το θεμα με τα tp link δεν ειναι η ταχυτητα.απλα τα θεωρω σαν εταιρεια λιγο οτι νανε.καλα προιοντα αλλα δεν γινεται καθε 5 μηνες να φτιαχνεις και αλλο hardware version.ουτε η devolo ουτε η fritz Το κανουν.η tp link καθε λιγους μηνες παρε ενα νεο hardware version και συνεχιζουμε. Έχω αρκετά ζευγάρια/τριπλετες powerlines tp-link(σε μια περίπτωση παίζουν 9 μαζί-διαφορετικα μοντέλα/revisions- σε μικρη πολυκατοικία που εχουν κ ξεχωριστά ρολόγια) και δεν έχουν κάνει κιχ εδώ κ χρόνια. Από άλλα προϊόντα της της to link δεν έχω μείνει πάλι ευχαριστημενος, το re860 το βρήκα τραγικότατο κ σε ταχύτητες κ σε εμβέλεια. Πάντως τα διαφορετικά revisions μαλλον είναι θέμα marketing πάρα πρακτικό, ακόμα κ στα usb hub της έχει ένα κάρο revisions που ούτε αναβαθμίζοντε ούτε έχει κανένα απολύτως νόημα. Τελος θα έλεγα εάν κάποιος αγοράσει Κιτ tp-link powerline θα έλεγα να δώσει κάτι παραπάνω να πάρει με ενσωματωμένο wifi ακόμα και εάν έχει access point/παλιό router να μάθετε. Έχουν πάρα πολύ καλή εμβέλεια(σαφέστατα καλύτερη από παλιό "τυχαιο" ρούτερ) + γλιτώνεις άλλη μια συσκευή/ρεύμα/χώρο και άλλο ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στην επιπλέον συσκευη. Υ.γ Όλα τα παραπάνω βέβαια για απλό διαμοιρασμό internet και όχι για την ταχύτερη δυνατή διασύνδεση δικτύου. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2021 από @topos
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 8 hours ago, @topos said: Έχω αρκετά ζευγάρια/τριπλετες powerlines tp-link(σε μια περίπτωση παίζουν 9 μαζί-διαφορετικα μοντέλα/revisions- σε μικρη πολυκατοικία που εχουν κ ξεχωριστά ρολόγια) και δεν έχουν κάνει κιχ εδώ κ χρόνια. Από άλλα προϊόντα της της to link δεν έχω μείνει πάλι ευχαριστημενος, το re860 το βρήκα τραγικότατο κ σε ταχύτητες κ σε εμβέλεια. Πάντως τα διαφορετικά revisions μαλλον είναι θέμα marketing πάρα πρακτικό, ακόμα κ στα usb hub της έχει ένα κάρο revisions που ούτε αναβαθμίζοντε ούτε έχει κανένα απολύτως νόημα. Τελος θα έλεγα εάν κάποιος αγοράσει Κιτ tp-link powerline θα έλεγα να δώσει κάτι παραπάνω να πάρει με ενσωματωμένο wifi ακόμα και εάν έχει access point/παλιό router να μάθετε. Έχουν πάρα πολύ καλή εμβέλεια(σαφέστατα καλύτερη από παλιό "τυχαιο" ρούτερ) + γλιτώνεις άλλη μια συσκευή/ρεύμα/χώρο και άλλο ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στην επιπλέον συσκευη. Υ.γ Όλα τα παραπάνω βέβαια για απλό διαμοιρασμό internet και όχι για την ταχύτερη δυνατή διασύνδεση δικτύου. ναι ειναι θεμα marketing αλλα εσυ που εχεις το v1 χανεις την υποστηριξη μετα απο χ καιρο.προτιμω fritz που βγαζει ενα hardware version που βγαζει λιγα μοντελα και δινει Updates για πολλλα πολλλααα χρονια.και εχουν ενα λειτουργικο που βασιζονται ολα .και βεβαια 5 χρονια εγγυηση εναντι 3 της devolo και 2 της tp link.την tp link την εχω ως value for money.οτι πληρωνεις παιρνεις .και σιγουρα οχι για επαγγελματικη χρηση που δυστυχως τα αγοραζουν μερικοι. ναι συνεργαζονται κανονικα και διαφορετικα μοντελα αρκει να το επιτρεπει το πρωτοκολλο.αν ειναι πχ homeplug av ναι θα παιξουν και ας ειναι αλλα μοντελα.και θεωρητικα παιζουν και με διαφορετικες μαρκες.δεν το εχω δοκιμασει βεβαια το δευτερο με αλλες μαρκες για να το δω στην πραξη. και συνηθως οχι παντα υπαρχει backward compatibility
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα