babisskg Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, imaginas είπε Μπες και θα δεις!!!Κι εμπλουτίζεται συνεχώς! Είδα κιόλας φυσικά ........ δυστυχώς το αεροδρόμιο δεν έχει πιο κοντινά σημεία , εξωτερικά τουλάχιστον , ούτε και υψώματα που θα έδιναν άλλες ευκαιρίες σε ότι αφορά την πρόσβαση . Εννοείται δεν μιλάω για τυχόν εργαζόμενους που έχουν άλλες δυνατότητες πρόσβασης . Εδώ σε μας ( Θεσσαλονίκη ) έχω σημεία που μπορώ να σε φέρω 50 πόδια από το σύστημα προσγείωσης .
imaginas Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Το πρόβλημα στην Αθήνα δεν είναι η απόσταση αλλά ότι έχει ελάχιστα σημεία να βγάλεις "εδαφίσιες" φωτογραφίες,ή έστω με φόντο.Άλλωστε ποιος ο λόγος να πας κάτω από το α/φος;Προσωπικά δε μου αρέσουν αυτές οι προοπτικές,έχει κάποια σημεία που βρίσκεσαι από κάτω,αλλά συνήθως οι φωτογραφίες έχουν Halo. 1
babisskg Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 11 λεπτά πριν, imaginas είπε Το πρόβλημα στην Αθήνα δεν είναι η απόσταση αλλά ότι έχει ελάχιστα σημεία να βγάλεις "εδαφίσιες" φωτογραφίες,ή έστω με φόντο.Άλλωστε ποιος ο λόγος να πας κάτω από το α/φος;Προσωπικά δε μου αρέσουν αυτές οι προοπτικές,έχει κάποια σημεία που βρίσκεσαι από κάτω,αλλά συνήθως οι φωτογραφίες έχουν Halo. ΟΚ για το ....... Halo ........ εδαφίσιες κομμάτι δύσκολο έτσι κι' αλλιώς , εκτός αν έχεις ειδική πρόσβαση ....... το από κάτω , αν και διορθώνεται , έχω πολύ περισσότερες προοπτικές λόγω της διαδρομής προσέγγισης ........ θα δώσω δείγματα ........
sakis444 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Λίγες από Καλοχώρι μιας που αναφέρθηκε μετά από καιρο που ούτε μπαίνω ούτε πολυ-φωτογραφιζω. Καλησπέρα σε όλους Επεξ/σία 27 Μαΐου 2024 από sakis444 19 1
babisskg Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 31 λεπτά πριν, sakis444 είπε Λίγες από Καλοχώρι μιας που αναφέρθηκε μετά από καιρο που ούτε μπαίνω ούτε πολυ-φωτογραφιζω. Καλησπέρα σε όλους 👍👍👍 1
imaginas Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 46 λεπτά πριν, sakis444 είπε Λίγες από Καλοχώρι μιας που αναφέρθηκε μετά από καιρο που ούτε μπαίνω ούτε πολυ-φωτογραφιζω. Καλησπέρα σε όλους Όλες ωραίες αλλά η τελευταία με λίγες πινελιές επεξεργασίας,λίγο περισσότερο sharperning για την ακρίβεια,στον ουρανό,είναι πολύ καλή 5 ώρες πριν, babisskg είπε εδαφίσιες κομμάτι δύσκολο έτσι κι' αλλιώς Να σου πω,αν δεν είχαμε το πρόβλημα με τους σεκιουριτάδες,οι οποίοι,αν και το αεροδρόμιο επισήμως δεν απαγορεύει τη φωτογράφιση,δημιουργούν προβλήματα, καλώντας και την ΕΛ.ΑΣ πολλές φορές,με μια μικρή σκάλα θα μπορούσε κάποιος να βγάλει φωτογραφίες στον τροχόδρομο Bravo από το εμπορικό πάρκο.Επίσης υπάρχουν επιλογές,αλλά με "κυνηγητό" να βγάλεις φωτογραφίες δίπλα από την τεχνική βάση της ΟΑ αλλά και πάλι γκαριζουν άτομα που δεν έχουν αρμοδιότητα...Γενικά υπάρχει πρόβλημα!Κάτι που δε συμβαίνει σε άλλα α/δ της Ευρώπης. 3
babisskg Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 50 λεπτά πριν, imaginas είπε Όλες ωραίες αλλά η τελευταία με λίγες πινελιές επεξεργασίας,λίγο περισσότερο sharperning για την ακρίβεια,στον ουρανό,είναι πολύ καλή Να σου πω,αν δεν είχαμε το πρόβλημα με τους σεκιουριτάδες,οι οποίοι,αν και το αεροδρόμιο επισήμως δεν απαγορεύει τη φωτογράφιση,δημιουργούν προβλήματα, καλώντας και την ΕΛ.ΑΣ πολλές φορές,με μια μικρή σκάλα θα μπορούσε κάποιος να βγάλει φωτογραφίες στον τροχόδρομο Bravo από το εμπορικό πάρκο.Επίσης υπάρχουν επιλογές,αλλά με "κυνηγητό" να βγάλεις φωτογραφίες δίπλα από την τεχνική βάση της ΟΑ αλλά και πάλι γκαριζουν άτομα που δεν έχουν αρμοδιότητα...Γενικά υπάρχει πρόβλημα!Κάτι που δε συμβαίνει σε άλλα α/δ της Ευρώπης. Έχεις ψάξει την γύρω περιοχή , αν έχει υψομετρικές διαφορές και σημεία που να ευνοούν για λήψεις ?
