GeorgeSmirlis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα συμφορουμιτες και καλή χρονιά. Σκέφτομαι εδώ και καιρο πως να βάλω Wifi σε ένα χώρο που έχω στην ίδια πολυκατοικία με το διαμέρισμα. Κοινώς το γκαράζ. Το σπίτι είναι στον 2ο όροφο και το γκαράζ στο υπόγειο δηλαδή έχει μια αρκετή απόσταση. Ρεύμα παίρνει από το σπίτι και όχι από κοινόχρηστη παροχή. Θα δουλέψει μια λύση Powerline αν ναι τι χρειάζομαι για να έχω wifi στον χώρο ή να μην το σκέφτομαι καν? Ευχαριστώ πολύ!
georgeps21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 4 ώρες πριν, GeorgeSmirlis είπε Καλησπέρα συμφορουμιτες και καλή χρονιά. Σκέφτομαι εδώ και καιρο πως να βάλω Wifi σε ένα χώρο που έχω στην ίδια πολυκατοικία με το διαμέρισμα. Κοινώς το γκαράζ. Το σπίτι είναι στον 2ο όροφο και το γκαράζ στο υπόγειο δηλαδή έχει μια αρκετή απόσταση. Ρεύμα παίρνει από το σπίτι και όχι από κοινόχρηστη παροχή. Θα δουλέψει μια λύση Powerline αν ναι τι χρειάζομαι για να έχω wifi στον χώρο ή να μην το σκέφτομαι καν? Ευχαριστώ πολύ! Τα powerline θελουν να είσαι στό ιδιο δίκτυο , Καλωδιο UTP δεν μπορεις να κατεβασεις?
GeorgeSmirlis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Τι εννοεις ιδιο δικτυο? Αν λες στο ιδιο ρευμα τοτε ναι ιδιο ειναι. Μπορω να κατεβασω utp αλλα ειναι μπελάς. Μεσα απο την σκαλα της πολυκατοικιας ή απο τον εξωτερικο χωρο μπαλκονι σε μπαλκονι...
syfiltzo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 22 λεπτά πριν, GeorgeSmirlis είπε Τι εννοεις ιδιο δικτυο? Αν λες στο ιδιο ρευμα τοτε ναι ιδιο ειναι. Μπορω να κατεβασω utp αλλα ειναι μπελάς. Μεσα απο την σκαλα της πολυκατοικιας ή απο τον εξωτερικο χωρο μπαλκονι σε μπαλκονι... Στον ιδιο πινακα εννοει
GeorgeSmirlis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, syfiltzo είπε Στον ιδιο πινακα εννοει Nαι στον ιδιο πινακα ειναι! Αρα μας κανει θεωρητικα? Υπαρχει καποιο μοντελο αξιοπιστο για αυτην την χρηση? Και ethernet να βγαζει μονο δεν με πειραζει γιατι θα βαλω ρουτερ.
syfiltzo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Οχι θεωρητικα, πρακτικα μας κανει, ναι! https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v4.html?from=best_sellers_tag Αυτο ειναι αξιοπιστο, χαμηλη τιμη και σου λυνει τα χερια. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από syfiltzo
GeorgeSmirlis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, syfiltzo είπε Οχι θεωρητικα, πρακτικα μας κανει, ναι! https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v4.html?from=best_sellers_tag Αυτο ειναι αξιοπιστο, χαμηλη τιμη και σου λυνει τα χερια. Και του βαζω ενα router/access point στην αλλη μερια για να εχω wifi σωστα?
syfiltzo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, GeorgeSmirlis είπε Και του βαζω ενα router/access point στην αλλη μερια για να εχω wifi σωστα? Router για να βαλεις θελει καλωδιο τηλεφωνου. Με Utp απο το power line, βαζεις ενα acces point και εχεις ασυρματο.. Απλα δεν εχεις τον ιδιο κωδικο με αυτον που εχεις στο ρουτερ. Ολα αυτα ρυθμιζονται βεβαια.. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από syfiltzo 1
DimosthenisG Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 10 ώρες πριν, GeorgeSmirlis είπε Καλησπέρα συμφορουμιτες και καλή χρονιά. Σκέφτομαι εδώ και καιρο πως να βάλω Wifi σε ένα χώρο που έχω στην ίδια πολυκατοικία με το διαμέρισμα. Κοινώς το γκαράζ. Το σπίτι είναι στον 2ο όροφο και το γκαράζ στο υπόγειο δηλαδή έχει μια αρκετή απόσταση. Ρεύμα παίρνει από το σπίτι και όχι από κοινόχρηστη παροχή. Θα δουλέψει μια λύση Powerline αν ναι τι χρειάζομαι για να έχω wifi στον χώρο ή να μην το σκέφτομαι καν? Ευχαριστώ πολύ! γιατι θες ιντερνετ στο γκαραζ? για καμερες?
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 21 hours ago, GeorgeSmirlis said: Καλησπέρα συμφορουμιτες και καλή χρονιά. Σκέφτομαι εδώ και καιρο πως να βάλω Wifi σε ένα χώρο που έχω στην ίδια πολυκατοικία με το διαμέρισμα. Κοινώς το γκαράζ. Το σπίτι είναι στον 2ο όροφο και το γκαράζ στο υπόγειο δηλαδή έχει μια αρκετή απόσταση. Ρεύμα παίρνει από το σπίτι και όχι από κοινόχρηστη παροχή. Θα δουλέψει μια λύση Powerline αν ναι τι χρειάζομαι για να έχω wifi στον χώρο ή να μην το σκέφτομαι καν? Ευχαριστώ πολύ! a.θεωρητικα ναι θα παιξει το Powerline. θα απεφευγα tp link διοτι τα θεωρω value for money και θα προτιμουσα avm fritz ή devolo. εχουν και ενσυρματα και ασυρματα. αλλιως βαζεις ενα access point ή ενα παλιο adsl modem router να κανει το access point.
kostasbm Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 εξετασε το καλωδιο και εξωτερικα με μια σωληνα πλαστιικη το περνας και το στερεωνεις και κανεις ποιο μερακλιδικη δουλεια αλλα και εσωτερικα αν μελετησεις το χωρο θα δεις οτι ολα γινονται το powerline κοιταξε το σαν εσχατη λυση,μην το κοιτας ομως σαν ευκολη ..... 1
nik0laus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Στις 10/1/2021 στις 3:58 ΜΜ, GeorgeSmirlis είπε Καλησπέρα συμφορουμιτες και καλή χρονιά. Σκέφτομαι εδώ και καιρο πως να βάλω Wifi σε ένα χώρο που έχω στην ίδια πολυκατοικία με το διαμέρισμα. Κοινώς το γκαράζ. Το σπίτι είναι στον 2ο όροφο και το γκαράζ στο υπόγειο δηλαδή έχει μια αρκετή απόσταση. Ρεύμα παίρνει από το σπίτι και όχι από κοινόχρηστη παροχή. Θα δουλέψει μια λύση Powerline αν ναι τι χρειάζομαι για να έχω wifi στον χώρο ή να μην το σκέφτομαι καν? Ευχαριστώ πολύ! Έχω κάνει ακριβώς το ίδιο. Δουλεύει μια χαρά , έχω το Tp link ΤL4010V4 και με ένα παλιό ρουτερ που έκανα access point έχω στο υπόγειο ethernet και Wifi. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά τα powerline kits (έχω τρία κιτ συχρονισμένα ταυτόχρονα και δουλεύουν άψογα φτου φτου φτου... ). Βασική προϋπόθεση για να μην έχεις προβλήματα με τα powerlines είναι η ηλεκτρική εγκατάσταση να είναι σύγχρονη και κυρίως της προκοπής.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, nik0laus είπε Έχω κάνει ακριβώς το ίδιο. Δουλεύει μια χαρά , έχω το Tp link ΤL4010V4 και με ένα παλιό ρουτερ που έκανα access point έχω στο υπόγειο ethernet και Wifi. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά τα powerline kits (έχω τρία κιτ συχρονισμένα ταυτόχρονα και δουλεύουν άψογα φτου φτου φτου... ). Βασική προϋπόθεση για να μην έχεις προβλήματα με τα powerlines είναι η ηλεκτρική εγκατάσταση να είναι σύγχρονη και κυρίως της προκοπής. Σε ευχαριστω πολυ φιλε! Ετσι θα το κανω, αν δεν δουλεψει να ειναι καλα οι αγγελιες του insomnia χαχα.
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 2 hours ago, GeorgeSmirlis said: Σε ευχαριστω πολυ φιλε! Ετσι θα το κανω, αν δεν δουλεψει να ειναι καλα οι αγγελιες του insomnia χαχα. οπως εγραψα αν θες κατι ποιο ποιοτικο πας σε fritz,devolo. fritz δινουν και 5 χρονια εγγυηση. 2 hours ago, nik0laus said: Έχω κάνει ακριβώς το ίδιο. Δουλεύει μια χαρά , έχω το Tp link ΤL4010V4 και με ένα παλιό ρουτερ που έκανα access point έχω στο υπόγειο ethernet και Wifi. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά τα powerline kits (έχω τρία κιτ συχρονισμένα ταυτόχρονα και δουλεύουν άψογα φτου φτου φτου... ). Βασική προϋπόθεση για να μην έχεις προβλήματα με τα powerlines είναι η ηλεκτρική εγκατάσταση να είναι σύγχρονη και κυρίως της προκοπής. το βασικο ειναι και τι ταχυτητα γραμμη εχεις.αλλο να θες να στειλεις 100 mbit κατω αλλο 10.επισης παιζει ρολο οπως σωστα ειπες ολη η ηλεκτρολογικη εγκατασταση.αν παντως μπορει να ριξει καλωδιο εννοειται οτι αξιζει με 1000. πχ εγω σε σπιτι 72 tm περιπου στο πιο μακρινο σημειο δεν μπορω να φτασω τα 100mbit σε πραγματικη μεταφορα.
nik0laus Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 11/1/2021 στις 11:09 ΜΜ, poulinos είπε οπως εγραψα αν θες κατι ποιο ποιοτικο πας σε fritz,devolo. fritz δινουν και 5 χρονια εγγυηση. το βασικο ειναι και τι ταχυτητα γραμμη εχεις.αλλο να θες να στειλεις 100 mbit κατω αλλο 10.επισης παιζει ρολο οπως σωστα ειπες ολη η ηλεκτρολογικη εγκατασταση.αν παντως μπορει να ριξει καλωδιο εννοειται οτι αξιζει με 1000. πχ εγω σε σπιτι 72 tm περιπου στο πιο μακρινο σημειο δεν μπορω να φτασω τα 100mbit σε πραγματικη μεταφορα. Τι να πω ρε φίλε, δε διαφωνώ με τα λεγόμενά σου . Ίσα ίσα που κατέχεις και περισσότερα από μένα σχετικά με αυτά... Γραμμή adsl 24αρα κλειδώνει το ρούτερ στα 11-12 και κατεβάζω κάτω στο υπόγειο με ethernet μέσω powerline 1,2 MB/sec (στο φουλ που δίνει η γραμμή δηλαδή) και όταν συνδέομαι μέσω wifi σερφαρω άνετα και συνδέονται 2και 3 συσκευές ταυτόχρονα χωρίς διακοπές κλπ... Σαφώς και το συγκεκριμένο Κιτ δεν είναι και το καλύτερο αλλά είναι vfm για απλή οικιακή χρήση μακράν του δεύτερου κατά τη γνώμη μου. Επίσης έχω συνδεδεμένα και δύο σετ(3 απομακρυσμένα από το ρούτερ) σε vdsl 50 και πάλι κατέβαζω με το μάξιμουμ της γραμμής σε όλα τα σημεία. Για πιο μεγάλη γραμμή (100 mbps κλπ) δεν ξέρω αν θα είχαν την ίδια συμπεριφορά... Καταθέτω την εμπειρία μου από τη χρήση στο σπίτι μου με τα συγκεκριμένα plc kits από το 2018 και δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος. Ναι η ηλεκτρική εγκατάσταση είναι καλής ποιότητας ,αν και 15 χρόνων (βέβαια όταν φτιάχτηκε τοποθετηθηκαν τα καλύτερα υλικά με εργασία από σωστό ηλεκτρολόγο και όχι κομπογιαννίτη), και αυτό παίζει πιστεύω τον πρώτο ρολο... Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2021 από nik0laus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα