Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

FhJdZjAQYZ0MZL7j-QawgIudxkWq7uBRYjLkc2pr

Θα μπορούσατε να μου πείτε εαν φαίνεται η φωτογραφία ; Να δω αν πέφτει απο gphotos εδω η εικονα .

• Like 1
  • Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, georgerapp είπε

Θα μπορούσατε να μου πείτε εαν φαίνεται η φωτογραφία ; Να δω αν πέφτει απο gphotos εδω η εικονα .

Από το κινητό ναι, από υπολογιστή δεν μου την εμφανίζει. 

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Snorky.GR είπε

@costas_ τέκνον μου, κι εσύ το ίδιο εκκλησάκι με τον @NickSyk ?... και μάλιστα μπλε ώρα ? 👍
μα τι έχει τέλος πάντων αυτό το εκκλησάκι και σας τραβάει την φωτογραφική σας ματιά επάνω του ?

P.S. Πανέμορφο θέμα......ισως με HDR να απέδιδε καλύτερα?(μια σκέψη έκανα)🙂

καλησπέρα , εγώ προσωπικά δύσκολα αντιστέκομαι, στο να μην τραβήξω δυο τρία κλικ κάθε φορά που θα βρεθώ εκεί ειδικά βραδάκι..   θες η θέα της θάλασσας , η Εύβοια απέναντι, το φεγγάρι  πάνω απ΄" την θάλασσα,  το λιμάνι από κάτω με τα φώτα του , σε ωθούν να κάνεις το κλικ προς κάποιο κάδρο..                                                                                                                                                 

Φυσικά,  ο @costas_ είναι πάντα εξαιρετικός στην ματιά του και στις φωτογραφίες του..                                                                                    Με κίνδυνο να γίνω βαρετός και επαναλαμβανόμενος,  θα παραθέσω δυο ακόμα από εκεί..  η πρώτη νύχτα με τρίποδο και η άλλη σούρουπο στο χέρι  και όχι στημένη..                                                                                                                        

51148525954_068c59be16_o (1).jpg

51166590934_4ca7d97baf_o (1) (1).jpg

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Snorky.GR είπε

@costas_ τέκνον μου, κι εσύ το ίδιο εκκλησάκι με τον @NickSyk ?... και μάλιστα μπλε ώρα ? 👍
μα τι έχει τέλος πάντων αυτό το εκκλησάκι και σας τραβάει την φωτογραφική σας ματιά επάνω του ?

P.S. Πανέμορφο θέμα......ισως με HDR να απέδιδε καλύτερα?(μια σκέψη έκανα)🙂

Off topic: μένει ενας πρωην πρωθυπουργός στα 100 μετρα απο το εκκλησακι και εχει αλλο κύρος :) 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, babisskg είπε

Ο φακός είναι αυτός , πάνω στην D610 .......... εικόνα as is . Για την D7200 και ναι και όχι . Ναι διότι είναι αξιόλογος φακός , θα ζήσει αρκετά , δεν έχει πολλά ηλεκτρονικά , είναι μικρός και ελαφρύς και θα μου μείνει   . Στα όχι , διότι μετατρέπεται σε κάτι μεγαλύτερο , 70κατι νομίζω , έχοντας δοκιμάσει τον 50 stm της Canon πάνω σε 100D δεν βρήκα ενδιαφέρουσα την γωνία θέασης . 

sketch-1632888584861.jpg

Μπάμπη εννοείται γνωρίζω ότι ο 50άρης λειτουργεί ως 75mm σε DX και δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Αντιθέτως, τόσο το καλύτερο μιας και τον προορίζεται για πορτρέτα. Παλιότερα είχα τον 35mm f/1.8G και τον έδωσα γιατί κατά κανόνα δεν παίζω μπάλα σε τόσο "ανοιχτό γήπεδο".

Απλά με προβλημάτισε λίγο αυτό με την οξύτητα στο f/1.8 το οποίο νούμερο είναι και ο λόγος που τον θέλω. Από την άλλη βέβαια, παραβλέποντας την pixel peeping ασθένεια, δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει πρόβλημα η όποια έλλειψη οξύτητας. Όπως και να 'χει είναι στα υπόψιν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, udroxoos είπε

Τον σκεφτόμουν για την D7200 αλλά στα μειονεκτήματα διάβασα πως

"It is very difficult to achieve a sharp image at wide open aperture f/1.8. The lens becomes very sharp from f/2.8 to f/8"

και με φρέναρε...

Γνώμη μου, παρε τον 1.8 G θα έλεγα και ασε τον D...

Καλυτερα με το δικο του μοτέρ εστίασης και οχι της μηχανης..

Και πιο γρήγορος και εαν θέλεις να τον πουλήσεις καποια στιγμή να ταιριαζει σε περισσότερα σώματα (και αυτα που δεν έχουν μοτερ δηλ)

Επισης και ο G στο 1.8 δεν..2.8 και άνω ξεκιναει να γράφει για εμενα.

Μεχρι f8-f9, (που ειναι και τα ορια για diffraction σε crop frame γενικα..) οτι γράφει και ο άλλος για τον D δηλ, με βρισκει σύμφωνο (για τον G, τον G εχω )

Στο 1.8 πάντως πορτραίτο το ξεχνας, τρομερα δύσκολο το βρισκω, δεν τα καταφέρνω..εδώ στο 2.8 και λες θα ειμαι οκ θα εχω εστιασει σωστα;...

Η αλήθεια ειναι οτι μαλλον ειναι ο πιο κοφτερός φακος απο αυτους που εχω αλλα επισης και ο λιγότερο φορεμένος..

Θελω τη πρακτικότητα του ζουμ η αλήθεια..

Και δεν ειναι το παν η οξύτητα για εμενα σε μια φωτογραφία!..

😁

Οπως και να εχει ομως ειναι ενας φακος που μπορεί να ανοίξεις στο 1.8 εαν το χρειαστείς (να ρουφήξεις οσο πιο πολυ φως μπορείς δηλ) 

Βαζω και 4 με τον G, στο f1.8, f2, f2.2 και ενα πορτραίτο δικό μου (τρομάρα μου ) στο f5.6 αντίστοιχα. 

Στις "στουντιακιες" που εχω δοκιμασει με τον 50mm G, sigma 17-50 και nikon 16-80 στο f5.6 και f8 προσωπικά δεν βρήκα κάποια διαφορά..

Σεντόνι γαμωτο, πρέπει να γίνω πιο Λακωνικος 😅

20210114_200923_copy_1182x1617.jpg

PSX_20200928_224018-01_copy_1484x2226.jpeg

PSX_20200928_225807-01_copy_1054x1504.jpeg

_DSC1614_copy_1484x1957.jpg

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Like 5
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, udroxoos είπε

Μπάμπη εννοείται γνωρίζω ότι ο 50άρης λειτουργεί ως 75mm σε DX και δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Αντιθέτως, τόσο το καλύτερο μιας και τον προορίζεται για πορτρέτα. Παλιότερα είχα τον 35mm f/1.8G και τον έδωσα γιατί κατά κανόνα δεν παίζω μπάλα σε τόσο "ανοιχτό γήπεδο".

Απλά με προβλημάτισε λίγο αυτό με την οξύτητα στο f/1.8 το οποίο νούμερο είναι και ο λόγος που τον θέλω. Από την άλλη βέβαια, παραβλέποντας την pixel peeping ασθένεια, δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει πρόβλημα η όποια έλλειψη οξύτητας. Όπως και να 'χει είναι στα υπόψιν!

Δεν έχω άποψη για ζητήματα οξύτητας , αλλά είναι βέβαιο πως μπορεί να φανεί χρήσιμος σε όσους δουλεύουν με Nikon .

Ίσως κάποια στιγμή να πάρω και τον G , δεν έχω εμπιστοσύνη στο κομμάτι των ηλεκτρονικών του , αλλά OK , δεν πιστεύω να πάθει τόσο εύκολα ζημιά .

Συνήθως προτιμώ αυτούς με υπαρκτό δαχτυλίδι διαφράγματος , αφού μπορούν να δουλέψουν και σε άλλους συνδυασμούς .

• Like 1
Δημοσ.

Η δεύτερη ήταν βράδυ και τραβηγμένη από μακριά, αλλά είχε τόσο όμορφο φεγγάρι εκείνο το βράδυ που δεν πειράζει.

IMG_7060.jpeg.f76227707cb524b5d8c6141dfd58b96c.jpeg

IMG_8321.jpeg.b51bf9534830f6013af725d6ae84e747.jpeg

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...