Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, psou είπε

Ίδιο σημείο, σίγουρα άλλος χρόνος :)

Zoulakis Panagiotis 1.jpg

αν έχεις αρχείο απο εκείνη τη φωτογράφιση , θα μπορουσες να ανεβασεις μια σε πορτρέτο χωρίς τη κολώνα που φωτιζεται στα αριστερά και περισσότερη σκιά χαμηλά ;

ευχαριστώ

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε

αν έχεις αρχείο απο εκείνη τη φωτογράφιση , θα μπορουσες να ανεβασεις μια σε πορτρέτο χωρίς τη κολώνα που φωτιζεται στα αριστερά και περισσότερη σκιά χαμηλά ;

ευχαριστώ

Έχω αλλά η λήψη έγινε σκόπιμα σε landscape και δε θα τη κροπάρω. Τετράγωνη θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα από portrait πάντως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο συγκεκριμένο σημείο στον εθνικό κήπο , πρέπει όλοι να έχουμε βγάλει κάμποσες φωτογραφίες. Τουλάχιστον όσοι δεν τρομάζουμε από το αφόρητο βάρος μιας dslr . Μια δοκιμή του 50ρη afd σε f/4 , για να δω πόσο χάνει ανοιχτός στο f/4. Πιστεύω όχι πολύ !

DSC_2822.jpg.e7e3d5df5d3eaea167f4e592bd3b969e.jpg

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Στο συγκεκριμένο σημείο στον εθνικό κήπο , πρέπει όλοι να έχουμε βγάλει κάμποσες φωτογραφίες. Τουλάχιστον όσοι δεν τρομάζουμε από το αφόρητο βάρος μιας dslr . Μια δοκιμή του 50ρη afd σε f/4 , για να δω πόσο χάνει ανοιχτός στο f/4. Πιστεύω όχι πολύ !

DSC_2822.jpg.e7e3d5df5d3eaea167f4e592bd3b969e.jpg

Ο φακός είναι αυτός;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_73 είπε

Ναι αυτός. 

Τον σκεφτόμουν για την D7200 αλλά στα μειονεκτήματα διάβασα πως

"It is very difficult to achieve a sharp image at wide open aperture f/1.8. The lens becomes very sharp from f/2.8 to f/8"

και με φρέναρε...

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, udroxoos είπε

"It is very difficult to achieve a sharp image at wide open aperture f/1.8. The lens becomes very sharp from f/2.8 to f/8"

και με φρέναρε...

Λογικα ισχυει αν και ούτε ο g που εχω ειναι ξυράφι <f2.8

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, udroxoos είπε

και με φρέναρε...

Στην D7200 , θα ισοδυναμεί με 75mm .

Οξύτητα έχει παντού στο σημείο εστίασης . Και στο f/1.8 . Με δεδομένα τα 50mm εστιακής απόστασης, σε f/1.8 δεν περιμένεις το ίδιο εύρος πεδίου με έναν 35mm ή έναν 20mm , σε ίδιο διάφραγμα. Περιμένεις πολύ μικρότερο . 

Αντίστροφα, έχει περισσότερο bokeh , με ίδια διάφραγμα, από έναν ευρύτερο !

Αν αυτός που έγραψε το κείμενο που διάβασες, περιμένει να εστιάζει σε σημείο σε απόσταση 5 μέτρα , με f/1.8 και να έχει οξύτητα σε επιγραφή που βρίσκεται σε άλλο σημείο του κάδρου, στα 40 μέτρα , μάλλον ζητάει πολλά. Κανείς φακός δεν το κάνει αυτό . Όλοι  έχουν καλύτερη οξύτητα σε f/8 από f/1.8 ή f/1.4 .  Πρέπει να φιλτράρουμε αυτά που διαβάζουμε . 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Αν αυτός που έγραψε το κείμενο που διάβασες, περιμένει να εστιάζει σε σημείο σε απόσταση 5 μέτρα , με f/1.8 και να έχει οξύτητα σε επιγραφή που βρίσκεται σε άλλο σημείο του κάδρου, στα 40 μέτρα , μάλλον ζητάει πολλά. Κανείς φακός δεν το κάνει αυτό . Όλοι  έχουν καλύτερη οξύτητα σε f/8 από f/1.8 ή f/1.4 . 

Περισσότερο με άνευ λόγου παραλήρημα μου μοιάζει η απάντηση αυτή.

Προφανώς αναφέρεται στην οξύτητα του σημείου εστίασης και όχι σε όλο το κάδρο απ' άκρη σε άκρη στο f/1.8. Πιστεύω ο τύπος θα έχει κάποια εμπειρία με το shutter button και δεν θα είναι σαν τον Νικόλα, "φωτογράφος του youtube"...

Αν ισχύει αυτό που αναφέρεις τότε ο εν λόγω κύριος ουδεμία σχέση έχει με τη φωτογραφία και δεν γνωρίζει για ποιο λόγο υπάρχουν διαφορετικά διαφράγματα σε έναν φακό...

37 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Πρέπει να φιλτράρουμε αυτά που διαβάζουμε . 

:blink:  Εγώ είμαι ο αφελής που διαβάζει αφιλτράριστα;

Η αλήθεια είναι ότι διάβασα πάνω από μια φορά το προηγούμενο κείμενο σου για να καταλάβω αν όντως εννοείς αυτό που γράφεις.

Επεξ/σία από udroxoos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, udroxoos είπε

και με φρέναρε...

Ο φακός είναι αυτός , πάνω στην D610 .......... εικόνα as is . Για την D7200 και ναι και όχι . Ναι διότι είναι αξιόλογος φακός , θα ζήσει αρκετά , δεν έχει πολλά ηλεκτρονικά , είναι μικρός και ελαφρύς και θα μου μείνει   . Στα όχι , διότι μετατρέπεται σε κάτι μεγαλύτερο , 70κατι νομίζω , έχοντας δοκιμάσει τον 50 stm της Canon πάνω σε 100D δεν βρήκα ενδιαφέρουσα την γωνία θέασης . 

sketch-1632888584861.jpg

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, costas_ είπε

49277154378_2dca1bf6bd_b.jpg 49277831692_926567342f_b.jpg

@costas_ τέκνον μου, κι εσύ το ίδιο εκκλησάκι με τον @NickSyk ?... και μάλιστα μπλε ώρα ? 👍
μα τι έχει τέλος πάντων αυτό το εκκλησάκι και σας τραβάει την φωτογραφική σας ματιά επάνω του ?

P.S. Πανέμορφο θέμα......ισως με HDR να απέδιδε καλύτερα?(μια σκέψη έκανα)🙂

Επεξ/σία από Snorky.GR
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδα τώρα ότι  στην παραπάνω σελίδα, γράφει , ότι δεν δίνει εικόνες μεγάλης οξύτητας ο Nikon 50mm f/1.8D , μεταξύ f/1.8 & f/2.8 όπως λέει ο αρθρογράφος της σελίδας .  Ωστόσο τον προτείνει τελικά για αγορά! Για την οξύτητα , συμφωνώ με όσα γράφει άλλος διάσημος ιντερνετικός σχολιαστής, ο Ken Rockwell εδώ και άλλοι  εδώ ή εδώ που γράφει ότι η έλλειψη οξύτητας είναι συχνά μια καλή δικαιολογία και άλλες ενδιαφέρουσες απόψεις , όπως αυτή

Σίγουρο είναι ότι  εδώ γράφουμε τις γνώμες μας όλοι , σχετικά με ένα χόμπι . 

13 ώρες πριν, udroxoos είπε

Περισσότερο με άνευ λόγου παραλήρημα μου μοιάζει η απάντηση αυτή.

Mη αποδεκτή έκφραση στο παραπάνω . Δεν θέλω τέτοιο διάλογο  .  Δεν το ξανακάνω. Απάντηση σε μένα δεν έχει λόγο να γράψει ξανά ο χρήστης udroxoos, γιατί τον βάζω στην ignore list

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...