Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, babisskg said:

Ήταν στο πλάνο κάτι τέτοιο ( αναβλήθηκε ) σε μορφή bridge , προτίμησα την πεπατημένη τελικά . Ναι , οι συνθήκες φωτισμού πρέπει να επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή διότι ο αισθητήρας δεν βοηθάει ιδιαίτερα .

Για μεγάλες εστιακές μπάμπη σε μεγάλες ταχύτητες, θέλει γρήγορο φακό . Ο πιο εύκολος και προσιτός τρόπος είναι τέτοιο κανόνι 

https://www.mpb.com/en-eu/product/canon-ef-400mm-f-5-6-l-usm/sku-2199967?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=EU|Google|Buy|Pmax|New|Pmax|All|All|EN&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwqP2pBhDMARIsAJQ0CzowpqrPxVEliaXkKGfZ_Qnih9XMnx_i5o7LIa76NeE8ZczCQiWkGaYaAgm0EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

που το κουμπώνεις σε aps-c για να κερδίσεις με τον crop factor. Τα 400mm τα κάνεις 640mm. Σώμα βάζεις ένα crop των 200€ . 

• Like 2
  • Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπα ....... δεν ....... κακά τα ψέματα !

Μπαμπη, μην τις υποτιμάς τις bridge…  η σειρά Sony Rx10 έχει φοβερούς φακούς ενώ η μικρότερη σειρά RX100 είναι εξαιρετική για street η όταν θες πολύ μικρό μέγεθος. Για ερασιτεχνική χρήση είναι παρά πολύ καλές. Γενικά ο σενσορας 1´´ είναι ίσως ο τέλειος συνδυασμός μεγέθους και ποιότητας εικόνας. 
Προφανώς είναι καλύτερη η ποιότητα σε APSC αλλά η διαφορά φαίνεται σε πιο ειδικές συνθήκες (χαμηλός φωτισμός, ανάγκη για μικρό βάθος πεδίου, πιο ειδικά εστιακά μήκη, πχ ultra wide κτλ).

17 hours ago, greekgreek said:

Σήμερα Λίμνη Βεγορίτιδα :

Λίμνη Βεγορίτιδα

Άρνισσα

Εξαιρετική !!

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Για μεγάλες εστιακές μπάμπη σε μεγάλες ταχύτητες, θέλει γρήγορο φακό . Ο πιο εύκολος και προσιτός τρόπος είναι τέτοιο κανόνι 

https://www.mpb.com/en-eu/product/canon-ef-400mm-f-5-6-l-usm/sku-2199967?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=EU|Google|Buy|Pmax|New|Pmax|All|All|EN&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwqP2pBhDMARIsAJQ0CzowpqrPxVEliaXkKGfZ_Qnih9XMnx_i5o7LIa76NeE8ZczCQiWkGaYaAgm0EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

που το κουμπώνεις σε aps-c για να κερδίσεις με τον crop factor. Τα 400mm τα κάνεις 640mm. Σώμα βάζεις ένα crop των 200€ . 

Δεν αντιλέγω , όμως εμείς πρέπει να κινηθούμε σε στενά οικονομικά πλαίσια ......... στην τσέπη είμαστε φτωχοί , όχι στα μυαλά , ούτε στην γνώση ...... δυστυχώς η ευτυχώς !

44 λεπτά πριν, highpriest είπε

Νομίζω πως για σοβαρή φωτογραφία, η ελάχιστη αποδεκτή λύση είναι Μ4/3 και πάλι έχει και τους περιορισμούς της. Η χρυσή τομή είναι οι aps-c. Νομίζω έχουν τους λιγότερους συμβιβασμούς σε αυτό το φορμάτ, σε σχέση πάντα με τα χρήματα που απαιτούνται για να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Κρίμα που canon και nikon τις έχουν λίγο σαν "παραπαίδια". Ευτυχώς που fuji και sony εξελίσσουν το φορμάτ σωστά.

Οι bridge είναι για πιο casual καταστάσεις. Έχουν όμως και αυτές την θέση τους. Σίγουρα όλοι όσοι έχουμε κάμερες με εναλλάξιμους φακούς, κάποια στιγμή βρεθήκαμε σε κατάσταση που το κινητό δεν έκανε δουλειά, αλλά δεν είχαμε και "την καλή" μας κάμερα μαζί μας.
Μια bridge (ιδανικά μαζεμένων διαστάσεων) στην τσέπη, λύνει τα χέρια κάποιες φορές.

Θα ήταν πολύ καλά , αλλά δεν είναι δυστυχώς ........ οι περιορισμοί είναι τέτοιας μορφής που , όποιος έχει δοκιμάσει αρκετά πράγματα ....... βλέπει την διαφορά γρήγορα και ανακρούει πρύμναν ολοταχώς κιόλας ....... πίστεψε με ! 

Μακάρι να μην βλέπαμε την διαφορά και να είμασταν ευτυχισμένοι με ένα τελευταίας κοπής smartphone με 200mp ....... σαν ένα γνωστό μου που μου έδειξε πρόσφατα ένα σταχτοδοχείο και μου είπε ....... δες ..... τραβάει και macro ....... εγώ ...... μούγκαφον 🤣🤣🤣

19 λεπτά πριν, Yannis1976 είπε

Μπαμπη, μην τις υποτιμάς τις bridge…  η σειρά Sony Rx10 έχει φοβερούς φακούς ενώ η μικρότερη σειρά RX100 είναι εξαιρετική για street η όταν θες πολύ μικρό μέγεθος. Για ερασιτεχνική χρήση είναι παρά πολύ καλές. Γενικά ο σενσορας 1´´ είναι ίσως ο τέλειος συνδυασμός μεγέθους και ποιότητας εικόνας. 
Προφανώς είναι καλύτερη η ποιότητα σε APSC αλλά η διαφορά φαίνεται σε πιο ειδικές συνθήκες (χαμηλός φωτισμός, ανάγκη για μικρό βάθος πεδίου, πιο ειδικά εστιακά μήκη, πχ ultra wide κτλ).

Δεν λέω όχι ...... αυτός είναι ο λόγος που είχα πρόσφατα μία RX 100 για να δώ την 1 ιντσα ........ μμμμμμμ ...... εξαιρώ το εστιακό εύρος που δεν με κάλυπτε έτσι κι' αλλιώς ....... παρόλαυτα βλέπω τώρα την διαφορά με τον 1/2.3 της ιντσας και λέω ......... μμμμμμμ ....... μοιραία και αναπόφευκτα δεν μπορώ να αποφύγω τις συγκρίσεις με άλλα πράγματα ( D800e ) συν φακούς και ........ κλάμα ...... θα ήταν πολύ ωραίο για να λειτουργήσει για μένα , μα πάρα πολύ ωραίο ....... αλλά ....... ΔΕΝ ....... ακόμη και η σακάτισα e - p1 τα πάει καλύτερα ........ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, babisskg said:

μοιραία και αναπόφευκτα δεν μπορώ να αποφύγω τις συγκρίσεις με άλλα πράγματα ( D800e ) συν φακούς και ........ κλάμα ...... θα ήταν πολύ ωραίο για να λειτουργήσει για μένα , μα πάρα πολύ ωραίο ....... αλλά ....... ΔΕΝ ....... ακόμη και η σακάτισα e - p1 τα πάει καλύτερα ........ 

Αφήνεις υπονοούμενα , που μπορεί να μπερδέψουν όποιον κάνει μια βιαστική ανάγνωση . 

Που δεν λειτουργεί η Nikon D800E και υπονοείς ότι τα πάει καλύτερα η e-p1 ;;;

Παρακάτω μερικές στα 400mm . Στην πρώτη καθισμένο το περιστέρι στρυφογύριζε το κεφάλι του, στη δεύτερη όλα ακίνητα, εστίασα στο αρκουδάκι που είναι τάπα στο σωλήνα της κεραίας και στην τρίτη ο σκύλος στο μπαλκόνι γάβγιζε σε σκύλο που είχαν βγάλει βόλτα απέναντι στο πεζοδρόμιο . Στο περιστέρι έκανα κροπ πάνω από το μισό κάδρο , στο σκύλο ελάχιστα, στην κεραία καθόλου. 

IMG_6323up.jpg.c4d4e3095ee263af3f1a0fe787227088.jpg

IMG_6324up.jpg.5ea6a72aed06b2d62433560983629302.jpg

IMG_6327up.jpg.cb679e8b9d7880185d0ce81a2b9071d6.jpg

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 5
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Αφήνεις υπονοούμενα , που μπορεί να μπερδέψουν όποιον κάνει μια βιαστική ανάγνωση . 

Που δεν λειτουργεί η Nikon D800E και υπονοείς ότι τα πάει καλύτερα η e-p1 ;;;

Γνωρίζω ότι δεν είσαι βιαστικός ........ άλλη δουλειά κάνει η μία και άλλη η άλλη .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, babisskg said:

Γνωρίζω ότι δεν είσαι βιαστικός ........ άλλη δουλειά κάνει η μία και άλλη η άλλη .

Υπερτερεί η D800E (μόνο που είναι αρκετά ακριβότερο το σώμα). Και έχει άπειρους φακούς. Αν λάβεις υπόψη και τη διαφορά ανάλυσης , υπερνικά και τον crop factor, γιατί μπορεί να κόψεις τα 2/3 του κάδρου και να έρθουν στην ίδια ανάλυση , οπότε είναι σαν να έχει κροπ φακτορ σχεδόν 3 (έναντι 2 της ολύμπους). Και από φακούς  , έχει πολύ προσιτούς , κορυφαίους ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝ , όπως 

https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-af-nikkor-300mm-f-4-ed

https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-af-nikkor-180mm-f-2-8-ed

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Υπερτερεί η D800E (μόνο που είναι αρκετά ακριβότερο το σώμα). Και έχει άπειρους φακούς. Αν λάβεις υπόψη και τη διαφορά ανάλυσης , υπερνικά και τον crop factor, γιατί μπορεί να κόψεις τα 2/3 του κάδρου και να έρθουν στην ίδια ανάλυση , οπότε είναι σαν να έχει κροπ φακτορ σχεδόν 3 (έναντι 2 της ολύμπους). Και από φακούς  , έχει πολύ προσιτούς , κορυφαίους ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝ , όπως 

https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-af-nikkor-300mm-f-4-ed

https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-af-nikkor-180mm-f-2-8-ed

Μιά χαρά τα πάς ...... άντε τώρα πες μου αν για ερασιτεχνική χρήση όπως κι' εγώ άλλωστε ...... χρειάζεσαι μία Nikon D800e ....... η γίνεται η δουλειά σου και με πιο υποτυπώδη μέσα .

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω , όμως εμείς πρέπει να κινηθούμε σε στενά οικονομικά πλαίσια ......... στην τσέπη είμαστε φτωχοί , όχι στα μυαλά , ούτε στην γνώση ...... δυστυχώς η ευτυχώς !

Θα ήταν πολύ καλά , αλλά δεν είναι δυστυχώς ........ οι περιορισμοί είναι τέτοιας μορφής που , όποιος έχει δοκιμάσει αρκετά πράγματα ....... βλέπει την διαφορά γρήγορα και ανακρούει πρύμναν ολοταχώς κιόλας ....... πίστεψε με ! 

Μακάρι να μην βλέπαμε την διαφορά και να είμασταν ευτυχισμένοι με ένα τελευταίας κοπής smartphone με 200mp ....... σαν ένα γνωστό μου που μου έδειξε πρόσφατα ένα σταχτοδοχείο και μου είπε ....... δες ..... τραβάει και macro ....... εγώ ...... μούγκαφον 🤣🤣🤣

Δεν λέω όχι ...... αυτός είναι ο λόγος που είχα πρόσφατα μία RX 100 για να δώ την 1 ιντσα ........ μμμμμμμ ...... εξαιρώ το εστιακό εύρος που δεν με κάλυπτε έτσι κι' αλλιώς ....... παρόλαυτα βλέπω τώρα την διαφορά με τον 1/2.3 της ιντσας και λέω ......... μμμμμμμ ....... μοιραία και αναπόφευκτα δεν μπορώ να αποφύγω τις συγκρίσεις με άλλα πράγματα ( D800e ) συν φακούς και ........ κλάμα ...... θα ήταν πολύ ωραίο για να λειτουργήσει για μένα , μα πάρα πολύ ωραίο ....... αλλά ....... ΔΕΝ ....... ακόμη και η σακάτισα e - p1 τα πάει καλύτερα ........ 

αν βάλεις στην εξίσωση και το post processing θα δεις ότι η 1¨ έχει πολλές δυνατότητες (όπως και τα 4/3 κ.ο.κ). Ευχαρίστως να τα πούμε και εκτός thread, να μην παιδεύουμε και τους υπόλοιπους. 

• Like 1
Δημοσ.

Μιά χαρά τα πάς ...... άντε τώρα πες μου αν για ερασιτεχνική χρήση όπως κι' εγώ άλλωστε ...... χρειάζεσαι μία Nikon D800e ....... η γίνεται η δουλειά σου και με πιο υποτυπώδη μέσα .

Η D800E μου άρεσε πάντα και μου αρέσει . Ενώ τον όρο ερασιτεχνική χρήση , δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Ερασιτεχνική τσέπη , ίσως. Για την e-pl1 που λες, το πλεονέκτημα που αναγνωρίζω τώρα είναι ότι μπορεί κάποιος να την αγοράσει 50€ . Αν θέλει σώμα στα 50€ , έχει πλεονέκτημα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Η D800E μου άρεσε πάντα και μου αρέσει . Ενώ τον όρο ερασιτεχνική χρήση , δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Ερασιτεχνική τσέπη , ίσως. Για την e-pl1 που λες, το πλεονέκτημα που αναγνωρίζω τώρα είναι ότι μπορεί κάποιος να την αγοράσει 50€ . Αν θέλει σώμα στα 50€ , έχει πλεονέκτημα. 

Από 200 και άνω ζητείται κουτάτη με τον κιτ φακό ....... τα 50 ξέχνα τα . 

Ερασιτεχνική χρήση σημαίνει σε πολύ απλά Ελληνικά ότι δεν βιοπορίζεται κανείς από κάτι . 

Αυτός είναι και ο λόγος που όταν χρειάζεσαι φωτογραφική κάλυψη για γάμο η βαφτίσια πας σε έναν επαγγελματία και δεν την καλύπτεις μόνος σου , ομοίως όταν έχεις βήχα πας σε έναν γιατρό διότι μόνον αυτός είναι πιστοποιημένος να διαγνώσει και να προτείνει θεραπευτική αγωγή .

Επεξ/σία από babisskg
  • Confused 1
Δημοσ.

Από 200 και άνω ζητείται κουτάτη με τον κιτ φακό ....... τα 50 ξέχνα τα . 

Δεν σε καταλαβαίνω μπάμπη. Τι κουτάτη τη θες μηχανή του 2010 ; Στα γνωστά μεταχειρισμένα αναφέρομαι . 

https://www.mpb.com/en-eu/product/olympus-pen-e-pl1

Αν και αν κάποιος δεν είναι πολύ πιεσμένος οικονομικά , με 150€ σώμα πάει στην 6

https://www.mpb.com/en-eu/product/olympus-pen-e-pl6

Και φαντάζομαι λόγω προβλημάτων αποφεύγει τον κλασικό κιτ, πάει σε κάποιον καλύτερο και με μεγαλύτερο εύρος

https://www.mpb.com/en-eu/product/olympus-m-zuiko-digital-ed-12-50mm-f-3-5-6-3-ez

Λέω τώρα !

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Πήρες μάκρο?

Η συγκεκριμένη δεν είναι με macro χαχα. Είναι με τον Sony 18-135. Αλλά επειδή είμαι χαρούμενη και θέλω να το μοιραστώ, πήρα χτες τον Sigma 105mm f2.8 Macro Art 😍 Οπότε σίγουρα θα σας βάλω φωτό και απο τον φακό μάκρο -όταν βγάλω-

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...