sakis444 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπερα φίλε imaginas Η τελευταία (σίγουρα η συμπίεση για forum της ρίχνει επιπλέον την "ποιότητα") τραβήχτηκε σε long exposure πολλών δευτερολέπτων με τουλάχιστον 7 μποφώρ αέρα. Πάλευα να ρίχνω βάρος στα πόδια του τρίποδα αλλιώς όχι μόνο έτσι δεν θα έβγαινε αλλά θα μου αναποδογυριζε τη μηχανή. Οπότε ότι έσωσε το sharpening έσωσε ...😎 Επεξ/σία 27 Μαΐου 2024 από sakis444 3
imaginas Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, babisskg είπε Έχεις ψάξει την γύρω περιοχή , αν έχει υψομετρικές διαφορές και σημεία που να ευνοούν για λήψεις ? Όλα τα σημεία,πλην ενός,είναι χαμηλότερα από το διάδρομο.Και αυτό που είναι ψηλότερα,είναι δίπλα στο διάδρομο,που τα α/φη βρίσκονται σε ύψος 100ft από αυτόν. Το σημείο που έγραψα πριν ότι είναι λίγο ψηλότερα από το διάδρομο είναι αυτό 2
babisskg Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, imaginas είπε Όλα τα σημεία,πλην ενός,είναι χαμηλότερα από το διάδρομο.Και αυτό που είναι ψηλότερα,είναι δίπλα στο διάδρομο,που τα α/φη βρίσκονται σε ύψος 100ft από αυτόν. Το σημείο που έγραψα πριν ότι είναι λίγο ψηλότερα από το διάδρομο είναι αυτό Απ' ότι θυμάμαι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι σε πολύ επίπεδη θέση και δεν αφήνει περιθώρια για λήψεις από άλλα σημεία με υψομετρική διαφορά ώστε να υπάρχουν κι' άλλες γωνίες λήψεις , οπότε για κάποιον που τραβάει από εξωτερικό χώρο χρειάζεται μεγάλος τηλεφακός . Η συγκεκριμένη εικόνα και γωνία μου αρέσει πάρα πολύ .......... οπότε ας είναι κι' έτσι με παραλλαγές που έχουν να κάνουν με την ώρα , τις καιρικές συνθήκες κλπ . Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση του περιβάλλοντα χώρου , αλλά μου φαίνεται πως είναι " ταψί " . Αν και η παραπάνω δεν φαίνεται αρχικά να έχει τραβηχτεί με κάτι παραπάνω από 200mm . 13 λεπτά πριν, babisskg είπε Απ' ότι θυμάμαι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι σε πολύ επίπεδη θέση και δεν αφήνει περιθώρια για λήψεις από άλλα σημεία με υψομετρική διαφορά ώστε να υπάρχουν κι' άλλες γωνίες λήψεις , οπότε για κάποιον που τραβάει από εξωτερικό χώρο χρειάζεται μεγάλος τηλεφακός . Η συγκεκριμένη εικόνα και γωνία μου αρέσει πάρα πολύ .......... οπότε ας είναι κι' έτσι με παραλλαγές που έχουν να κάνουν με την ώρα , τις καιρικές συνθήκες κλπ . Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση του περιβάλλοντα χώρου , αλλά μου φαίνεται πως είναι " ταψί " . Αν και η παραπάνω δεν φαίνεται αρχικά να έχει τραβηχτεί με κάτι παραπάνω από 200mm . Εδώ υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορείς να στηθείς γύρω από τον χώρο , έξω από την περιοχή ευθύνης διότι υπάρχει και το στρατιωτικό κομμάτι που περιπλέκει την κατάσταση , τα οποία είναι στην ευθεία της διαδρομής προσέγγισης , σε πολύ βολικό ύψος , οπότε κι' ένας 100αρης φακός είναι αρκετός και το λέω διότι δεν είναι τόσο στενή η γωνία λήψης αφήνοντας περιθώρια για διόρθωση λαθών . Επεξ/σία 28 Μαΐου 2024 από babisskg 4
imaginas Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Αν εννοείς τέτοιου είδους λήψεις,κι εδώ μπορείς να κάνεις σε τουλάχιστον 5 σημεία.. 1
D___G Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Στο Βουρκάρι σήμερα, μόλις πρόλαβα να ανοίξω το τζάμι του αυτοκινήτου με τη φωτογραφική μου μηχανή βέβαια έτοιμη, και με πήρε είδηση και μου την κοπάνισε… Δεν πρόλαβα για καλύτερες και δε βρήκα άλλα πουλιά για λήψεις! 5
sakis444 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Λίγες ακόμα από επίσκεψη στο Βορρά. (Με την "ταπεινή" Samsung nx300) Επεξ/σία 28 Μαΐου 2024 από sakis444 9
babisskg Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 17 λεπτά πριν, sakis444 είπε Λίγες ακόμα από επίσκεψη στο Βορρά. (Με την "ταπεινή" Samsung nx300) Έψαχνα με το κυάλι τότε αντάπτορες για την NX2000 . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα